dimecres, 21 de febrer del 2018

La falsa pau (XIV)

Anterior



Capítol 14

En el Temple Jedi, Obi-Wan recorria els plànols del sistema de subministrament d'aigua a l'àrea objectiu de Coruscant. Siri i Ferus li van mostrar el que havien après dels experts que havien consultat.
El mapa làser va ser holoprojectat, i Siri feia servir un punter làser mentre parlava.
–Els punts d'accés són aquí, aquí i aquí, incloent el túnel fora del Restaurant d’en Dexter. Són els llocs més probables per al cop. Però per descomptat amb Omega hem de pensar en els menys probables també. Això seria aquí i aquí. Tenim forces de seguretat del Senat en cada punt. Tots encoberts, el nivell de permís més alt. A més tenim equips Jedi patrullant.
Obi-Wan va assentir.
–Sembla bé.
–Què hi ha de l'anàlisi del fil? –va preguntar Ferus.
–Sembla un carreró sense sortida, –va informar Obi-Wan–. Una pregunta de massa informació en lloc de massa poca. L'analista droide diu que és comú a tota la galàxia. Milers d'usos i fabricacions. Els ordinadors els estan trencant en zones de probabilitat, però...
Siri va mirar de tornada al mapa d’holoprojecció.
–Ho tenim tot cobert, Obi-Wan.
–Però no et sents segura.
Les celles de la Siri es van ajuntar.
–No.
–Tampoc jo.
Ferus va ancorar els dits en el seu cinturó d'utilitats.
–Tinc el pressentiment que cap anem a dormir aquesta nit.

Obi-Wan i Ànakin van passar la nit patrullant els carrers i les carreteres espacials. Mantenint-se fora de la vista, els Jedi es van assegurar que el sistema de subministrament d'aigües romangués intacte. El Mestre Windu havia posicionat els recursos necessaris per fer-ho. No obstant això, Ànakin i Obi-Wan vigilaven els vigilants. No sabien quan colpejaria l'equip d'Omega, però sentien que no podien confiar en ningú més per estar completament preparats. Coneixien l'astúcia d'Omega.
Els primers raigs de sol estaven resplendint en les agulles del Temple mentre Obi-Wan i Ànakin tornaven de les seves rondes. Esperant al Gran Saló hi havia la Mestra Jedi Soara Antana i la seva aprenent, Darra Haariden[1].
Ànakin es va afanyar cap endavant per saludar a la seva amiga Darra. Tot just l'havia vist des de la seva missió a Norah, on havia estat ferida.
–Què tal et va? –va preguntar ell.
–Corrent sobre un tanc ple, –va respondre ella, els seus ulls somrient.
–Gràcies per venir tan ràpid, –va dir ell. Tot...
Soara va assentir.
–Estan esmorzant en aquests moments. El Mestre Alann està amb ells.
Ànakin va escoltar i va llançar al seu Mestre una mirada curiosa, però Obi-Wan merament va dir:
–Reuniu-vos amb nosaltres al Restaurant d’en Dexter a l'hora establerta.
Ànakin es va unir a Obi-Wan. Ell va alçar les celles interrogants.
–La por que vas veure a la cara de l’Astri, –va dir ombrívol Obi-Wan–. Vull que se’n vagi.
Va requerir de certa persuasió, però Astri va estar d'acord a reunir-se amb ell. Obi-Wan va esperar fora del Restaurant d’en Dexter. Quan la va veure aproximar-se, va caminar cap endavant per saludar-la.
–Obi-Wan, no puc interferir amb Bog, ni tan sols per tu, –va dir abans que ell pogués parlar–. Sóc la dona d'un Senador ara.
–Per què no pots mirar-me als ulls, Astri? –va preguntar ell.
–No siguis ridícul, –va dir ella, però la seva mirada va seguir movent-se.
–Tens por d'haver estat seguida?
–No. Vaig prendre precaucions. –Astri va veure el seu error. Es va mossegar el llavi.
–Tens por, –va dir Obi-Wan–. No et preocupis, no vas ser seguida. Hi ha Jedi vigilant cada moviment teu ara. I tot i així no pots mirar-me als ulls.
Tot el que podia veure era la part superior del seu cap. Els rínxols foscos que una vegada queien sobre la seva esquena estaven ara recollits contra el seu crani. Recordava quan havia afaitat el cap per personificar a una caça-recompenses. Astri mai havia tingut molta vanitat. Era un esperit pur, i ell l'havia jutjat malament.
–Estic avergonyida, –va dir ella silenciosament–. És per això que no puc mirar-te als ulls.
Ell va agafar el seu braç i la va portar al refugi del restaurant.
–No hi ha necessitat d'avergonyir-se, vella amiga, –va dir ell suaument–. Hem passat per coses pitjors junts.
Ella va sacsejar el cap.
–No. No ho hem fet. –Ella va alçar la mirada, i ell va veure que els seus ulls verd fosc brillaven amb llàgrimes–. Ara tinc un nen.
–I Bog l’ha amenaçat.
–Se l’emportarà. És tan jove, Obi-Wan. No puc deixar que passi. No importa què. Fins i tot la teva amistat, tot l'Orde Jedi no és res per a mi davant d'això. Sé que fer una elecció d'una vida contra tantes vides està malament, però no puc evitar-ho. –Aquesta vegada, ella no va baixar la mirada.
–Astri, això no és causa de vergonya. Ho entenc. Per descomptat que és el que has de fer.
–Entens que no puc ajudar-te?
Obi-Wan va assentir.
–I tu has d'entendre que jo he d’ajudar-te.
–No hi ha ajuda per a mi. Ni tan sols dels Jedi.
–Mira. –Ell la va agafar per les espatlles i li va donar la volta. Ara podia veure dins del menjador. El seu pare, Didi, estava comparant receptes amb Dexter. Lune, el seu fill, estava assegut en un tamboret, balancejant les seves cames mentre Darra li provocava, fent-li riure. Un gran plat de pastissos especials d’en Dex estava davant del nen. Ell va agafar un tros amb els dits i se'l va menjar, després va llepar els dits.
Astri va posar una mà en el seu cor.
–He fet que Soara i Darra els portessin. Podem organitzar que se'ls emportin de tornada abans que qualsevol sàpiga que no hi són, si és el que decideixes. Però hi ha una altra opció.
Astri va esperar, els seus ulls bevent la visió del seu fill.
–Pots deixar a Bog. Els Jedi t'oferiran protecció.
Ella ja estava sacsejant el cap.
–Ell em trobarà. Ell guanyarà. –Ella es girà–. No ho entens, Obi-Wan. No és tan estúpid com sembla. És astut. No em vaig adonar... no sabia... fins on arribaria. Ha assaborit el poder, i l’ha corromput. S'ha aliat amb el pitjor de la galàxia. Va començar tan suaument. Un favor per al Gremi del Comerç. Després un altre. I aviat se li va acostar un altre Senador...
–Sano Sauro.
–Sí. Ell va vendre el seu honor. Bé, l'honor que vaig pensar que tenia. I ara hi ha algú més, algú tan poderós que no diu el seu nom.
–Granta Omega. I amb Omega, Jenna Zan Arbor. Ho sabies?
Astri va apartar la mirada.
–Sí. Ho sabia. I tot i així no vaig fer res.
Ell lliscà la mà cap a la seva freda i la va estrènyer breument.
–Estaves sola. Ara no ho estàs. Encara em tens a mi.
–Bog mai va ser un home fort, –va dir ella–. Què estrany és tenir-li por ara.
Ella va estendre la mà cap a la butxaca de la seva túnica i li va donar diversos discos a Obi-Wan.
–Què és això?
–La gravadora de dades d’en Bog. Per les seves memòries. –Ella va fer una ganyota–. Les vaig copiar en secret. Diu que només manté un registre de les reunions, però això no és cert. És massa vanitós per ocultar el que ell considera els seus èxits. Pot haver alguna cosa en aquests.
Obi-Wan els va escolar en la seva túnica.
–No sabies que havia portat a Lune i a Didi aquí. Per què vas portar els discos?
–Els he estat portant amb mi. A veure, em vaig sentir tan culpable, seguint-li el joc a Bog. Vaig pensar, ha d'haver una forma d'ajudar d'alguna manera. Bog està involucrat en alguna cosa terrible. És més que planejar contra els Jedi al Senat. Hi ha algun tipus de pla, un cop que li donarà més poder. No pot resistir-se a presumir davant meu. Aviat serem capaços de permetre'ns el que sigui que vulguem. Un creuer de luxe per als nostres viatges a Nuralee. Una vila al costat del Mar de la Translucidesa a Dremulae.
–Dremulae?
–Sí, va veure una imatge del punt perfecte, –va dir ell.
, va pensar Obi-Wan, al refugi d'Omega.
–Té aquests grans plans. I m'ha preguntat de cop i volta sobre els detalls del que tindrà lloc durant la cerimònia dels Fons d'Assistència. Jo estava en el comitè de planificació. No puc imaginar el que això significa.
–Jo puc, –va dir Obi-Wan–. Astri, t'ho prometo, després d'avui no hauràs de preocupar-te per Bog Divínian.
Ella va alçar la mirada cap la seva cara. Alguna cosa li va arribar, alguna sacsejada de coratge o seguretat, i ella va assentir.
–Gràcies, vell amic.
–I ara, –va dir Obi-Wan en un to més lleuger–, és hora de saludar al teu fill. Crec que gairebé s'ha quedat sense pastissos.


[1] Darra Thel-Tanis, també coneguda com Darra Haariden. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada