dijous, 7 de desembre del 2017

Viarany cap a la veritat (XX)

Anterior



CAPÍTOL 20

Ànakin havia reunit un equip d'esclaus per a col·locar els explosius. Hi havia destruït un esquadró de guàrdies androides usant la Força i el seu sabre de llum. La victòria sobre els guàrdies androides havia causat una alegria enorme que augmentava entre els esclaus, i aviat van despullar als androides de les armes i van formar la seva pròpia armada. La rebel·lió es va estendre.
Ànakin es va aturar només el temps suficient per assegurar-se que l'explosió havia funcionat i que els esclaus tenien avantatge en la batalla.
Els guàrdies de Nar Shaddaa ràpidament van deixar les seves armes i van abandonar la zona. Els esclaus van recollir les armes i es van tornar cap als droides.
Ànakin va córrer de la fàbrica cap al turboascensor. Si coneixia a Krayn, suposava que el pirata no romandria a Nar Shaddaa. Tan aviat Krayn sabés de la rebel·lió no s’apagaria, es dirigiria al seu transport. Ànakin tenia la intenció de detenir-lo.
Va irrompre a la plataforma d'aterratge a temps de veure a Krayn corrent cap la seva nau. El pirata portava una pistola en una mà i una vibrodestral en l'altra.
Ànakin va córrer des de l'extrem oposat de la plataforma, amb el seu sabre activat.
Krayn el va veure i va accelerar el pas.
Però Ànakin era més ràpid. D'un salt, va aterrar al davant d’en Krayn.
–És el moment de què paguis pels teus crims–. Va dir.
–No per gent com tu, noi.– Es va mofar Krayn.
Ànakin va atacar. No sentia por. Hi havia una cosa en la seva sang, quelcom estrany, com si corregués gel per les venes. No era enuig, es va dir. No sentia ira. Sentia justícia. Propòsit.
Tots les vides perdudes allà baix, a les fàbriques, totes les vides que havia conegut a Tatooine, la seva mare, Hala, Amee, tots els que havien patit, ells estaven a les seves mans. Tots els perduts, tots els estimats. Fins i tot Qui-Gon hi era aquí, animant-lo, estava segur.
Va carregar cap a Krayn. El pirata era més ràpid del que esperava. El blàster va udolar i el tret li va cremar la màniga de la túnica. Ànakin va retrocedir i li va trepitjar, esperant enderrocar l'arma del carnós puny d’en Krayn. Però el pirata va absorbir el cop i va aconseguir sostenir-la.
Els trets de la pistola seguien a l’Ànakin, qui va fer un salt mortal i va caure a l'esquerra d’en Krayn. El pirata va esquivar el camí del sabre de llum, Ànakin va llançar el sabre de llum a la seva altra mà i se li va acostar en un angle estrany. Krayn va rugir quant el sabre de llum li va fregar.
Va aixecar la vibrodestral com si fos una joguina, i la va dirigir a Ànakin per baix. Sorprès, Ànakin va girar per allunyar-se, però no abans que la vibrodestral li fregués el canell. El dolor va encegar-lo. Si Krayn hagués estat un o dos centímetres més a prop, li hauria tallat la mà.
Ànakin va llançar el sabre de llum de tornada a la seva mà bona. Va saltar al voltant d’en Krayn i el va atacar per l'esquena. Krayn es va girar i li va apuntar amb la pistola. Ànakin va esquivar el foc i es va moure cap endavant, forçant a Krayn a retrocedir.
Va sentir que la justícia bombava a través d'ell. A partir d'ara, no cometria errors.
Els records li colpejaven, els de la seva mare, de les llàgrimes de l’Amee durant mesos després que Hala fos capturada. Va igualar la intensitat amb què Krayn atacava, fent-li retrocedir cap a la paret que tenia al darrere. Va veure el primer flaix de por en els ulls Krayn, això li va agradar.
–Vas a morir a les meves mans, Krayn–. Va dir entre dents. –Vas a morir en mans d'un nen.
Krayn estava massa esgotat per respondre. El seu cabell estava humit i embullat, i el seu poderós braç va tremolar quan va intentar elevar la vibrodestral contra Ànakin.
Ànakin ja el tenia. No mostraria misericòrdia. Krayn no la mereixia. No volia capturar-lo. Volia matar-lo.

Obi-Wan havia seguit la Siri des de la sala de conferències. Tan aviat com van estar sols, es va treure la màscara.
–M'ho imaginava–. Va dir la Siri. –Mai vas ser bo amb les disfresses.
–Et vaig enganyar–. Va dir Obi-Wan. –Admet-lo.
Ella li va ensenyar les dents.
–Mai.
La va seguir a la cursa a l'habitació d'en Krayn. No estava a la sala de recepció, ni al centre de control.
–No aniria a la fàbrica–. Va dir la Siri. –No voldria estar en qualsevol lloc prop de la rebel·lió.
Ells van intercanviar una mirada.
–La plataforma d’aterratge–. Va dir la Siri, i va marxar.
Es van afanyar a través dels passadissos i van irrompre a la sortida. A l'extrem oposat, Ànakin i Krayn eren a la badia. El pirata es va inclinar, respirant pesadament, mentre observaven, una vibrodestral es deixà anar de la seva mà ensangonada, i va caure a terra. Va aixecar la cara cap al seu atacant.
–ÀNAKIN! –Li va cridar Obi-Wan. Va arrencar a córrer cap a ell. Siri el va cobrir en cas que fos necessari flanquejar-lo per donar-li suport.
El seu Padawan no li va sentir. El seu rostre tenia una intensitat que Obi-Wan mai abans havia vist.
Ànakin va alçar el seu sabre de llum per donar el cop mortal.
–NO HO FACIS! –Va cridar Obi-Wan.
El sabre de llum va tallar cap avall. Ànakin el va enfonsar al pit d’en Krayn. La boca d'en Krayn es va obrir en un crit mut. Va tancar els ulls veient a l’Ànakin. Després va caure a terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada