dimarts, 16 de maig del 2017

Fúria (XXXIII)

Anterior



CAPÍTOL 33

-Maleïda sigui. -En els auriculars del casc de la Syal, Wedge va sonar afligit-. Farà que li...
Però la Syal va veure, com Wedge havia d'haver vist, l'Ala-X d’en Tycho obrint-se camí a través de la barrera de foc turbolàser amb la facilitat d'un lliscant aeri eludint la línia de repulsors. Un moment després l'Ala-X i la llançadora estaven fora de la vista, engolits pel destructor estel·lar.
-D'acord. Líder Infern del Llibertí a esquadró. Formeu darrere meu. És hora de fastiguejar a una altra llançadora. Quatre, estàs a la teva pròpia discreció.
-Em quedaré amb vosaltres, Líder. Els meus deures envers l'Aliança han acabat de moment.
-Bé.
Wedge es va escorar cap a la distant Estació Centràlia i els Infern del Llibertí el van seguir.

CORÈLLIA, CORONITA, BÚNQUER DE COMANDAMENT, OFICINA DEL PRIMER MINISTRE
L’holograma del general Phennir va girar fins a tenir prou resolució davant el ministre Teppler, qui va ajustar comandament a l'escriptori al seu costat. Phennir tenia de sobte una mida normal.
-General, no tenim temps per embuts. L'Estació Centràlia està sent atacada. L'enemic sembla estar intentant abordar-la i assumir el control. On són les forces de la Confederació més properes que pugui enviar-nos per ajudar-nos?
-Tenim unes quantes naus prop de l'espai corellià, principalment en missions de reconeixement. Les més propera més enllà d'això estaran a Commenor. -Phennir va arrufar el gest-. Però com li vaig dir... al Primer Ministre Koyan, Corèllia pot defensar-se per si mateixa mentre ell segueix sent obstinat.
Teppler va assentir.
-Sospito que Koyan no seguirà sent... obstinat durant molt més temps. Prepari les seves forces per saltar al nostre sistema.
Phennir va assentir.
-Entesos. Ens prepararem per a una confirmació que aquesta obstinació ha acabat.
Teppler va prémer un botó i Phennir va desaparèixer. Va prémer un altre per transmetre a l'assistent de la següent oficina.
-Posi'm amb Koyan, immediatament.

A BORD DE L'ÀNAKIN SOLO
-Senyor? -Aquesta vegada la veu d’en Nevil portava una mica d'urgència-. Hem rebut informes insubstancials que hi ha Jedi i sabotejadors a bord. Sabem que hi ha una pertorbació en l'hangar principal.
Caedus, amb els ulls encara tancats, va aixecar una mà per evitar més paraules. Necessitava concentrar-se. Les seves forces estaven fent trossos els defensors corellians i ell no es podia permetre cap distracció.
D'altra banda, tampoc podia permetre ignorar la possible presència de Jedi. Curosament es va retirar de la influència activa dels comandants de les seves naus i després es va obrir a un corrent diferent de la Força.
Sí, hi havia Jedi a bord. Luke. Ben. Saba Sebatyne.
La seva mare.
Els seus ulls es van obrir de cop i la seva connexió amb els seus comandants va caure, va desaparèixer.
-Seguretat!
Tebut, responent des de la seva estació sota la passarel·la del pont, a la banda de babord, va sonar tan composta com sempre.
-Senyor.
-Jedi confirmats. Vindran aquí a buscar-me.
-Sí, senyor. Inici el Pla Bastió?
-Correcte.
Caedus va agafar aire profundament. Les seves naus i grups d'abordatge haurien de tenir èxit sense el benefici de la seva meditació de batalla. Necessitava tota la seva concentració ara. La seva concentració i les forces que havia reunit contra aquesta eventualitat específica.
Fins i tot ara, els grups de seguretat s'estarien reunint en colls d'ampolla estratègics entre l'hangar i el pont. Portes blindades a prova de buit s'estarien tancant i segellant en altres llocs crítics. Oficials de reforç estarien entrant al pont auxiliar, llestos per assumir el control de l'Ànakin Solo si les coses es tornaven massa perilloses o frenètiques perquè els oficials aquí fessin la seva feina.
I els defensors addicionals d’en Caedus haurien d'estar arribant...
Les portes del pont es van obrir i aquests van marxar cap a dins, una doble columna, vuit droides de combat CYV. Dos es van tornar per enfrontar-se a la popa mentre les portes blindades d'allà es tancaven. Dos van caure cap a la fossa dels oficials, un a cada costat, amb la seva massa causant que les plaques de la coberta cruixissin quan van caure. Els altres quatre van marxar cap endavant i llavors, a quatre metres de la posició de Caedus, es van tornar cap a la popa. Més s'estarien estacionant en altres llocs de la nau.
Caedus no creia que aquestes mesures detinguessin als Jedi. Però podien reduir els seus números.
Havien de fer-ho. Jacen podria derrotar a la seva mare o a Ben sense problemes. A la Saba amb dificultat. A la Saba més Luke serien unes possibilitats impossibles. Un dels mestres havia de caure si Caedus anava a sobreviure aquest dia.

* * *

Movent-se tan ràpid que eren una taca, els quatre Jedi, amb les màscares per respirar sobre les seves cares, van emergir de les vores del núvol de fum.
L'equip de seguretat de l'entrada del corredor del turboascensor va obrir foc... massa tard. Els Jedi ja estaven entre ells, colpejant amb punys, peus i, en el cas de la Saba, amb la cua. Sis guàrdies de seguretat van caure a l'instant, amb els seus rifles làser rebotant contra les plaques de la coberta, tot just audibles per sobre de les alarmes udolant de l'hangar.
Iella i Han, amb R2-D2 entre ells, van emergir d'entre el fum, llevant-se les seves pròpies màscares.
Luke els hi va fer un assentiment amb el cap, donant uns copets a l'esquena d’en Ben.
-D'acord, hora de moure'ns. R2?
L’astromecànic trinà la seva confirmació i després es va girar i va rodar al llarg de la paret de l'hangar cap a l’endoll de dades més proper.
Ben girà cap a la porta del corredor i va llançar una puntada. Un oficial de seguretat de la nau, que no era visible abans que Ben comencés la seva maniobra, va girar la cantonada i va córrer directe cap a ell, rebent el cop de taló d’en Ben en la seva mandíbula, i va trontollar contra els seus homes. Un estava prou alerta per saltar per evitar-ho i va aixecar el seu rifle. Han li va disparar en els budells i el tret atordidor li va fer doblegar-se i caure.
Els altres Jedi van saltar cap endavant, fent un treball ràpid amb la resta de l'esquadró.
Han va enfundar la seva pistola làser i va somriure a la seva dona.
-És bo no haver de fer tota la feina per mi mateix per variar.

* * *

L'Esquadró Infern del Llibertí es va aproximar a la cresta d'una llançadora de transport de tropes. Semblava com si ja hagués rebut danys en aquesta batalla, la proa estava ennegrida al llarg del costat d'estribord, amb un patró de fractura al finestral suggerint que el transpariacer estava a la vora de la ruptura, d'abocar la seva atmosfera a l'espai, però la Syal sabia que era un engany. El dany de la batalla no era sinó un treball de pintura.
La llançadora va accelerar allunyant-se dels Ales-X, cap a l'estació i l'acalorada batalla al seu voltant.
-Just igual que abans. -La veu d’en Wedge era un fet cert-. Dispareu, però no li doneu.
Els Ales-X es van acostar, disparant.

* * *

La llançadora Broadside va girar mentre un tret d'un Infern del Llibertí gairebé els hi va donar fregant els seus escuts. Seyah es va agafar a l'arnès que li creuava el pit amb tanta força que els artells se li van quedar blancs de mort.
-Ei, doctor. -El crit va arribar des de la cabina, on, fins a un moment abans, el pilot havia estat cantant alguna cosa sobre un devaronià borratxo que viatjava per l'espai i de les dones que estimava en cada port-. Quina part, Talus o Tralus?
-No estava despert a la reunió? La part de Tralus.
Seyah va mirar, esglaiat, al poc que podia veure de l'esquena i el clatell del pilot a través de la porta de la cabina.
-Talus?
-Tralus!
-Aquesta és la part dirigida a Talus, correcte?
Seyah va agafar aire tan profundament com va poder, intentant rebentar-li els timpans amb el volum de la seva rèplica, i llavors va veure a Kyp Durron. El Mestre Jedi estava somrient, negant amb el cap.
-S'està ficant amb vostè, doctor. Els pilots fan això.
Seyah va deixar sortir l'alè amb una xiulada i va mirar.
-Li dispararé després que atraquem.

A BORD DE L'ÀNAKIN SOLO
Caedus seguia la batalla en un monitor i el progrés dels Jedi en un altre. La batalla estava anant força bé, fins i tot sense la seva ajuda.
Les baixes eren més altes, per descomptat, però també estaven pujant entre l'enemic, i els informes deien que hi havia diverses llançadores plenes de guàrdies i comandos abordant Centràlia ara a través d'escotilles capturades... i que trobaven una dura resistència per part dels defensors de l'estació.
Luke, Ben i Saba eren ocasionalment visibles en les holocàmeres de seguretat. Apareixien en algun punt d'accés, perdien uns pocs moments per acabar amb els defensors allà i s'obrien pas tallant el següent grup de portes blindades.
Caedus no havia vist a la seva mare, encara que havia sentit la seva presència, com havia sentit al Luke, buscant-li en la Força. Luke li havia trobat bastant fàcilment. Caedus no s'estava amagant. La presència de la Leia, però, li havia fregat i continuat. Caedus es va preguntar si ella podria estar ferida, el que explicaria el fet que no es mantingués amb els altres i que la seva habilitat per detectar-lo semblés haver-se reduït.
En una nova imatge de l’holocàmera, una porta blindada a prova de buit va començar a brillar. La fulla d'un sabre làser va emergir per ella i va començar a tallar un lent cercle a l’endurit duracer.
A la banda més propera de la porta blindada, quatre droides CYV, els primers que els Jedi trobarien aquí, es van retirar diversos passos i es van col·locar en una línia de tret.

ESTACIÓ CENTRÀLIA, POST DE CONTROL DE TRET
Sadras Koyan va utilitzar un mocador per netejar-se la suor que li corria per les galtes. Es va dirigir al tècnic cap de guàrdia, l'home barbut que es deia a si mateix Vibro, el nek arrogant que li havia sermonejat un cop sobre la programació de l'estació i els polzes a la cara.
-Alguna resposta de l’almirall Niathal?
Vibro li va tornar la mirada i va negar amb el cap.
-Com puc...?
Koyan va callar abans de fer-li al tècnic una pregunta que l'home no podia respondre. Com puc obligar a l’almirall Niathal a rendir-se si ella no parlarà amb mi? No podia simplement destruir un món inhabitat del sistema Coruscant com a tret d'advertència. L'arma principal de Centràlia podria fallar una altra vegada i estar inoperativa durant diversos dies. Quan disparés, seria contra el propi planeta Coruscant. Però si disparava sense parlar primer amb la Niathal, i guanyant així la guerra, les forces de l'Aliança aquí no abandonarien i podrien prendre l'estació, i matar-lo a ell, abans que s'adonessin que estaven derrotats. I no estarien derrotats.
Com si llegís la seva ment, Vibro va somriure.
-Crec que simplement ho hauria de fer, senyor.
-Què?
-Destruir Coruscant. Mostrar-los del que està feta aquesta estació. Tenim naus de reconeixement en el sistema Coruscant, oi? Aconseguiran excel·lents enregistraments.
L'home va aixecar els seus braços, formant un cercle i després va fer un gest com d'una gran esfera que de cop i volta s'esfondra fins a esdevenir res.
Koyan el va mirar, esglaiat... esglaiat per la idea de matar bilions per com de bé que és pogués veure, més que per un autèntic progrés polític.
-Torni a la feina.
-Sí, senyor. -El tècnic va mirar de nou cap endavant i després va mirar al seu panell-. Missatge entrant per a vostè.
-Niathal?
-Teppler.
-Passi-me’l.
Vibro va ajustar els controls. Un holograma d’en Teppler va aparèixer al davant d’en Koyan. Semblava preocupat.
Teppler va mirar al seu voltant.
-Senyor, necessita confinar l'àudio d'això.
-Àudio direccional, just ara!
Vibro va assentir, sense mirar enrere i després va aixecar una mà, amb el polze cap amunt, per indicar que estava fet.
Les següents paraules d’en Teppler tenien la feble qualitat ressonant d'un raig d'àudio que estava sent confinat per ser escoltat per un oient.
-Senyor, hem estat analitzant l'atac enemic. No creiem que estigui només dirigit a capturar l'estació. On està?
-Control de tret, és clar.
-Estem veient un patró de moviments enemics a través dels passadissos de l'estació. Estan ignorant rutes que els permetrien sabotejar o capturar l'estació més eficientment. Es dirigeixen directament a per vostè.
Koyan va sentir una agitació en el seu pit.
-A per mi?
-Sospito que tenen judicis de guerra en ment, senyor.
-Uh...
-Tinc una llançadora preparada. Escotilla Èpsilon 34-G, ben allunyada dels intrusos. Li portarà de tornada a aquí, fora de perill, en minuts.
Koyan va negar amb el cap.
-He de controlar la situació des d'aquí. Decidir si i quan disparar.
-L’almirall Delpin i jo podem controlar-la des del búnquer de comandament fins que hi arribi. Transmeti’ns el tret conjunt i l'autorització de comandament i ens encarregarem de tot fins que arribi i reassumeixi el comandament.
Les opcions i les conseqüències van passar per la ment d’en Koyan. En realitat, aquesta era una solució ideal, especialment si la necessitat de disparar arribava mentre ell estava en trànsit. Teppler i Delpin polsarien el botó. La història li donaria a Koyan el crèdit per un lideratge efectiu si tot anava bé i culparia a Teppler i Delpin si hi havia algun greuge.
Va assentir, decidit.
-Fet. Assegureu-vos que la llançadora estigui aquí quan jo arribi.
-Ho estarà.
La imatge d’en Teppler es va esvair.
Koyan es va tornar cap al tècnic.
-Fins que torni a sentir de mi, seguirà les ordres del ministre d'Informació i l’almirall Delpin.
Vibro va mirar cap enrere, esperançat.
-Però serem capaços de disparar?
Koyan va assentir, projectant confiança.
-Estic segur.

* * *

-Llibertí Sis a esquadró. -La veu d’en Twool era tan musical com la de qualsevol rodià, però Syal va poder sentir la tensió en el seu to-. S'acosten caces estel·lars pel front, arribant per la corba de l'estació.
La Syal va mirar entre les pantalles superiors de la coberta davant seu i el monitor del sensor més informatiu de sota. No mostraven unitats que estiguessin apropant-se, però l'Ala-X d’en Twool tenia millors sensors.
-Esquadró, aquí Líder. Separeu per grups.
El caça estel·lar d’en Wedge es va elevar sobtadament, en relació amb la llançadora que pretenien perseguir, i Sanola i Syal el van seguir. Les dues parelles de caces d’en Corran van girar a estribord i van descendir. Les de la Jaina van girar a babord.
I llavors l'enemic hi era, pujant sobre l'Estació Centràlia, alineant-se perquè el seu angle d'aproximació estigués directament entre els Infern del Llibertí i l'estrella Corell. La Syal li va donar punts a l'enemic per la seva efectivitat i tradició. Tot i que no estaven atacant a l'atmosfera, encara s'estaven dirigint cap als seus enemics amb el sol a l'esquena.
Eren Ales-X i la designació dels seus sensors era Murri.
Wedge i Sanola estaven movent-se d'un costat a un altre mentre la Syal reconeixia la designació. Va seguir el seu exemple instantàniament, just a temps perquè una salva de làsers quàdruples de llarga distància centellegés pel lloc que el seu caça estel·lar acabava de deixar buit.
L'enemic, un esquadró complet, es va separar en tres grups de quatre, cadascun tornant-se cap a la unitat corresponent dels Infern del Llibertí. Foc làser va creuar entre les dues forces, passant inofensiu mentre els caces estel·lars ballaven sota el foc dirigit dels uns als altres. Llavors els esquadrons oposats es van ajuntar, amb les parelles girant en allunyar-se com si, amb el seu vol, estiguessin intentant replicar els intricats patrons d'espiral de les proteïnes complexes.
Dos Ales-X van venir a l’encalç d’en Wedge. Un més va girar cap a la Sanola i cap a la Syal. Syal es va deixar caure cap enrere, posant tota la seva energia discrecional en els seus escuts posteriors.
Encara no havia disparat i encara no va disparar. No podia disparar contra un aliat.
Va veure al seu pare cosir a un enemic amb foc làser, danyant el caça estel·lar però sense deixar-lo fora de combat. El seu altre enemic li mossegava la cua, just igual que l'oponent de la Syal li estava donant a ella. No podia disparar contra un aliat.
Ni tampoc podia fer ni més ni menys que donar tot el seu esforç pel seu pare.
Els dos absoluts eren mútuament exclusius. La corcaven per dins com una bomba esclatant.
Va sentir el crit de ràbia i confusió abans que sabés que era seu i va actuar abans d'entendre completament el que havia decidit. Desaccelerant fortament, molt més abruptament del que era normal per a un pilot d'Ala-X, però estava acostumada a ser llançada pels violents motors de maniobres del seu Aleph, i va col·locar la seva energia discrecional en els seus làsers. El seu oponent la va sobrepassar, començant un sobtat gir cap a estribord, però els làsers d'ella li van agafar, puntuant els seus motors...
Ell va desaparèixer en un centelleig. Les runes es van encendre mentre colpejaven i rebotaven en els seus escuts davanters. Es va tornar darrere del seu pare, seguint al seu segon oponent, disparant-li.
No va intentar donar-li, no al principi. La seva salva va fallar deliberadament cap al seu estribord, causant que ell girés instantàniament cap a babord, lluny d’en Wedge. Ella va restaurar els seus escuts a l'equilibri normal entre davanters i posteriors i el va seguir, portant al seu objectiu lluny del seu pare.
Va veure un petit centelleig a estribord, l'objectiu del seu pare encara estava volant, però la seva unitat R5 acabava d'explotar sota el persistent foc làser.
El seu propi objectiu va trontollar, va començar a escalar i llavors sobtadament va desaccelerar. La Syal va tirar de la seva palanca de control cap a enrere, assumint que l'escalada d'ell era falsa i va trepitjar l'accelerador. El seu enemic va semblar volar del revés, passant sota ella, amb el morro apuntat cap avall. Els seus reflexos havien estat els correctes, i ell s'estava orientant per allunyar-se d'ella, incapaç de portar els seus làsers per capturar-la. Ella va continuar la seva escalada, fent un tirabuixó en una premuda corba de 360 ​​graus, i va veure al seu objectiu fer el mateix, tornant cap a ella en una passada cara a cara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada