diumenge, 18 de febrer del 2018

La falsa pau (II)

Anterior



Capítol 2

Ànakin havia vist el mateix que el seu Mestre, i va llegir la intenció d'Obi-Wan abans que es formés del tot. Necessitaven parlar amb la falleen. Ànakin va mirar al voltant ràpidament. No hi havia ningú a la vista, i cap perill d'acabar amb la seva cobertura.
Va carregar cap als droides, saltant i tallant, el seu sabre làser movent-se tan ràpid que estava de tornada en el seu cinturó abans que copegés el terra. Els dos droides jeien en unes runes fumejant.
Somrient, Obi-Wan va mantenir el pas amb ell.
–Bon treball.
–No ho esmenti.
Siri i Ferus es van unir a ells. Corrent ara, els quatre Jedi van girar una cantonada i van veure la dona falleen fútilment tractant d'escalar la paret. Ella es va girar i es va tensar quan va escoltar els seus passos.
–No estem amb Blackwater, –va dir Obi-Wan ràpidament–. Estàvem en la multitud.
Ella va assentir.
–Em temo que estem atrapats.
–Els droides que la rastrejaven han xocat els uns contra els altres–, li va dir Siri–. Han estat destruïts.
–Hi haurà d'altres, –va dir la falleen–. Els amos de la fàbrica tenen els meus signes vitals. Poden rastrejar-me. Si jo fos vostès, no m’enganxaria a mi. Em temo que la meva esquena està literalment contra la paret.
Ànakin va admirar la seva valentia. Ella parlava fredament, però podia percebre que a l'interior estava terroritzada.
–La paret, –va dir Obi-Wan–, no és un problema.
Ell va caminar cap endavant i va enganxar un extrem del seu llançador de cables al cinturó d'utilitats de la falleen.
–Estigui sempre preparada, –va dir ell. El seu to era lleuger, i Ànakin sabia que estava tractant de reconfortar-la.
Els Jedi es van moure cap endavant. En un parell de segons, havien activat els seus llançadors i van saltar sobre la paret, Obi-Wan mantenint ferma a la falleen mentre s'enfilaven. Van caure a l'altre costat.
La falleen va mirar al voltant.
–Conec un camí de tornada a l'aerobús núvol des d'aquí, –va dir ella. Sóc Mazara, per cert.
Ella els va mirar amb curiositat.
–Hem arribat a Falleen recentment, –va dir la Siri–. Buscant treball.
–Serà millor que ens donem pressa, –va dir Obi-Wan–. No els portarà molt de temps buscar més.
Mazara els va portar per un camí diferent a través del laberint de carrerons que corria darrera de les fàbriques. Van haver d’escalar les portes tancades entre les propietats, però no van veure evidències de droides rastrejadors.
Mazara va fer un gest cap a les planes que els envoltaven mentre caminava.
–Això és pel que Falleen és tan ideal per a ells, –els va dir ella–. Hi ha multitud de terres fora de la nostra ciutat. Els transports poden aterrar i enlairar-se sense ser registrats. Les deixalles poden ser llançades i descarregades en les plataformes en òrbita. –La seva veu era plena de disgust–. Per no esmentar que com a falleens, no ens agrada aixecar la veu. La població s'està pertorbant amb la situació, però ningú diu res. No és apropiat, –va dir ella, donant-li un toc retorçat a la paraula–. Creguin-me, no sóc una activista. Era una periodista, abans que m’acomiadessin per escriure un article sobre Blackwater. Tant les nostres terres com els nostres cels s'estan convertint en terrenys de deixalles. Ho he vist passar en altres mons. No puc veure-ho passar en el meu món natal.
–Per què es va centrar en Sistemes Blackwater? –va preguntar Obi-Wan.
–Són els més ofensius, –va respondre Mazara–. La fàbrica va ser construïda ràpidament, amb poca cura per les pràctiques bàsiques de seguretat. Enormes suborns es van pagar a inspectors per passar per alt les violacions que són parell de les lleis de Falleen. Hi ha hagut diverses morts en les instal·lacions i cada vegada que es fa una investigació el resultat és el mateix... el treballador era el culpable.
–Sap qui són els amos?
Mazara va sospirar.
–És el típic joc de companyia rere companyia. Però aquest embolic sembla més fangós que la majoria. He estat investigant gairebé des que van arribar, i no tinc cap resposta. El que sí que sé és que la seva seguretat és extraordinària. Aquests droides d'atac estan programats per disparar foc blàster. No per atordir, per matar.
Tot d'una Mazara es va aturar i els va llançar una mirada astuta.
–Els droides d'atac normalment no xoquen els uns contra els altres.
–Sí, és una cosa poc habitual de veure, –va dir la Siri.
Ella els va mirar amb atenció.
–He viatjat àmpliament. He vist prou com per saber que vostès no són treballadors. Vostès van abatre aquells droides, no és així?
Els Jedi no van dir res, però Mazara va assentir, com si haguessin confirmat la seva suposició.
–Són Jedi, –va dir ella.
–Per què diu això? –va preguntar Obi-Wan.
–Es parla en els carrers que aquells que identifiquin a Jedi seran pagats per això, –va dir ella–. No es preocupin, poden confiar en mi. Què estan fent a Falleen? Han vingut a ajudar-nos?
–Hem vingut per investigar diverses de les seves fàbriques, –va dir Siri amb cura.
–Això ens ajudarà, no importa quin sigui el seu propòsit, –va dir Mazara–. Poden agafar-me la paraula del que està succeint per portar-la de tornada al Senat Galàctic.
Ànakin va intercanviar una mirada ràpida amb Obi-Wan. Sabia que com ell, el seu Mestre tenia els seus dubtes sobre que el Senat fos capaç d'aturar el que estava passant aquí. El Senat estava embrancat amb els seus propis problemes mentre el nou moviment de Separatistes estava crispant velles lleialtats i creant noves aliances. Molt poca legislació estava sent promulgada, i les peticions d'ajuda de molts mons eren endarrerides amb procediments.
–Ha sentit parlar d'algú anomenat Granta Omega? –va preguntar Obi-Wan amb normalitat.
Mazara va sacsejar el cap.
–Què hi ha d’en Roy Teda?
–Sí, és clar, el dictador deposat de Romin. És aquí. –Mazara va fer una ganyota–. Falleen sembla atraure el pitjor de la galàxia, aquests dies.
–Sap on és? –va preguntar la Siri.
–Per descomptat. S'està albergant en el tipus d'hotel aïllat reservat per als ultra-rics. Vaig saber d'això abans, en els meus dies d'investigació.
–S'està quedant allà amb algú més?
Mazara va sacsejar el cap.
–No que jo sàpiga.
Obi-Wan va mirar a Siri. Roy Teda i Zan Arbor s'havien separat, probablement.
–Va dir que hi va haver morts a les instal·lacions Blackwater, –va assenyalar Ferus.
Mazara va assentir.
–I rumors de malalties que no poden ser diagnosticades. Rumors que els falleen estan sent forçats a treballar en túnels d'aigua. Som capaços de romandre sota l'aigua durant llargs períodes de temps.
–Túnels d'aigua? –va preguntar Obi-Wan.
Ànakin va sentir un rampell d'excitació. Així que estaven rere els passos correctes després de tot. Sabien que Zan Arbor estava tractant de perfeccionar la transmissió de la seva Zona d'Auto-Contenció per l'aigua.
–Aquesta ala de la fàbrica està restringida. Està preparada per a experiments de transmissió, –va dir Mazara–. Es força als treballadors a signar un acord de confidencialitat, i fins ara, ningú s'ha atrevit a contradir-ho. Les sancions són desconegudes, però han de ser severes.
–Ens agradaria examinar aquesta ala, –va dir Obi-Wan–. Pot portar-nos dins de la fàbrica?
–Això és fàcil, –va dir Mazara–. Hi ha falleens a l'oficina d'ocupació que podran ajudar-nos. Puc ficar-los com a treballadors. Després d'això, la resta és cosa seva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada