dijous, 25 de febrer del 2016

Aliança Letal (XXXVIII)

Anterior



CAPÍTOL 38

La Larin va ignorar el crit de les alarmes i els llums intermitents vermells que omplien el casc del seu vestit. El tret desafortunat semblava no haver danyat la línia de combustible del seu jet-paracaigudes, però els seus girs estaven completament destruïts. Si el seu perfil aerodinàmic hagués estat intacte, això li hauria permès almenys haver tingut un efecte estabilitzador, però ara no eren si no parracs. Espeternegant i derrapant salvatgement pel cel, estava completament fora de control.
Ella va rebutjar rendir-se. Havia d'haver una manera de fer baixar el seu jet-paracaigudes amb seguretat i a ella amb ell.
El primer: tenir el control manual del jet. Estava darrere d'ella, però deixant anar les preses es retorçaria al voltant seu de manera que va fer que li propulsés des del pit. El soroll era eixordador. Ella va enfosquir seu visor perquè els flaixos no li enceguessin.
Almenys encara tenia els seus instruments. Era difícil tenir una lectura sensata d'altímetre, així que no sabia exactament quant de temps tenia, però la temperatura a l'exterior era clara: ben sota la línia. Qualsevol carn exposada es congelaria sòlida en uns moments. Era millor treballar ràpid, llavors.
Llevant-se el seu guant esquerre, va usar els dígits artificials del seu prostètic per tirar de l'embolcall del propulsor. Va caure per darrere d'ella; si amunt o avall no podia dir-ho. L'horitzó es girava salvatgement al seu voltant. Tan sols amb mirar la feia sentir-se marejada.
Es va concentrar en el cablejat de l'interior de l'embolcall del jet-paracaigudes al seu lloc. El vapor xiuxiuejava a l'escàs aire, fred. Afortunadament, els seus dits no es veien afectats per la calor, tampoc. El jet-paracaigudes era una màquina senzilla, dissenyada per ser robusta més que versàtil. Hi hauria tot tipus de seguretats i anul·lacions, però no les necessitava. Ella només volia el botó que encenia i apagava el propulsor.
Un cop agut en un component en particular va tenir l'últim dels efectes. Tot d'una tot estava en calma i ella estava ingràvida. El món de sota encara girava, però almenys no canviava de direcció tres vegades per segon. Ara que havia de mirar-lo, podia veure com de prop que havia arribat. Perillosament a prop.
Això no era el que importava. En el moment, ella va haver de corregir el seu gir. Va comptar furiosament sota el seu alè, jutjant l'acceleració correcta per instint més que per un càlcul conscient. Va enterrar els seus dits artificials en els interiors calents i va tornar a encendre els propulsors, només per un segon.
Es va sacsejar pel cel, torçant-se bojament. Massa, per massa temps. Havia de ser més precisa. Comptant de nou, ho va intentar una segona vegada, amb més èxit. Encara rodava cap endavant, però no tan malament com perquè l'escàs aire no pogués fer una adherència estabilitzadora en ella. Va estendre les seves extremitats en forma d'estrella fins que va estar caient tranquil·lament de cara cap endavant.
El complex en el pol sud del planeta s'estava apropant cap a ella amb una velocitat terrorífica. Va activar el jet-paracaigudes i el va mantenir al màxim, lluitant amb ell a cada moment per mantenir-lo apuntant directament cap avall. Era com tractar d'equilibrar una agulla: el més mínim trontoll amenaçava amb bolcar-la i posar-la de tornada on va començar. Ella va estrènyer les dents i el va mantenir.
Lentament, tranquil·lament, la seva caiguda cap avall va començar a alleugerir-se.
Va tenir temps d'examinar on estava aterrant. Era una plana àmplia, llisa, entrecreuada amb esquerdes profundes que semblaven massa rectes per ser naturals. Una porta va ser el seu primer pensament, que portava a alguna cosa subterrània. Al voltant hi havia un nombre de posicions de canons, tots apuntant a objectius en altres parts, afortunadament. Ja era prou difícil només baixar en línia recta, encara més esquivant. Volia mirar darrere d'ella, per veure on eren els altres, però el mer intent de fer-ho amenaçava de pertorbar el seu delicat equilibri.
Més i més lentament va caure, fins que estava viatjant a una velocitat amb prou feines més gran que la de córrer. El sòl estava just a una dotzena de metres de distància. Ella va començar a sentir alleujament, contra tota raresa, anava a aconseguir-ho!
Amb una tos vulgar, el jet-paracaigudes es va quedar sense combustible.
-No! -va cridar ella.
Però les paraules no van ser suficients. Estava caient de nou, i ràpidament guanyant velocitat. Només quedaven uns segons entre ella i ser aixafada com un insecte contra la cara dura de Sebaddon. Res podia salvar-la ara.
Fortes extremitats la van embolicar pel pit. Amb un panteix, es va sentir ajustada i tirada cap enrere. No podia veure el que havia passat, però va reconèixer els guants que l'agafaven davant d'ella. Eren del personal estàndard de la República. El jet-paracaigudes que pertanyia a l'amo d'aquests guants es col·lapsava i gemegava, frenant-los fins que van aterrar amb un cop, no amb un esquitxar.
La Larin no podia creure la seva sort. Grimpant sobre els seus peus, va ajudar al seu salvador a alliberar-se del seu jet-paracaigudes i el seu arnès del perfil aerodinàmic. La seva placa facial es va aclarir i ella va reconèixer a Hetchkee.
-No et podia deixar anar així -va dir ell de forma casual-. La decisió de l'equip és inexcusable.
-Gràcies -va dir ella, donant significat a les dues síl·labes amb tot el seu cor-. Què li va passar a Jopp?
-Em va cridar per ajuda. No ho vas escoltar?
La Larin no ho havia fet, però no ho va dir. Havia estat una mica ocupada en aquell moment. L'important era que havia sobreviscut. Mentre que en Jopp romangués fora del seu camí, no necessitaven tornar a parlar sobre com el seu dubte gairebé li havia costat la vida.
-És cert -va dir ella, lliscant el seu guant de tornada a la seva mà ennegrida pel gel; i la calor-. Tenim un reagrupament per fer i hexes a matar. Alguna idea d'on van baixar els nostres esquadrons?
Van córrer junts cap al punt de trobada, saltant sobre dues de les profundes esquerdes pel camí. Estaven construïdes de forma definida en una superfície similar al ferrocret, amb algun tipus de segellant negre a la base. Si no eren les vores d'una porta gegantina, llavors podien haver estat canals. Però per què? Qualsevol aigua que passés al voltant es congelaria en forma sòlida. Podia ser concebible que haguessin estat camins per als hexes, només que cap estava a la vista.
El punt de trobada era un desastre de foc d'armes. Els soldats de la República i Imperials havien cavat allà i estaven col·locant càrregues o descarregant foc de cobertura, esperant abatre els canons al seu abast. El Comandant Cha bordava ordres sobre els comunicadors irregulars mentre el bombardeig plovia des de dalt. Els droides de combat Imperials es movien amb pesadesa en perfectes línies rectes sobre el camp de batalla, escopint foc cap als objectius distants. La Larin no havia comprès com de gran que la fàbrica mestra era en realitat. Estant al cim d'ella, no podia veure les vores.
-Moxla! Agafa un esquadró i posa la torre número cinc fora de servei. Enviaré a algú darrere de vosaltres una vegada que caigueu dins.
-Sí, senyor. -No hi havia una forma fàcil de distingir un esquadró d'un altre, així que va escollir a un sergent a l'atzar i li assignà la missió. Era un Imperial, però això no importava. A terra, sota el foc enemic, els soldats eren tots el mateix.
Diversos trineus de subministraments havien baixat a prop, i ella es va ajudar amb tots els llançadors i càrregues que podia carregar. Amb el sergent i el seu esquadró a ròssec, ella va enfilar-se sobre la cúpula plana, acuradament observant l'orientació de la posició del canó. En algun punt, s'adonarien d'ells.
Ella va creuar per una altra esquerda i es va deixar caure dins. Era prou profunda per ajupir-se fora de la vista. Ella va seguir l'esquerda fins que estaven tan a prop com ho necessitaven estar, i aquí va ordenar a l'esquadró que s'aturés.
-Carregueu aquests llançadors i prepareu-vos per disparar. Sergent, vull a tres dels teus millors tiradors davant per proveir d'un foc de distracció, altres tres darrere i que facin el mateix. Disperseu-vos, i espaieu les rondes. Manteniu aquesta posició ocupada.
-Sí, senyora.
Els llançadors eren lleugers i fàcils d'acoblar. Van estar preparats en un moment. Mentre un ampli camp de foc convergia cap a la torre, més cops potents atacaven a intervals regulars, embolicant les seves allargades més altes amb un fum espès, negre.
Encara disparava, tot i així.
-Tu i tu -va dir la Larin, assenyalant a dos soldats a l'atzar-, amb mi.
Ella va agafar un cinturó de càrregues explosives i va saltar fora de la trinxera. Els soldats la van seguir, corrent fortament per la base de la torre. La posició ja estava ocupada rastrejant a múltiples objectius. Esperançadament tres més passarien desapercebuts.
A mig camí, van ser apuntats. El soldat a la seva dreta va caure, disparat per la meitat per polsos de foc morat. La Larin i el seu únic company van esquivar a l'esquerra, i la següent onada es va perdre. Llavors estava apuntant als llança-granades de nou, i ells van aconseguir arribar a la base sense danys.
Era de deu metres d'extensió i tan sòlida com una muntanya.
Li va donar la meitat de les càrregues al soldat.
-Una cada dos metres, fixes per explotar a la meva ordre.
Ell va assentir i es va allunyar, movent-se al voltant de la base en una direcció oposada a la d'ella. Quan es van trobar, es van retirar tot el lluny que es van atrevir i van caure a terra. La posició no semblava haver-se adonat d'ells. Estava disparant cap amunt, a alguna cosa que ella no podia veure.
Ella va prémer el botó de detonació remota, i la runa van explotar sobre els seus caps. El cim de la torre inclinada, va començar a caure.
Llavors un flaix molt més brillant va venir de darrere d'ella, i el terra de ferrocret es va sacsejar. La Larin va mirar enrere i va veure un enorme núvol en forma de fong elevant-se des del punt de trobada. Hi havia estat colpejada per municions més pesades de les que havia vist en joc pels hexes abans. O els droides de la Xandret havien evolucionat de nou, o havien colpejat amb alguna cosa des de dalt fora de la ruta. Potser, va pensar ella, era això al que la posició havia estat disparant abans que ella la destruís: bombardeig, reflectit just el suficient per colpejar a les forces invasores.
Anava a portar-li anys a la pols assentar-se, però almenys les comunicacions s'havien buidat. Ella es va aixecar i va posar una crida a tots els oficials perquè informessin.
Hetchkee va parlar des de l'altre costat de la cúpula, i un tinent Imperial. No hi va haver altres. No el Comandant Cha.
Una forma platejada va resplendir a través dels núvols de dalt, reflectint el sol.
-Ets tu, Stryver? -va cridar ella-. Digues el que veus allà dalt.
-Una de les fonts subespacials principals està just sota els teus peus -va contestar el mandalorià-. Per què posar-la tan lluny de l'IC?
Ella no sabia la resposta en aquesta pregunta, i el comunicador es va dissoldre en una estàtica de nou abans que pogués preguntar-li res més.
Ella va assenyalar al seu soldat que la seguís de tornada a la trinxera. La resta de l'esquadró s'havia reunit i estaven empaquetant els llançadors, preparant-se per moure's a un altre lloc. La Larin no sabia quin havia de ser el seu pròxim objectiu. Continuar enderrocant les torres? Tractar de trobar als altres? Sense el Comandant Cha, seria difícil coordinar a tots els que quedaven.
Mentre ella difícilment considerava les seves opcions, la superfície negra al fons de la trinxera es va elevar. Ella va mirar a baix als seus peus i va veure una ona passant a través del material negre plàstic. Es va elevar de nou, i un grunyit subterrani profund la va envoltar.
-Moveu-vos -va dir a l'esquadró-. Si tota aquesta cosa és una porta, llavors...
El món va caure sota d'ella abans que pogués acabar la frase. Ella es va llançar i tot just va poder atrapar la vora més propera de la trinxera. La superfície negra s'havia dissolt com si la seva estructura molecular hagués canviat de sobte de sòlida a líquida. Dos soldats van caure en la negror, disparant al no-res. Els seus trets van cessar en menys d'un segon.
La Larin es va alçar fora de la trinxera sobtadament sense fons. Un altre grunyit va agitar l'aire. Les parets oposades es van sacsejar en apartar-se. Deu metres, vint metres. Ella estava dempeus amb la meitat de l'esquadró a la vora d'una trinxera que no parava d'ampliar-se. A l'altra banda, la resta de les seves tropes s'esvaïen en la distància.
La cúpula s'estava desplegant, segments com dits de la teulada es lliscaven en recessos profunds en les seves vores i alliberaven una vasta glopada d'aire calent. Els circells de boira van sorgir, barrejant-se amb el fum i creant estranyes formes al seu voltant. Ella va mirar a baix, i va veure alguna cosa enorme i indistintament emocionant. El que fos que fos, els hexes havien d'haver estat construint-lo sense aturar-se, utilitzant tots els recursos prodigiosos del món ric en metalls; i energia.
-Què és aquesta cosa? -un dels seus soldats va preguntar, prou alt per ser escoltat sense un comunicador.
-No ho sé -va dir ella-, però això semblen propulsors; aquí, a prop de la seva vora.
-És una nau, amb aquesta forma? On són els seus motors?
Un boig pensament se li va ocórrer.
-Potser no n'hi ha.
Els soldats la van mirar com si ella hagués estat dient ximpleries.
El segment de la cúpula on estaven s'apropava a la vora de la teulada.
-No podem quedar-nos aquí molt més -va dir a qui quedava de l'esquadró-. Us aconsello que us prepareu per saltar.
-On, a baix? -va preguntar un, assenyalant a l'objecte alçant-se cap a ells.
-Crec que és un ganxo celestial -va dir ella, preparant-se-, així que no anirem cap avall per molt temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada