dissabte, 27 de febrer del 2016

Aliança Letal (XLII)

Anterior



CAPÍTOL 42

La Larin va córrer lleugera sobre la cúpula més superior del ganxo celestial, mantenint-se ajupida per evitar els ocasionals trets aleatoris. L'estructura estava feta completament de cossos d'hexe enllaçats. Alguns d'ells retenien una mòdica individualitat i alçaven una extremitat per disparar mentre ella passava. No podia mirar a tot arreu alhora, però se les havia manegat per evitar alguna ferida seriosa fins aquí.
Això canviaria en el moment en què el seu missatge es rebés, o la flota obrís foc igualment. No hi havia forma de baixar del ganxo celestial ara que estava en vol. Si queia, el mateix faria ella i els seus companys d'esquadró. No tots ells havien saltat a bord amb ella, però aquells que ho van fer sabien en què s'estaven ficant. Hi havia potser dues dotzenes de soldats com ella dispersos pel ganxo celestial en moviment, tots operant independentment.
Les comunicacions anaven i venien; ella havia posat el seu transceptor per comunicar-se a la mínima oportunitat i el va deixar rebobinant-se sense que ella l'escoltés. Cada microxip que col·locava apuntava a un conducte de ventilació o un assortiment de sensors, o qualsevol altra cosa que pogués sofrir per un cop precisament col·locat. No hi havia perdut el temps intentant colar-se dins el ganxo celestial. Hi hauria hagut poc benefici en matar-se d'aquesta forma.
Era irònic, va pensar ella. La telemetria li deia que el ganxo celestial l'estava portant més a prop d'on Shigar havia d'haver aterrat, però probablement no ho faria, i tampoc ell ho hauria fet, el més probable. El seu transport hi havia caigut en flames. Ella havia de compartir el mateix destí que ell i mai ho sabria.
Llum blau va resplendir a la seva dreta. Un soldat havia estat subjectat per tres hexes àmpliament espaiats, tots disparant simultàniament. Ell va tornar el foc, ajupint-se per presentar un objectiu més petit, però no podia disparar-los a tots, i ell no tenia on retirar-se. Mentre ella observava, prenent la mesura del seu compromís, un tret va deixar anar el segell del coll del seu casc, activant un sortidor de preciós aire. Ell va caure, lluitant per aconseguir la fugida, però les seves juntes de l'espatlla no es flexionaven tant.
Ella va anar a baix i ràpid, disparant a l'hexe més proper primer, abans de passar comptes amb els altres. Ells van lliscar la seva mirada cap a ella, però ella ja tenia pràctica lluitant amb els hexes. Va apuntar cap als receptacles sensorials primer perquè eren més fàcils de colpejar. Sense ulls, com li anaven a disparar de tornada?
Altres dos hexes es van unir abans que arribés al soldat caigut. Ella el va alçar en braços amb una mà sota el seu avantbraç esquerre i es va mantenir en moviment, disparant conforme hi anava. Usant la gravetat i el seu propi impuls, ella el va portar sota la cúpula com si estiguessin corrent baixant un turó.
Quan van estar fora d'abast, ella els va fer derrapar per aturar-se. La vora estava a la vista. Més enllà d'aquest punt, no hi havia res excepte Sebaddon, a sota, a la llunyania.
Ell encara estava lluitant. Ella va agafar el kit de reparació a la butxaca de la cuixa i va instar a què es calmés. Ell va obeir. Mentre va aplicar el segellant d'actuació ràpida a la seva junta del coll danyada, es van reconèixer l'un a l'altre.
El soldat mirant amunt cap a ella, era Ses Jopp.
La seva veu viatjava clara a través del material dels seus vestits.
-Ets l'última persona que esperava veure.
Ella no volia dir que el sentiment era mutu.
-No podia simplement deixar-te aquí.
-I estic agraït, creu-me. Gràcies, Tinent.
Ella no podia dir si era sincer o no, però era alguna cosa.
-Aquí -va dir ella, allisant l'últim del segellant-. Viuràs per lluitar un altre dia.
Els seus ulls van mirar a la seva dreta, sobre la seva espatlla.
-Probablement no -va dir ell-. Mira.
Ella es va girar i va mirar al cel. Clarament visibles estaven els rastres blancs de l'artilleria Imperial arribant de camí. Semblava com si la tripulació del Primordial estigués donant tot el que tenien; precisament com havien de fer, va pensar ella.
En lloc d'alçar el cap de forma estranya cap als míssils aproximant-se, es va girar i es va asseure al costat d'en Jopp.
-Els millors seients de la casa, eh? -va dir ella.
Ell va riure.
-Sí. La gent mataria per ells.
Ella va pensar en els seus antics companys dels Estrelles Negres, a la fanfarroneria i l'afecte i el sentiment de pertànyer a ells que havia trobat a faltar tan profundament.
-Els soldats com nosaltres mai aprenen. Els focs artificials només són bonics des de la distància.
En Jopp va assentir sòbriament.
-És un canvi plaent tenir a una oficial aquí sota amb nosaltres.
Ell es va girar per mirar-la.
-M'imagino que no ets tan dolenta després de tot, Moxla Tòxica.
Ella va somriure. Això era el més a prop d'una disculpa que anava a rebre, però en el servei es convertia en un vot de lleialtat que duraria fins a la seva mort. Era una pena, va pensar ella, que no fora a durar massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada