dijous, 25 de maig del 2017

Maul Tancat (VII)

Anterior



7
GRAVETAT MASSIVA

Maul va observar el menjador aclarir-se.
Després que els altres reclusos se n'anessin, havia romàs contra la paret, observant els guàrdies pel perímetre superior mentre feien les seves patrulles. Va marcar el seu pas juntament amb el dels servo droides que circulaven dins i fora del passadís juntament amb els altres reclusos. Al principi no semblava haver canviat res. A la vista de les llums superiors, va observar com els guàrdies i els droides i els reclusos interaccionaven, com es movien els uns amb els altres, observant els seus patrons. Hi havia llocs on es movien i es quedaven i esperaven, i hi havia buits, obertures a la galeria que portaven de tornada a les cel·les, llocs on no queia la llum.
És famós per visitar el Conducte de Ventilació 11-AZR.
Feia olor de trampa, purament i simple. Tot i així, també podia ser l'oportunitat que havia estat esperant. Recordant el que Coyle havia dit, Maul va sentir un agut tall de tensió pressionant baix i fort sota el seu estern... una sensació d'urgència per anar cap endavant i reafirmar-se entre aquells que intentarien matar-li, de trair-li i minar la seva missió aquí. Era el que el seu Mestre hauria volgut.
Aniràs com criminal, li havia dit Sidious, i viuràs entre aquests animals, entre els confins de la teva nova identitat d'un mercenari i assassí, confiant només en el teu propi enginy i astúcia... no només pels propòsits de la missió, sinó per la teva pròpia supervivència. Has de suposar que cada reclús estarà buscant una oportunitat per apunyalar-te per l'esquena en qualsevol moment.
Alçant-se, Maul va fer un cop d'ull més al menjador fins que va trobar el que estava buscant. En la seva ment, una idea ja havia començat a prendre forma. Era primitiva, però funcionaria.
A la seva esquerra, una banda de reclusos que Coyle havia identificat com els Gravetat Massiva –potser sis o set en total, dirigits pels seus sequaços noghri i nelvaanian– continuava gandulejant prop de la sortida, tots mirant-lo amb intensitat. Maul va caminar directament cap a ells. Apropant-s’hi, va veure tots els seus braços drets exposats començant a tensar-se i flexionar a la vegada, com les fibres musculars individuals d'un únic organisme. Cap d'ells va fer un pas enrere.
–Tu ets Strabo? –va preguntar en Maul.
El noghri no va flaquejar.
–Qui ho pregunta?
–Els Reis dels Ossos. –Maul va mirar enrere cap a l'altra banda de l'altre costat del menjador–. Volen una reunió.
Els ulls del reclús es van encongir.
–Què?
–Aquella escòria d'allà. –Maul es va girar i va llançar una mirada pel menjador cap a on els Reis dels Ossos estaven, mirant-lo més intensament que mai–. Em van dir que et donés el missatge.
–Quina mena de reunió?
–No ho sé, –va dir en Maul–, i no m'importa. –Ell va fixar al noghri en la seva mirada, desafiant-lo a apartar-la–. Diuen que serà en el Conducte de Ventilació 11-AZR.
Girant-se, es va allunyar, sense preocupar-se en mirar enrere. Per quan va arribar a la sortida, un reclús de la banda dels Reis dels Ossos, l'humà amb barba que Coyle havia identificat com Nailhead, estava bloquejant el seu camí. L'home era un monstre amb forma humana, cicatrius solcant el seu front, amb un fragment esmolat d'os envestit a través del seu nas. Hi havia sang seca a la seva barba, i les seves dents eren estaques grogues tortes posades a intervals irregulars a la boca.
–Ei, vòmit, –va dir ell.
Maul el va mirar.
–Sóc Vasco Nailhead. Jo dirigeixo els Reis dels Ossos. –L'home es va permetre que un somriure es mostrés en la seva cara–. Suposo que vas a dir-me el que li estaves dient als de Gravetat Massiva sobre nosaltres abans?
–Pregunta-li tu mateix, –va dir en Maul. Ell va començar a fer un pas, i la mà de l'home el va detenir.
–T'ho estic preguntant a tu. –L'home es va inclinar prou a prop com per què en Maul olorés la sang de la seva barba. El seu alè feia pudor de tomba oberta. Del puny de la seva màniga, una cosa esmolada i d’un gris groguenc va brillar, just a penes visible al nivell de la gola, preparat per tallar–. Ara, vaig a preguntar-ho una altra vegada, de bones. Què has dit? Era sobre el que els hem fet aquest matí?
–Ells volen una reunió, –va dir en Maul.
–És això cert? –Nailhead es va llepar els llavis–. I per casualitat van dir on aquesta petita trobada se suposa que tindrà lloc?
–El Conducte de Ventilació 11-AZR. –Maul es va inclinar a prop–. Ah, em van dir una cosa més.
–Què és?
–Van dir que us prepareu per sagnar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada