dimarts, 9 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XIII)

Anterior



13 La fusió comercial

En Howzmin va conduir a Sprax a l'oficina d’en Xízor en quan el Vigo va arribar. Les citacions del Senyor Ocult del Sol Negre havien estat sobtades, però el nalroni sabia que no li convenia retardar la seva partida, encara que això suposés abandonar per un temps les seves pròpies ocupacions. Xízor no tolerava els retards.
Sprax es prosternà sobre un genoll davant Xízor, qui estava assegut al seu tron amb els ulls tancats, meditant.
Els ulls del falleen es van obrir lentament i va mirar a la figura agenollada.
-Aixeca't, Vigo Sprax -va dir amb la seva clara i bella veu. El nalroni s’aixecà-. Ha sorgit un assumpte que requereix de recursos que sé que estan a la teva disposició.
Sprax va arrufar les celles, inquisitiu.
-És clar, príncep. La meva tasca no és qüestionar, sinó obeir -va respondre-. Què desitja, el meu senyor?
-Tal com ha informat la teva pròpia xarxa d'intel·ligència, ha arribat a la meva atenció RenTrans, una companyia de transport amb creixents interessos aquí als Mons del Nucli -va començar a dir en Xízor-. Ja he contactat amb els propietaris, la família Rendar, per unir forces i que es converteixi en subsidiària de la meva pròpia empresa Sistemes de Transport Xízor. No obstant això, s'han mostrat força... reticents, per així dir-ho... a considerar els beneficis d'una fusió. Això ha de canviar. De manera que desitjo que ajudis a què canviïn d'opinió, d'una o altra forma.
-Demana i es farà -va dir el Vigo Sprax.
-Tens accessos a diversos operatius -va continuar en Xízor-. Experts en el camp de reparació i modificació de naus estel·lars, així com en sistemes de seguretat. Fes que aquests experts arribin immediatament aquí, a Coruscant, de la manera discreta habitual, sense connexions rastrejables a assumptes de negocis del teu sindicat o del meu.
-Les seves intencions no sempre són clares, príncep Xízor, però obeiré.
-Complauré la teva naturalesa curiosa, Vigo Sprax, perquè ets, en molts aspectes, digne de cert grau de la meva confiança -va dir en Xízor-. Dintre d'una setmana, el vaixell de càrrega pesat Damisela de Doriella de la companyia RenTrans s'enlairarà de la plataforma d'atracada RT209, a les instal·lacions del port estel·lar, aquí a Coruscant, prop del Complex Imperial. Els teus operatius s'encarregaran que els seus sistemes de control i impulsió estiguin manipulats, de manera que en estavellar-se poc després tot sembli un accident. Que el desafortunat vaixell de càrrega caigui sobre algun complex d'edificis proper. Algunes càrregues de detonita per ajudar a què el nucli d'energia principal de la nau esclati amb l'impacte serien d'allò més convincent.
"I si aquesta petita mostra no convenç a RenTrans per unir-se a STX, estic segur que la furiosa administració imperial, o potser l'Emperador en persona, podrà fer la feina per mi. Seria una llàstima que la família Rendar caigués en desgràcia i els seus recursos de negocis fossin confiscats i entregats al seu principal competidor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada