dilluns, 15 de maig del 2017

Fúria (XXVI)

Anterior



CAPÍTOL 26

A BORD DEL FALCÓ MIL·LENARI
Tot i les embogides maniobres d’en Han amb el Falcó, malgrat els seus freqüents juraments i de la manera en què el Falcó s'estremia cada vegada que els seus escuts rebien un impacte de la fragata perseguidora, la Leia va mantenir la seva atenció a la porta del corredor d’accés de la part posterior de la cabina. I quan les parets del corredor van començar a brillar, il·luminades per la fulla d'un sabre làser negre blavós que havia d'estar just girant el corredor, la Leia va saltar del seu seient, es va moure per posar-se dreta a la porta i va encendre la seva pròpia fulla.
Alema es va posar a la vista, de nou jove i sense mal. Es va precipitar contra la Leia, llançant tot el seu esforç en un atac salvatge, tot tècnica de la forma quarta sense els elements afegits de les acrobàcies.
La Leia va retrocedir mig pas de manera que les vores de la porta de la cabina estiguessin centímetres per davant d'ella. Va bloquejar el primer atac econòmicament, sense oferir un moviment indegut, sense estendre la seva arma ni un centímetre més del que necessitava fer-ho, conservant la seva energia.
També va estendre la seva consciència a través de la Força, no cap a l’Alema, sinó cap al seu marit. Tan harmonitzada amb els estats d'ànim d'ell i les seves presumpcions com estava ella, per experiència i per la seva naturalesa, ara es va convertir gairebé com en un segon grup d'ulls just darrere d'ell, anticipant cada moviment d'ell als controls del Falcó. Quan ell va començar un sobtat gir en espiral, la Leia va saber el que venia una fracció de segon per avançat, suficient advertència perquè ella pogués estabilitzar-se amb una mà a la porta. Alema no va ser tan preconscient. Quan la maniobra va començar, va perdre l'equilibri i el seu següent cop guspirejà a la porta.
Cap dona va parlar, però les seves cares comptaven la història de com procedia el duel. Alema va començar amb un somriure burleta. En el temps que li va portar llançar una dotzena de cops fallits, aquest s'havia esvaït, reemplaçat per la fúria. La Leia no s'havia preocupat d'ocultar la seva preocupació i la seva determinació. Però mentre l’Alema es tornava més furiosa, la Leia va permetre que un somriure dolç i condescendent creués les seves faccions.
Desconcertada, Alema va retrocedir.
-Nosaltres som jove. Tu ets vella. Et cansaràs. O la nau que dispara contra vosaltres, qui vulgui que sigui, li donarà a la teva nau i veuràs morir al teu marit.
La Leia va assentir d’acord.
-Sí, segueixo sentint aquesta classe de coses. Durant quaranta anys, el mateix discurs. Un dels inconvenients de ser «vella».
El llavi de l’Alema es va arronsar i ella va carregar de nou.

* * *

Alema va mirar la Jaina com si la ràbia que sentia pogués d'alguna manera cremar-li uns forats a la Jedi. Va prendre aire profundament, senyal que s'acostava una diatriba, i llavors es va aturar mirant cap amunt.
La Jaina també ho va sentir, una sobtada sensació de satisfacció en l'energia fosca d'aquest lloc. Estava creixent, inflant-se, absorbint, menjant...
Menjant-se a Zekk...
La Jaina va panteixar. Es va obrir a través de la Força cap a Zekk, però ell de cop i volta ja no hi era, no de manera que ella el pogués reconèixer.
Alema va riure.
-Aquí està, la teva primera perduda del dia. Amb més per venir.
Jaina la va ignorar i va continuar mirant cap amunt. Zekk estava allà fora. Havia d’estar-ho.
Encara que ell podria ser ara tan part d'aquest lloc que la seva presència en la Força fos indistingible de l'energia d'aquí. Al seu interior, la Jaina va llanguir davant la idea.
Mentre el mynock va tornar a escorar-se davant la Jaina altra vegada, Alema es va tornar cap a la Jedi, somrient.
-No hi ha resposta per a nosaltres? Nosaltres...
Llavors es va quedar gelada, amb els seus ulls obrint-se per la sorpresa.
La Jaina va sentir una sobtada sensació de llibertat.
Alguna cosa estava deixant aquest lloc, quelcom fosc i retorçat, i Alema Rar va empal·lidir fins a la més lleugera ombra del blau.
La twi’lek va negar amb el cap.
-Nau...
Jaina la va mirar.
-Problemes? Hi ha res en el que pugui ajudar-te?
-Nau? Nau?
Alema va obrir la seva boca, com si anés a cridar... llavors es va esvair de la vista, juntament amb el mynock.
El crit va arribar a les oïdes de la Jaina, diminut i distant, des de molt més avall.

* * *

La Leia va mantenir la seva guàrdia alta i va mantenir la calma, però estava clar. Alema s'estava alentint. Cansant. En el seu últim intercanvi, els cops laterals semblants a cops de martell de la twi’lek s'havien tornat més lents.
Ara Alema es va separar, va fer un pas enrere, va obrir la boca per a una altra burla i els seus ulls es van engrandir com si li haguessin apunyalat per darrere. Les seves següents respiracions van ser un panteix. Llavors va desaparèixer, esvaint-se instantàniament de la vista.
Cautelosa, la Leia va buscar al seu oponent en la Força.
Però no va sentir a ningú més a bord del Falcó, només ella mateixa i Han.
Ella va mirar per sobre de la seva espatlla.
-Com va la guerra?
La veu d’en Han era un grunyit.
-Aniria millor si estiguessis a dalt en aquesta torreta làser.
-No fins que rebi la notícia que Alema està carregada de cadenes o en una caixa.
En Han va grunyir de nou.

* * *

El grup de mynocks, amb Jag a remolc, van entrar en un altre passatge estret. El raptor d’en Jag el va llançar cap al costat, esgarrapant-lo amb la paret rocosa del túnel.
Una pedra protuberant li va colpejar a l'esquena, sense fer-li mal, però fent-li rebotar lluny de la paret. Ell va orientar els seus sensors cap endavant, intentant anticipar el següent impacte, per evitar-ho amb l'ús dels motors de la seva motxilla. Ells el van arrossegar a través del que van semblar quilòmetres de túnels, rebotant en totes les superfícies i ell no s’ho va poder arreglar per evitar tots els impactes. El seu colze esquerre palpitava com si estigués danyat o fins i tot trencat, i el seu cap va ressonar a causa dels repetits impactes.
Van entrar en una nova càmera. Els sensors van captar una paret a una distància propera, potser a trenta metres. Els mynocks van girar cap a una obertura...
I llavors van desaparèixer, deixant-lo llançat cap a la superfície vertical de pedra de davant.
Va connectar els motors de la seva motxilla, frenant-se, però els mynocks havien estat movent-se molt de pressa. Malgrat la seva maniobra de frenada, va xocar contra la paret amb duresa. Va escoltar i va sentir un cruixit a la cama esquerra... i la seva visió va fallar com si els seus sensors s'haguessin apagat tots de cop i volta.

* * *

Alema es va posar dreta, amb cames tremoloses, des d'on havia caigut. Els seus sentits, de tornada en el seu cos després de massa minuts dividits entre diversos fantasmes, es van expandir en la Força, buscant a Nau.
Nau estava... distant. Nau s'estava marxant. Nau estava contenta.
-Torna!
Ella va bolcar la seva força de voluntat en l’ordre, però el seu esforç arribava massa tard, estava massa distant. Nau va continuar, sense preocupar-se.
Això era dolent. Ara, en lloc de tenir un mètode d'escapament a mà, hauria de pujar fins a la superfície de l'asteroide, més enllà dels Jedi i de l’estúpid soldat que els liderava, per robar qualsevol vehicle que els hagués portat a ells. O atreure al Falcó fins que estigués a prop, matar al Han i la Leia i robar-lo. Això no seria fàcil.
Ja estava cansada. Més que cansada.
Mentre s'enfilava fins al vagó, va intentar fer-se petita en la Força, perquè fos més difícil trobar-la. El vagó, almenys, no tenia un cervell droide que funcionés malament ni simpaties Sith que li portessin pel mal camí. Tenia una palanca amb etiquetes on es llegia amunt i avall.
La va empènyer cap amunt i el vagó va començar a lliscar cap amunt pels rails.

A BORD DEL LLUNA ENVERINADA
-Nou contacte, capitana.
Ithila va enviar el que hi havia a la pantalla del panell del sensor al monitor de la Dícian. La seva imatge, ara amb menys píxels però girant a causa de les maniobres del Lluna Enverinada, mostraven l'hàbitat de l'asteroide, dirigit cap a les estrelles.
Dícian va seure cap endavant. Tan petita com era en el monitor, aquesta era clarament l'esfera de meditació Sith, el vehicle que havia portat a Alema Rar a Korriban. Igual de clarament, la twi’lek estava escapant-hi.
-Totes les armes, apunteu a l'esfera de meditació. A la meva ordre...
-Capitana, el vehicle està buit.
Dícian va parpellejar. Es va obrir cap a l'esfera a través de la Força i va sentir la seva ment, el seu desig... però cap ocupant.
Així que Alema Rar encara era a l'asteroide. Interessant. No estava tenint sort amb destruir el Falcó Mil·lenari. El pilot del vaixell de càrrega era simplement massa bo, evidencia aquesta que Han Solo estava realment als controls. La seva mort seria una gran peça, però només digna del dret a presumir.
L'esfera de meditació, d'altra banda, era una cosa tangible, una cosa que Dícian podria tenir, que podria mantenir. Seria l'enveja de tots els membres de l’Orde.
Va mirar a Wayniss.
-Han informat ja la tripulació de la llançadora? Estan les càrregues explosives en el seu lloc?
-Sí, capitana. La gran acaba de ser activada i lliurada. Pot començar a detonar-la quan vulgui.
-Segueix al nou contacte. -Mentre el Lluna Enverinada girava cap al seu nou curs, ella va afegir-: Digues a la tripulació de la llançadora que es reuneixi en... Quina és la nostra designació per al major asteroide d'aquest cinturó?
-Omega Tres Set Nou.
-En Omega Tres Set Nou. Tornarem a per ells. Probablement. -Es va obrir a l'esfera de meditació i va estar agraïda de sentir-la encara, un pols d'energia fosca precisament en concordança amb els mètodes i desitjos de l’Orde-. On vas, encant?
No s'espera una resposta, però en va tenir una, la imatge clara d'un món distant: àrtic, boscós, un amenaçant ull blanc blavós en un mar de foscor.
Ziost, món d'origen dels Sith.
Ella va moure un dit cap a Wayniss.
-Fixa un curs per a Ziost. A tota velocitat. Veurem si podem vèncer al nostre petit amiguet d'allà i recollir-lo quan arribi.
-Sí, capitana.
-I just abans que entrem a l'hiperespai, comença la seqüència de tret de les bombes.
-Sí, capitana.
Dícian va somriure.
-Enhorabona a tots. Una resolució perfecta per a una missió perfecta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada