diumenge, 21 de maig del 2017

Pirates de més enllà del mar (I)



Pirates de més enllà del mar



Episodi I Aventures 11

Ryder Windham





Els pirates espacials han atacat el lloc sagrat dels gungans, robat antigues estàtues i amenaçat de vendre-les al millor postor. A més, també han pres com a ostatge el Representant Teers. Només un petit grup de gungans pot salvar a Teers i els tresors.
Els pirates han arribat... i el temps s'acaba.



Introducció

Després que Jar Jar Binks rescatés a la neboda del Cap Nass, la Major Fassa, de les mandíbules d'un aquamonstre sando, Fassa va jurar un deute de vida a Jar Jar. Ja que Jar Jar era tan maldestre, el Cap Nass pensava que era indigne del jurament de la Fassa. Jar Jar havia esperat provar la seva força i valentia a la Gran Desagradable Gratis-Per-A-Tots, una marató extenuant al Festival dels Guerrers anual dels gungans. Molt per a la seva sorpresa, Fassa també va participar a la Gran Desagradable.
Just abans de l'inici de la competició, la Patrulla de Costes Gungan va descobrir rastres misteriosos en una platja del Llac Umberbool. Els rastres semblaven haver estat fets per droides d'un altre món. Malgrat això, el Cap Nass va ordenar que la Gran Desagradable continués com estava planejat.
La Major Fassa va guanyar la Gran Desagradable. El Capità Tarpals va arribar segon, i Jar Jar va arribar en tretzè lloc. Durant el curs de la competició, Fassa va evitar que tres droides llancessin un torpede a la sorra, llavors els va capturar, a ells i al seu submarí. Molt per a la sorpresa dels espectadors del festival, Fassa estava en el control del submarí dels droides derrotats quan va creuar la línia de meta.
Desconegut per als gungans, els droides eren propietat d'un invasor alienígena anomenat Capità Swagg. Swagg havia volgut que els droides mantinguessin als gungans ocupats en el Llac Umberbool mentre ell aterrava la seva nau estel·lar prop del lloc sagrat dels gungans. Ocult dins d'un dens bosc de Naboo, el lloc sagrat contenia moltes estàtues antigues. Alguns éssers podrien haver vist l’estatuari malmès i els gravats com a meres ruïnes, però per a Swagg, el lloc sagrat dels gungans era un tresor.
El Capità Swagg era un pirata.



CAPÍTOL 1

L’esvelt heyblibber dels Representants va irrompre a la superfície de l'aigua i va lliscar fins a la vora del pantà de Naboo. Recentment, el mateix submergible de luxe havia estat utilitzat pel Representant Teers durant la construcció de la sorra en el Llac Umberbool. El navili havia requerit de reparacions després d'haver estat atacat per un aquamonstre sando, però estava de nou en perfectes condicions de funcionament. Portava un únic passatger: el Representant Been, l'historiador més savi dels gungans.
Després que el heyblibber ancorés, el Representant Been va sortir del vehicle fins a un terreny pantanós. Portava una llança a la mà dreta, només per si de cas era atacat per criatures salvatges. Va creuar un estret sender que portava a través de l'herba alta verda fins a un rierol proper. El rierol li portaria al lloc sagrat, que seria la localització de les cerimònies finals del Festival dels Guerrers. Mentre el Representant Been s'obria pas pel sender, va caminar amb cura per evitar deixar empremtes que poguessin portar a un enemic al lloc sagrat.
Dels oficials que conformaven el Consell dels Representants del Cap Nass, el Representant Been era el guardià dels registres antics, i els seus deures incloïen la preservació del lloc sagrat. El Representant Been era un dels pocs gungans que no se sentia impulsat a veure les competicions del Llac Umberbool. Estava content amb estar de camí a inspeccionar les ruïnes del temple antic.
Com tots els gungans, el Representant Been estava orgullós de la seva herència. Quan visitava el temple, es trobava a si mateix pensant en les moltes generacions de gungans que havien viatjat per reunir-se al costat de les altes pedres. Malgrat els efectes del clima i el temps, les ruïnes havien sobreviscut durant molts segles, i el lloc romania com un preuat secret conegut només pels gungans. Era el lloc preferit del Representant Been a Naboo.
Va arribar al rierol que li guiaria fins al lloc sagrat, i va caminar per la vora. Diversos minuts més tard, el Representant Been va grimpar per un petit turó i es va empènyer a través del dens fullatge, però quan va emergir de l'espessor, la seva visió de les ruïnes estava bloquejada per una cosa. Una cosa molt gran.
Una nau estel·lar.
Estava coberta per una xarxa de camuflatge verda. El Representant Been no coneixia l'origen de la nau, però a causa de què el seu disseny era tan angular, estava segur que no pertanyia als humans de Naboo. La seva cobertura deixava clar que pertanyia a éssers que no volien revelar-se.
Els ulls aguts del Representant Been van captar cert moviment a prop de la nau. Sis droides de plaques de crom estaven carregant una gran estàtua en una llitera de transport repulsora, que l'alçaria fins a una escotilla oberta al lateral de la nau. No hi havia cap dubte en la ment del Representant Been que els invasors mecànics estaven intentant robar l'estàtua del lloc sagrat dels gungans. Estava de cop i volta ple de ràbia.
El Representant Been va agafar la llança i es va preparar per aproximar-se als droides quan de sobte es va aturar en el seu camí. Si els droides estaven programats per robar, també estarien programats per matar. Encara que era un guerrer astut, estava superat en nombre. El millor curs d'acció era alertar la milícia gungan. Tot el que havia de fer era tornar al heyblibber dels Representants i transmetre un senyal a Otoh Gunga.
Cautelosament, el Representant Been va caminar cap enrere. Mentre es movia, va sentir alguna cosa atrapar el seu turmell dret, i va baixar la mirada per veure el seu peu atrapat en una enfiladissa en forma de llaç. Hi va haver un fort so d’espetec, i l'enfiladissa es va deixar anar en l'aire, aixecant al Representant Been del sòl i fent-li deixar anar la llança. L'altre extrem de la planta enfiladissa estava lligat a una branca alta d'un arbre alt, i el Representant Been es va trobar a si mateix penjant indefens i cap per avall sobre el sòl del bosc.
El Representant Been va estirar el coll per mirar a terra sota seu. Els sis droides van deixar el carro repulsor elevador i van córrer a la posició d’en Been. Un dels droides va alçar un comunicador fins al vocabulador posat sobre el seu mentó i va dir:
-Hem atrapat a un gungan, senyor.
Segons més tard, un humanoide va emergir de la nau estel·lar i va caminar baixant la rampa. Era un de pell blava d'ulls vermells, i vestia un uniforme vermell i botes de cuir negres.
-Bé, bé, bé, -va dir l'humanoide mentre alçava la mirada cap al Representant Been-. Em sembla que les nostres trampes han agafat a un nadiu rondant.
-Tusa sun intrús! -va deixar anar el Representant Been mentre es retorçava en l'extrem de l’enfiladissa-. Qüesta propietat pertany ils gungans!
-No per molt, -va respondre l’humanoide-. Em dic Capità Swagg, i pretenc donar-li a les teves estàtues una nova llar, molt lluny d'aquest món desgraciat.
El Representant Been no podia creure en el que sentia.
-Tusa mai taniràs amb açò! -va dir ell.
-Només mira’m, -va respondre Swagg.
-Hiha més gungans caminian capa qüí just ara, -va mentir el Representant Been-. Seria millore qüe ho dixis mentre tusa encara puots.
Swagg va somriure.
-T'equivoques, el meu desafortunat amic. A excepció de tu, els gungans estan tots veient el Festival dels Guerrers. Però no preocupis el teu cap amb mi. M’hauré anat en una hora o així, juntament amb les estàtues, és clar. -Swagg es va girar cap al droide amb el comunicador i va dir-, les robes d'aquest gungan estan seques, així que dubto que nadés des d’Otoh Gunga. Vés amb altres dos droides i troba el seu navili. Si hi cap en la nostra nau, pot reemplaçar el nostre submarí perdut. Jo em quedaré aquí i supervisaré la col·lecció de les estàtues restants.
El droide va mantenir els seus tres fotoreceptors sobre Swagg mentre inclinava el cap cap al Representant Been i preguntava:
-Què hi ha d'ell?
-El tancarem al celler de la nau. Si algun dels seus amics ve buscant-li, podem utilitzar-lo d’ostatge. Entesos?
-Sí, Capità, -va respondre el droide.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada