dimarts, 23 de maig del 2017

Pirates de més enllà del mar (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

El Capità Tarpals acabava d'arribar a les ruïnes quan va escoltar el crit d'ajuda d’en Jar Jar. Cap dels altres gungans havia arribat encara al punt de trobada, així que Tarpals era bastant conscient que anava pel seu compte mentre corria cap als crits de Jar Jar.
Tarpals va córrer a través d'un matoll d'arbres fins que es va acostar a una clariana. Va veure a Jar Jar suspès en l'aire, penjant cap per avall per un peu atrapat per una llarga enfiladissa. Jar Jar no havia vist a Tarpals, i va cridar de nou:
-Ajudia! -Tarpals estava a punt de caminar cap a la clariana quan Jar Jar va afegir-, Venen màkinaks!
Tarpals es va ajupir darrere d'un arbre per cobrir-se. Prou segur, un droide de plaques de crom havia entrat a la clariana. El droide va alçar la mirada cap a Jar Jar, va alçar un blàster, i va dir:
-Silenci, o disparo.
Tarpals estava a punt d'agafar la cesta quan va escoltar passos. Dos droides més es van obrir pas a través d'unes bardisses i es van aproximar a la clariana. Poc sorprenentment, Jar Jar havia deixat de cridar.
Mantenint-se ajupit, Tarpals es va moure al voltant del tronc de l'arbre per poder romandre fora de l'abast visual dels droides. Des de l'altre costat de l'arbre, va veure un bassal proper de sorres movedisses i es va preguntar si podria atreure allà als droides. Inesperadament, el seu peu esquerre va tocar alguna cosa que va fer un so de clic.
Tarpals havia trepitjat una mina de terra. Es va adonar que els droides havien d'haver plantat la mina abans, quan havien posat el parany. Si alçava el peu de la mina en forma de disc, explotaria. Tot i així, Tarpals es considerava afortunat. Si els droides haguessin plantat una mina amb sensor de moviment, hauria estat aixafat.
Els gungans creien que només els covards usaven mines, i aquestes armes no estaven dins dels arsenals d’Otoh Gunga. Afortunadament, Tarpals havia estat entrenat per desarmar mines i altres explosius. Es va ajupir cap a terra i acuradament va passar els dits per la vora de la mina, temptejant a la recerca d'algun tipus d'interruptor. En va trobar un, va agafar alè profundament, i el va pressionar lleugerament cap endavant.
Tarpals va exhalar. La mina estava desactivada. Va alçar el peu de la mina i va agafar l'arma desarmada. Just llavors, el droide a la clariana va veure a Tarpals darrere de l'arbre i va exclamar:
-Tu, el d'aquí! Rendeix-te immediatament!
Encara penjant cap per avall, Jar Jar va inclinar el coll per seguir la mirada del droide i va dir:
-Tarpals? Ets tusa?
Tarpals no tenia intenció de rendir-se als tres droides. El de la clariana era la seva preocupació immediata. Tarpals va portar el braç cap enrere, llavors va llançar la mina al cap del droide.
La mina amb forma de disc es va clavar al coll del droide, tallant el cap de les seves espatlles. Tant el droide com la mina van caure a terra. Tarpals es va llançar a la clariana i va agafar el blàster del droide caigut. Va disparar en direcció als dos droides que s'aproximaven, llavors va córrer fora de la clariana.
-Ei! -va cridar Jar Jar des de dalt-. Ei, Tarpals, on has anat tusa?!
Els altres dos droides van córrer darrere d’en Tarpals. Estaven corrent tan ràpid, que no es van adonar d'ell saltant sobre les arenes movedisses... van seguir el seu camí sense intentar saltar. Tots dos droides van caure en les arenes movedisses, esvaint-se sota la superfície.
Mentre Tarpals tornava a entrar a la clariana, Jar Jar va abaixar la mirada i va dir:
-Ben fet Tarpals! Tusa ils ha ensenyiat. Ara qüè tal si tusa duona un cop de mà a un culega i baixa misa?
Tarpals va sacsejar el cap i va dir:
-Misa pensa qüe tusa no vuia ficuar-sue més probliemes si tusa es qüeda on stà.
-Pro Tarpals! -pregà Jar Jar mentre es balancejava des de l’enfiladissa.
-Baixa tusa veu, -va suggerir Tarpals-. Tusa no vuoler atraure més droides, no?
Jar Jar va tancar la boca i va observar a Tarpals sortir corrent. No podia culpar a Tarpals per deixar-lo lligat en l'aire. La veritat sigui dita, Jar Jar sabia que era maldestre i sovint arruïnava les coses. Mentre Jar Jar sentia la sang baixar cap al seu cap, esperava que Tarpals tornés.
Aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada