dimarts, 16 de febrer del 2016

Aliança Letal (XI)

Anterior



CAPÍTOL 11

La veu d'en Darth Chratis arribava lleument a través dels milers de quilòmetres que li separaven de la seva aprenent.
-Has vist algun Jedi en el grup de l'enviat de la República?
-Cap en absolut, Mestre. -L'Ax podia sentir la decepció en la seva pròpia veu. Havia estat buscant lluitar contra alguna cosa més desafiant que els ineptes guàrdies del palau-. Si són aquí, estan mantenint un perfil molt baix.
-Està clar, llavors, que planegen robar l'artefacte abans que nosaltres. D'una altra manera serien visibles. Les teves ordres no han canviat. Has de moure't ràpid per assegurar-te que arribes primer.
-Serà difícil, Mestre. Les portes són gegantines, i segur que tenen alarmes...
-Aquest és el teu problema. Falla'm i hauràs d'informar-ne tu mateixa al Consell.
La línia clicà quan va tallar, i l'Ax va somriure en la foscor. Darth Chratis era tan transparent com el vidre. Si ella tenia èxit, ell planejava emportar-se el mèrit; si fallava, la culpa seria d'ella. Però una mica de la taca inevitablement se li enganxaria si ella fallava, detenint els seus plans d'avanç. Era entretingut, per tant, mantenir-lo nerviós. Això el feia impredictible.
Tot just havien passat tres minuts des que havia posat les càrregues. Eren velles, restes d'una expedició minera que havia abandonat les seves eines en un dels tres magatzems del palau, però havia agafat suficients com per fer volar un petit tros d'un turó. Si els temporitzadors funcionaven apropiadament, els guàrdies de la Tassaa Bareesh aviat tindrien alguna cosa per ocupar la seva atenció.
Mentrestant, ella havia de reptar. Els plànols de les caixes cuirassades extrets de l'ordinador central del palau mostraven que eren estructures independents amb els seus propis subministraments d'energia i d'aire. Envoltant totes les extenses caixes de duracer hi havia un metre d'espai lliure, ple de trampes de cable làser. Si alguna cosa passava per les trampes de cable i simultàniament tocava una caixa i una paret, es formaria un circuit, fent sonar una alarma prou alta per despertar l'Emperador mateix a Dromund Kaas.
Els plànols també mostraven que la caixa cuirassada es mantenia en el lloc per una sèrie de propulsors, alimentats per bobines d'inducció a la base d'un bressol de ferrocret. El ferrocret era relativament fàcil de tallar amb un sabre làser. L'Ax reptava com un cuc a través dels diminuts espais reptants cap a una posició directament per sota d'una de les cantonades de la caixa cuirassada que contenia les restes del Cínzia. Els plànols del cablejat no mostraven cables en aquest punt. Tot el que hauria de fer era esperar a la distracció, traçar el seu camí cap amunt, desconnectar les trampes de cable, i enfilar-se sobre el forat. En una hora, esperava estar tocant l'exterior de la caixa cuirassada amb els seus dits nus. Des d'aquí, ella podria seguir-ho per l’oïda.
Reptar com una rata a través d'espais que eren tot just prou grans perquè pogués respirar, doblegant-se de formes estranyes al voltant de les cantonades agudes i avançant lentament amb els polzes dels peus i els dits de les mans. Va sostenir el seu sabre làser per davant d'ella, preparada per tallar a través de qualsevol obstacle seriós. L'aire era escàs amb el pols i el fum. Parpellejava freqüentment per aclarir els ulls.
Un boom subsònic va arribar a través de la maçoneria que l'envoltava, seguit ràpidament d'un altre. Ella va contenir l'alè mentre el palau vibrava, i va pressionar cap a fora amb la Força, només en cas que alguna cosa pesada li caigués a sobre. Una sèrie de booms més petits van reverberar quan les càrregues van activar una reacció en cadena en el reactor primari del palau, com ella esperava que haguessin fet. Ella va imaginar als hutts i als seus esclaus apressant-se a esbrinar què havia passat. Ho fessin o no, no li importava. Ni li importava tampoc si el reactor secundari restaurava l'energia immediatament. La caixa cuirassada era autosuficient. Mantenir els seus amfitrions distrets era el seu objectiu primari.
Un altre minut de reptar la va portar al lloc on necessitava estar. L'espai de gateig era prou ampli perquè ella s'agenollés, i ho va fer, sostenint el pom de la seva espasa laser davant seu. Tancant els ulls, la va encendre i va elevar l'espasa lentament cap al sostre per sobre ella. El ferrocret bombollejà i xiuxiuejà, motes feridores colpejaven la seva pell. Quan l'empunyadura es va alinear amb el propi sostre, es va aturar i va tancar els ulls.
El poder del costat fosc fluïa a través d'ella, elevant la temperatura del ferrocret a incandescent. Ella va respirar lleugerament pel seu nas, sense importar-li si es cremava. Una brillantor vermella la va envoltar, radiant de la superfície per sobre d'ella. Ella va mantenir la seva concentració, formant una bombolla autoprotectora sobre ella conforme el ferrocret es fonia i començava a gotejar.
La bombolla es va alçar suaument a través de la lava, portant-la sense gaire esforç a l'espai sota la base de la caixa cuirassada. Quan la bombolla va abordar el cim del ferrocret fos, va baixar el seu sabre làser i va obrir els seus ulls. Per la brillantor vermella, va veure la caixa cuirassada de duracer a través del cim de la bombolla i un embolic de cables que era part de l'estructura del ferrocret al seu voltant. Van romandre enredats conforme la lava es refredava. Ni un dels cables s'havia tallat, així que en teoria no hauria d'haver sonat cap alarma.
Gairebé hi era.
Només quedaven les trampes de cable. Ella va alçar el cap amb cura fora de la bombolla refrigerada, però no va veure cap senyal de làsers per enlloc. Haurien de ser clarament visibles en tot el fum, però cap línia brillant saltava a la seva vista.
Intrigada, va posar les seves mans enguantades en la vora encara càlida de la bombolla i es va alçar de cos sencer per veure-hi.
No hi havia alarmes. Cap a part d'aquelles causades per les seves explosions, en qualsevol cas. Contra tota expectativa, el sistema de seguretat extern semblava haver estat deshabilitat.
Podia ser possible que els Jedi l'haguessin derrotat agafant el premi?
Ella es va ajupir en l'espai sota la caixa cuirassada, prop d'un dels propulsors que aguantaven l'estructura massiva sobre el seu cap, i va reactivar el seu sabre làser. Per la seva vermellosa brillantor, va poder veure les lents del sistema de làsers mirant cegament. No havien estat interferits amb res, almenys. Ella es va aixecar i va tocar la base de la caixa cuirassada. No hi va haver passos ni cap altre moviment obvi de l'interior. Això era un altre senyal positiu.
Un detall inesperat li va donar més motius per ser acurada. La secció mitjana de la caixa cuirassada havia estat connectada físicament al bressol mitjançant una sèrie de cables platejats. Ella es va acostar a ells, amb cura de no trencar-los. El seu propòsit era desconegut, com ho era la forma en què havien evitat que sonés el segon sistema d'alarmes. Tan aviat com la caixa cuirassada hagués estat penetrada, tots al palau de la Tassaa Bareesh haurien d'haver-ho sabut.
Alguna cosa inesperada estava passant, i a ella no li agradava.
L'Ax va desactivar el seu sabre làser i es va asseure de cames creuades al ferrocret calent. Si algú desactivava els propulsors, ella podria ser aixafada com una bestiola. Anul·lant aquest pensament el millor que va poder, va fer sortir la seva percepció cap a l'espai al seu voltant, buscant senyals de qualsevol cosa fora de lloc.
La caixa cuirassada, el primer de tot, estava deshabitada, a banda de la més lleu espurna d'activitat biològica dins de l'artefacte anòmal recuperat del Cínzia. Ella va prendre l'oportunitat d'examinar-ho pel seu compte, i va sentir un rar calfred baixant-li per l'esquena. Què hi havia allà dins? Els diminuts senyals de vida estaven agrupats en quatre grups, però no se sentien com ments, exactament. I alguna cosa sobre ells feia que els seus instints alcessin la guàrdia.
La meva mare va fer això, no va poder evitar pensar. La meva mare, que hauria d'estar morta.
Traient-se totes les especulacions sobre aquest tema fermament de la seva ment, l'Ax va examinar l'avantcambra i les altres tres caixes cuirassades, després. Era possible, encara que extremadament improbable, que un lladre completament independent hagués posat el seu punt de mira en alguna cosa d'una de les altres caixes cuirassades, apagant la seva en el procés. Un ràpid escaneig va provar que aquesta teoria era falsa. No hi havia ningú allà del tot.
Gairebé va abandonar aquí, reprenent-se per exagerar. La distracció que havia creat no duraria per sempre. I no volia que el Mestre Chratis es preocupés massa. Part del motiu de dir-li que la missió seria difícil era sorprendre'l quan ho recuperés ràpidament. El pensament la va omplir de satisfacció anticipada.
Abans d'alçar-se, va donar un cop d'ull mental a través de la càmera segellada de fora de l'avantcambra.
La seva cara es va retorçar amb un nas arrufat immediat. Jedi! Ella reconeixeria aquest pudor mental sense humor i inhibit en qualsevol part. Un únic espècimen havia sobrepassat les alarmes i travessat els tancaments de les portes externes. Això era un treball impressionant, però no s'estava movent prou ràpid. Ella podria escurçar el camí sota la caixa cuirassada i pujar per l'avantcambra abans que obrís la porta interior. I llavors, quan ho fes, ell tindria un munt més del que esperava.
Somrient, es va moure d'estar amb les cames creuades a ajupir-se, i va començar a fondre un camí a través de l'última barrera que quedava entre ella i el seu enemic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada