dimecres, 21 de febrer del 2018

La falsa pau (XVIII)

Anterior



Capítol 18

Obi-Wan xipollejava a través del túnel d'aigua. Encara que només hi havia un parell de centímetres d'aigua al fons, es posava pitjor, el túnel estava supurant aigua, i degotava rítmicament en el seu cap i baixant pel seu coll. Hi havia examinat la vàlvula que va provocar l'alarma de mal funcionament, i estava gairebé segur que havia estat provocat per un cop, probablement d'una eina. Hi havia una esgarrapada profunda i recent a la vàlvula, i part de la vora estava cap a dins, anivellada contra el propi túnel, fent impossible obrir-la. Havien tractat Zan Arbor i Omega d'obrir la vàlvula i havien fracassat? Era el dany un resultat de la frustració, o d'un error de càlculs?
No importava. El que importava era que eren aquí.
El so de l'aigua degotant es va amplificar a les seves orelles fins que els suaus plincs sonaven com forts clangs. Hi havia tantes ramificacions del túnel que no estava tan sols segur de per on corria el túnel principal. No estava perdut, exactament, encara no, però no estava terriblement còmode amb el seu sentit de la direcció en aquest punt. Obi-Wan va xipollejar per un altre quart de quilòmetre. Va haver d'anar a poc a poc, per por de fer massa soroll, però en aquest ritme, mai els trobaria. El complex del Senat era tan gran com una ciutat de mida mitjana en alguns planetes. Si Omega i Zan Arbor decidien amagar-se, podria portar el seu temps abans que pogués trobar-los.
El comunicador d'Obi-Wan va donar un senyal, i ell el va agafar. Era Tyro. La recepció era pobre, i la línia de comunicació espetarregava.
–Obi-Wan, he de reunir-me amb tu. On ets?
–En els túnels d'aigua. Tyro, no tinc temps...
–Escolta'm. He indagat, buscat vincles. I em vaig topar amb alguna cosa. Una cosa... molt més... terrible.
Fins i tot a través de la pobra connexió, Obi-Wan va escoltar la por en la veu d’en Tyro.
–Sé sobre el pla d'assassinat de Palpatine–, li va dir Obi-Wan al seu amic.
–Què? No... –El comunicador espurnejà de nou–.... No puc parlar d'ells per un comunicador. Hem de reunir-nos. Això involucra el més alt nivell... gran mal...
–Ho sé, Tyro! –va xiuxiuejar Obi-Wan pel comunicador, exasperat–. Sano Sauro!
–... Només tu pots entendre-ho realment... –va dir Tyro a través de l'estàtica.
–Tyro? No puc captar el que estàs dient! Tornaré amb tu tan aviat com pugui. –Obi-Wan va tallar la transmissió. Va veure un esquema del plànol al lateral del túnel, i va córrer per examinar-lo.
El plànol estava dissenyat amb línies elevades de làser que responien al tacte. Quan Obi-Wan va tocar una part del plànol, es va il·luminar amb molt més detall.
Just com el plànol a la fàbrica de Falleen.
Havien fet servir el mateix sistema per mapejar els túnels. Això significava que els túnels a la fàbrica de Falleen es corresponien amb els túnels del Senat?
Obi-Wan va tocar l'àrea on era. El disseny del túnel va aparèixer, amb totes les diferents ramificacions.
No reconeixia el disseny. Era diferent del de Falleen. Però això no volia dir que un altre quadrant no encaixés. Si trobava el quadrant que havien construït a Falleen, sabria per on anaven Zan Arbor i Omega.
La qual cosa significava que hauria de recórrer cada quadrant del sistema d'aigües del Senat fins que trobés el que encaixava. Obi-Wan va escanejar el menú. Hi havia cent setanta-dos quadrants separadament dissenyats en el sistema. Li portaria massa temps ser-hi i tractar d’aparellar-los.
Obi-Wan va estudiar el túnel al seu voltant amb frustració. La resposta era aquí. En algun lloc. Hi havia alguna cosa que no estava veient.
Va tancar els ulls, recordant el túnel a Falleen. Hi havia hagut una pista allà que havia passat per alt?
En la seva ment, va veure el túnel en què estava i el va aparellar amb el de Falleen. Una cosa era diferent, ho sabia. Què? Tot d'una, es va adonar d'una cosa crucial.
Conductes de ventilació.
El túnel d'aigües del Senat no tenia conductes de ventilació. És clar que no. Tenia vàlvules per regular el flux de l'aigua.
El túnel de Falleen tenia conductes de ventilació.
Obi-Wan es va inclinar cap endavant i va accedir a la xarxa de nou. Va veure al menú que els túnels d'aire i aigua estaven apilats l'un sobre l'altre. Hi havia diversos passadissos enllaçats perquè els treballadors passessin de l'un a l'altre. Va pressionar la tecla per al quadrant del túnel d'aire més proper al que estava.
Era la mateixa xarxa.
Obi-Wan es va adonar llavors del que s'hauria d'haver-se adonat a Falleen. Zan Arbor havia intentat transmetre la Zona a través de l'aigua a una gran població. Hi havia fracassat.
EXPERIMENT PISTA A BUIDATGE.
EXPERIMENT PISTA B COMENÇAT.
Pista A havia estat transmissió a través de l'aigua. Hi havia fracassat. Quatre morts van ser el resultat.
Pista B havia estat transmissió per l'aire. Les conclusions d'Obi-Wan li van colpejar el cervell amb una lògica malaltissa.
Zan Arbor i Omega sabien que estava esperant que ataqués a través de l'aigua.
Havien volgut que els túnels d'aigües del Senat es tanquessin.
Era la seva entrada. I tot i que buscava en els túnels d'aigua, ells alliberarien la Zona en l'aire.
Va estudiar els plànols de nou, després va sacsejar el comunicador mentre corria. No arribaria. Estava massa profund en el sistema ara.
Va córrer pel túnel fins que va veure la llum assenyalant un passadís als túnels d'aire. Va accedir a la porta i va córrer a través, es va llançar a una plataforma constantment en moviment que el va portar a dalt fins als sistemes de transport d'aire. Obi-Wan va córrer a través d'una porta circular cap al túnel d'aire.
Recordava els plànols perfectament. Si donava un gir a l'esquerra, després a la dreta, arribaria al túnel principal d'aire. El que anava a la càmera principal del Senat.
Va córrer pel túnel, els seus passos sense fer cap soroll. Abans que passés molt va escoltar un lleu soroll de brunzit.
Una moto speeder.
Va prendre el següent gir i els va veure. Zan Arbor i Omega, viatjant a baixa velocitat a través del túnel.
Va accedir a la Força i va saltar, llançant-se a través de l'aire, directament cap a l’speeder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada