dijous, 18 de maig del 2017

Festival dels guerrers (I)



Festival dels guerrers




Episodi I Aventures 10

Ryder Windham




El Festival dels Guerrers és la competició atlètica més desafiant d’Otoh Gunga. Centenars de gungans, inclòs el Cap Nass i Jar Jar Binks, participen en la seva prova principal, el Gran Perill obert a tothom. Aquest any, el fet que sigui obert a tothom és encara més perillós, a causa de les inesperades arribades d'alguns droides molt poc amistosos.
Qui guanyarà la carrera... i salvarà als gungans?




Introducció

A la ciutat subaquàtica d’Otoh Gunga, Jar Jar Binks era considerat una molèstia pública. Després que Jar Jar alliberés accidentalment a dotzenes de rares criatures de la Instal·lació d'Investigació d’Otoh Gunga, va ser sentenciat a treballs durs a la Mina, una presó subterrània. El Cap Nass, el governant d’Otoh Gunga, també va posar a Jar Jar a prova: si Jar Jar causava algun accident en un any, seria desterrat d’Otoh Gunga.
Després que el viatge a la Mina fos interromput per una tempesta sísmica, Jar Jar va aconseguir rescatar al Cap Nass, al Comandant Wollod, al representant Teers, i a la neboda del Cap Nass, la Major Fassa. El Cap Nass va decidir no enviar a Jar Jar a la presó, però sí mantenir-lo a prova. Molt per a desesperació del Cap Nass, Fassa va declarar que li devia un deute de vida a Jar Jar.
Tothom a Otoh Gunga aviat va tornar la seva atenció cap al Festival dels Guerrers, la competició anual que unia els gungans de tot Naboo. Jar Jar va convèncer al Cap Nass que li deixés treballar en la nova sorra del festival al fons del Llac Umberbool. Mentre el Cap Nass es preguntava com podia convèncer a Fassa que Jar Jar Binks no era digne d'un deute de vida, Jar Jar va començar el seu nou treball.



 

CAPÍTOL 1

-Jar Jar Binks està fazuent qüè? -va cridar el Cap Nass al soldat Tattogg, un jove soldat. El Cap Nass i el soldat Tattogg estaven prop del heyblibber amarrat del Cap, un submarí de luxe, en una cel·la submarina a prop de la bombolla de la Sala de Juntes de la Torre Alta. El Cap Nass acabava de tornar del lloc sagrat dels gungans, on havia inspeccionat la conservació d'estàtues antigues. S'havia recuperat del tot de la seva recent desventura amb Jar Jar, i cridava tan fort a Tattogg que gairebé va caure a la bassa del heyblibber.
-Binks stà treballant nela cuina en la nuova sorra dil festival, -va repetir el soldat Tattogg mentre es preparava per què el Cap Nass cridés de nou. El missatge sobre Jar Jar Binks havia vingut del Representant Teers, que estava supervisant la construcció de la sorra.
Des de l’incident en la instal·lació d'investigació, el Cap Nass havia fet el que havia pogut per seguir-li la pista a Jar Jar. Fins i tot encara que Jar Jar havia ajudat a retornar les criatures, el Cap Nass sabia que es ficaria en problemes si no se li supervisava adequadament. Ja que el Cap Nass havia deixat clar que Jar Jar no tenia permès acostar-se a cap maquinària, el líder gungan no podia amagar el seu descontentament sobre el missatge del Representant Teers sobre el nou treball d’en Jar Jar.
-Pro si sie suposa qüe Binks stà nel comitè die neteja, agafiant uniascombra, i escombriant després dils treballadors! -va cridar ell.
-Els treballadors problabliement tinguin por die Binks, -va suggerir el soldat Tattogg-. Toutil món pensa que ell és un mal noi, i ningú il vol al voltant. Il capatàs die construcció dila bombolla ha dhaver-lue trobat altra feina.
-Pro per qüè il capatàs fica a Binks nela cuina?! -es va queixar el Cap Nass.
-Daqüord il missatge, -va explicar el soldat Tattogg-, Binks diu que tusa aproviava qüe ell treballiés nela cuina.
Irat, el Cap Nass va estrènyer els seus ulls amb ulleres per tancar-los. No podia creure que el capatàs de construcció de bombolles permetés a Jar Jar Binks treballar a la cuina de la sorra. Només quedava un dia per al Festival dels Guerrers, i moltes coses podien succeir en un dia, especialment amb Jar Jar Binks involucrat. Quan el Cap Nass va obrir els ulls, el soldat Tattogg estava encara davant seu, tractant de no semblar nerviós. El Cap Nass va agafar alè profundament, llavors va dir:
-Misa parlà ries sobre aproviar que Binks treballiés en cap cuina. La única excusa qüe misa va dir is «Binks nis bo en ries salvuo mastegar menjar». -Just llavors, el Capità Tarpals va sortir del heyblibber del Cap cap al moll.
-Qüelcom va malament, Cap? -va preguntar Tarpals.
El Cap Nass va posar una ganyota. La bombolla de la sorra estava envoltada de quatre grans bombolles d'hàbitat, cadascuna contenint dotzenes de cuines per acomodar al nombre esperat d'espectadors. El Cap Nass es preguntava quant caos podia causar Jar Jar en només una cuina.
Llavors va recordar el que havia passat en la instal·lació d'investigació.
-Torna al Heyblibber, i traça unia ruta capal camí més ràpid fins il Llac Umberbol, -va ordenar el Cap Nass al Capità Tarpals-. Nosa aniem ala nova sorra i aturariem a Jar Jar abans die qüè causi algun desastre maxigrand!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada