dijous, 25 de febrer del 2016

Aliança Letal (XXXVI)

Anterior



CAPÍTOL 36

L'Ax va tocar terra netament sobre els dos peus. El sòl era segur, no hi havia trampes ocultes o obstacles. Va pressionar el botó del seu arnès, i el jet-paracaigudes es va apagar i el seu perfil aerodinàmic va caure. La gravetat de Sebaddon era una mica menor que l'estàndard, deixant-la sentint-se una mica marejada, però només per un moment. A part dels sortidors grocs del forat negre, el cel era vermell, reflectint la brillantor de la lava del voltant. Mantenint els seus ulls apartats dels hexes, va donar dos passos cap endavant i va buscar al voltant als altres que havien caigut des de l'òrbita amb ella. La Mestra Satele era una d'ells. No li agradava saber que hi havia una Jedi solta amb la qual no podia comptar.
L'esquadró de què havia estat part nominalment s'havia dirigit a una de les seccions més complexes del centre de l'IC. Des de l'aire, l'illa era un conjunt que s'assemblava a un laberint de tanques gegant, amb grans edificis, sinuosos, connectats per gruixuts cables i canonades. Ella havia aterrat en el que podia haver estat un carrer angular, de parets escarpades, excepte que no hi havia portes, finestres, ni voreres. El propòsit dels edificis era desconegut, però estava clar que el lloc estava en construcció. Un esquadró s'havia dirigit a les màquines responsables de l'expansió de l'estructura, mentre que la resta intentava colpejar al seu cor; o al que semblava ser el seu cor des de l'òrbita, almenys. Hi havia tres localitzacions possibles, i ella estava en una d'elles.
Per sobre d'ella, els soldats plovien del cel com llavors, caient en els seus propis petits canons fabricats per droides. Cap semblava estar aterrant a prop seu. Va comprovar el comunicador del seu vestit, però tant Darth Chratis com la Mestra Satele estaven en l'aire o amb interferències. El transport anteriorment colpejat brillava al cel com un estel brillant, amb un halo de fum negre. Semblava estar anant directament cap a ella.
Ràpidament va decidir que el seu punt d'aterratge estava de pega, sense ni tan sols hexes per matar. Així que, escollint una direcció a l'atzar, va grimpar pel canó, prenent la cobertura que pogués en les ombres de vora borrosa. Mantenia la seva espasa laser apagada a la mà. La discreció era la millor part del valor, particularment en un planeta d'hexes programats per matar guerrers Sith a la vista.
Si tan sols, va pensar com ho havia fet diverses vegades, hi hagués alguna forma de teclejar en aquesta programació del nucli i convertir-la en el seu avantatge. Era completament possible que la Lema Xandret hagués posat una mica més d'ella mateixa en ells que tan sols els seus pensaments i prejudicis. El component biològic de cada hexe havia de significar alguna cosa, després de tot. Si pogués apel·lar en aquesta cosa, fer-los entrar en raó; la seva raó...
Al voltant d'un gir va arribar un soldat de la República, balancejant la seva arma cap a enrere i cap endavant i corrent lleugerament sobre els seus peus. Ax va retrocedir cap a les ombres. Seria millor córrer pel seu compte, va decidir ella, fins que estigués segura del que hi havia davant d'ella. No volia que ningú es fiqués en el seu camí en un moment crític.
Conforme passava el soldat, es va adonar d'una estranya cosa. L'aire estava literalment brillant davant els seus ulls. Al principi va pensar que tenia alguna cosa a veure amb ella; quelcom que interferís la seva vista, potser. Però llavors es va adonar que les distorsions venien del mateix aire. Era calent.
Agenollant-se i tocant terra, podia sentir la calor encara a través dels seus guants. Tot el voltant del complex de l'IC era lava, això tenia sentit, va suposar ella.
Una cosa va caure sense fer soroll darrere d'ella.
Ella es va alçar amb el seu sabre làser encès en un instant.
-Impressionants reflexos -va dir la Mestra Satele, aparentment despreocupada per la possibilitat que l'Ax pogués haver-la tallat per la meitat. Ni tan sols havia activat el seu propi sabre làser-. La teva visió perifèrica podria millorar-se, tot i així. He estat darrere teu des que vas aterrar.
-Bé, aquesta és una forma productiva de malgastar el teu temps. -L'Ax va baixar la seva arma a un costat-. No se't va ocórrer fer alguna cosa sobre la missió, suposo?
-Sóc la primera a admetre que tinc un munt de coses en ment. -La Jedi va somriure-. Però no tant. Treu-te el casc i digues el que escoltes.
-Però... -Fa calor, anava a dir. Llavors es va adonar que la Mestra Satele estava suant dins del seu propi casc. Clarament ella havia fet exactament el que ara li demanava que fes; i si ella sobrevivia, també podria fer-ho l'Ax.
-Està bé -va dir ella, estrenyent els segells del seu coll. El casc xiuxiuejà, i ella se'l va treure.
L'aire cremava la seva pell i l'interior del seu nas. Feia pudor a químics, foc, i ozó. En la distància podia escoltar veus cridant frases familiars un cop i un altre.
-No reconeixem la vostra autoritat!
-Només demanem que ens deixin sols!
-Hexes -va dir l'Ax.- Estan per aquí en algun lloc.
-No això -va dir la Mestra Satele amb un ràpid moviment del seu cap-. Més profund. Darrere de tot.
L'Ax escoltà de nou. Llavors ho va sentir: un grunyit a baixa freqüència en el límit de la seva escolta, gairebé impossible de captar.
-És la nau? -va preguntar ella, assenyalant al transport encara caient des del cel. Era més gran ara, i encara anava directe.
-No ho crec. A mi em sona més com a perforar.
-Què està fent l'IC excavant en un moment com aquest?
-Material per a més hexes, potser.
-Això no és una fàbrica.
-No, però ha d'haver-hi nius aquí en algun lloc.
-Llavors trobem-los -va dir l'Ax, sense ocultar la seva impaciència-. No és això el que se suposa que havíem de fer?
Ben amunt, una flama taronja va florir incendiant-se, pintant estranyes ombres sobre les seves cares.
-Això és el que estava esperant -va dir la Mestra Satele-. Els soldats han trobat una entrada. Anem a ajudar-los.
La Satele Shan es va moure amb una sorprenent velocitat. L'Ax va ser agafada per sorpresa, i va haver de donar-se pressa per seguir-la. Elles van seguir la base del congost artificial fins a la següent intersecció, i llavors van saltar cap a la part superior per viatjar en línia recta, saltant de mur en mur sobre els espais buits de sota. El laberint semblava estrènyer-se per sempre. A ella li va recordar als diagrames de circuits dels diagrames de flux lògics, però aquesta estranya vista no tenia cap ordre general o propòsit que pogués discernir. Era més com els gravats aleatoris d'un insecte perforador de fusta més que una altra cosa que un pensant pogués dissenyar.
Les explosions es van inflamar brillants en la distància, reflectides en els escassos núvols de dalt. El so de cada rèplica arribava pocs segons després. La Mestra Satele va canviar lleugerament de direcció per dirigir-se directament a la zona de combat. Els soldats encara queien del cel, disparant a les posicions dels canons acoblats sobre el laberint. Un ennegriment de fum penjava per tot arreu, més dens en algunes parts que en altres. L'Ax podia olorar vagament la «sang» dels hexes en l'aire. Li posava dels nervis. S'estava perdent la diversió.
Mirant sobre la seva espatlla, va veure una dotzena d'hexes seguint-les, saltant sobre les seves sis cames de mur en mur. Ella va riure. No es perdria la diversió per molt més temps!
La Mestra Satele inesperadament va baixar cap a un congost, i l'Ax la va seguir. Allà es van parar per complet. La Jedi estava dreta a terra amb un dit als seus llavis. Ella va fer un compte enrere amb tres dits amb la seva altra mà, i llavors va saltar directament a l'aire amb el sabre làser resplendint. El primer dels hexes perseguint-les va caure en dues parts iguals. La resta va cridar i va córrer per lluitar.
La batalla va anar a pas ràpid i gloriosa. En veure-la, immediatament van caure sobre ella, però els hi tenia agafada la mesura ara. El seu escut de Força va repel·lir tot el foc excepte el més concentrat, i tenia més que a un simple Padawan i a un mandalorià desinteressat per recolzar-la.
La Gran Mestra posseïa uns poders de la Força prodigiosos. Amb un gest aixafava als hexes fins a convertir-los en boles o els feia explotar des del seu interior. Una mirada els calmava a la meitat de la rauxa mentre l'Ax s'afanyava a acabar amb ells. En qüestió de moments, es van encarregar de la dotzena i l'Ax n'estava buscant més.
-Per aquí -va dir la Mestra Satele, guiant-la cap on la bengala havia vingut.
-No hauríem de preocupar-nos per això? -va preguntar ella, assenyalant al transport. Era enorme en el cel ara; o ho semblava; i brillava com un sol fals.
-Preocupa't tot el que vulguis -va dir la Mestra Satele-. Fins que hi hagi alguna cosa que puguis fer al respecte, no veig quin bé pot fer.
L'Ax no tenia una bona resposta a això, així que la va seguir amb quelcom similar a l'obediència. La Gran Mestra l'havia impressionat amb quelcom més que les seves habilitats telequinètiques i telepàtiques. La seva velocitat i decisió en combat eren increïbles; però ni una sola vegada va fer un sol so. Hi havia una tranquil·litat al seu voltant, gairebé de benaurança, que parlava d'una intimitat amb una violència que l'Ax no hi havia esperat.
Per als Sith, la violència era una forma d'art. Per a la Mestra Satele, semblava com la pròpia vida.
Això no casava bé amb tot el que ella sabia dels Jedi. No eren mancats d'emocions, rectes hipòcrites que només lluitaven quan els interessava? No menyspreaven la passió i no paraven de predicar sense poder a tot el que els escoltés i obeís?
Per primera vegada, l'Ax va veure que podia haver força en la serenitat, i acer després de la calma.
Una cosa va explotar en el següent congost. Abans que la runa deixés de caure, la Mestra Satele els tenia enmig d'una batalla de foc entre un esquadró de soldats atrinxerats i no menys de trenta hexes. L'explosió no semblava haver tingut molt efecte en l'operació general dels hexes. Si de cas, lluitaven més determinadament que mai. Els equips d'assalt havien de trobar una altra manera d'atacar la instal·lació si anaven a tenir algun efecte del tot en l'IC.
La tinent del gran grup, un Imperial, va agrair la seva presència amb una salutació agraïda.
-El Comandant està aquí -va dir ella, assenyalant, quan l'escaramussa acabà-. Estem captant vibracions consistents amb perforació geotèrmica.
-Per descomptat -va dir la Mestra Satele-. Això és el que estan fent. Si l'IC pot arribar fins a les capes més profundes del planeta, tindrà tota l'energia que necessita.
-Per fer què? -va preguntar l'Ax.
-Això no ho sabem -va dir la Tinent-. Hem trobat un pou a dues avingudes de distància, però està fortament defensat. No podem acostar-nos prou com per deixar les càrregues.
-Ens encarregarem d'això -va dir l'Ax.
-No serà necessari -va dir la Mestra Satele-. Digues a les teves tropes que es retirin. Vull l'àrea evacuada tan ràpidament com sigui possible.
-Què? -L'Ax no podia creure el que estava escoltant-. Estàs abandonant?
-No del tot. Només deixant que una altra cosa faci la feina per nosaltres.
Ella va assenyalar al cel, al transport colpejat apropant-se ràpidament cap a ells.
-Sí, senyora. -La Tinent va començar a donar ordres a través del seu comunicador, i els hi va fer retrocedir amb una altra ronda de bengales, només en el cas que el missatge no fos rebut. Immediatament els soldats van començar a retrocedir, disparant als hexes que anaven darrere d'ells.
-Què passa si no aterra exactament en el punt correcte? -va preguntar l'Ax a la Mestra Satele mentre botaven pel laberint.
-No crec que ho hagi de fer -va contestar la Jedi.- Si l'IC està perforant per buscar energia geotèrmica, aquests pous estaran tocant just les capes de magma. Destapa els pous, i què tenim?
-Un volcà -va dir ella-. Un munt de volcans.
-Exactament. Podem eliminar el cervell dels hexes d'un sol cop. Serà millor que no estiguem massa a prop quan passi, eh?
De nou, l'Ax va ser colpejada per la calma de la Mestra Shan. Com podia ser tan optimista quan l'illa sobre la qual estaven estava a punt d'entrar en erupció en rius de lava fosa? Amb seguretat sentia aprensió pel que anava a passar?
L'Ax va baixar el visor del seu casc perquè pogués rastrejar exactament on anava a colpejar el transport. No era tan a prop d'ella com semblava: l'illa tenia dos quilòmetres d'extensió, i el punt d'impacte estava a la vora més al nord. Malgrat tot, ella va córrer al sud amb la Mestra Satele tan ràpid com podia, ansiosa de posar espai entre ella i la inevitable explosió.
Mentre saltaven d'una paret del canó artificial a la següent, una altra similitud entre el laberint i els xips d'ordinador va arribar a ella. Els murs eren de tot just un metre o dos d'amplitud; per tant no era possible que continguessin habitacions o passadissos, o en efecte res substanciós. Ella no s'havia preguntat quina funció tenien per si mateixos. Ara, però, saltant a través d'onades d'aire calent, ondulat, se li va ocórrer que els murs semblaven els sistemes d'enginyeria afegits a alguns components dels ordinadors per augmentar l'àrea de superfície exposada a l'aire. Com més gran fora l'àrea, major l'efecte refrigerant. Embornals de calor, es deien.
I si l'illa no era el cervell coordinat dels hexes en si mateixa, si no un embornal de calor massiu per al cervell?
Això significaria que els equips d'assalt estaven atacant completament la cosa equivocada.
Havia tingut el temps just per preguntar-se si el transport caient seria diferent quan caigués en la distància, il·luminant el cel amb un flaix blau brillant. El so va arribar un segon després; tant l'explosió sònica del seu pas per l'atmosfera com la commoció titànica del seu impacte i detonació. El sòl se sacsejava sota els seus peus, i ella va errar el seu aterratge al mur del següent congost. Trontollant buscant equilibri, es va sentir agafada pel braç esquerre i estirada cap avall.
La Mestra Satele la va equilibrar al terra del congost mentre una emanació de gasos sobreescalfats rugia per amunt. El sòl se sacsejava i sacsejava sota elles. L?Ax va mirar avall i va veure esquerdes escampant-se pels seus peus. No era un bon senyal.
Un tro creixent ofegà el retorn sobtat dels comunicadors; no com perquè pogués esbrinar res de la massa d'advertències i ordres contradictòries. Un corrent d'aire va lliscar al costat d'elles. La Mestra Satele va inclinar el seu cap i va tirar de l'Ax pel congost, lluny de la font del vent.
En el seu despertar va venir una inundació de lava roent.
-Salta! -va cridar l'Ax, torçant cap a dalt a la Gran Mestra per treure-la del congost.
El mur s'esfondrava sota el seu pes combinat, i van saltar de nou. El laberint estava col·lapsant-se al seu voltant, seguit per un corrent vermell que es disseminava del lloc de la col·lisió. La vora de la inundació es movia amb una velocitat sorprenent, consumint als soldats i als hexes en franges àmplies, bombollejant. L'Ax imaginava que els volcans no eren res en comparació amb aquest calat silenciós, veloç. La secció del laberint que hi havia explorat ja estava subsumida.
Massa de sobte la inundació tipus tsunami estava sobre elles. Dues llengües carmesines gruixudes s'acostaven al davant de l'Ax i la Mestra Satele, tallant les seves millors rutes cap a terra segura.
La Mestra Satele es va girar, tirant de l'Ax darrere d'ella. Estava clar que ella podia haver corregut més ràpid pel seu compte, però no va abandonar-la a la seva sort. L'Ax no va qüestionar el per què. Ella només va acceptar el gest, fins i tot encara es va tornar clar que això les condemnaria a totes dues.
El camí de terra estable que ocupaven s'estava reduint ràpidament.
-Amb un salt més n'hi haurà prou -va dir la Mestra Satele-. Estàs preparada?
L'Ax no ho estava, però no hi havia manera que ho admetés. El buit vermell bullint entre elles i la seguretat era ja massa gran, i estava creixent cada segon.
-Preparada -Digué ella.
Van córrer i saltar juntes. Per un moment, estava a la part alta del laberint ofegant-se, detingudes a la part alta per la Força i l'impuls, i res podia tocar-les. L'Ax desitjava que pogués quedar-se aquí per sempre, en aquest lloc pacífic on les forces contradictòries es cancel·laven i tot estava tranquil.
Però la gravetat ho va conquistar tot. La terra es va acostar massa ràpid, i ella va cridar conforme la lava vermella brillant s'alçava per atrapar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada