diumenge, 21 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XXIV)

Anterior



24 Escapada de caça

En Boddu Bocck es va ajupir ocultant-se en els matolls de la jungla. Va comprovar els projectils de la seva ballesta energitzada, i després es va acariciar la seva barba rogenca, contemplant el terreny tropical al seu voltant. En Bocck només estava a escassos quilòmetres del límit de Ciutat Equador, però aquesta distància seria tota una lluita salvatge. A fora hi havia rodians de la jungla provincial, rodians que no rebien massa bé als intrusos tafaners. Tot formava part de la problemàtica.
El caça-recompenses va estudiar el seu entorn. Estava amagat entre les arrels d'un gran arbre selvàtic cobert de molsa arrissada. Al nord -cap on es dirigia- hi havia una mena de canal, un d'aquests llargs estanys d'aigua estancada que es formen entre els trossos de terra als quals s'agafen els arbres. Probablement podria saltar-lo si prenia impuls, però no volia abandonar la seva cobertura en aquest moment. No podia veure a través del líquid fangós. Els rodians locals probablement haurien posat allà un parany, ja fos alguna mena de verí químic de contacte, pinxos i estaques, o alguna mena de criatura. Almenys això és el que en Bocck hauria fet si fos un rodià protegint el seu territori. Els d'aquesta zona es mostraven paranoics davant d'altres clans rivals i els rufians enviats per Navik el Roig. I després de les seves últimes visites, en Bocck estava segur que també li miraven a ell amb recel.
Al sud hi havia uns quants pedrots coberts d'enfiladisses, i després més arbres selvàtics. Molta cobertura per a una partida de caça rodiana assedegada de sang. Molta gent pensaria que disparar alguns rodians en el seu propi territori era una insensatesa, però en Bocck sabia que era una manera efectiva d'allunyar-los del seu enclavament per caçar. I quina millor manera per a un caçador de recompenses de posar a punt les seves habilitats, de convertir-se temporalment en la presa de la més infame espècie caçadora de la galàxia?
En Bocck havia disparat a molts rodians de la jungla provincial en viatges previs. No semblaven molt diferents als rodians de la ciutat; les seves robes estaven una mica més gastades, però seguien sent extremadament intel·ligents en la caça, i seguien usant blàsters. No eren bàrbars; eren simplement clans exiliats, grups que havien estat perseguits en les ciutats, i puristes que creien en els mètodes antics i violents en lloc dels nous i industrialitzats. Tots tenien bones raons per protegir el seu terreny.
Portava observant una roca durant gairebé deu minuts quan una de les enfiladisses va tremolar. Hi ha un rodià ocult darrere d'aquesta roca, va pensar Bocck, amb uns quants col·legues seus a prop. Això no seria fàcil. Va examinar el terra entre les arrels de l'arbre selvàtic que li servia d'amagatall; un parell de branquetes, humus humit, i un parell de pedres de la mida d'un puny. En Bocck va agafar les pedres en una mà i després va mirar per sobre de l'arrel a l'estany estancat. Si tenia raó i hi havia algun tipus de parany en l'aigua, aquest pla podria funcionar...
Amb un gir de canell, les dues pedres van creuar l'aire, i després van caure una darrere l'altra a l'aigua. Fent botzina amb la seva mà lliure al costat de la seva boca, Bocck va fer un crit de sorpresa en direcció a l'estany.

Quan es va tornar cap a les roques cobertes d'enfiladisses, Bocck va saber que els seus caçadors havien mossegat l'ham. Assumint que la seva presa havia caigut en el parany de l'estany, tres rodians amb rifles blàster van saltar dels seus amagatalls i van córrer cap a l'aigua. En Bocck disparà tres descàrregues de ballesta, cadascuna de les quals va trobar el seu objectiu en un desafortunat rodià. Ara que l'atac inicial havia acabat, podia prendre carrera per saltar l'estany.
Fins i tot mentre saltava sobre l'aigua, en Bocck seguia sense poder veure res sota la seva fosca superfície, però aviat es va adonar que havia d'haver estat observant l'altra riba. Un rodià solitari havia aconseguit esmunyir-se en aquest costat mentre Bocck estava observant les roques. El rodià va aparèixer de sobte des de darrere d'un arbre i va colpejar-lo a la panxa amb alguna mena de bastó fet amb forta fusta de la jungla. Va caure d'esquena sobre el suau humus prop de l'estany, i després va rodar sobre si mateix a temps d'evitar el bastó descendent que li llançava el rodià. En Bocck va agafar l'extrem del bastó i va estirar per acostar al seu oponent. Usant l'impuls del rodià, Bocck deixà anar el bastó, va agafar al seu atacant pel cinturó, i el va llançar a l'estany.
En Bocck havia estat en la veritat sobre l'aigua aparentment innòcua; en lloc de surar a la superfície, el rodià va semblar quedar-s'hi enganxat, immòbil i sense vida, empalat en les esmolades estaques que aguaitaven just sota la superfície...
Un tret va convertir en estelles part d'un arbre proper. Bocck es va aixecar i es va girar per disparar al rodià que s'ajupia buscant cobertura darrere d'una de les roques; va deixar anar un grall quan el projectil de la ballesta energitzada li va penetrar al pit. Llavors Bocck va començar a caminar, travessant la gruixuda jungla rodiana com si hagués nascut i crescut allà.
Uns quilòmetres més i en Bocck arribaria als afores de Ciutat Equador. Allà aconseguiria un transport al seu hotel just a temps per a un bany relaxant, un exquisit sopar i una partida de sàbacc nocturna. Era un dia perfecte en les seves vacances anuals d'entrenament a Rodia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada