dimecres, 21 de febrer del 2018

La falsa pau (XVI)

Anterior



Capítol 16

Ànakin sacsejava el cap. En un moment Obi-Wan hi era, sobre Roper Slam, i al següent, s'havia anat.
Ànakin va rodar i va carregar fora de la porta de la cambra cuirassada, cap al propi edifici del Banc del Nucli. Va arribar just a temps de veure al seu Mestre corrent fora de la porta davantera.
Ànakin va imprimir un esclat de velocitat. Obi-Wan estava fent tres coses alhora. Va saltar sobre quatre oficials de seguretat que estaven xerrant just enfront d'una swoop sense atendre, fins i tot mentre treia el seu comunicador fora del cinturó i parlava ràpidament per ell. Alhora, va encendre el motor de l'swoop.
Ànakin va saltar cap a una swoop buida i va invertir el motor, alçant-se al cel just mentre un oficial de seguretat cridava:
–Ei!
En segons, havia arribat fins al seu Mestre.
–Què passa? –va preguntar Ànakin amb facilitat, malgrat que estaven anant en direcció contrària per una carretera espacial.
Obi-Wan es va enfonsar fent un grinyol per evitar un bus aeri ple de gom a gom. Quan Ànakin el va atrapar, ell va dir:
–Crec que l'autèntica meta d'Omega és usar la Zona al Senat i assassinar a Palpatine. Ja he tractat de trucar a la seguretat del Senat, però no puc. Tota la seguretat està atrapada a la cerimònia.
–La qual cosa és probablement amb el que està comptant. Serà millor que ens donem pressa, llavors. –Ànakin va empènyer la velocitat de la seva swoop. Obi-Wan va fer el mateix.
Van saltar, es van enfonsar, i van volar en pla, sortint de la carretera espacial per fer algun vol altament il·legal en volar sobre les passarel·les de vianants que portaven al Senat. Obi-Wan va saltar de l’swoop mentre encara estava volant i va estendre una mà, usant la Força per guiar-la al fet que s'aturés amb seguretat. Ànakin va fer el mateix.
Van córrer dins de l'edifici del Senat, passant les enormes estàtues. Mentre corria, Obi-Wan va contactar amb la Siri i li va explicar el que havia sospitat.
–Contactaré amb el Mestre Windu i em dirigiré al Senat. Ens caldrà reforços. El líder de seguretat és aquí, parlaré amb ell.
–Fes el que puguis. –Obi-Wan va empènyer el seu comunicador en el seu cinturó.
–Com creu que ho faran? –va preguntar Ànakin mentre corrien per la passarel·la elevada que portava a l'oficina privada de Palpatine.
–Usaran la Zona per afectar els senadors de l'oposició. Hauran trobat una forma d'apuntar-los d'alguna manera, potser convidant-los a la reunió primer. Això és pel que Bog arribarà tard. Després aniran a una votació i expulsaran a l'Orde Jedi. Mentrestant, assassinaran a Palpatine.
–Així que hauran eliminat la interferència Jedi i a Palpatine en un dia, –va dir Ànakin.
–I Sano Sauro serà Canceller Suprem.
Van córrer cap a l'oficina externa de Palpatine. Sly Moore els va mirar reprovadora, els seus pàl·lids ulls mostrant-los el seu enuig.
–Una altra reunió d'emergència no. El Canceller Suprem està ocupat.
–Això és a vida o mort–, li va dir Obi-Wan.
Ella va vacil·lar una fracció d’instant.
–Ja ha anat al vot Jedi al Senat.
–Va prendre el Corredor Sud! –va cridar ella darrere d'ells mentre corrien.
Van córrer pels passadissos. No podien arribar massa tard. No podien deixar que Omega guanyés.
Davant van veure a Palpatine caminar. Obi-Wan va patinar fins a ell i el va empènyer a una sala de reunions buida. Quan va tocar el seu braç, estava atordit de com de prim que era el Canceller Suprem. Tot i així el seu braç era com una trena de duracer, nuós i fort. Quelcom es va aferrar als nervis d'Obi-Wan, algun sentiment, algun instint que li va fer retrocedir. Va sentir la por alçar-se en el seu interior, i es va preguntar si era massa tard, després de tot. Potser hi havia alguna cosa que no havia vist. Havia passat alguna cosa per alt? Obi-Wan es va sentir de sobte confós.
–Mestre Kenobi, què és? –va preguntar Palpatine. Hi havia apartat el seu braç ràpidament i ara estava ajustant l'alt coll de la seva capa.
–Un pla d'assassinat en contra seva, Canceller Suprem, –va dir Obi-Wan–. Granta Omega està darrere d'ell. Estic segur d'això. Sano Sauro serà nominat per Bog Divínian com el seu successor.
Palpatine pensava que això s'havia acabat. Un petit somriure va creuar els seus llavis fins, sense sang.
–Per descomptat. Aquest seria l'inevitable següent pas.
–No sembla molt preocupat pel seu assassinat potencial, –va dir Ànakin.
Palpatine va moure una mà.
–La meva seguretat personal va deixar de ser un problema en el moment que vaig prendre aquesta posició.
Quelcom estrany a dir, va pensar Obi-Wan, per a un home que havia desenvolupat la seva pròpia força de seguretat, la Guàrdia Roja, amb uns membres emmascarats que usaven piques de força com a armes.
–Ordenaré un tancament, –va dir Palpatine–. Això vol dir que cada porta s'obrirà només amb un escàner de retina.
–Omega i Zan Arbor probablement ja estan a l'edifici, –va dir Obi-Wan–. Suposo que Teda els va fer passar per la seguretat.
–Tinc monitors en el sistema d'aigües, –va dir Palpatine–. No hi ha informes de sabotatge.
–Li aconsello que tanqui tot el sistema, –va dir Obi-Wan–. No podem córrer ni un sol risc.
Palpatine va vacil·lar. Després va treure el seu comunicador, va notificar a Mas Amedda, i va donar l'ordre.
–I ara aniré a l'assemblea, –va dir ell.
–Però Canceller Suprem, no pot, –va argumentar Obi-Wan.
–Però Mestre Kenobi, he, –va dir Palpatine suaument. Per primera vegada en la seva relació amb el Canceller Suprem, Ànakin va percebre una cosa per sota de les seves bones formes... només una ombra de ràbia, colpejant tan ràpid com una serp, i després se'n va anar.
Un llum vermell va començar a brillar en el comunicador de Palpatine.
–L’alerta més seriosa, –va murmurar ell, i va accedir-hi. Va escoltar per un moment, després el va apagar.
–Podria no ser res. Una vàlvula al túnel d'aigua no funcionarà. No s'haurien adonat, però quan van apagar el sistema d'aigües, la vàlvula va sortir com no funcional.
–On?
Palpatine li va donar les coordenades, i Obi-Wan es va tornar cap a l’Ànakin.
–Queda't amb el Canceller.
–Però Mestre...
–Ànakin, queda't! No l’abandonis! –l’ordre d'Obi-Wan va surar cap a l’Ànakin mentre el seu Mestre es marxava corrent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada