dimarts, 23 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XXVI)

Anterior



26 Rèquiem per un rei

El rei Haxim estava assegut en un banc de pedra, observant en silenci el seu entorn. Els jardins reals s'estenien fins a on arribava la vista; a l'horitzó no apareixia ni tan sols el indici d'un mur o una torre del palau. Una font propera borbollava una melodia agradable i aleatòria, mentre els insectes brunzien en els propers arbres en flor. Haxim va prendre una glopada d'aire; aigua fresca, pol·len fragant, l'aroma de les suaus escates de la seva pell. Va obrir els ulls i es va embeure de la verda esplendor que l'envoltava, representant de totes les característiques naturals més belles de la seva llar.
El rei Haxim esperava la seva mort.
Els seus heralds li havien parlat del desastre a les properes instal·lacions d'investigació imperial. Havien vist per si mateixos els resultats dels bacteris que s'estenien, en trobar els cossos en descomposició dels tècnics de laboratori, jaient a les portes del búnquer del que havien anhelat escapar. Els servents li havien parlat de revoltes a les ciutats conforme els súbdits del rei sucumbien a la plaga necrotitzant. Haxim ja havia vist infectar-se a bona part del personal del seu palau, i des de llavors els heralds havien perit per la malaltia desencadenada per l'Imperi.
Al contrari que els seus súbdits, el rei Haxim no intentaria fugir de la mort; sabia massa bé que aviat vindria a reclamar-lo. Si el bacteri no consumia la seva carn, estava segur que les naus de guerra imperials que flotaven en òrbita farien ploure mort sobre els seus caps en un cru encara que efectiu intent d'eliminar la seva abominació científica. No volia viure, perquè davant els seus ulls quedaria poc a veure. Fins i tot encara que només el seu regne quedés devastat, la terra seria per sempre una taca al planeta Falleen i el seu poble.
La seva única esperança de venjança quedava en el seu fill. El príncep Xízor, que havia abandonat el planeta anys enrere en el seu «pelegrinatge» i mai havia tornat. La temptació d'una galàxia més gran l’havia atrapat, l’havia consumit amb els seus poders i els seus luxes. Potser en Xízor fes servir el que havia guanyat allà per venjar la desgràcia del seu bell planeta natal. Un propòsit adequat per a algú que amb tanta ànsia havia abandonat Falleen a la recerca d'una glòria major, va pensar en Haxim.
El rei va mirar cap amunt, més enllà de les copes dels arbres i els núvols que s'arremolinaven mandrosament. Allà va veure les falques blanques de les naus imperials. I de les seves panxes van brollar brillants flors verdes de turbolàser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada