dissabte, 2 de gener del 2016

Estrella a Estrella 2 (I)


Estrella a Estrella 2


El Nou Orde Jedi # 9
Troy Denning


Masegats, colpejats, així com perseguits i aclaparats, els Jedi es mantenen dempeus davant la seva major adversitat. L'Ànakin Solo, el fill de la Leia, té un pla, encara que molt arriscat, constitueix l'única esperança per a donar un veritable cop a la invasió dels yuuzhan vong.
L'Ànakin, en Jacen i la Jaina Solo, els tres germans són els líders de la força d'atac que serà capturada i conduïda al cor del territori vong.




CAPÍTOL 1

No era estrany veure a Tsavong Lah al Summe Mos del Sunulok, com els oficials de la nau cridaven afectuosament al menjador, per això va saber que el sobtat silenci que va recórrer a les taules a la seva esquena tenia menys a veure amb ell que amb la persona que se li aproximava. No es va tornar per comprovar qui era, això hauria implicat curiositat, i ell no era curiós. El Mestre Bèl·lic va continuar estudiant l'atuell de yanskac que estava davant seu amb els ulls posats en un suculent subjecte amb una defensa d'espines dorsals de vuit centímetres. L'animal va semblar adonar-se que l'estaven mirant i va mantenir en alt la seva cua enverinada, però no va fer gest d'ocultar-se sota dels altres, com van fer els yanskac més vells i savis. Aquest semblava digne, una autèntica criatura de Yun-Yammka.
Les veus darrere d'en Tsavong Lah van passar dels murmuris al silenci, i es va sentir com algú arrossegava els peus en caminar. Ell li va aixecar un braç per indicar-li que esperés i després va portar ràpidament la mà al vas i va agafar al yanskac per sota de la seva cua plena de pues. En comptes de lluitar per escapar, la criatura es va aixecar i va clavar les espines dorsals en els dits del Mestre Bèl·lic.
Dues d'elles van punxar l'os i una altra es va allotjar en un artell, injectant verí directament a l'articulació. Un riu incandescent va recórrer el braç d'en Tsavong Lah fins a l'espatlla. El dolor era exquisit.
Encara amb les espines clavades als dits, el Mestre Bèl·lic es va dirigir a la taula dels condiments i es va enfrontar a les pinces del yanskac per a esbudellar-lo viu. Després el va llançar al braser, encara movent-se, per cuinar-lo amb les seves escates. Les entranyes van ser llançades a terra per als carronyers netejadors kaastoag, que van començar a lluitar entre ells amb agullons i tentacles. Tals eren els dons que els Déus concedeixen als forts: batalla, mal, vida, mort. En Tsavong Lah va netejar la seva coufee en una gerra de venogel i es va passar el tall pel palmell de la mà per santificar la daga, després es va tornar per veure el nouvingut.
-Sí?
Per a la seva sorpresa, no es tractava d'un missatger, sinó una espectacular jove, ajudant de comunicacions, amb negres bandes d'honor cremades que creuaven les seves galtes.
-Pots parlar, Seef.
Ella es va emportar un puny a l'espatlla oposada en senyal de salutació.
-Notícies de Talfaglio, Mestre Bèl·lic.
En comptes de continuar, va dirigir una mirada nerviosa als altres oficials del Summe Mos.
-M'imagino que els Jeedai s'han mostrat.
El cruixit de les escates en trencar-se va informar a Tsavong Lah que el seu yanskac ja estava cuinat. Va treure el menjar d'entre les flames amb les seves pròpies mans. Cap oficial al Summe Mos pensaria tan sols a usar els tong d'os disposats per a tal fi. Després va arrencar la cua, traient al mateix temps la pell escamosa.
-A quants refugiats han salvat?
-A tots, el meu senyor, o gairebé -La Seef abaixà la mirada-. El bloqueig ha estat derrotat, així com la nostra flota.
-Derrotada? -En Tsavong Lah va agafar al yanskac per les espines dorsals i li va donar una mossegada. La carn era ferma i picant, dissenyada pels cuidadors per ser saborosa i nutritiva-. Estàs segura?
La Seef va treure el seu coufee i li va oferir l'empunyadura.
-Em fa vergonya portar aquestes notícies, però la visió dels sentinelles era clara. Van atacar amb una flota moltes vegades més gran del que els nostres espies deien que hi era, i van utilitzar armes que els nostres cuidadors encara estan intentant analitzar -baixà la vista per no ofendre al gran Mestre Bèl·lic amb la seva mirada mentre informava de les infortunades notícies-. Els seus destructors estel·lars van ser capaços fins i tot de capturar una de les nostres naus capitals, el Lowca.
-Intacta?
-Força, em temo -Va contestar la Seef.
-Interessant. Vull veure-ho.
-Els Txilab de memòria que han enviat els sentinelles estan de camí en aquest moment, Mestre Bèl·lic.
-No serà necessari -En Tsavong Lah va posar a un costat el coufee-. Ho esperàvem.
-Ho esperàvem? -La Seef semblava més sorpresa que alleujada.
-Per fi els Jeedai han permès que les seves emocions els condueixin pel camí equivocat.
Encara que des de la caiguda de Duro havia treballat perquè arribés aquest moment, es va sentir estranyament decebut amb els seus enemics. Tenia millor opinió dels seus adversaris, no creia que fossin tan fàcilment manipulables.
-Seef, demanaràs als Lectors que descobreixin si els Déus afavoreixen dos agosarats atacs, un per prendre Borleias i un altre per prendre Reecee.
-Reecee? -Va exclamar un mestre tàctic que es trobava dret darrere d'ell-. Passaràs de llarg les drassanes de Bilbringi?
-Per ara.
En Tsavong Lah va posar una mà a l'esquena de la Seef i la va empènyer amb suavitat cap a la porta, després va separar les pinces del seu yanskac. Les va obrir i va alçar el seu braç prou perquè tot el món en el Summe Mos pogués veure-ho.
-Ha arribat l'hora de preparar la nostra tenalla, els meus guerrers.
Ajuntà les urpes.
-Estem preparats per a la batalla de Coruscant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada