diumenge, 8 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (VI)

Anterior


6

–Senyors, això és un terrible error! –va aconseguir dir TC-16 en una breu pausa de la batalla.
–Que es calli –va tallar Ànakin, dirigint-se al comando clon més proper al droide.
–Però, senyors...
Un segon comando va mirar a Ànakin i li va fer senyals, assenyalant el passadís què es trobava darrere d’ells–. Arriben sis droides d'infanteria. Ens agafaran entre dos focs.
–No!, seguiu-me... –va respondre Ànakin–... i porteu al droide.
Una sorda exclamació de desànim va escapar del sistema parlant del TC-16.
La fúria va ennuvolar els ulls d'Ànakin. Girà a la cruïlla de passadissos, sostenint alçat el sabre làser, que empunyava amb la mà dreta. No necessitava utilitzar la Força perquè, com solien dir tants Jedi, estigués on fos, sempre es trobava immers en ella. En canvi, va recórrer a la seva ràbia, evocant imatges que l’alimentessin. No li va resultar difícil, tenia moltes on triar: imatges d'un campament tusken a Tatooine, de Yavin IV, de la derrota a Jabiim, de Praesitlyn...
Amb la fulla blava llampant, va traçar un arc a través dels superdroides de combat, obrint les seves brunyides closques amb talls en diagonal, tallant els seus braços armats i desestabilitzant-los en desviar els trets cap als seus genolls hermèticament segellats. Sense deixar que un sol tret passés la seva guàrdia perquè els comandos que el seguien poguessin concentrar el foc en els superdroides que Ànakin només avariava.
Els seus enemics queien a banda i banda, gairebé com si es rendissin.
Concentrat en la ruta que havien pres Gunray i els seus lacais. Ànakin va córrer per passadissos, va girar cantonades sense reduir la marxa i va accelerar a tota velocitat per l'hangar d'enlairament situat al final de l'últim passadís. Enfrontat a una comporta d’iris, va clavar la resplendent fulla làser en el metall com si fos carn. Amb els llavis oberts i deixant entreveure les dents, va intentar que el seu sabre descrivís un cercle a la porta. Va fer apilament de tota la seva voluntat per accelerar la tasca, però el sabre làser no podia fondre el metall més de pressa del que ja ho feia, per molt que l’empunyés un poderós Jedi.
Va retirar la fulla i va retrocedir un pas. Llavors va moure les mans, invocant la Força i desitjant que l'iris s'obrís. La porta es va estremir, però va seguir tancada. Va tornar a intentar-ho, cridant a través de dents premudes.
Quan els comandos van arribar per fi fins a ell, es va girar cap a ells.
–Voleu-la!
Un comando va col·locar ràpidament dues càrregues magnètiques a la porta metàl·lica. Ànakin es va situar darrere i va esperar. Un altre comando va haver d’estirar-lo per arrossegar-lo fins una distància segura.
Les càrregues van explotar i la porta va cedir. Ànakin va carregar a través de l'iris, abans fins i tot que estigués completament obert.
L'hangar d'enlairament estava sembrat de contenidors, robes i tota mena d'objectes que els neimoidians havien abandonat per falta de temps o espai.
El transbordador s'havia enlairat.
Volutes de vapor s'arremolinaven a l'hangar, i l'aire olorava dèbilment a combustible. Ànakin va córrer fins a la vora de la plataforma d'enlairament, buscant algun rastre de la nau en el cel nocturn de Cato Neimoidia. L'escut defensiu del palau havia estat desactivat. Espessos paquets de llum carmesina brollaven de les bateries làser situades sota ell, a la falda del turó.
Els companys d'Ànakin es van reunir amb ell en la vora de la plataforma. Un d'ells retenia al TC-16, subjectant-lo pel braç esquerre.
–Quina mena de nau és? –va preguntar Ànakin al droide.
El TC-16 va inclinar el cap a un costat.
–Nau, senyor?
–El transbordador... El transbordador de Gunray. Quin model és?
–Crec que és de classe Sheathipeda, senyor.
–Un transbordador Haor Chall de classe Sheatipeda, senyor –va explicar un dels comandos–. El seu disseny està basat en els escarabats-soldat. Popa alta, rampa baixa, tren d'aterratge en forma d'urpa. Gunray l’anomena Tallador de Lapislàtzuli.
Un segon comando va intervenir, assenyalant el seu casc, donant a entendre que estava rebent un missatge.
–General, és el vaixell insígnia del comandant Dodonna. Diu que més de seixanta transbordadors i naus de desembarcament s'han enlairat d'aquesta fortalesa. Han destruït tretze d'elles i capturat divuit. Un nombre desconegut ha aconseguit arribar fins a les naus centrals de la Federació de Comerç i les Naus de Control de Droides classe Lucrehulk. Segueixen intentant localitzar altres transbordadors.
Ànakin va donar mitja volta, aferrant amb crispació el sabre làser amb la seva mà enguantada, i amb l'altra convertida en un puny. Una canonada propera va servir per descarregar la seva frustració. Esbocinada per la fulla del seu sabre, va caure feta miques sobre el sòl de la plataforma d'enlairament. Ànakin va tornar a caminar, però es va aturar i va subjectar a un dels comandos per l'espatlla.
–Ordre per a comunicacions. Vull aquí la meva nau i un droide mèdic, immediatament. Un dels setanta pilots CAR-1 pot manejar-la.
El comando va assentir, va enviar el missatge i va afegir:
–L’FCC complirà, senyor. Portarà el seu caça estel·lar el més aviat millor.
Ànakin va tornar a l'extrem de la plataforma, llançant el seu alè a la nit. La batalla semblava estar apaivagant-se, excepte en el seu interior. I no es calmaria mentre Gunray no caigués a les seves mans...
–General Skywalker –va dir un comando darrere d’ell–. Missatge urgent del comandant Cody. El general Kenobi i ell estan atrapats en el Nivell U.
Ànakin li va llançar una mirada inquisitiva.
–Droides?
–Molts, segons sembla.
Ànakin va contemplar per un moment el cel resplendent. Després es va tornar cap al comando que li havia comunicat el missatge d’en Cody.
–General, l'Alt Comandament informa que el seu caça estel·lar està de camí –va advertir un altre comando.
Ànakin va tornar a contemplar el cel, abans de dir:
–On has dit que es troben Obi-Wan i Cody?
–Nivell U, senyor. A la zona d'enviaments.
Ànakin va prémer els llavis.
–Està bé. Anem a rescatar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada