diumenge, 18 de febrer del 2018

La falsa pau (III)

Anterior



Capítol 3

Mazara era tan bona com la seva paraula. Va organitzar una entrevista per Obi-Wan i Ànakin que va prometre que seria una mera formalitat. Mentrestant, Siri i Ferus van decidir mantenir sota vigilància l'hotel exclusiu on Teda s'estava quedant i veure què podien aprendre.
Els quatre Jedi es van dividir al matí d'hora. El seu alè sortia en núvols per l'aire fred mentre es detenien a la plaça principal de la ciutat per dir adéu.
–Llavors com he aconseguit acabar congelant-me en una planta de producció mentre que vosaltres rondeu per un hotel de luxe? –va grunyir Ànakin de bon humor a Ferus.
Ferus va somriure.
–És només sort, suposo.
Obi-Wan s'alegrava de veure la facilitat entre ells. Ferus s'havia descarregat a Romin i havia parlat a Obi-Wan sobre les seves pors sobre Ànakin. Obi-Wan s'havia tant irritat com alarmat pels pensaments d’en Ferus. Però era com si recórrer les seves preocupacions hagués alliberat a Ferus de redreçar a Ànakin. Com a resultat, la tensió entre els dos Padawans havia disminuït considerablement.
–Que la Força us acompanyi, –els hi va dir Siri.

***

Obi-Wan i Ànakin es van anar per unir-se al riu de treballadors que anaven en multitud a bord dels aerobusos núvol per al viatge al Districte Groc. Van viatjar a l'extrem de la línia, després van caminar per la distància restant. Els altres treballadors estaven en silenci, les seves cares grises i compostes. El dia llarg, dur, jeia davant d'ells.
Obi-Wan i Ànakin van anar directament a l'oficina d'ocupació. Allà, no se'ls va fer cap pregunta i els hi van donar passis per a la planta de fàbrica principal per l'oficial de feina, un falleen anomenat Wanuri.
–Estem interessats a treballar en l'ala de transmissions–, li va dir Obi-Wan a Wanuri mentre el falleen empenyia dues targetes passant-les per l'escriptori cap a ells.
Wanuri va sacsejar el cap.
–No puc fer-ho, ni tan sols per la Mazara. Ens han dit que no calen més treballadors allà. El torn de nit ha estat cancel·lat, així que tothom marxarà exactament a les sis. Els acabats de contractar sempre escombren el terra de la fàbrica. Assegureu-vos i col·loqueu la hidromopa i l'escombra repulsora de tornada a l'armari d'utilitats. Aquí està la targeta. Assegureu-vos de no quedar-vos. Dos oficials de seguretat i droides fan un escombrat de la fàbrica cada quinze minuts.
Ell va empènyer la targeta per la taula. Obi-Wan se la va guardar a la butxaca.
–Genial, –va murmurar Ànakin mentre es dirigien cap a la planta de producció–. No només hem de treballar tot el dia, hem de netejar després.
–Ens ha donat la feina com una manera de quedar-nos endarrerits–, li va dir Obi-Wan a Ànakin–. Podem amagar-nos en qualsevol lloc fins que tothom marxi. També ens ha explicat com es maneja la seguretat.
Obi-Wan i Ànakin van enganxar les targetes a la part davantera dels seus unimicos vermells, l'uniforme dels treballadors. Se'ls va enviar a un gerent davant el qual informar. Ell els va dividir en dues àrees diferents de la fàbrica.
Obi-Wan va ocupar el seu lloc en una fila de treballadors que estaven comprovant els nivells en màquines que monitoraven la injecció de líquid en petits contenidors. Només podia suposar que la zona estava continguda d'alguna manera dins dels contenidors, però no sabia si era líquida o gas o algun tipus de partícules suspeses.
Estava sorprès sobre com de desorganitzada que estava la planta de producció. Era difícil dir què, exactament, estava sent fabricat. Cada part de la fàbrica estava segellada de la següent, i Obi-Wan no tenia ni idea d'on s'acoblava el producte final.
Es tallaven profundes rases a la planta de producció per a les deixalles, que simplement eren llançades a través de les plantes cap a vàlvules d’efluxió. Si un treballador ensopegava o queia en la rasa per accident, ell o ella estava embolicat en material de rebuig. No hi havia manera de saber si el material era tòxic. Al contrari que altres fàbriques, no hi havia sales de descontaminació.
El treball no era difícil, només molidorament monòton. Els treballadors eren utilitzats com a doble comprovació per a les màquines, que poques vegades cometien errors.
El més interessant per a Obi-Wan era que la supervisió era lleugera. Una graderia recorria el nivell superior del vast espai, on els gerents se suposava que monitoraven als treballadors de sota. Però ell va notar que els gerents poques vegades miraven avall. Estaven més preocupats amb menjar, beure te, i fer broma els uns amb els altres. Semblava no haver cap autoritat central assegurant-se que es fes tot.
Això va preocupar a Obi-Wan. No era típic d'Omega o Zan Arbor liderar una organització descurada. Estava al lloc equivocat?
Va confiar els seus dubtes a Ànakin al descans. Ànakin va assentir.
–Jo m'he adonat del mateix, Mestre. El meu company de treball va dir que van canviar a tots els gerents fa dues setmanes. Els treballadors no han hagut de treballar tan dur. Estan tots alleujats.
Però Obi-Wan no ho estava. Estava inquiet.
–Estem perdent el temps si aquesta fàbrica no està preparant la Zona per al seu ús, –va dir Obi-Wan.
–Ho esbrinarem aquesta nit, –va dir Ànakin.
Però seria massa tard? Obi-Wan no podia treure’s de sobre la seva inquietud.
La resta del dia va passar a repetició i treball soporífer. Els treballadors estaven avorrits i treballaven a mitja velocitat, i a cap dels gerents li importava.
Abans de la fi del dia de treball, Obi-Wan va informar al gerent per netejar el terra de la fàbrica. Al costat d’Ànakin, van escombrar i fregar. No hi havia ningú per vigilar-los o per assegurar-se que fessin una bona feina. Quan el brunzidor va sonar, assenyalant la fi del dia de treball, Obi-Wan i Ànakin es van dirigir cap a un armari d'utilitats. Van col·locar l'escombra repulsora i la hidromopa dins. Amb una ràpida mirada per assegurar-se que ningú estava observant, es van ajupir dins de l'armari, també.
Els sorolls dels treballadors marxant es van esvair. Van escoltar a un únic guàrdia de seguretat fent les seves rondes. Després tot es va apagar d'una vegada. Van escoltar els tancaments colpejar les portes de fora. La diminuta llum a l'armari es va apagar.
Van esperar un parell de minuts, escoltant intensament a la recerca de qualsevol moviment fora de la porta. Després Obi-Wan va obrir la porta amb cura. Ràpidament es van moure pel passadís i van treure el cap a la planta de producció. Les màquines semblaven com criatures dormint a la tènue llum.
–Tenim prop d'uns onze minuts abans que el droide faci un escombrat, –va murmurar Obi-Wan–. Dirigim-nos a l'ala.
Van córrer pel passadís, mantenint un ull pel guàrdia de seguretat. Van córrer cap a la porta que portava a l'ala restringida.
Ara s'enfrontaven a un tancament de codi doble.
–La nostra targeta funcionarà si podem anul·lar el codi, –va dir Obi-Wan–. No volem avisar ningú que vam estar aquí.
Ell va treballar en el teclat diversos minuts.
–Mestre, el droide d'escombrat.
Frustrat, Obi-Wan va provar una altra combinació. Hi havia estudiat codis al Temple amb el Mestre Jedi Nan Latourain, però aquest codi estava demostrant ser massa difícil per a ell.
–Mestre!
Obi-Wan va saltar allunyant-se mentre escoltava rodar els droides. Ell i Ànakin es van amagar darrere d'un gravitrineu mentre els droides passaven fent l’escombrat, la seva unitat de vigilància regirant-se contínuament. Tan aviat es van anar, els Jedi reemergiren.
Obi-Wan va atacar el teclat de nou.
–Deixi'm provar, –va suggerir Ànakin.
Obi-Wan es va fer a un costat. Va observar treballar a Ànakin. Va sentir a Ànakin invocar la Força. La Força va créixer al seu voltant, prement i brillant, però la Força no podia desbloquejar teclats.
–Estem encallats, –va dir Ànakin–. Hi ha d'haver una altra manera.
Obi-Wan va sentir la mateixa inquietud, la mateixa sensació d'urgència, que havia sentit abans avui.
Tot d'una en la seva ment, va veure el somriure fàcil d’en Qui-Gon Jinn.
Saps la resposta. Per què no confies en ella?
Obi-Wan va treure el sabre làser i va tallar el tancament en un moviment. La porta es va obrir balancejant.
–Bé, aquesta és una forma, –va comentar Ànakin.
Es van trobar en un passadís curt amb una altra porta de seguretat. Obi-Wan no va vacil·lar aquest cop, sinó que va enterrar el seu sabre làser en el duracer. Es va retirar en un arc brillant de llum i fum.
El van travessar corrent. Ara estaven en una gran habitació que servia de laboratori. Ànakin ràpidament es va dirigir cap a la consola, on pensava que els arxius podrien guardar-se. Obi-Wan va fer una vigilància de l'habitació.
–Hi ha vàlvules aquí que van als túnels, –va dir a Ànakin–. Prou grans com per caminar per ells. Sospito que malgrat les lleis, van experimentar amb els propis treballadors.
–Ho van fer, –va dir Ànakin, llegint dels arxius–. Diferents nivells de la Zona. Les morts dels quatre treballadors van ser per sobreexposició. Estaven intentant calibrar quantitats exactes per a grans multituds. Milers alhora. Aquesta fàbrica és definitivament d'Omega. Zan Arbor no pot estar lluny.
Obi-Wan va caminar per llegir per sobre l’esquena d'Ànakin.
–Zan Arbor ja ha perfeccionat la transmissió persona a persona, –va dir Obi-Wan–. Però això indica que està buscant una manera d'infectar tota una ciutat.
–Així que teníem raó, –va dir Ànakin–. La prova està en aquests arxius.
Obi-Wan va assenyalar al fons de l'arxiu.
EXPERIMENT PISTA A BUIDATGE.
EXPERIMENT PISTA B COMENÇAT.
–Pista A i Pista B? Em pregunto què vol dir això, –va dir ell.
–Aquesta ciència està per sobre del meu cap, –va dir Ànakin, movent-se a través de l'holoarxiu–. Haurem de portar inspectors.
–Tenim evidències suficients com per anar directament al Canceller Suprem, –va dir Obi-Wan–. Aquesta és l'única forma en què s'aconsegueixen fer les coses, aquests dies.
Ànakin va mirar el seu crono.
–Tenim sis minuts abans del següent escombrat de droides.
–Comprovem el túnel.
Ràpidament van obrir la vàlvula i van entrar al túnel. Van caminar cap avall, utilitzant els seus bastons de llum per il·luminar. Els conductes de ventilació estaven espaiats de forma regular a les parets del túnel, i els laterals de plastoide eren llisos.
Obi-Wan es va fer a un costat i va mirar per un conducte de ventilació.
–Veig alguns conductes i mànegues. Així ha de ser com s'administra la Zona, –va dir ell. Ell es va allunyar per estudiar uns plànols dibuixats amb làser a la paret. Els túnels es ramificaven cap a fora des del túnel principal, i semblava ser un sistema extens.
–Els túnels continuen durant quilòmetres sencers, –va dir Obi-Wan, sorprès–. Prou com per aproximadament tota una ciutat petita, just aquí a la fàbrica. Aquest túnel s'enfonsa sota terra i s'uneix al sistema principal. Connecta amb altres túnels més petits...
Ànakin va inclinar el cap.
–Mestre...
–Està tan detallat. Em pregunto si es basarà en el sistema d'alguna ciutat real...
–Mestre. –La veu d'Ànakin era urgent ara.
Obi-Wan es va tornar.
–Els droides? Dubto que facin un escombrat pels túnels.
–Droides no, –va dir Ànakin–. Aigua.
Obi-Wan va saltar just mentre un mur d'aigua corria pel túnel. Els seus peus van ser escombrats sota d'ell i va ser impulsat cap endavant, xocant contra el lateral del túnel i després fent tombarelles fora de control contra la força de l'aigua. Va lluitar per obrir-se pas fins a la superfície, camejant i colpejant. Un cop es va aclarir el seu cap, va veure a Ànakin a prop. Estaven caient pel túnel amb la força del corrent.
–Respiradors d'aigua! –va cridar Obi-Wan.
Ell va treure el seu del cinturó d'utilitats. Ànakin va fer el mateix. Almenys no s’ofegarien. Però seria impossible lluitar per obrir-se pas de tornada cap amunt pel túnel contra l'aigua. En el dibuix, el túnel semblava simplement acabar en un llit de pedra. Serien aixafats contra ell en aquest ritme.
Després Obi-Wan va escoltar un so pitjor, un que no havia esperat. Lluitant contra l'estirada de l'aigua, es va donar la volta fins que estava mirant darrere d'ell, per on havien vingut. Al principi només podia veure el mur d'aigua corrent, onades arribant cap a ell. Després es va adonar del que estava passant.
El túnel estava implosionant darrere. En un altre parell de segons, serien aixafats en el col·lapse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada