dissabte, 20 de maig del 2017

Festival dels guerrers (X)

Anterior



CAPÍTOL 10

La següent fase de la marató de la Gran Desagradable no estava lluny del segon punt de control. Un riu fluïa passant la vella torre de vigilància, i els participants van caminar per un sender al costat del riu fins que van arribar al cim d'un alt cingle que s'alçava sobre el Llac Umberbool. El riu corria amb força sobre la vora de la cinglera, fent una cataracta fins al llac de sota.
La meta era tornar a l'Estany Umberbool, llavors viatjar de tornada a la sorra. La baixada de cingles no era per als dèbils de cor, i alguns dels participants donaven un pas enrere davant la perillosa caiguda. La Majoria dels atletes escolliria utilitzar la cataracta per la vora del cingle i caure al llac. El Capità Tarpals era un nedador experimentat, i estava a la vora de la cinglera, tractant de mesurar els vents. Amb els anys, diversos participants de la Gran Desagradable havien estat ferits quan els alts vents els colpejaven contra el cingle. Mentre Tarpals estudiava els vents, la Major Fassa va caminar al costat d'ell a la vora del cingle.
-Qüin combat el dibant, -va comentar la Fassa-. Tusa tenia misa priocupada.
El Capità Tarpals es va posar vermell. Tenia raó, Fassa havia estat preocupada per ell.
-Per qüè tusa priocupada? -va preguntar ell-. Tusa priocupada perqüe puotsier misa mentiderot o qüe misa no sàpiga defensar-mue?
-Cap, -va respondre la Fassa-. Misa priocupada die qüe tusa aniessis a aplastiar a Moppo Dop permanentment.
Abans que Tarpals pogués respondre, Fassa va dir:
-Ti veig nela línia de meta, -llavors es va escapar per la cinglera, llançant-se de cap a l'aigua.
Tan aviat Fassa va caure a l'Estany Umberbool, va ser atrapada per la ressaca i va ser escombrada cap a una gran caverna a la base de l'alt cingle. Va mirar fora de la caverna per veure els altres participants de la Gran Desagradable -incloent al Capità Tarpals- caient al llac. Estava a punt de nedar darrere d'ells quan va escoltar un brunzit mecànic darrere d'ella. Girant-se cautelosament, Fassa va veure una llum brillant a la caverna subaquàtica.
La llum venia d'un ull de bou oval d'un misteriós submarí. Era un navili angulat, i no tenia l'elegància dels submarins dissenyats pels gungans. Fassa es va adonar que havia d'haver estat transportat a Naboo des d'un altre món, i es va preguntar si el submarí tenia alguna cosa a veure amb el droide col·locador de mines que s'havia trobat abans. Va decidir investigar, encara que signifiqués perdre la Gran Desagradable Gratis-Per-A-Tots.
Fassa es va acostar més a l'ull de bou del submarí i va mirar dins. Va veure dos droides de plaques de crom al pont. Un droide estava assegut en una consola de control, i l'altre estava completament atent. Cap estava equipat amb aletes, però semblaven ser del mateix model que el droide que havia plantat la mina.
El droide assegut va parlar. La Major Fassa va pressionar el cap contra el submarí i va escoltar. Mitjançant el casc del submarí va escoltar al droide dir:
-... I llavors dispararem el torpede a la sorra. Això hauria de mantenir a aquestes criatures gungan ocupades. -El droide assegut llavors va activar els motors del submarí i el navili va començar a moure’s fora de la caverna.
Fassa no tenia ni idea de per què els droides pretenien disparar un torpede contra la sorra, però faria qualsevol cosa que pogués per interrompre el seu pla. Ja que no tenia cap mitjà d'advertir a ningú a la sorra sobre l'aproximació del submarí, sabia que hauria d'abordar el submarí i tractar amb els droides. Mentre el submarí abandonava la caverna i entrava al llac, Fassa va nedar sota ell i va trobar l'escotilla d'una resclosa d'aire. Estava tancada.
La Major Fassa es va treure el cinturó i va inserir la llengua de la sivella al pany. Un parell de segons més tard, havia aconseguit obrir el tancament i lliscar a través de l'escotilla oberta.
Es va alçar a través de l'escotilla d'aire i es va introduir a l'interior pressuritzat del submarí. Estava al celler de càrrega just després del pont del submarí. El celler de càrrega estava ple de moltes armes, incloent-hi dues mines que eren idèntiques a la que Fassa havia trobat. També podia veure diversos rotllos de corda llarga i eines de tota mena. L'aigua gotejava del seu cos mentre s'allunyava de l'escotilla i es movia cap al tub del passadís obert que portava al pont.
-Alto, intrusa! -va cridar una veu mecànica des del darrere.
Fassa va obeir. Sentia la punta freda de la boca d'un blàster contra el seu clatell. Aparentment, un tercer droide havia estat estacionat en el celler de càrrega. Mentre que el droide mantenia el blàster contra el coll de la Fassa, els dos droides que havia vist a través de l'ull de bou van aparèixer en l'altre extrem del passadís. Un dels dos droides li apuntava amb un rifle blàster.
El droide sense blàster -el que havia estat assegut a la consola de control -va donar una única ordre:
-Destruïu aquesta criatura.
Fassa es va ajupir ràpid. Els droides que portaven blàster van disparar, disparant-se l'un a l'altre, i tots dos van estar fregits a l'instant. Mentre sotraguejaven contra la plataforma del submarí, el tercer droide va alçar els braços esquelètics i va caminar cap enrere fins al pont.
-Si us plau, no em facis mal! -cridava el droide-. Només estava seguint ordres! -Abans que Fassa pogués respondre, el droide va portar una de les seves mans metàl·liques cap a vall fins a un interruptor de la consola de control. Fassa va escoltar un so de brunzit, i el submarí es va elevar lleugerament. Fassa va reconèixer el so.
El droide acabava de disparar un torpede.
-Hauries d’haver-me disparat quan vas tenir ocasió, imbècil, -va comentar el droide en una veu freda-. Aquest torpede arribarà la teva sorra en menys d'un minut.
Una pistola blàster descansava en un prestatge prop de la consola de control i el droide la va agafar. Fassa es va llançar pel pont i va derrocar al droide, fent-lo xocar contra la paret. El droide accidentalment va disparar el seu blàster i li va donar a un dels droides caiguts. Fassa va agafar el canell del droide i va deixar anar la pistola blàster de la seva adherència, llavors va posar la mà sota el mentó del droide i el va estampar contra el sostre sota del submarí. Els circuits del droide guspirejaren i el seu cos va caure a la plataforma.
La Major Fassa es va moure ràpidament cap a la consola de control del submarí i va examinar el sistema de guia del torpede. D'acord a un petit monitor, el torpede colpejaria la sorra en menys de quaranta segons. Sota el monitor hi havia deu interruptors d'anul·lació manual guiada que podien ser utilitzats per transmetre un senyal i alterar la programació del torpede llançat. Encara que Fassa no coneixia la funció de cada interruptor, esperava desactivar el torpede o dirigir-lo lluny del seu camí actual.
Fassa li va donar a un interruptor. Segons l'ordinador del submarí, el torpede es va alentir, però encara estava en ruta cap a la sorra. Fassa li va donar a un segon interruptor, i la velocitat del torpede va augmentar. Desesperada, li va donar a un tercer interruptor. En el monitor, va veure el torpede saltar, ascendint fins que va trencar la superfície del Llac Umberbool. El torpede va desplegar un joc de propulsors, i l'arma es va llançar directament cap a l'atmosfera superior de Naboo, on va explotar sense fer danys.
Fassa no estava del tot alleujada. Encara que havia subjugat als invasors droides, agafat el seu submarí, i frustrat el seu intent de torpedinar la sorra, no sabia per què havien vingut a Naboo. Esperava que els enginyers de Naboo poguessin desmuntar els droides i esbrinar més sobre ells.
Llavors va recordar la Gran Desagradable Gratis-Per-A-Tots.
Ja que la Gran Desagradable permetia als participants utilitzar qualsevol mitjà de transport que poguessin trobar per la ruta de la competició, Fassa es va adonar que no estaria trencant cap norma si pilotava el submarí capturat cap a la sorra. Encara que mai havia manejat un submarí d'un altre món, creia que podia manejar-lo. Va agafar els controls i els va apuntar al sud cap al centre del Llac Umberbool.
Mentre la Major Fassa navegava amb el submarí cap a la sorra, va accelerar passant a dotzenes de gungans que nedaven l'última recta de la marató. Quan la immensa bombolla de la sorra va arribar a la vista, Fassa es va adonar que podria guanyar després de tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada