diumenge, 18 de febrer del 2018

La falsa pau (IV)

Anterior



Capítol 4

Ànakin va veure el perill al mateix temps que el seu Mestre. No va perdre el temps preocupant-se. La seva mirada va arrossegar els laterals del túnel, buscant una forma d'escapar, fins i tot mentre el torrent d'aigua li voltejava d'extrem a extrem en un moviment de trontoll que li marejava.
La majoria dels conductes de ventilació eren massa petits, però Ànakin recordava alguna cosa. Hi havia mirat només breument als plànols, però recordava un conducte de ventilació més gran que venia d'un quart de quilòmetre des de l'extrem del túnel. Estava connectat amb un altre túnel que havia semblat donar a un carreró sense sortida. Però hauria de servir. Aquesta seria la seva única oportunitat d'escapar de l'aigua. Això és, si els túnels laterals no s'havien inundat també.
Però com de lluny havien viatjat? Quin conducte de ventilació era el correcte?
Obi-Wan va haver d'haver tingut el mateix pensament, però el Mestre d'Ànakin havia estudiat els plànols més temps.
–Ànakin! –va cridar Obi-Wan sobre el so de l'aigua corrent–. El conducte de ventilació que ve des de l'esquerra, a cinc-cents metres! Agafa't!
–Està bé! –va cridar Ànakin, i va agafar una glopada d'aigua. Ofegant-se, va lluitar per mantenir-se per sobre de l'aigua. Necessitaria cada porció de la seva força. La pols i la runa del túnel col·lapsant ara omplien l'aire, fent difícil respirar. El soroll era diàfan. Sota el flux de l'aigua, Ànakin va sentir una altra cosa... un sotrac profund, com si el propi sòl s'estigués movent.
Va veure al seu Mestre lluitar contra l'aigua. Ànakin va lluitar a través del corrent, camejant amb les seves cames, i empenyent-se contra l'aigua amb els seus braços. No podia anar de cap.
La Força va rebotar sobre l'aigua. Venia del seu Mestre. Ànakin la va usar com Obi-Wan pretenia. Era part de l'aigua ara. Podia sentir els espais dins de les gotes i va ser capaç de deixar que l'aigua trenqués sobre ell i trobés una forma de moure’s en contra seu. Va empènyer amb tot el seu poder, però els seus esforços no li van costar les seves forces. Les van doblegar.
Va aconseguir anar de cap contra l'aigua, aconseguint el lateral del túnel, immediatament després d’Obi-Wan. Ara el truc seria arribar dins el conducte de ventilació. El seu Mestre sostenia el seu llançador de cables en alt, sobre l'aigua escumosa, i Ànakin va veure el seu objectiu. Desenganxà el seu llançador també, mantenint-se a flotació amb una mà mentre era colpejat contra la paret del túnel.
Ara el conducte de ventilació estava venint cap a ells... ràpid, més ràpid del que havia planejat. Va veure el llançador de cables d'Obi-Wan serpentejar i atrapar el conducte de ventilació. Obi-Wan va agafar el cable, lluitant per obrir-se pas de tornada contra l'aigua. Ànakin va apuntar cap a la reixeta de metall del conducte de ventilació i va fallar.
Va invocar la Força perquè l'ajudés fins i tot mentre era arrossegat passant el conducte de ventilació. Va empènyer contra l'aigua, sentint-la trencar contra la seva pell. Va percebre els espais entre les partícules i va lliscar a través d'elles.
Els dits es van enfonsar en la seva coberta i va tirar. Obi-Wan va estendre el braç sota el seu i va estirar-lo cap endavant. Ànakin va ser capaç d’agafar-se al cable d'Obi-Wan i va tirar de si mateix la resta del camí.
Es va unir a Obi-Wan, ancorant els seus dits a la reixeta. La pressió de l'aigua sostenia el conducte de ventilació al seu lloc. Van tirar amb totes les seves forces mentre l'aigua queia en cascada sobre els seus caps, de vegades submergint-los per complet. El túnel de darrera estava col·lapsant, trossos de plastoide i duracer caient sobre l'aigua moguda i de vegades copejant al seu pas.
La Força es va ajuntar i va créixer. La reixeta saltà, després va rebotar en l'aigua corrent.
Obi-Wan va empènyer a l’Ànakin dins del petit espai del conducte de ventilació. Ànakin va lliscar cap endavant tan ràpid com va poder tirar de si mateix, fent espai. El seu Mestre va tirar de si mateix cap amunt i cap a dins.
Panteixaren per un moment, admetent la dificultat de la lluita. Després Obi-Wan ràpidament va començar a reptar cap endavant.
–Veig alguna cosa davant, –va cridar ell–. Una mica de llum grisa.
–Esperem que sigui una sortida.
Ànakin va seguir al seu Mestre amb les seves mans i genolls. La petita canonada per la qual estaven reptant tremolava ara mentre el sòl se sacsejava al seu voltant.
Davant podia veure ara que la negror estava lleument tenyida de gris.
–Hi ha una escala.
Va poder sentir l'alleujament en la veu del seu Mestre. Ànakin va alçar la mirada. Una escala de metall s'alçava verticalment i desapareixia en la negror de dalt. Obi-Wan va començar a grimpar.
Ànakin li va seguir. Un esclat sobtat de runa rugí a través de la canonada de baix i es va alçar cap a ells. Va assaborir la pols i el metall a la boca i es va ennuegar.
No podia parlar. Va tossir la runa de la seva boca i va seguir grimpant. Sabia que la canonada estava col·lapsant per sota. En qualsevol moment podrien ser enterrats sota terra.
Obi-Wan de cop i volta es va aturar. Va colpejar alguna cosa sobre el seu cap.
–Són capes de duracer, –va dir ell, lluitant per aconseguir el sabre làser en el diminut espai–. El tallaré.
Ànakin sabia que amb prou feines els hi quedava temps. Va observar mentre Obi-Wan enterrava el seu sabre làser a la placa de metall de dalt. L'escala estava calenta sota les seves mans. Va començar a separar-se del lateral de la canonada. El sistema estava col·lapsant.
Tot d'una un altre rierol de llum es va unir al d'Obi-Wan des de dalt. Ànakin va veure el duracer separar-se. Després la cara de la Siri va aparèixer.
–Serà millor que et donis pressa, –va dir ella.
–Aquesta és la idea general, –va respondre Obi-Wan, grimpant per l'escala.
Ànakin va seguir mentre l'escala començava a fondre’s sota ell. Es va agafar a la forta adherència de la Siri i es va llançar cap a l'obertura. Mig van tirar d'ell, mig li van alçar cap a la superfície. Va jeure a terra, respirant amb força.
–Vinga, –urgí la Siri a la seva oïda–. Hem de sortir d'aquí. Tota la fàbrica està implosionant.
Ànakin podia sentir el terra movent-se sota ell. Es va aixecar i va començar a córrer amb els altres. Ferus estava per davant, corrent sobre el sòl fins i tot mentre s'inclinava i oscil·lava. Era com córrer per un corrent d'aire turbulent.
Van aconseguir la seguretat de la plana oberta i es van tornar per mirar. Era una visió sorprenent. El sòl simplement es va esquerdar en trossos i es va obrir. Es va empassar l'enorme fàbrica i va perforar amb una pluja de foc i pols. En només minuts, hi havia un cràter fumejant on havia estat la fàbrica.
Totes les evidències havien estat succionades a terra. Ni tan sols quedaven runes.
–Vam venir a trobar-vos, –va dir la Siri–. Vam veure el començament del col·lapse. Sabíem que estaríeu dins de l'ala, així que vam córrer al voltant del perímetre, buscant una forma d'entrar. La Força em va portar al punt i després vaig veure el teu sabre làser.
–Omega sabia que érem aquí, –va dir Ànakin, mirant el cràter–. Ell va destruir la fàbrica per silenciar-nos i cobrir les seves empremtes.
–Teda ha abandonat el planeta, –va dir la Siri.
–Temem que Omega i Zan Arbor van marxar amb ell, –va afegir Ferus–. No van arxivar un pla de vol. No hi ha forma de saber on a la galàxia es dirigeixen.
Ànakin va veure la mandíbula del seu Mestre tibar-se. Sabia que Obi-Wan estava al límit del seu control. Podia percebre la frustració enroscada dins d'ell. Un cop més, Granta Omega havia escapat.
El comunicador d'Obi-Wan va donar un senyal.
Ell el va mirar.
–És el Mestre Windu, –va dir amb una veu ferma.
Tots van esperar un moment. Ànakin va observar al seu Mestre amb curiositat. Sabia que Obi-Wan estava lluitant contra la temptació de llançar el comunicador a la vasta àrea de les planes.
–Potser hauries de contestar, –va suggerir la Siri amb una veu suau que Ànakin no havia escoltat mai abans. Estava mirant a Obi-Wan amb preocupació en els seus ulls blau fosc.
Obi-Wan va pressionar l’holomode en el seu comunicador.
Mace Windu va aparèixer en forma de miniatura hologràfica.
–Obi-Wan, Siri. Els equips Jedi han de tornar a Coruscant immediatament.
–Però estem rere els passos de Granta Omega, –va dir Obi-Wan–. Acabem...
–Immediatament, –va interrompre’l en Mace–. Hi ha problemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada