dimecres, 17 de maig del 2017

Fúria (XXXVI)

Anterior



CAPÍTOL 36

A BORD DE L'ÀNAKIN SOLO
La Leia va acabar de tallar un forat a la superfície de metall sobre el seu cap i va empènyer la planxa resultant fora del camí, donant-li una petita empenta amb la Força de manera que les brillants vores no contactessin amb la seva pell. L'aire fred la va embolicar.
Cap alarma va sonar, cap tret làser va ploure cap a ella... mentre menys, millor. Es va posar dreta, trobant-se en una petita habitació com un taller, i va saltar cap amunt en direcció a terra, fent una ullada.
Taules, peces electròniques, equipament informàtic, una porta cap a fora, cap altre ocupant. Li va fer una mirada ràpida als components en la taula. Cables i circuits complexos però forts, durs cilindres de duracer, una bateria sofisticada i d'alt rendiment, botons i suports d'aparença familiar... Algú estava construint un sabre làser. Estava gairebé acabat. Només necessitava que triessin una coberta i la decoressin i que li instal·lessin una gemma.
Havia de ser Jacen. Potser estava construint una arma per a Ben, sota l'assumpció que seria capaç de fer que Ben tornés al seu servei.
Iella va grimpar fins posar-se dreta al costat de la Leia.
-Quant falta?
Absentment, la Leia va apuntar cap a la xarxa lateral.
-Just a l'altre costat. Estem allà.
-Activaré el bloquejador de freqüències de comunicació.
Iella va deixar la seva motxilla a la taula de muntatge del sabre làser i la va obrir.
En Han va grimpar fora del forat del sòl.
-Abans que activis això... -va treure el seu propi comunicador i va parlar per ell-. R2, extracció.
Iella va fer una ganyota i va connectar un interruptor al costat de la caixa de l'interior de la seva motxilla.
-Això podria haver alertat els sensors d'aquesta àrea.
En Han va arronsar les espatlles.
-No podem deixar a R2 on està, perquè sigui recollit i esborrat per l'Aliança.
La paret cap a la qual la Leia havia assenyalat es va ensorrar cap a dins. Un droide de combat CYV es va obrir pas destrossant la paret per entrar al taller, aixecant el seu braç cap al Han, i va disparar.

* * *

Luke i Saba flanquejaven a Ben, amb els seus sabres làser aixecats, i van detenir l'andanada de dany làser dirigit cap a ells. Caedus va esperar, pacient. No podrien suportar aquesta quantitat de foc durant molt de temps. Mentre els trets làser van començar a recórrer tot el pont, els oficials de l'Ànakin Solo es van ajupir buscant refugi darrere dels seus llocs de treball. Caedus merament va encendre el seu sabre làser, a punt per repel·lir qualsevol dels trets desviats que vinguessin cap a ell.
Curiosament, Ben va retornar el seu propi sabre làser al seu cinturó. El noi va fer un gest en cada direcció. Una cosa va volar de cada mà, cap als droides CYV que estaven a baix en la fossa dels oficials, adherint-se als seus pits.
Caedus va sospirar. Per descomptat. Els Jedi havien agafat les granades dels droides que havien derrotat.
Mentre la idea se li ocorria, els detonadors van esclatar. Els droides de combat van desaparèixer, no vaporitzats, sinó llançats contra i mitjançant el blindatge de la mampara darrere seu. L'ona expansiva ho va llançar tot cap al costat de popa del pont, fent miques els espais dels oficials, calant foc a homes i dones. Crits i alarmes omplien l'aire.
Ben va repetir el moviment, plantant granades en els pits dels dos droides CYV que flanquejaven als Jedi. En Caedus va parpellejar. Semblava un moviment suïcida. Les explosions consumirien als Jedi de la mateixa manera que als droides. Però Luke i Saba es van moure àgilment, cadascun donant un cop de peu en una direcció diferent, i els dos droides, encara disparant, es van desplomar a les fosses on els seus companys havien estat.
En el moment que va tenir abans que aquests detonadors esclatessin, Caedus va actuar per rebaixar els números enemics com ells havien estat rebaixant els seus. Va fer un gest, fent un esforç de telequinesi i la Saba Sebatyne va relliscar lateralment cap a la fossa d'estribord, gairebé sobre del droide condemnat que hi era.
El salt d'ella cap a la salvació va ser gairebé instantani, però gairebé no va ser prou bo. Els detonadors van esclatar. La deflagració va aconseguir colpejar la Sebatyne quan estava a tan sols un metre o dos en l'aire. La va empènyer com una munició de vella fabricació cap a la paret de babord, fent-la xocar contra una superfície a cinc metres per sobre del terra, i ella va lliscar, flamejant, cap al fossat.
Luke i Ben van mirar cap a Caedus. Ell els hi va somriure i va arronsar les espatlles.
-Una fora de combat.
Quatre droides propers a ell van seguir disparant.

* * *

Mentre la paret s'esfondrava, Han va saltar cap a enrere, cap a la porta, esperant que estigués automatitzada i s'obrís per a ell. Leia va treure i va encendre el sabre làser. Iella es va ficar pel forat del sòl.
L'intercanvi va tenir lloc en el que va semblar un lent moviment. Les espatlles d’en Han no van colpejar la porta. Va trontollar fins al corredor. L'espasa de la Leia va pujar i va tornar els primers tres o cinc mil trets del braç dret del droide.
Algú va disparar al droide tres, quatre, cinc vegades al pit (Han es va sorprendre de veure la pistola làser en la seva pròpia mà, disparant tan ràpidament com el seu dit podia prémer el gallet, sense que el seu cervell intervingués en l'equació) i llavors les seves espatlles van xocar contra la paret del passadís darrere seu, desequilibrant la seva punteria.
Desequilibrant la seva punteria. No podia fer-li mal en aquesta cosa ni tirant a on feriria a un humà. Però a una distància de tres metres, podia donar-li a qualsevol cosa que pogués veure, incloent qualsevol símbol en una carta de sàbacc.
Va creuar el foc, deixant que la seva memòria muscular i els seus reflexos fessin la feina. Els seus trets làser van puntuar una línia al llarg del pit del droide, van baixar fins al braç, cap a la pistola làser incrustada en el seu braç...
Cap al canó...
El tret d’en Han va entrar en l'obertura del canó i la porció inferior del braç dret va explotar. L'armadura de laminànium de l'avantbraç va contenir gairebé tota la detonació. Han va veure l'aliatge de la pell trencar-se en diversos llocs, amb els estrips plens de foc, i va sentir una llàgrima a la galta mentre alguna cosa li fregava.
No obstant això, el droide no estava fora de combat. Va aixecar el seu altre braç...
Alliberada de la càrrega de retornar els trets làser, la Leia va fer un pas endavant i va baixar la fulla del seu sabre làser sobre el braç, just al colze, on el blindatge era més fi. El seu cop no va tallar el braç, no immediatament, però la força del seu cop va ser suficient per empènyer-lo cap a un costat i l'arc d'electricitat que va emergir d'ell no la va atrapar per centímetres, solcant la paret del passadís per sobre del cap d’en Han.
Llavors el braç esquerre es va separar pel colze.
Han va continuar disparant, escampant trets làser als fotoreceptors del droide. El droide va girar el que quedava del seu braç dret cap a la Leia, un atac potencialment mortal. Era prou fort per aixafar el crani i trencar-li l'esquena. Però ella es va doblegar per la cintura, permetent que el cop passés inofensiu sobre ella, i es va redreçar, portant la seva fulla cap amunt sota el pit d'armadura semblant a costelles del droide.
L'atac va tallar a través de sistemes, causant que les espurnes sortissin per sobre i per sota de les costelles i la punta de la seva espasa va entrar al crani des de baix. El droide va trontollar en el lloc durant un moment, va aixecar el braç per donar un segon cop... i es va ensorrar. Més que deixar que el seu sabre làser fos arrossegat pel pes, la Leia va desactivar l'arma i després la va reactivar quan la va alliberar del droide.
Iella, pàl·lida, va sortir parcialment del seu forat d'accés.
-Això va ser interessant.
Han va assentir.
-Vols fer-ho una altra vegada?
-Noooooo.
Van trobar a l’Allana dos compartiments més avall, una petita nena espantada amb una camisa de festa, oculta a l'armari d'una armeria. Quan la Leia va obrir la porta de l'armari ella va carregar contra ells, amb un llapis injector a la mà, però la Leia li va agafar el canell, evitant el cop, i ràpidament va deixar anar a la nena.
Una nena tan maca. I que semblava tan familiar.
La Leia va aixecar la mà, amb el palmell cap a fora, un gest de pau per prevenir un altre atac.
-Porto un missatge de la teva mare.
Desconfiada, arrufant les celles, Allana va retrocedir apartant-se d'ella.
-Digues-me’l.
-En lloc d’això, te’l mostraré.
Va ficar la mà a la butxaca de la seva túnica i va treure un aparell, un holoprojector de la mida d'una mà. El va deixar en una taula i el va activar.
Un holograma de la Tenel Ka, de la mida d'una nina, va girar fins que va aconseguir la seva resolució. La Tenel Ka va somriure, amb una expressió esperançada i va parlar.
-Allana, hi ha poc temps. Primer: bantha excés barra lluminosa.
Allana va baixar el seu llapis injector i va somriure. La seva mirada estava fixa en la imatge de la seva mare i els seus pensaments eren tan transparents que la Leia va poder sentir-los com un discurs arribat a través de la Força: Les paraules. Les paraules autèntiques.
-Aquesta gent va a portar-te fins a mi. Vés amb ells i confia en ells com confies en mi. I que sàpigues que t'estimo i que t'he trobat a faltar més del que puc dir.
La Tenel Ka va aixecar un dit fins als seus llavis i li va llançar un petó, i després es va esvair.
Allana va mirar als seus rescatadors.
-Podem anar-nos ara?
La Leia va assentir.
-Podem anar-nos just ara.
-Puc deixar una nota per, per a Jacen?
-Em temo que no, petitona. Pots dir-li-ho pel comunicador una vegada que arribem a Hapes. No tens temps per fer les maletes.
-Està bé. Tot el que és meu està encara a casa.

* * *

Impossiblement, la Saba es va posar dreta, i fins i tot va agafar el seu sabre làser per tornar la següent onada de trets làser dirigida cap a ella. El fum s'elevava de la seva esquena i les cames, i trossos de la seva pell estaven socarrimats, sagnant... però ella estava dreta, dreta sobre cames tremoloses.
Luke no es va tornar cap a Ben, però va graduar la seva veu per fer més fàcil que el noi li sentís.
-Treu-la d'aquí.
-Recorda per què sóc aquí, Gran Mestre.
Exasperat, Luke va prémer la seva mandíbula i va assentir. Va elevar la veu.
-Mestra Sebatyne: extracció.
-Aquezta encara z’està...
-Anant. -El to d’en Luke era inflexible-. Recorda per què som aquí.
Més enllà d’en Jacen, les persianes de metall s'estaven baixant en els finestrals. No era una sorpresa. Les explosions havien d'haver debilitat els buits dels finestrals, i els diagnòstics de la nau ho estaven segellant tot abans que l'atmosfera pogués escapar explosivament. A més, de sobte hi havia més naus visibles allà fora i algunes d'elles s'estaven aproximant a l’Ànakin Solo, amb les bateries turbolàser espurnejant.
Luke va fer un gest cap a Jacen. Jacen va aixecar el seu sabre làser i la seva mà esquerra, a punt per evitar qualsevol atac, però el gest d’en Luke era una diversió. La seva demostració de poder en la Força va agafar a un dels droides CYV i el va llançar cap enrere, contra un dels finestrals debilitats.
El transpariacer es va corbar i el droide es va perdre en l'espai. L'aire, precipitant-se més enllà dels Jedi, va tirar d'ells cap endavant i Jacen va trontollar per enrere cap als finestrals, però llavors les persianes van baixar, segellant el pont.
Mentrestant Luke va sentir un dolorós esforç en la Força mentre la Saba saltava fins a la passarel·la i caminava, coixejant, fora del pont.
Quedaven tres droides CYV. I Jacen. Contra Luke i Ben. Jacen estava a l'altura d’en Luke, el que significava que Ben havia de bregar amb tres droides de combat. Les possibilitats no eren bones.
Llavors les possibilitats van canviar.
Mentre tornava foc làser amb el seu sabre làser, Luke va sentir una elevació d'emoció en la Força: l'alegria innocent, el delit d'una nena petita anant-se'n a casa.
Jacen va empal·lidir visiblement.
-Allana...
Tot d'una va carregar, creuant els dolls de foc làser dels seus propis droides de combat, forçant-los a cessar el foc durant breus moments.
Va anar cap al Luke però va saltar lateralment, volant per l'aire buit cap a una de les portes que portaven cap enrere, ignorant completament als Jedi.
Luke li va llançar una ordre al seu fill.
-Extracció! Adverteix la Leia, Jacen va de camí!
Va aixecar el seu sabre làser i tornà nous dolls de foc làser i llavors va començar a retrocedir cap a les portes blindades del pont, cap al seu fill.

Mantenint al seu pare i al gairebé impenetrable escut de foc làser que Luke representava entre ell mateix i els droides de combat CYV, Ben va retrocedir amb una tombarella a través de les portes blindades i va sortir corrent cap a la dreta, posant-se darrere de la cobertura que representava el marc de la porta. Va donar un cop amb el palmell al botó de TANCAR i va encendre el seu comunicador amb el polze.
-Tieta Leia, extracció! Jacen va de camí.
La veu d'ella li va arribar clara i calmada.
-Ja estem extraient.
-Aneu-vos ràpid.
Ben va mirar per sobre de la seva espatlla i va veure que el corredor estava buit de personal. L'únic ésser a la vista era la Saba, coixejant en la distància. Trets làser dels droides de combat, trets que Luke ni tan sols es va preocupar de tornar, van omplir el corredor com la pluja moguda cap als costats pel vent, però cap es va aventurar a prop de la Saba.
Luke va retrocedir a través de les portes blindades quan tot just hi havia lloc suficient per acomodar-se. Aquestes es van tancar, tallant el torrent de foc làser.
Ben clavà el seu sabre làser en el panell de control i va seguir empenyent, cremant un forat a través del corresponent panell a l'altre costat.
Luke li va mirar.
-Hora d'anar-nos-en.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada