dijous, 22 de febrer del 2018

La falsa pau (XX)

Anterior



Capítol 20

–La forma més ràpida de tornar a la cambra del Senat és a través dels túnels, –va dir Siri.
–No coneixem el camí, –va dir Ànakin.
–Si conec a Ferus, ell sí, –va dir la Siri crispada.
Van córrer de tornada al conducte de ventilació i reptaren a través, després van córrer pel túnel d'aire. Mentre corria, Siri va obrir el seu comunicador i va contactar amb Ferus. Ràpidament, ella li va informar.
–Just estem entrant a la càmera principal del Senat, –va dir Ferus–. No hi ha senyal de cap problema.
–Queda't amb Palpatine. Contacta amb el Mestre Windu i sol·licita reforços. Pots fer-nos passar pels túnels fins a la càmera?
–Sí. Vaig carregar els túnels d'utilitats del Senat en el meu panell de dades.
–Porta’ns a un nivell mitjà.
Hi va haver una pausa de només segons.
–Viatgeu cap enrere fins a la secció ZM7789. Busqueu el conducte de ventilació ZM2289. Travesseu aquest. Ascendirà dos-cents metres i farà un gir brusc cap al conducte de ventilació UB339. Travesseu-lo. Seguiu aquest túnel directament fins al conducte de ventilació NW993. Aquest surt a la càmera del Senat.
–Ho tinc.
Es movien ràpid, corrent ara. Siri donà una coça al primer conducte de ventilació. El túnel era prou gran com perquè caminessin per ell, però com Ferus els havia dit, girava abruptament cap amunt durant dos-cents metres. Van usar els seus llançadors de cables per hàbilment saltar.
–Un gir brusc aquí. –Siri donà una puntada al següent conducte de ventilació. Va córrer cap endavant, i Obi-Wan va tenir una oportunitat de parlar amb Ànakin.
–Va abandonar al Canceller Suprem.
–Ferus hi era.
–Podries haver contactat amb mi.
–No hi havia temps.
–I ara hi ha centenars de droides cercadors dirigint-se al Senat i només un Jedi disponible per protegir al Canceller Palpatine i els senadors.
Obi-Wan va veure la boca d'Ànakin tibar-se. Es va tornar menys i menys obert a les correccions del seu Mestre. Havia estat el contrari per Obi-Wan. Com més estaven junts, millor rebia les puntualitzacions d’en Qui-Gon, fins i tot quan eren crítiques.
–Estic en el següent conducte de ventilació! –va cridar la Siri–. Puc sentir alguna cosa. De pressa!
Van córrer pel següent conducte de ventilació, després van córrer pel túnel fins a l'últim, Siri liderant el camí. Ara podien sentir-ho... foc blàster. Crits. El soroll terrible, aleatori del caos violent.
Van irrompre en una grada de nivell mitjà de la càmera. Els droides cercadors estaven per tot arreu, buscant els seus objectius. Els Senadors aïllats en beines ancorades a terra. Els guardaespatlles tractaven de protegir els seus càrrecs i els droides cercadors anaven darrere d'ells també.
–No veig a Palpatine! –va cridar la Siri–. No està en la seva beina.
Siri va cridar a Ferus pel comunicador, però no hi va haver resposta. O estava massa ocupat com per a respondre o el seu comunicador no estava funcionant.
No sabien per on començar, així que van començar on eren. Ànakin era un flaix en l'aire mentre es movia, apuntant a droides mentre s'enfonsaven i giraven, escopint foc blàster als seus objectius. Obi-Wan va veure un droide cercador encertar a un Senador que es cobria en la seva beina, almenys a cinquanta metres més a baix. Va saltar de la grada cap a la beina, emportant-se al droide cap a baix en un salt a mitja alçada.
Siri va saltar de beina a beina, tallant droides cercadors en l'aire mentre anava i els raigs blàster rebotaven de tornada als droides. Molts van explotar mentre el seu foc els era retornat. Amb una ràpida mirada Obi-Wan els va veure esclatar en flames i caure ben a baix a nivell del sòl. Estaven a centenars de metres en l'aire, i els droides tenien l'avantatge. Podien volar. Els Jedi necessitaven un avantatge.
Obi-Wan va saltar a la següent grada i va trobar a un assistent aterrit ocultant-se entre l'embolcall opulent de la beina del planeta Belazura. Encara estava ancorada al seu punt d'amarratge.
–Mostri’m els controls principals per les beines, –va dir Obi-Wan.
–I... jo... –va quequejar l'assistent, massa aterrit per parlar.
–Faci-ho ara! –va bordar Obi-Wan.
El duracer en la veu d'Obi-Wan va fer que l'assistent saltés en atenció.
–Hi ha un control al nivell 125...
–Anem-hi.
Obi-Wan va saltar a la beina. Va pressionar l'indicador per a portar-los cap avall deu nivells. La beina va caure com una pedra.
La beina va amarrar a la Graderia 125.
–Anem, –va dir Obi-Wan.
L'assistent va sortir corrent cap endavant, corrent ajupit per minimitzar el seu objectiu. Tot i així, cada fogonada de foc blàster li feia sospirar de por.
Obi-Wan li va protegir mentre corrien. L'assistent ràpidament va saltar darrera d'una gran columna. Ell va fer una ganyota quan va veure a un oficial de seguretat a terra, però es va moure a un panell a la paret.
–Aquí, –va dir ell, accedint al panell–. Aquests controls poden anul·lar els controls de les beines individuals.
Obi-Wan ràpidament va escanejar els controls. Va pressionar diversos indicadors, observant les beines moure’s en un diagrama. En moure grans blocs de beines, va crear un efecte de pedra esglaonada a través de la càmera del Senat.
–Quedi’s aquí, estarà més fora de perill–, li va dir a l’assistent.
Amb una mirada baixa al guàrdia mort als seus peus, el jove assistent va assentir tremolós.
–El que vostè digui.
Obi-Wan va córrer de tornada a la graderia. Podia veure que havia tingut èxit. Siri ja estava saltant de beina en beina, capaç ara de cobrir més espai aeri. Ànakin estava fent el mateix. Quan Obi-Wan va abaixar la mirada, va poder veure, ben a baix, als Jedi carregar a la planta del Senat. Va veure a Shaak Ti saltar a les beines com si fossin esglaons, movent-se cap amunt. Un equip liderat per Coleman Trebor feia servir els controls de la beina per moure’s més a prop de la seva meta, després van saltar a l'aire per abatre dos, quatre, set, deu droides cercadors alhora durant el seu descens.
Obi-Wan va veure a Palpatine a la fi. Estava en una graderia ben a baix, mirant a la melé. Ferus estava enfront d'ell, inclinant el seu sabre làser per defensar-se dels raigs blàster disparats pels droides. Palpatine difícilment es va adonar del Jedi protegint-lo. La seva mirada blanquinosa va escombrar la càmera.
Després Obi-Wan va veure a Roy Teda a la mateixa grada, obrint-se pas cap endavant. Un droide li estava rastrejant, va veure Obi-Wan, i Teda ho sabia. Estava corrent per la seva vida.
Omega havia traït a Teda, com finalment traïa a tot aquell que amb qui unia forces. Hi havia programat un droide cercador per assassinar a Teda, també.
Obi-Wan va saltar a una beina vint metres per sota. Sabia que estava massa lluny com per arribar a la graderia a temps, però havia d’intentar-ho. Mentre s'obria pas cap avall, el seu sabre làser mai va deixar de moure’s, balancejant-se cap als droides que estaven envoltant els senadors aterrits.
Estava prou a prop ara com per veure la ganyota de fúria i de terror a la cara d’en Teda, i de sobte, Obi-Wan va endevinar la seva intenció. Si anava a caure, volia que el droide cercador abatés a Palpatine també.
Obi-Wan va saltar, es va llançar de nou. Just a sota, Teda corria. Ferus s'havia girat per tractar amb una tempesta de foc blàster de cinc droides que es dirigien cap a ell. Lluny, per sota d’en Ferus, Siri no havia vist res. Ànakin s'havia obert pas pel terra del Senat i estava de camí de tornada cap amunt de nou. Hi havia aterrat en una gran beina i estava al mig de protegir a tota una delegació.
Obi-Wan va continuar obrint-se pas cap avall, lliscant a través dels droides mentre anava. La càmera del Senat estava plena de crits i xiscles, el fum dels blàsters, i l'inequívoc olor de la por.
Teda estava només a un parell de passos de Palpatine quan Ferus es va moure. Obi-Wan mai li havia vist tornar-se, mai li havia vist adonar-se d’en Teda, tot i així sobtadament, el braç d’en Ferus es va moure cap enrere. Sense si més no mirar, va abatre el droide cercador en cap que havia estat apuntant a Teda.
Després Ferus va tornar tota la seva atenció als droides. Va saltar amb la Força cap amunt, la brillantor de bronze del seu sabre làser una presència constantment en moviment, arquejant-se i girant, tallant, donant la tombarella cap enrere, movent-se cap endavant.
Fins i tot mentre saltava els metres finals cap a Ferus, Obi-Wan va veure els droides caure. Només va quedar un. Teda va desenfundar un blàster per disparar a Ferus, però un droide de sobte es va enfonsar i va disparar, i Teda va caure, el fum alçant-se des de la ferida de sortida a l'esquena. Ferus va tallar al droide per la meitat i es va inclinar sobre Teda. Obi-Wan podia veure per la postura del cos de Ferus que era massa tard.
Obi-Wan va aterrar a la fi.
–Bon treball, Ferus. –La boca d’en Ferus estava tensa.
–Vaig arribar massa tard.
Encara que en Teda era un enemic dels Jedi, Ferus sentia que havia fallat.
Obi-Wan va repetir les paraules que havia dit, aquest cop en un to gentil.
–Bon treball, Ferus.
Ferus es va tornar per mirar sobre la càmera.
–Les tornes s'han girat.
Els Jedi i les forces de seguretat estaven guanyant. Els Senadors havien estat guiats fora de la cambra de perill. Altres estaven sent protegits. Els equips Jedi estaven ara destruint als últims droides. Obi-Wan va mirar ràpidament per la càmera, buscant a un Jedi que pogués necessitar la seva ajuda. Tot d'una va sentir el seu nom sent cridat.
–Obi-Wan!
Era Tyro. Obi-Wan va fer mitja volta, buscant al seu amic.
Tyro era a la part posterior de la grada, mig embolicat en la foscor. Ell va córrer cap endavant cap a Obi-Wan, directament en el camí d'un droide cercador que anava cap a Palpatine.
–Tyro, a terra! –va cridar Obi-Wan, ja movent-se.
Ferus va saltar mentre el droide disparava. Va rebutjar el foc cap a Palpatine, però va ser massa tard per a Tyro.
Tyro va caure de genolls, cosit a trets per foc blàster.
–No! –El crit va ser punyent en el pit d'Obi-Wan. No, no, Tyro no, ell no, això no, no puc suportar això...
Va córrer cap a ell, les seves cames impulsant-lo cap endavant mentre una part d'ell profundament encara estava atemorida, sabent el que els següents segons portarien.
Tyro va trobar la seva mirada. Hi havia una tristesa infinita en la seva mirada, penediment infinit. Va obrir la boca però no podia parlar.
Tyro va alçar la mà. Tremolava mentre obria el palmell cap a Obi-Wan. Ell va tancar la mà en un puny i la va col·locar contra el seu cor.
Llavors va mirar més enllà de l'espatlla d'Obi-Wan, darrere d'ell. La por es movia en els seus ulls. I després se'n va anar.
Obi-Wan es va inclinar sobre ell. Va obrir la seva pròpia mà. La va tancar. La va col·locar contra el pit d’en Tyro i va inclinar el seu cap sobre el seu estimat amic. Va murmurar les paraules que cada svivreni li deia a un estimat abans d'un viatge.
–El viatge comença, –va xiuxiuejar Obi-Wan–. Així que vés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada