dijous, 7 de desembre del 2017

Viarany cap a la veritat (i Ep)

Anterior



Epíleg

Uns dies més tard, Obi-Wan i Siri estaven asseguts amb Ànakin i veien com l'elegant transport de plata es col·locava sobre la plataforma d'aterratge d'en Krayn.
–Sens dubte tornarem a Coruscant amb estil–. Va observar la Siri. Ja s'assemblava més al seu antic jo, vestida amb una túnica senzilla, amb la cara totalment neta, el cabell ros amagat darrere de les orelles i lluent sota el feble sol.
–No és comú que una delegació del Senat vingui a felicitar-nos per una missió i ens portin a casa–. Va dir Obi-Wan. –De fet, mai passa.
–Crec que estan molt agraïts per l'alliberament de Nar Shaddaa–. Va dir la Siri.
–Per no parlar de la caiguda d’en Krayn i del seu imperi pirata–. Va dir Obi-Wan. –La galàxia serà molt més segura per a molts.
Ànakin va fer que sí amb el cap. Obi-Wan va estudiar el seu rostre. Estava tan juvenil i alegre. La imatge del que havia vist a la seva cara, quelcom fosc, quelcom salvatge, en la lluita amb Krayn s'estava esvaint. El noi sabia que havia fet el que havia de fer. Ànakin havia explicat que Krayn encara tenia la pistola. La seva vida havia estat en perill. No hi havia violat el codi Jedi matant-lo.
No obstant això, Obi-Wan encara tenia dubtes. Dubtes que no podia compartir. Siri no havia vist l'expressió en el rostre d'Ànakin.
–Vine, anem a donar-los la benvinguda–. Va dir Obi-Wan quant la rampa d'aterratge va baixar.
–Espera, hi ha la Mazie i la Berri–. Va dir Ànakin. –He de saludar-les.
–Ànakin, el Canceller Palpatine ha vingut a persona.– Li va recordar Obi-Wan.
Ànakin va somriure i es va passar la mà pels cabells.
–Ho sé.
Obi-Wan va fer que sí amb el cap. Ànakin tenia raó. Gràcies a Mazie i a Berri, havien tingut èxit en la seva missió. Els polítics podien esperar.
Mazie i Berri es van apropar. Mazie coixejava lleugerament. Havia estat ferida en la batalla.
–Sabíem que us anàveu–. Va dir la Mazie. –No podíem deixar que us fóssiu sense donar-vos les gràcies.– Ella estava parlant amb tots ells, però la seva mirada es va mantenir en Ànakin. –Ens heu alliberat a tots.
–Vosaltres us vau alliberar.– Li va corregir Ànakin. –Sóc jo qui us ha de donar les gràcies.– Es va girar cap a la Berri. –I a tu, Berri. M'alegro de conèixer-te a la fi. Vas mostrar un gran coratge ajudant-nos a la Siri i a mi a escapar.
–Només vaig fer el que vaig poder –. Va dir la Berri.
–Això va ser suficient–. Va dir la Siri.
–Els colicoides ens han ofert salaris per quedar-nos–. Va dir la Mazie. –Anem a quedar-nos fins que tinguem prou per marxar d'aquest planeta. Nar Shaddaa no és lloc per viure.
–Potser els Jedi puguin ajudar-vos amb el trasllat i el transport–. Va dir la Siri. –Estarem en contacte després d'arribar al Temple.
Mazie i Berri es van mirar felices.
–Això seria molt bo–. Va dir la Mazie. –Retornar a casa.
Berri va somriure.
–Ja no haurem de preocupar-nos pels pirates.
Mazie es va aferrar a les espatlles d'Ànakin en un esclat d'emoció sobtada.
–Heu garantit la nostra seguretat i les nostres vides en matar a Krayn. Mai ho oblidaré.
–Mai t’oblidaré–. Va dir Ànakin.
Els tres Jedi es van girar i es van dirigir cap a la delegació del Senat. El Canceller Palpatine va somriure i va estendre les mans.
–Els Jedi han portat de tornada la llibertat a Nar Shaddaa–. Va dir. –Ara podem començar a netejar aquest món. Els colicoides necessiten la nostra ajuda, i els donarem el que ells necessiten–. Va arronsar les espatlles. –És el preu que paguem per l'alliberament de Nar Shaddaa i la fi d’en Krayn. El Senat els hi dóna les gràcies pel seu gran servei a la galàxia.
Els Jedi van assentir amb el cap respectuosament.
–Ara, pugem a bord. Tenim tot preparat per a un viatge còmode de tornada a Coruscant–. Va dir Palpatine. Va col·locar una mà sobre l'espatlla d'Ànakin, i li va obrir el camí cap a la nau.
Obi-Wan va vacil·lar, Siri anava al seu costat. Va veure com Palpatine inclinava el cap prop d'Ànakin per parlar amb ell.
Què li feia sentir incòmode?
Era el record del que havia vist a la cara d'Ànakin en la batalla amb Krayn?
El seu Padawan havia estat en el fragor de la batalla, i tement per la seva vida. Sentia que Krayn estava a punt de disparar. Tenia tots els motius per matar-lo. No l’havia matat per ira, ni per venjança.
No obstant això, quan Ànakin es va tornar cap a ell per complet, la seva expressió havia estat tan buida. La seva mirada no celebrava ni el triomf ni l'angoixa. Només vacuïtat.
Havia estat adormit per l'experiència de la batalla, es va dir Obi-Wan. Ell mateix ho havia sentit moltes vegades.
No l’abandonaré, Qui-Gon, es va prometre Obi-Wan privadament. Veig el que vas veure. Veig com s'esforça. Veig la seva immensa capacitat per al bé.
Siri es va acostar a ell.
–Sembla que el teu Padawan ha impressionat al Canceller. Té grans dons.
–Sí–. Va coincidir Obi-Wan. –No obstant, té molt per aprendre.
La visió d’en Qui-Gon a la cova d’Ílum es va elevar en la seva ment. No sabia el que la visió estava tractant de dir-li, però havia de seguir endavant. Ho aconseguiria. Guiaria els dons del seu Padawan de la millor manera que sabés fer-ho. No fracassaria.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada