dissabte, 27 de maig del 2017

Maul Tancat (XV)

Anterior



15
LIMERGE

–Aixeca't, el meu aprenent.
Davant el so d'aquesta veu, el pols d’en Maul es va accelerar. Es va alçar dempeus i va mirar a la imatge hologràfica del seu Mestre.
L'anomenat Zero havia estat tan bo com la seva paraula. Menys de dues hores després que Maul tractés amb les bandes, havia rebut un missatge codificat per venir aquí, a una cantonada remota del dipòsit de cadàvers de la presó, a una de les càmeres buides dissenyades per contenir els cossos dels reclusos per desfer-se’n d’ells.
Havia estat esperant-li aquí.
El transmissor, completament reunit i funcional.
I ara...
La imatge d’en Sidious s'alçava davant seu, els ulls grocs del Lord Sith brillant profundament en la caputxa de la capa. Les túniques de tela Zeyd escombraven al seu voltant, la tela aspra cruixint audiblement mentre Sidious alçava la mà. En el fons, petits detalls de l'interior del cim de la Torre LiMerge eren clarament visibles, i Maul va ser abatut momentàniament per la vívida resolució de la imatge. De deixalles o no, la tecnologia d’en Zero era d'una impressionant alta qualitat.
–Mestre, –va dir en veu alta, o ho va intentar, però les paraules es van embussar en la seva gola.
–Et veus bé, el meu aprenent, –va dir en Sidious–. He estat monitorant el teu progrés entre els habitants de Sub Rusc 7 amb un gran interès.
–Sí, Mestre.
–Observo que malgrat les circumstàncies, –va continuar Sidious–, a través d'aquests combats amb altres reclusos, has tingut una gran cura de no revelar els teus autèntics poders com un Sith. –Hi havia un punt de sarcasme en la seva veu? – Això és bastant evident.
–Es refereix al meu combat més recent. –Maul vacil·là–. El wampa...
–Demostrà ser una cosa desafiant, sí, això vaig veure. –Entonà Sidious–. Potser et vas trobar desitjant que se't permetés atreure sense reserves el poder del Costat Fosc? O que se't permetés utilitzar el teu bastó de sabre?
Percebent una trampa, Maul va objectar.
–La meva força ve de dins.
–Ho fa? –Sidious li va fer una llarga mirada, il·legible–. Em pregunto si és així.
–Mestre...
–L’orgull i l'egoisme no són elogis que es guanyen només una vegada. El poder dels Sith ha de demostrar ser més fort amb cada prova. Descansar en els teus èxits ara només inhibirà la teva habilitat d'explotar per complet els recursos de la ràbia i la disciplina que jeuen en el teu interior.
–Sí, Mestre.
–Protegir la teva identitat i el veritable propòsit de la teva missió no tindrà sentit si mors abans que ho aconsegueixis. –Sidious es va aturar, perforant-lo amb la mirada–. Et fereixen les meves paraules? Potser trobes la meva valoració injusta?
–No.
El Lord Sith va retrocedir.
–Espero molt de tu, Darth Maul, només perquè capto el teu autèntic potencial per a la grandesa al Costat Fosc.
–Gràcies, Mestre. El meu únic desig...
–Suficient. –La cara d’en Sidious es va tornar abruptament freda–. La teva contenció, entrenament, i disciplina només et portaran lluny. Quins progressos has fet en localitzar Iram Radique?
–He intensificat la meva recerca. He fet caure de genolls a les bandes de la presó i he fet progressos en descobrir els mètodes dels seus serveis a Radique. –Maul va trobar la mirada del seu Mestre–. No portarà molt. –Ell es va aturar, llavors pressionà–. Potser si fos capaç de confiar-me l'autèntic propòsit dels nostres plans...
Sidious va alçar una mà, tallant les seves paraules.
–Se t'ha proveït de tota la informació que requereixes per completar la teva missió. Per ara, tot el que et cal saber és que estem continuant amb el nostre treball per desestabilitzar la Vora Exterior, alimentant la insurgència i el separatisme.
El Lord Sith va agafar alè i el va alliberar, sostenint la mirada d'en Maul amb el que podia haver estat simpatia.
–La teva reputació de lleialtat cap a la nostra causa ha estat establerta fermament. No ignoro el fet que has estat decebut pel teu rol en els nostres plans fins ara... que pot ser que haguessis anhelat un paper més crucial en l'operació d’Eriadú, per exemple.
Maul va tractar de suprimir la seva sensació de sorpresa i va fracassar. Com havia sabut això Sidious? Després que el seu Mestre hagués utilitzat droides de seguretat per orquestrar encobertament l'assassinat de sis membres del Directorat a la Cimera de Comerç d’Eriadú i intentés matar el Canceller Valòrum, Maul havia estat incapaç d'entendre per què Sidious no l’havia involucrat en persona a l'operació. Suposava que havia ocultat bé la seva decepció, soterrada profundament dins d'ell on fins i tot ell havia estat capaç de passar-la per alt. Així i tot, el seu Mestre havia vist a través d'ell.
–N’hi ha prou amb dir que el que estàs aconseguint ara amb Iram Radique superarà de lluny qualsevol encàrrec més petit que pogués haver-te donat.
–Sí, Mestre.
–Bé, llavors. Aixeca't i segueix endavant. Pren el que és nostre per dret. El Costat Fosc està amb tu.
Maul va tractar de respondre, però la visió davant d'ell, del seu Mestre i el terra cobert de runa de l'edifici LiMerge, ja estava començant a esvair-se.

Allunyant-se de la unitat d’holovídeo, Darth Sidious va obrir els ulls i va creuar la planta de la Torre LiMerge fins al turboascensor, la seva ment ja pul·lulant amb una col·lisió de pensaments.
Com en qualsevol missió que involucrés a Maul, la situació que Sidious estava creant al Sub Rusc 7 no era del tot estable. El Lord Sith no albergava il·lusions sobre l'ambició o l'orgull del seu aprenent, o de com de prop estaven enllaçats aquests elements a la ràbia que estava abrasant constantment en l'interior del seu aprenent, fermentant mentre el poder d’en Maul continuava intensificant-se. Tancada en una lleialtat indestructible a la seva causa, el cor del zabrak era un reactor de pura ira, destil·lada.
I aquesta ira li serviria bé.
Sí. Quan Sidious recordava els anys d'entrenament que Maul havia resistit, provant-se repetides vegades contra el pitjor que la galàxia havia d'oferir, sentia un orgull inconfusible en la força i fortalesa del seu aprenent. Per definició, Sub Rusc 7 era un ambient en el qual ningú sobrevivia, així i tot Maul ja s'havia establert com una presència dominant sense confiar en la Força. Malgrat el que li hagués dit a Maul, Sidious sentia un respecte en augment pel que el seu aprenent continuava aconseguint. Amb el temps, aquestes habilitats continuarien servint-li millor del que possiblement podria imaginar.
Per quan va deixar l'edifici i va caminar fora per aturar a un aerotaxi fins al Districte del Senat, les preocupacions del Lord Sith s'havien abatut. Encara era aviat, i el seu programa per al dia, com Palpatine, ja estava complet.
L’aerotaxi va córrer cap a ell, brunzint en aturar-se, i mentre la porta s'obria, es va adonar sorprès que el taxi no estava buit. Hego Damask estava esperant-lo dins.
–Darth Sidious, –va dir Damask, fent un gest cap al seient buit al costat de ell–. T'uniràs a mi?
Palpatine va moure els seus ulls cap a la cabina de comandaments del taxi aeri, però Damask li va fer un assentiment reafirmant.
–He deixat l'equip de vigilància inoperatiu, –va dir el muun–, així que podem parlar lliurement. Com iguals.
–Per descomptat. –Sense vacil·lar, Darth Sidious va lliscar dins al costat del muun, la seva expressió revelant just l'ombra correcta de sorpresa plaent–. Sempre és bo veure’l sota qualsevol circumstància.
–Sí. –Darrere de la màscara transpiradora, Darth Plagueis va oferir el que podia haver estat una lleu somriure–. Sé que teníem plans de trobar-nos després a la Plaça del Monument per al nostre passeig habitual, però ha sorgit alguna cosa i he hagut d’alterar el meu programa en l'últim minut. Vaig pensar que era millor que ens trobéssim ara. –Ell es va girar cap a Sidious i va fer una mirada de pas cap a l’Edifici de LiMerge–. Suposo que has estat en contacte amb el zabrak?
–De fet, acabo...
–Et recordo esmentant que l’havies despatxat a Sub Rusc 7 per trobar en aquest esquiu traficant d'armes?
–Iram Radique, sí. –Sidious va anar amb compte de sonar tan casual com fos possible, encara que per dins estava ja confús. Darth Plagueis només coneixia les generalitats més àmplies del treball en marxa d’en Darth Sidious per desestabilitzar els planetes de la Vora Exterior i orquestrar la Guerra Civil Galàctica. Rares vegades feia preguntes específiques sobre d'on venien les armes, o com exactament pretenia Sidious utilitzar-les per a facilitar el Gran Pla.
–Aquest Radique, –va continuar Plagueis en el mateix to conversacional mentre mirava fora de la finestra a l'Avinguda dels Fundadors del Nucli aproximant-se–, es rumoreja que és un dels traficants d'armes més poderosos en la galàxia?
–Radique és tan perillós com impredictible. –Sidious estava al corrent d'una calor involuntària començant a enfilar-se cap amunt a través de la part posterior del seu coll, embolicant les seves galtes i el seu front–. És pel que vaig enviar a Maul per assassinar-lo.
–Ja veig.
Sidious es va inclinar lleugerament cap endavant en un intent de captar els ulls d’en Plagueis.
–He volgut informar-lo. La meva missió allà...
–És una cosa en la que tinc absoluta confiança en les teves habilitats perquè l’executis. –Plagueis va posar una mà a l'espatlla d’en Sidious–. He d’elogiar-te per la teva visió i el teu compromís cap al nostre propòsit definitiu, Darth Sidious. Com ja hauràs imaginat, amb les demandes en augment dels meus propis... assumptes privats a Sojourn, trobo profundament alliberador que no necessiti monitorar els mitjans particulars pels que defenses la nostra meta unida.
–Sí, és clar. –Sidious el va mirar especulativament. Què li estava dient exactament Plagueis? Tenia el muun les seves pròpies sospites fosques sobre el que Sidious esperava aconseguir enviant a Maul a Sub Rusc 7? O simplement Plagueis estava provant-li perquè li donés més detalls?
–Bé. –Plagueis ja s'havia acomodat amb un sospir gairebé inaudible–. Suposo que això és un adéu per ara.
L’aerotaxi va amarrar, i Sidious es va adonar que havia arribat a la Rotonda del senat. L’escotilla del taxi es va alliberar amb un lleu sospir, i mentre començava a caminar cap a fora, va sentir la mà d’en Plagueis agafant el seu canell.
–Hi ha una altra cosa, –va dir ell, amb aquest mateix to de desafecció cordial–. Vaig pensar que hauries de saber que tota la teva xerrada sobre Sub Rusc 7 m'ha interessat.
–De debò? –Sidious va sentir quelcom tensar en la seva gola–. Com és això?
–He parlat amb un contacte al CBI i li he demanat que despatxi a un consultant financer allà sota els auspicis d'una auditoria trimestral rutinària... un tal Vesto Slipher. M’informarà directament a mi. –Darrere de la màscara, el somriure d'en Plagueis era una pura gràcia diplomàtica–. Potser pugui ajudar-te a tafanejar sobre aquest traficant d'armes esquiu després de tot.
Sidious va sentir un lleu nus estrenyent en la seva gola.
–Això és... extremadament considerat de part seva.
–Sé que estem junts en això, –va dir en Plagueis–, com a iguals.
Plagueis va retirar la seva mà. Estava encara mirant fora a Sidious quan l'escotilla de l’aerotaxi es va tancar entre ells i es va allunyar de la Plaça del Senat, deixant a Sidious allà sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada