dimarts, 3 d’abril del 2018

Una nova amenaça (XXIII)

Anterior


Capítol 23

La boca d’en Boba es va assecar. Grievous estava flanquejat per dos droides guardaespatlles, gairebé tan alts com ell. Els seus ulls eren grans, rodons i carmesins. Van escanejar la sala metòdicament, els seus caps van fer un escombratge cap endavant i cap enrere.
En qualsevol moment trobarien a Boba!
I ara què?, va pensar. Les seves mans es van moure ràpidament sobre el cinturó d'armes. L'energia dels blàsters només alimentaria a Mazariyan. I la seva vibrodaga seria inútil contra un droide.
De sobte la seva mà va sentir una cosa més. Un objecte petit i compacte, ajustat perfectament en el cinturó.
L’holodisfressa d’Ygabba.
Sí! Boba es va asseure alçat, va treure el cap.
Els guardaespatlles d’en Grievous havien començat a caminar al voltant de l'habitació, buscant a l'intrús. Grievous estava sinistrament al centre de la càmera al costat del cor, a l'espera. Wat Tambor estava prop d'un monitor, introduint afanyosament informació.
Grievous encara no m'ha vist, va pensar Boba. No sap exactament que semblo, o qui sóc.
Boba no tenia ni idea de quina imatge Ygabba havia registrat en l’holodisfressa. Però era això o res.
Aquesta és la meva millor oportunitat per viure prou com per donar-te les gràcies, Ygabba, va pensar Boba. Més val que funcioni!
El seu dit se cernia sobre el botó de l’holodisfressa. Va respirar profundament. Després el va prémer i s'hi va col·locar.
Va haver-hi un brunzit provinent de la cèl·lula, que penjava en la cintura d’en Boba. Després va ser envoltat per un halo brillant. S'estenia per sobre del seu cap. Quan va moure el braç, l'halo es va moure. Quan va avançar, es va moure també.
Des de dins de l’holodisfressa, Boba podia veure solament aquest núvol brillant. Però els altres, ell sabia, veien una cosa completament diferent. Veurien qualsevol imatge que Ygabba hagués escanejat en la cèl·lula.
Però, quina imatge seria?
Quan Boba va caminar cap endavant, els droides guardaespatlles es van posar rígids. Els seus ulls buits, que brillaven intensament van cremar més radiants. Boba es va moure cap a un costat, cap a l'arc que portava a la sortida. Quan ho va fer, va poder veure el seu reflex en la pantalla d'un monitor. Al mateix temps, els guardaespatlles van parlar:
–Durge!
Boba gairebé va cridar d'alegria.
La seva amiga havia escanejat la imatge d’en Durge en l’holodisfressa!
I això era el que veien els droides: no a Boba Fett, sinó a l'enorme figura, d'un dels caça-recompenses més temuts de la galàxia!
–Destruïu-lo!
Una imponent i glacial veu tronà a través de la càmera. Grievous va indicar als guardaespatlles. Com un de sol, es van llançar cap endavant, disparant. Boba va saltar a un costat, i els trets van impactar a la paret darrere d'ell. Van esclatar en fragments de plastiacer i fongs supurants. Un dels tentacles de Mazariyan va sortir cap a fora del cor de la ciutadella. Grievous es va tornar i va aixecar una mà amenaçadora. El tentacle es va contreure cap enrere.
–He dit, destruïu-lo!
Els droides li van aguaitar creuant l'habitació. Boba, els hi va disparar. Les seves ràfegues van rebotar en les figures blindades. Va treure l’atordidor d'ions i va disparar. Una onada de plasma iònic es va estendre d'ell. Un dels droides va caure cap a enrere, atordit momentàniament.
–Sí! –es va vanar Boba.
Podia veure la seva imatge, alta i poderosa, reflectida en pantalles a través de la càmera. Per un instant va semblar que els guardaespatlles poguessin estar també sorpresos.
–De fet és Durge –va dir un amb la seva freda veu robòtica.
Grievous va tornar la seva mirada horrible cap a Wat Tambor.
–Vostè va dir que era un guerrer mandalorià –va dir.
Wat Tambor li va mirar.
–Ha d'haver portat reforços –va contestar.
–Això no importa –va dir Grievous.
Boba va llançar una altra descàrrega de l’atordidor d'ions als guardaespatlles. Llavors es va tornar i va començar a córrer cap a la porta.
La il·lusió de l’holodisfressa durava tan sols dos minuts. Quant temps quedava? El suficient perquè els guardaespatlles dubtessin abans d'atacar-li una altra vegada?
Tot al seu al voltant era un esborrall que brillava intensament mentre corria cap a l'arcada. Si solament pogués escapar d'aquesta càmera, podria ocultar-se dins de la ciutadella. Ja tenia un pla, usar als tentacles, per capturar a Wat Tambor. Si solament pogués…
Vvvvvvmmmmmm …
El brunzit de la cèl·lula d'energia de l’holodisfressa de sobte va quedar en silenci. Al voltant d’en Boba, el vel de la imatge d’en Durge parpellejava entre píxels de colors. Per un segon va poder veure's a si mateix clarament, igual que els altres li havien vist: no com a Boba, sinó com Durge, amb el poderós braç aixecat per disparar, l'arma d’en Boba embolicada per la imatge del blàster d’en Durge.
Llavors la il·lusió de l’holodisfressa es va acabar. La cèl·lula d'energia s'havia esgotat.
I amb ella, la sort d’en Boba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada