diumenge, 18 de febrer del 2018

La falsa pau (I)



La falsa pau





Jedi Quest 9

Jude Watson


Obi-Wan Kenobi i Ànakin Skywalker.
Mestre i aprenent.
Escollits pel destí. Destinats al conflicte.

El Senat promulga les lleis que garanteixen la pau i la justícia en la galàxia, per evitar que el caos i l'anarquia prenguin el control.
Però, i si els senadors no estan fora de perill? I si estan a punt de ser atacats per poderoses i sinistres forces?
Sota l'atenta mirada del Suprem Canceller Palpatine, Ànakin Skywalker i Obi-Wan Kenobi han d'eliminar l'amenaça al Senat... o la galàxia sencera podria precipitar-se a una violenta foscor.
  


Capítol 1

Li havia donat caça a un home durant anys. L’havia trobat. Hi havia lluitat amb ell. L’havia perdut i l’havia trobat de nou. Cada vegada, havia jurat que aquella trobada seria l’última.
Aquesta vegada no va ser diferent. Obi-Wan Kenobi volia un enfrontament amb Granta Omega. D'una vegada per totes, volia detenir el criminal que sabia que estava dedicat a fer caure l'Orde Jedi. En el més profund del seu cor, sabia que l'enfrontament era a prop.
Però també sospitava que, com els altres, no vindria d'una forma que triés ell mateix.
Obi-Wan va caminar a través dels carrers plens a vessar de la ciutat capital de Falleen, Ànakin Skywalker al seu costat. Siri Tachi i el seu aprenent, Ferus Olin, estaven només un pas per darrere. Havien aterrat al planeta només el dia abans. Obi-Wan se sentia agraït per la seva amiga Siri. Hi havia demanat que l'ajudés a portar a Omega a la justícia, i fins al moment ella havia viatjat mitja galàxia, lluitat contra un exèrcit, i portat un vestit per fer-ho.
Ara se sentia responsable per la seva impaciència. Siri creia que els problemes es resolien per pura acció vívida. Si hi havia una cosa que evitava, era la inseguretat.
Obi-Wan no es tornava boig per això, tampoc. No podien localitzar la posició d'Omega. En el seu lloc, havien de buscar aleatòriament pistes dels seus assumptes. Sabien que era a Falleen. Però no sabien on, o per què.
Va desitjar no tenir el sentiment que Omega sempre estava un pas per davant. Desitjava que en la seva ment, el mateix escenari no tornés constantment: irrompria en una habitació buida just a temps per veure un transport enlairar-se. Omega hauria escapat de nou.
Obi-Wan va mirar al seu aprenent. Sabia que Ànakin no tenia aquests dubtes. Ànakin no considerava la possibilitat de fracàs. No estava embruixat per les seves derrotes.
Altres coses embruixaven al seu Padawan. Coses massa profundes com perquè Ànakin les compartís en un moment donat.
Tot i així treballaven tan perfectament ara. Els pensaments i sentiments eren compartits, de vegades sense parlar. Hi havia vegades en què Obi-Wan pensava que l'ombra que percebia dins d'Ànakin s'havia anat. Que la lluita per acceptar el seu paper com l’Escollit havia estat conquerida. Que Ànakin estava bé on era, i els dons que se li havien donat. Obi-Wan esperava que aquest fos el cas. Ànakin havia compartit els seus sentiments amb el seu Mestre... i l'alliberament li havia canviat.
Els Jedi es movien amb cura pels carrers, romanent enmig de les multituds. Anaven vestits com viatgers espacials, i van tenir cura de no atreure l'atenció. Les passarel·les de la ciutat eren plenes d'éssers de molts mons. La ciutat estava construïda en tres nivells, i cada cafeteria, hostal, i residències múltiples estaven apinyades.
Les fàbriques a Falleen eren estrepitoses, i més estaven sent construïdes cada dia. En una vigilància ràpida, els Jedi havien sabut que la majoria de les fàbriques fabricaven armes. Els treballs i oportunitats eren abundants. Visitants de sistemes estel·lars de tota la galàxia anaven en bandada al petit planeta per fer les seves fortunes.
Però si l'enorme ciutat capital feia fàcil amagar-se als Jedi, també seria fàcil per Granta Omega ocultar les seves activitats. Havien sabut al planeta Romin que Omega estava aliat amb la científica criminal Jenna Zan Arbor. Ella havia desenvolupat una droga secreta, anomenada la Zona d'Auto-Confinament, que podia fer que els éssers se sentissin feliços, perillosament contents, portant-los a oblidar les seves preocupacions, o qualsevol necessitat d'acció. Sabien que no havia après com transmetre la Zona a més d'un parell d'individus alhora. El mateix Ànakin havia estat sota la seva influència un curt període.
Els dos criminals, juntament amb l'antic dictador de Romin, Roy Teda, tenien plans per dur a terme una gran operació criminal. Els Jedi sospitaven que planejaven utilitzar la Zona per a fer-ho. Zan Arbor havia allistat l'ajuda d'una banda criminal, els Slams, per ajudar-los.
Els Jedi sabien això. Però això no era suficient.
Havien seguit a Zan Arbor i a Teda aquí, però Omega havia aconseguit amagar-los bé. Fins al moment havien mantingut un perfil baix i havien viatjat pels carrers i cafeteries, intentant captar alguna paraula sobre els assumptes dels criminals. Hi havia multitud de converses sobre les millors fàbriques en què treballar, i qui estava contractant. Obi-Wan havia contactat amb el Temple Jedi amb els noms de diverses corporacions que tenien fàbriques a Falleen, però portaria algun temps abans que descobrissin si alguna tenia vincles amb Omega. Els mercaders d'armes sovint amagaven la propietat de companyies darrere d’altres companyies, de manera que era difícil rastrejar a qui pertanyia exactament què.
La qual cosa és exactament amb el que compta Omega, va pensar Obi-Wan.
–No he vist tanta seguretat en un planeta pacífic, –va assenyalar Ànakin, ajustant la seva caputxa mentre caminava.
Era cert. Els droides de vigilància estaven per tot arreu.
–No tots són droides de seguretat oficials, –va observar Obi-Wan. Havia estudiat els diversos droides durant les últimes hores, catalogant-los en la seva ment–. De fet, la majoria d'ells semblen ser droides privats. I estan armats.
–Omega? –va preguntar Siri. Els seus ulls blaus eren aguts–. Buscant-nos, potser.
–Just com nosaltres li busquem a ell, –va dir Ferus Olin–. Així que estem en pau.
–Alguna idea, Mestre? –li va preguntar Ànakin en un to baix. Havien estat caminant pels carrers algun temps.
–Aquesta nova fàbrica de la qual hem sentit parlar... Sistemes Blackwater, –va dir Obi-Wan–. Dirigim-nos-hi. Va ser construïda ràpidament i ja té una mala reputació entre els falleens. Hi ha rumors que s'han pagat suborns al govern per mantenir allunyats als inspectors.
Les fàbriques estaven construïdes just més enllà dels afores de la ciutat. Els Jedi van saltar a bord d'un aerobús núvol perquè els portés, barrejant-se amb els altres passatgers. Van sortir a l'última parada.
Aquí els tres grans nivells de vianants eren estrets i atapeïts, un sobre l'altre, de manera que una espècie alta tindria problemes en els inferiors. Grans complexos de fàbriques estaven construïts a nivell del sòl i s'alçaven fins al cel. Sabien que a la nit les fàbriques eructaven les seves toxines al cel. Els falleens anomenaven aquesta àrea el Districte Groc a causa d'una boirina constant d'aquest color que surava en l'aire.
Els Jedi estaven ara sols aquí a la passarel·la superior, sota el cel groc. Aquesta no era una àrea en la qual ningú pogués entrar caminant, i estava en meitat d'un torn de fàbriques, així que els treballadors estaven dins. La Fàbrica Blackwater estava en l'extrem de la llarga fila, a més de dos quilòmetres de l'última parada d'aerobús núvol. Feia més fred aquí. El vent udolava per les vastes planes fora de la ciutat i portava un acompanyament especial, assaborint les vastes làmines de gel de les muntanyes distants.
La Fàbrica Blackwater es va alçar en la seva visió mentre s'aproximaven. No tenia finestres i estava completament dissenyada a partir de duracer negre i pedra. Un edifici principal sobresortia en el lloc, amb una ala sortint d'un lateral com un braç inútil.
Mentre envoltava la seva capa al seu voltant, Obi-Wan de cop i volta es va tensar. Va veure un droide de vigilància brunzir cap a la seva línia de visió. Un altre el va seguir. Aquests no semblaven estar movent-se sense direcció. La Força va sorgir per advertir-lo.
–Estem sent rastrejats, –li va dir als altres–. Moveu-vos amb normalitat. Podria ser rutinari.
–Davant, –va assenyalar Siri, movent com si res els seus braços mentre caminava.
Al davant, un carreró estret portava diagonalment fora de la passarel·la principal, recorrent el lateral de l'edifici principal. Mentre passaven es van llançar dins i van començar a córrer. Els droides haurien de retrocedir, i aquells pocs segons podien marcar una diferència. Els Jedi van girar una cantonada, després una altra. Podien percebre més que veure que els droides encara els estaven perseguint, però no havien estat capaços de fixar-los. El carreró era estret i retorçat, connectant la fàbrica a diversos edificis més petits.
–Què passa ara? –va preguntar Ferus. La seva veu era calmada, tot i que estava corrent amb força. El Padawan de la Siri no tenia la gran connexió amb la Força d'Ànakin, però estava a l'altura amb un excel·lent entrenament físic i una ment aguda.
El cap d'Ànakin es va inclinar.
–Escolto alguna cosa. Per aquí.
Seguint a Ànakin ara, van córrer a través del laberint. Van passar gravitrineus i contenidors de duracer marcats com deixalles. No van veure cap criatura diminuta ni ocells aquí. Res viu podria romandre en aquest lloc si no era necessari.
La seva carrera va acabar en un alt mur de pedra. Ànakin es va aturar. Ara els altres podien sentir el que ell havia detectat feia tants girs i voltes. Una multitud estava a l'altra banda de la paret.
Els Jedi van activar els seus llançadors de cables. Ràpidament van escalar la paret. La multitud estava just davant, centrant-se en una dona falleen que estava parlant. La seva veu arribava a la multitud.
Van saltar i ràpidament es van moure cap a la multitud per ocultar-se. Els dos equips havien retrocedit durant la seva carrera i estaven ara fora de la porta principal de la fàbrica. La dona falleen estava dreta, aferrant-se a la porta amb una mà per mantenir-se sobre la multitud mentre parlava amb un dispositiu amplificador de veu. Era alta per a la seva espècie, amb el color gris verdós distintiu de les seves escates.
–... I els preguntem, quines són les deixalles que produïu, i quin és el vostre sistema de neteja de deixalles? I ens diuen...
–RES, –va cridar la multitud.
–I els preguntem, quina és la naturalesa dels experiments que esteu duent a terme en la vostra ala secreta? I ens diuen...
–RES!
–I els preguntem, què passa amb els quatre treballadors que durant els últims tres mesos han mort sense que s'arxivi cap informe? I ens diuen....
–RES!
–I els preguntem, quan tingueu els vostres productes i els vostres beneficis, què fareu pels ciutadans de Falleen? I coneixem la resposta, no és així?
–RES! –La multitud va cridar la paraula.
–I nosaltres no farem res, o exigirem el que és el nostre dret d’exigir... un registre complet del que es fa aquí? –va cridar la dona falleen–. Si els nostres líders no els fan obeir les nostres lleis, nosaltres hem de fer-ho! Esteu amb mi?
–SÍ! –va cridar la multitud.
–Esteu disposats?
–SÍ!
–Esteu preparats per entrar i trobar el que necessitem?
–SÍ!
–Llavors som-hi!
Una petita càrrega explosiva va detonar. La dona falleen va saltar a terra. Al principi Obi-Wan va pensar que havia estat ferida, però després era obvi que ella o un dels seus sequaços l'havia detonat, ja que les portes es van obrir balancejant-se. Amb un crit, la multitud va sorgir cap endavant.
–No hauríem d'estar enmig d'això, –va dir Ferus. Ànakin mirava fascinat.
No hauria d'importar si haurien de ser-hi; estaven atrapats. La multitud estava davant d'ells i darrere d'ells ara. Mentre es movia, ells es movien amb ella. I després davant, Obi-Wan va veure objectes negres volar fora de la fàbrica.
–Droides d'atac, –va cridar–. A cobert!
La multitud va entrar en pànic i es va moure cap enrere com una enorme onada trencant. Després es van tornar i van córrer, de tornada cap a les passarel·les. Els Jedi es van obrir pas lluitant a través de la multitud, movent-se contra ells, cap als droides.
Obi-Wan va observar a la dona falleen. Tan aviat els droides van arribar, havia baixat de la porta. En lloc de fugir amb els altres, ella va córrer per l'exterior de la porta. Ell sabia que s'estava dirigint cap als carrerons. La va veure girar. En aquesta direcció, es toparia directament contra un mur.
Dos dels droides es van separar i la van seguir.
–Ànakin! –va cridar Obi-Wan–. Anem-hi.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada