diumenge, 21 de maig del 2017

Pirates de més enllà del mar (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

-Misa no agradin màkinaks, -va deixar anar el Cap Nass, governant de la ciutat submarina d’Otoh Gunga. Estava dins d'una bombolla de laboratori d’Otoh Gunga, on els tres droides desactivats estaven emmanillats a una taula de metall de suport. Fins i tot encara que els tres droides de plaques de crom havien estat desconnectats, contenien una presència amenaçadora mentre jeien a la taula. Cada droide tenia un pit en barril, braços i cames esquelètics, i tres fotoreceptors al cap. Els nou fotoreceptors miraven en blanc cap al sostre.
Després de la Gran Desagradable Gratis-Per-A-Tots, els tres droides desactivats i el seu submarí havien estat portats a Otoh Gunga. Durant el viatge, el Capità Tarpals i la Major Fassa havien treballat junts per eliminar els mecanismes d'autodestrucció i armes ocultes. Jar Jar Binks també s'havia unit al grup. El Cap Nass volia assegurar-se que es mantenia allunyat dels problemes.
La bombolla de laboratori era mantinguda per una gungan anomenada Lob Dizz, una enginyera que estava especialitzada en motors de transport submergibles i sistemes de guia. Lob Dizz era famosa a Naboo pel seu treball amb els bongos d'alta velocitat.
Mentre Tarpals, Fassa, i Jar Jar estaven prop de la porta principal del laboratori, el Cap Nass va mirar sobre l'espatlla de la Lob Dizz mentre obria un panell de circuits en la part posterior del cap del droide. Ella ja havia examinat a dos dels droides, però encara no havia comentat les seves troballes.
El Cap Nass s'estava posant impacient. Volia resoldre la situació amb els droides per poder tornar al Llac Umberbool. El Cap Nass es va inclinar prop de la Lob Dizz i va preguntar:
-Alguina idea don són qüestes màkinaks?
-No senyor, -va respondre Lob Dizz. Mentre s'ajustava la lent líquida d'augment sobre el crani exposat del tercer droide, va afegir-, misa sols tà segura duna cuosa: Qüests circuits són quom ries de Naboo.
El Cap Nass no estava sorprès per aquesta informació. Els droides, com el seu submarí angular, no s'assemblaven a res que hagués estat produït pels humans de Naboo. A més, els humans de Naboo eren diplomàtics, no guerrers.
-Nosa aniem a sabier per qüè qüestes màkinaks estan en Naboo, -va dir el Cap Nass-. Pot tusa fazuer-lues parlar?
-Misa faria sabier a tusa enun minut, -va respondre Lob Dizz.
El Cap Nass va arrufar les celles. Per descomptat, estava orgullós que Fassa hagués capturat els tres droides i guanyat la Gran Desagradable Gratis-Per-A-Tots, però estava més preocupat pel fet que els droides estiguessin a Naboo en primer lloc. Es preguntava com el submarí havia estat transportat a Naboo, i per què els droides havien llançat un torpede a la sorra.
El governador d’Otoh Gunga sabia que els droides poques vegades actuaven de forma independent i normalment eren propietat d'algú. Suposava que el propietari dels droides era d'un altre món, i que sabia un parell de coses sobre les tradicions dels gungan. Això explicaria el moment de l'atac dels droides: si el seu amo estava al corrent del Festival dels Guerrers, aquest malvat sabria que aquest seria el moment perfecte per assaltar a vint mil gungans, tots reunits com a espectadors dins de la sorra.
El Cap Nass també sabia que els droides, com els submarins, eren cars. Així que era probable que el misteriós enemic dels gungans fos ric. Un alien ric que sabia de les tradicions gungan, i que volia destruir els gungans. El Cap Nass creia que estava tramant alguna cosa. Però ja que els gungans poques vegades tractaven amb els estrangers, no tenia ni idea a qui podrien pertànyer els droides.
-Qüesta màkinak és inútil, -va dir la Lob Dizz mentre s'inclinava cap a enrere des del cap del tercer droide-. Susa circuits stan complietament fregits. -Lob Dizz va assenyalar amb el cap als altres droides immòbils, i va afegir-, ils altres dos, nio deuenser capaços die parliar, i ils no capaços dapagar-sue a ils matixos. Desafortunadament, misa no sap quom fazuer-los expliquiar sus secrets. Sus circuits die memòria són una cosa bastiant sofisticuada.
-Llaviors nosa deviem esbrinar unia formia die fazuer-los cantar, -va dir el Cap Nass amb determinació. No estava segur de com fer a un droide confessar la veritat. No pensava que els droides poguessin ser amenaçats, subornats, o espantats. Es preguntava com reaccionarien si sabessin que s'enfrontaven a un horrible destí-. Si misa fora unia màkinak, qüina seria il pitjore malson de misa? -va meditar el Cap Nass en veu alta. Mentre mirava el droide amb els circuits arruïnats, li va arribar una idea. Es va girar cap a Lob Dizz i va preguntar-, tusa saps quom cabliar ils parliaveus?
-Segur, és un treball fàcile, -va respondre la Lob Dizz. Certament tenia un munt d'experiència amb instal·lar equip de comunicacions i sistemes d'altaveus en bongos i heyblibbers.
El Cap Nass va donar uns copets en el cap del droide i va dir:
-Potsier qüesta màkinak pugui sier dalguna utilitat després die tuot. Pro nosa necessitiem algú qüe sigui buo a soniar dramàtic.
-Dramàtic? -es va fer ressò Lob Dizz-. Quom actoar?
-Açò, -va respondre el Cap Nass-. Algu qüe pugui soniar disobedient, i també no massa llest. -Hi va haver un breu silenci, llavors el Cap Nass, Lob Dizz, el Capità Tarpals, i la Major Fassa van mirar tots a Jar Jar Binks.
-Ei! -Va dir Jar Jar amb alarma a la veu-. Per qüè tuot ilmón mira a misa?
Trenta minuts després, els dos droides van ser reactivats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada