dilluns, 9 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (VII)

Anterior


7

A la sala d'embarcament, les portes corredisses se seguien intentant tancar..., xocant contra el contenidor que ho impedia, obrint-se de nou i intentant tancar-se una vegada més. Cada vegada que les portes tornaven a obrir-se, els droides de combat aprofitaven el moment per entrar, i les espores continuaven surant en l'aire.
La situació havia canviat poc, exceptuant a Obi-Wan, que se sentia com si s'hagués begut tres ampolles de Reserva Whyren. Amb els ulls ennuvolats, però lúcid; alegre, però sense perdre l'equilibri; cansat, però atent, Obi-Wan semblava la suma de tots els contrastos.
Més o menys clavat en el lloc, oscil·lava i trontollava, vacil·lava i s'inclinava, esquivant o desviant un corrent incessant de raigs làser. La seva capa socarrimada i ennegrida mostrava petjades de tots els trets propers, però el terra –atestat de droides sencers o en trossos, cossos espurnejants i membres retorçats– era mut testimoni de la punteria amb què desviava els trets.
Unes vegades se sentia com si es limités a sostenir el sabre làser, i l'arma fes tota la feina sola. Donava el mateix que l’empunyés amb una mà o amb les dues. D'altres, era conscient d'haver pogut preveure la trajectòria dels làsers i d'haver-se apartat en l'últim moment, permetent que les parets i el sostre s'encarreguessin de fer-los rebotar.
De vegades, fins i tot es prenia un moment de respir per a felicitar-se a si mateix per l'habilitat dels seus desviaments.
Es trobava en simbiosi amb la Força, i, per tant, estava segur, però també estava en algun altre lloc, marejat de sorpresa, mentre el món es movia a càmera lenta al seu voltant.

Alertat pels comandos que l'aire estava saturat d'espores, Ànakin va mantenir el seu respirador a la boca mentre s'aproximava a la sala en què Obi-Wan s'havia enfrontat a cinquanta droides, ara escampats per terra. Quan va entrar en ella, un oscil·lant i confús Obi-Wan acabava amb l'últim.
Quan va caure aquest últim droide, Obi-Wan va dirigir inconscientment la punta del seu sabre làser cap a terra i es va quedar quiet, trontollant al seu lloc i respirant amb dificultat, però somrient àmpliament.
–Ànakin –va saludar alegrement–. Com estàs?
Quan Ànakin es va acostar a ell. Obi-Wan es va ensorrar en els seus braços.
Ànakin va desactivar el sabre làser d’Obi-Wan i li va col·locar un respirador a la boca, el mateix que havia trobat al terra de la gruta. Després el va treure de la cambra, fins on esperaven Cody i diversos comandos més, alguns amb el casc ja tret.
–Quin estil de lluita amb sabre estaves utilitzant allà dins, Mestre? –va preguntar Ànakin quan Obi-Wan va aconseguir recuperar-se i ja no necessitava el respirador.
–Estil?
–Més aviat l'absència d'algun –va riure Ànakin breument–. Tant de bo t’haguessin vist Mace, Kit o Shaak Ti...!
Obi-Wan va pestanyejar confús i va contemplar la carnisseria de droides a la zona d'enviament.
–Nosaltres hem fet això?
–Tu et vas encarregar de la majoria, general.
Obi-Wan va mirar confús a Ànakin.
–Ja t'ho explicaré després –li va prometre el jove.
Obi-Wan es va passar la mà pels cabells. Llavors, com si se’n recordés de cop i volta, va exclamar:
–Gunray! L’has agafat?
Les espatlles d'Ànakin van caure.
–Ha escapat del palau amb tot el seu seguici.
Obi-Wan va trigar un moment en assimilar-ho.
–Per què no el vas perseguir?
Ànakin va arronsar les espatlles.
–I abandonar-te? –va fer una pausa, abans d’afegir–: D'haver sabut que anaves a convertir-te en Mestre d'un nou estil de lluita amb sabre làser...
Els ulls d'Obi-Wan es van il·luminar.
–Encara estaran en òrbita.
–És possible.
–En cas contrari hi haurà altres oportunitats. Ànakin. El tornarem a veure.
Ànakin va assentir.
–Ho sé, Mestre.
Obi-Wan estava a punt d'afegir alguna cosa, quan un comando amb el casc encara posat va sorgir d'un turboascensor proper i es va acostar fins a ells.
–General Kenobi, general Skywalker, hem trobat una cosa interessant entre l'equipatge que han abandonat els neimoidians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada