dilluns, 19 de febrer del 2018

La falsa pau (VI)

Anterior



Capítol 6

Ànakin i Obi-Wan eren a la sala de recepció fora de l'oficina privada del Canceller Suprem Palpatine al Senat. Es van quedar al costat de la finestra, mirant les carreteres espacials ocupades, mentre Siri i Ferus es posicionaven prop de la porta i Mace, amb la més completa calma, agafava una cadira.
–Sé com de decebut que està, Mestre, –va dir Ànakin.
–El Mestre Windu té raó, –va respondre Obi-Wan–. Som necessaris aquí. I a més...
La pausa va continuar. Ànakin va esperar que el seu Mestre acabés la frase, però Obi-Wan va continuar mirant als speeders aeris que competien per una posició. Alguns venien per amarrar a la gran plataforma d'aterratge que servia al Senat. Ànakin els va observar un moment també. Si els Senadors o els seus subordinats no podien obeir les normes de trànsit sobre quan esperar i quan sortir, com podien resoldre els problemes de la galàxia?
–A Romin, recordes com Teda va dir que anirien a Coruscant? –Va dir Obi-Wan per fi–. No podíem decidir si era una distracció o no.
–No pensem que Teda fos prou llest com per crear una distracció, –va dir Ànakin amb un somriure.
–Exactament. El que està passant aquí... té les empremtes d'Omega.
Ànakin estava sorprès.
–Creu que Omega està involucrat en el moviment per desacreditar els Jedi?
–No ho sé. Potser no directament, però és millor tenir-ho en ment. Certament encaixa amb els seus interessos, no? Potser tornar aquí no va ser un final per al nostre viatge, sinó una continuació.
Sly Moore va lliscar fora de la sala interior amb una gràcia silenciosa. Ella va fer que sí cap als Jedi esperant per indicar-los que el Canceller Palpatine estava preparat per rebre'ls, després va alçar un braç prim embolicat en una tela platejada per assenyalar la porta que havien de prendre.
Siri, Ferus, Obi-Wan, Ànakin i Mace van entrar a l'oficina interior.
Palpatine estava al costat d'un grup de cadires. Ànakin va pensar que semblava imponent en les seves túniques senzilles de colors apagats. La seva cara semblava pàl·lida i marcida, gairebé sense sang. Ànakin imaginava que la feina del Canceller li robava el descans i l'activitat a l'aire lliure. Estava sacrificant la seva vida per salvar el Senat de ser superat per aquells que l’usarien per als seus propis fins.
–Estic en deute amb vosaltres per venir tan ràpidament, –Palpatine els va saludar amb la veu profunda i plena de suavitat que li servia per expressar el seu poder–. Si us plau seieu. No hi ha temps a perdre.
Va esperar fins que tots els Jedi van seure abans de seure ell mateix. Palpatine va capcinejar, com en profunds pensaments.
–Sento aquesta pena per haver de portar-los aquí, –va dir ell–. Estic avergonyit del Senat. Hi ha una marea creixent de sentiment anti-Jedi i els millors de nosaltres no podem veure que s'aturi. Està plena de mentides i mitges veritats, totes recargolades per encaixar en una agenda. –Palpatine va obrir els palmells de les mans en un gest d’impotència–. Estic perdut per com començar a explicar-ho, excepte per dir que en una galàxia tan minada pel conflicte alguns podrien tornar-se cap a un cap de turc per ampliar els seus propis plans.
–O reflectir l'atenció d'aquests plans, –va dir Mace.
–Això és cert, Mestre Windu, –va dir Palpatine–. I savi. Però quins són aquests plans, no ho sé.
–Està Sano Sauro darrere d'això? –va preguntar Obi-Wan. El Senador Sauro era un enemic dels Jedi, i Omega havia estat el seu protegit de nen.
Palpatine va negar amb el cap.
–Aquesta vegada no. El líder de la facció anti-Jedi és un antic Senador estrany de Nuralee. Es diu Bog Divínian.
Obi-Wan es va sorprendre. Bog Divínian! Estava casat amb la bona amiga d'Obi-Wan Astri Oddo, la filla de Didi Oddo. Obi-Wan havia conegut a Bog en una missió durant els Jocs Galàctics. Bog encara no era un Senador en aquells moments, però hi havia mentit en el seu testimoni en una investigació oficial per protegir al Gremi del Comerç. Obi-Wan no tenia dubtes que Bog tenia la factura d'un polític. No es va sorprendre de sentir que havia tingut èxit en la seva carrera. Sens dubte la gratitud del poderós Gremi del Comerç havia ajudat.
Obi-Wan va mirar a Mace. Ara sabia que hi havia un altre motiu pel qual havia estat cridat a ajudar.
–Conec a Bog Divínian, –va dir ell–. La seva esposa és una vella amiga.
Palpatine semblava alleujat.
–Això són bones notícies. Li insto a parlar directament amb ell. Potser una petició personal pugui ajudar.
Obi-Wan dubtava que aquest fos el cas, però va inclinar el cap d'acord.
–He d’informar-los d'un desenvolupament recent, –va dir Palpatine–. Roy Teda ha arribat a Coruscant. Sé que els Jedi van estar recentment involucrats en el cop al seu planeta Romin.
Obi-Wan va sentir aquestes notícies passar com electricitat entre ell i els altres Jedi. Potser la seva idea sobre que Omega estava involucrat aquí no era tan desgavellada.
–Teda no ha perdut el temps en unir-se a la facció anti-Jedi, em temo, –va continuar Palpatine–. Ja ha donat testimoni que els Jedi van ser responsables d'ajudar al cop d’estat il·legal del seu planeta.
–Desafortunadament això és tècnicament cert, encara que és una mala interpretació dels esdeveniments, –va dir Mace, arquejant una cella a Obi-Wan. Obi-Wan sabia que Mace encara estava molest amb ell i amb la Siri per ajudar a un cop d'estat sense primer consultar el Consell Jedi.
Però l'arribada de Teda el planeta podien ser bones notícies, va pensar Obi-Wan. Podia donar-los una oportunitat d'observar-lo de prop. Potser podien aprendre més sobre Omega. Teda no era una criatura brillant, i sens dubte seria possible descobrir com encaixava en els plans majors d'Omega.
–També ha clamat que els Jedi van ser responsables de la implosió d'una fàbrica a Falleen. Ha aconseguit fer que el Senador de Falleen es molesti bastant per això. –El Canceller Palpatine va ajuntar els dits i va mirar per sobre d'ells als Jedi–. Em temo que no hi ha res que pugui fer respecte a això. Però hi ha suficients evidències en els càrrecs per fer-ho creïble. Teda té el dret de petició d'asil a Coruscant. És cosa del Consell Jedi refutar els càrrecs.
–Són formals els càrrecs? –va preguntar Mace, d'alguna manera sorprès.
–Sí. Aquest és el motiu d'aquesta reunió. Hi haurà una audiència aquesta tarda. Suggereixo que una presència Jedi és necessària.
Mace es va aixecar.
–El Mestre Kenobi assistirà a l'audiència.
–Ha de fer-ho, –va dir Palpatine–. Ha estat cridat com a testimoni.
Un cop més, Obi-Wan va inclinar el cap, però treia fum internament davant la distracció. Quina sort la meva, va pensar ell. Una reunió i una audiència del Senat, tot en el mateix dia.
Omega podia estar en les seves urpes, però si no anava amb compte, passaria tot el temps en reunions i audiències i mai aconseguiria res.
Igual que un Senador, va pensar Obi-Wan amb un somriure interior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada