dimarts, 5 de desembre del 2017

Viarany cap a la veritat (XIV)

Anterior



CAPÍTOL 14

Obi-Wan va ajustar el seu blàster i el seu casc. Llavors s’assegurà que el seu sabre de llum estava amagat entre el poti-poti d'armes en el seu cinturó. Estava disfressat com un traficant d'esclaus anomenat Bakleeda. I esperava que així passés desapercebut. Quan va haver reunit la seva concentració, va baixar caminant pel corredor desert cap a la Sala de Seguretat A.
Hi havia planejat curosament cada pas, havia arribat molt lluny. Estava a l'estació espacial Rorak 5, un viatge de migdia des de Nar Shaddaa. Aquesta existia com una parada de combustible per vaixells de càrrega ermitans i era també coneguda per tenir una sèrie de sales de seguretat disponibles per a visitants clandestins o per a qualsevol. Les cambres de seguretat estaven equipades amb les millors defenses, i era possible per a qualsevol deixar les seves naus i arribar en aquestes sense ser vistos. Tan aviat va haver aterrat Obi-Wan, una cinta de transport es va desplaçar des de la rampa d'aterratge. Va sortir de la seva nau i va seguir una sèrie d'instruccions verbals, provinents d'uns altaveus sobre el seu cap, fins al seu destí.
–La Sala de Seguretat A –estava on Krayn i els colicoides secretament es reunirien per discutir les seves funcions pel que fa al tràfic d'espècia.
Li havia costat poder assentar les bases d'aquesta reunió tots els dies. La seva paciència s'estava fragmentant. Ànakin portava a Nar Shaddaa dues setmanes. Suficient temps per haver estat abatut. Empresonat. Assassinat.
Obi-Wan no estava del tot segur d'això, però això es mantenia en la seva ment. Sabia que si simplement apareixia a Nar Shaddaa com un Jedi posaria en risc tant la vida d'Ànakin, com la de la Siri. El Consell va advertir que el seu pla havia de ser caut i perfecte. Li havia donat la seva paraula a Adi Gàllia que així seria.
Didi el va ajudar a establir una identitat com Bakleeda i li va presentar als contactes correctes. Didi havia assumit un gran risc personal fent-ho, però Obi-Wan, li havia dit que hauria de revelar-se a si mateix com a Jedi, eventualment. No podria evitar-ho. Si això es feia públic, podia delatar que Didi havia ajudat a un Jedi a infiltrar-se en l'organització d’en Krayn. Hi havia molts en el món criminal als quals no els hi agradaria això. Però Didi havia empassat dues vegades i empal·lidit abans de dir-li a Obi-Wan que prendria qualsevol risc per Obi-Wan i per la memòria d’en Qui-Gon.
Obi-Wan va obrir la porta. Els colicoides estaven esperant, i es va sentir alleujat en veure que no coneixia a cap d'ells. El seu rostre estava ocult pel seu casc, el qual li tapava els ulls i el nas. Però era millor que no li reconeguessin si alguna cosa passava i el seu rostre es revelava.
Els tres colicoides li van fer una breu mirada, però no una benvinguda. Es van quedar a la taula rodona, conversant els tres en el seu propi idioma. Les paraules s'intercalaven amb uns pocs clics de les potes articulades i el brunzit de les antenes. Els colicoides havien anunciat que estaven buscant un traficant d'esclaus intel·ligent que els representés en la reunió. Li havia costat a Obi-Wan usar totes les seves habilitats per convèncer els seus representats que ell era l'indicat.
Un dels colicoides es va tornar cap a ell.
–Sóc Nor Fik. No parlis llevat que hagis de respondre una pregunta.
Obi-Wan va fer que sí.
Van esperar diversos minuts. Obi-Wan havia voltat per la galàxia moltes vegades, i havia estat present en diverses reunions d'alt nivell. En tots els planetes, no importava com de diferents fossin, una cosa era sempre la mateixa. La part amb més poder era l'última en arribar a les reunions.
La porta es va obrir i es va quedar allà contra la paret. Aquí estava Krayn, el seu volum omplia el marc de la porta.
–Amics meus!
Els colicoides van assentir fredament cap a Krayn.
–Una tempesta d’ions em va endarrerir una mica.– Krayn va agitar una mà. –Hauria viatjat a través d'alguna cosa pitjor per arribar aquí.
Els colicoides van ignorar l'òbvia mentida. Krayn va entrar a l'habitació i un wookiee amb la cara plena de cicatrius i un ull amb un pegat l'acompanyava. Era Rashtah, el soci d’en Krayn. Si Krayn pretenia intimidar els colicoides, estava funcionant. El wookiee era una ferotge companyia.
La penetrant mirada d’en Krayn va viatjar cap a Obi-Wan abans de retornar als colicoides amb un raig d'amistat.
–Així que aquest és el seu observador. Tot just és necessari, però ho accepto com a mostra d'amistat. Veuen que conciliador sóc?
–I veiem que vostè també ha portat a un observador–. Va dir Nor Fik, assenyalant a Rashtah.
Krayn va somriure mentre s'asseia, col·locant una llarga vibrofulla a la taula davant seu.
–Era un llarg viatge, necessitava companyia.
Rashtah va romandre dret, però va deixar escapar un grunyit de diversió.
–Això és una pèrdua de temps. –Va dir Nor Fik.– Anem al gra.
El somriure d’en Krayn va desaparèixer.
–És per això que estic aquí.
–Tenim el control del tràfic d’espècia–. Va dir Nor Fik, asseient-se al costat oposat d’en Krayn. Els altres dos colicoides van seure al seu costat. –Volem...
Krayn aixecà una carnosa mà.
–Ah. Disculpin-me. Suggereixo que no es diguin mentides aquí, en interès de la nostra bona companyonia mútua.
–Mentides? – Va preguntar Nor Fik amb incredulitat.
Krayn es va inclinar cap endavant.
–Vostès no controlen l'intercanvi d'espècia. No encara. Encara tenen problemes al llarg de la ruta de Kèssel.
–Això és perquè els seus pirates estan encara atacant les nostres naus! –Va dir Nor Fik, amb enuig. –Malgrat les seves afirmacions que no seria així, vostè personalment va atacar una de les nostres naus sense previ avís, quan el nostre oficial de més alt nivell, Anf Dec, estava a bord.
–Un lamentable error–. Va dir Krayn
Els colicoides espetegaren les seves antenes junts.
–Ara qui està mentint?
Krayn semblava dolgut.
–Confiança. Confiança. És tan necessària tenir-la entre companys, Nor. Jo confio en vostè. I ha vist el que he treballat per aconseguir que vostès confiïn en mi.
Obi-Wan estava sorprès dels mètodes d’en Krayn. Esperava veure que Krayn seria el mateix pinxo a la sala de conferències, com ho era en la resta de la galàxia. En canvi, es mantenia en calma.
–Parlem de Nar Shaddaa–. Va dir Nor Fik, no s'havia molestat a respondre-li. –Necessites més capital per mantenir aquestes fàbriques en funcionament. L'hi suplirem. Una vegada que tinguem el comerç d'espècia fermament sota el nostre control, tindrà el contracte d'exclusivitat per a processar l'espècia a les plantes de Nar Shaddaa. És el nostre major interès que romangui en la seva posició, com una cobertura, ja que som membres del Senat ara i no hem d'estar vinculats a una organització criminal. Naturalment continuarem recolzant les seves incursions per capturar esclaus.
Krayn va somriure.
–Admiro els seus mètodes, Nor. Estic d'acord en intensificar els atacs contra altres vaixells al llarg de la ruta de Kèssel. Això li hauria de permetre tancar el setge del comerç en aquesta zona. Suposo que el capital que necessito serà transferit als meus comptes per a aquesta tarda.
–Potser. Si tenim algunes coses clares.
Per primera vegada, Krayn semblava nerviós. Ho va cobrir amb un somriure.
–Per suposat.
–Els meus superiors exigeixen una inspecció de les fàbriques a Nar Shaddaa–. Va dir Nor Fik. –Després de tot, si li donem el contracte, tenim dret a una inspecció completa. Estem preocupats per la seva productivitat, els esclaus han estat morint en gran número.
–És una llàstima que últimament hagi hagut un cert augment de la mortalitat...
–Sí, però li treu beneficis. És més difícil per a vostè dur a terme batudes massives, gràcies al fet que el Senat pren mesures enèrgiques contra el tràfic d’esclaus–. Va dir Nor Fik. –Si vostè no manté els seus esclaus saludables, tindrà problemes amb la substitució.
–Un esclau sa és un esclau que somia amb escapar–. Va dir Krayn.
–Per això hi ha la seguretat–. Va dir Nor Fik. –No estic suggerint que els mimi. Alimenti’ls prou com perquè segueixin endavant. Quan el vaixell està lluitant, ha de conservar el seu combustible, per arribar al seu destí.
Obi-Wan sentia una profunda repulsió en algun lloc al seu interior. Krayn i Nor Fik parlaven dels éssers vius com si fossin màquines per mantenir-se.
Tu ets el que no ho entén!
Les dolgudes paraules d'Ànakin van omplir el seu cervell. El seu Padawan havia tingut raó. Ell no havia entès. Ell no podia entendre les profunditats del sentiment d'Ànakin. Com un nen, Ànakin havia viscut cada dia amb el coneixement que la seva vida no significava res. Amb el fet que era una possessió, no un ésser viu.
Obi-Wan va lluitar per mantenir la calma. El seu cor li cridava que es mogués, que pugés a una nau i se n'anés a Nar Shaddaa.
–No hi ha res dolent amb el tractament que se'ls dóna als esclaus a Nar Shaddaa–. Va dir Krayn, la ira començava a pintar la seva veu. –Ho sé millor que ningú.
–Potser. Però hem de veure l'operació de primera mà.
–El Capità Anf Dec visitarà les instal·lacions.
–I ha recomanat un observador independent. No se li va permetre l'accés que s’esperava.
Krayn el va mirar sorprès.
–Ell no va dir ni una paraula! Naturalment, li hauria donat un recorregut per tot arreu de l'operació.
–Va ser fet fora amb excuses i promeses–. El va interrompre Nor Fik. –I no té experiència en el comerç d'esclaus. Ni som, ni estem capacitats per jutjar la capacitat de treball d'aquest tipus de varietat dels éssers. Per tant hem trobat un observador independent que ens informa directament a nosaltres. Aquest és Bakleeda. Ell està en el seu negoci, i està disposat a actuar com a consultor per a nosaltres.
Obi-Wan va fer un pas endavant.
–Ell viatjarà a Nar Shaddaa i se li donarà accés lliure i gratuït. Això no és negociable. D'acord?
Krayn va vacil·lar. Obi-Wan podia veure-li un color vermell intens al coll. Era l'únic senyal de la seva fúria.
–D’acord.
Obi-Wan va romandre impassible, però l'entusiasme es va encendre al seu interior.
Tenia lliure accés a Nar Shaddaa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada