diumenge, 28 de maig del 2017

Companion (I)



Companion



Relats del complement de Relats dels Jedi 

George R. Strayton


Quatre mil·lennis abans del sorgiment de l'emperador Palpatine, els cavallers Jedi lluiten contra el Costat Tenebrós de la Força i els seus sequaços. Antics encanteris Sith han ressorgit després de mil anys d'inactivitat, posant en perill la pau que ha regnat en la galàxia des de la Caiguda de l'Imperi Sith...
Les Guerres Salvatges d’Onderon i l'alçament de Freedon Nadd han llançat a la galàxia cap al xoc inevitable entre el bé i el mal, i els valents Jedi com Ulic Qel-Droma, Nomi Sunrider i Tott Doneeta han unit forces amb la República per defensar-se de la creixent foscor.
Aquest complement a la popular sèrie de còmics de Dark Horse porta les històries de les persones, llocs, naus espacials, vehicles i droides que participen en els esdeveniments que van conduir a la Gran Guerra Sith.
La lluita èpica contra el Revers Tenebrós de la Força tot just està començant...




1

–Explica’ns-ho de nou –va dir Roop, el més jove i més excitable dels tres.
Bedran Veb va fer un esforç per aixecar-se de la cadira encoixinada propera a la xemeneia.
–No, no –va dir, allargant les paraules mentre s'obligava a posar-se dret–. Ja fa estona que va passar la vostra hora d'anar-vos al llit. No crec que als vostres pares els hi agradi que us mantingui desperts més temps.
Roop va deixar anar un esbufec ​​i va arrufar els llavis, creuant els braços amb enuig. Però després de tan sols un instant, com si de sobte li hagués arribat una inspiració, es va girar cap al seu germà i germana gran i els va oferir la seva millor mirada suplicant. Bedran va reprimir una rialleta davant el sobtat canvi de tàctica.
Nara, la més gran, es va ajupir sobre un genoll per col·locar els seus ulls a l'altura dels d’en Roop.
–Mare i pare tornaran a casa demà. No voldràs estar cansat quan arribin aquí, oi?
Roop va arronsar les espatlles amb un moviment que va involucrar tot el seu cos.
–Però vull escoltar la història una altra vegada –va dir amb un gemec cantador.
Bon intent, Nara, va pensar Bedran, fent una ullada al gran cronòmetre oval col·locat sobre la llar de foc. Potser seria més ràpid limitar-se a explicar la història de nou en lloc de discutir amb el nen durant l'hora següent. Nens. Semblaven posseir un poder innat que rivalitzaria amb el d'un Jedi.
–Ja que aquesta és l'última nit que us quedeu amb mi, us explicaré la història una vegada més. Però quan acabi, a dormir. Tothom està d'acord amb aquesta condició?
Nara i Frim van assentir per mostrar el seu acord, mentre Roop feia un salt cap endavant i s'abraçava a les cames d’en Bedran. Esforçant-se per mantenir-se dret, Bedran va acariciar el cap del nen i després va tornar a acomodar-se en la seva cadira encoixinada. Nara i Frim ja havien pres les seves posicions normals a la butaca davant de la xemeneia mentre Roop s'enfilava a la falda d’en Bedran, enroscat en el que era una posició còmoda per a ell (per desgràcia per a Bedran), i va arraulir el seu cap a la part interior del colze d’en Bedran.
–Estem tots còmodes? –va dir Bedran–. Bé. Bé, a veure, com comença aquesta història...?
–Fa molt de temps, abans que hi hagués una República Galàctica... –va exclamar ràpidament Roop.
Bedran va abaixar la mirada cap al noi.
–Estàs segur que necessites que t'expliqui aquesta història?
Roop va fer que sí amb entusiasme.
–Llavors deixa que l'expliqui jo.
Va fer una pausa per donar-li a Roop temps suficient per dir alguna cosa, però el nen va romandre en silenci. Com havia de ser.
–Bé: Fa molt de temps, abans que existís una República Galàctica...


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada