dimecres, 24 de febrer del 2016

Aliança Letal (XXXV)

Anterior



CAPÍTOL 35

Fins i tot abans que les alarmes comencessin a sonar, en Shigar sabia que alguna cosa anava malament. El transport que li contenia a ell i a Darth Chratis s'espolsava com si l'haguessin copejat, i el comandant al comandament del salt va trencar el silenci per fer un anunci general. En Shigar no estava unit directament a la xarxa Imperial, així que no podia dir què li estava passant a la nau en temps real. En el seu lloc, estava rebent dades dels soldats de la República, enviada via node de comandament neutral. El retard entre els sistemes era proper a fatal.
-Alguna cosa no està bé -va dir als soldats agrupats a prop seu en files preparades per a saltar. Els seus instints li estaven advertint que es mogués. Colpejant els anul·ladors del seu arnès, es va posar dret d'acord el primer dels hexes va irrompre a través del nucli exterior cap a la plataforma de desplegament de tropes.
En Shigar estava preparat per a això. Va empènyer amb la Força al droide cap enrere, enviant-lo donant voltes cap a l'espai. Hi havia més darrere d'aquest, rascant per adherir-se amb urpes en el metall retorçat. Ell va saltar cap a ells amb el sabre làser balancejant, seccionant cames i apunyalant als òrgans sensorials abans que els hexes poguessin activar els seus escuts d'electromirall. Si podia evitar que entressin, ell i els altres passatgers tindrien una oportunitat.
El mur de la plataforma es va esquinçar en obrir-se en un altre punt, massa distant perquè ell s'encarregués de tots dos alhora. Afortunadament, els soldats darrere d'ell estaven preparats i van treure les seves pròpies armes al joc. El foc de blàster Imperial i de la República va convergir en els hexes invasors, colpejant a diversos de tornada al buit. Encara arribaven més darrere d'aquests, grimpant els uns sobre els altres en un horrible eixam. Els hexes estaven retornant el foc ara, aquells en la rereguarda disparant darrere d'aquells al capdavant, i en Shigar va sentir la defensa de la plataforma començant a canviar a favor dels hexes.
-Traieu aquests soldats d'aquí! -li va dir al comandant mentre tallava a dos hexes en dos cadascun.
A l'altre costat de la plataforma, va veure el casc taronja assentir. Les ordres van ser obrir les portes de la plataforma abans d'hora i llançar als soldats en el seu camí cap a Sebaddon. L'acceptació va arribar de dues de les tres plataformes, i les portes sota ell es van obrir suaument, desfent-se de la seva preciosa càrrega, el comandant amb ells. Diversos hexes van anar també, la qual cosa faria sens dubte el viatge més interessant per a tothom.
En Shigar es va quedar enrere, enredant-se en un suport amb una mà i fotent-li una coça a un altre hexe de tornada al lloc del que va venir. Es va retorçar i va girar en la caiguda lliure, amb les seves sis cames sacsejant-se frenèticament.
Fins quant, es preguntava ell, fins que redissenyessin els seus interiors per ser rivals amb els que estaven en òrbita i «fer créixer» un retropropulsor o dos?
Ell no s'anava a quedar per esbrinar-ho. La quarta i última plataforma no havia enviat cap tipus d'acceptació. Si estaven en problemes, havia d'ajudar-los.
La nau va accelerar cap avall conforme passava a través de l'escotilla d'aire i s'afanyava a través dels seus passadissos buits. Apropant-se a la quarta plataforma, va escoltar foc de blàster, explosions, i un persistent cruixit al seu comunicador. Els hexes interferien tant les freqüències Imperials com les de la República. Aquest era un desenvolupament pertorbador.
Una maçoneria interior es va tallar, enviant hexes escampant-se sobre si mateixos cap al vestíbul. Ell es va preparar per trobar-se amb ells de cap, usant un escut de Força per reflectir els seus polsos làser mentre apunyalava amb el seu sabre làser. No esperaven que estigués allà; això era segur. Estaven disparant a algú que els atacava des de l'interior de la plataforma, i els hi va portar un moment que els seus propis escuts ho suportessin. En Shigar va assotar les cames de tres, sense parar d'empalar els cossos caiguts. La immobilitat era prou bona.
Una figura negra va botar a través de l'estrip de la paret, empunyant un sabre làser vermell. Els llampecs centellejaven de la seva mà oberta, enviant als hexes sacsejant i fumejant en totes direccions. Atrapats entre Shigar i Darth Chratis, els hexes no tenien cap oportunitat. En uns moments, el Padawan Jedi i el Lord Sith estaven sols drets en un camp de runes de droide degotant de vermell.
Les interferències van desaparèixer, permetent parlar.
-La resta s'han llançat -va dir en Shigar-. Hem d'obrir aquestes portes de la plataforma.
-No creguis que em dones ordres, Padawan. Has sobreviscut fins aquí per pura sort. -Darth Chratis va aguaitar pel vestíbul-. El mecanisme està danyat. El Tinent Adamek ho repararà en la nostra absència o ampliarà el forat existent. Si fracassa, sortirà de la nau per les altres plataformes obertes. Això no ens concerneix. La teva prioritat, i la meva, és evitar que aquesta nau que sigui convertida pels hexes en una arma.
-Al pont, llavors? -va dir en Shigar, empassant-se la seva molèstia per que li parlessin com a un nen.
-Al pont.
Van trobar tres eixams d'hexes de camí. Viatjant en grups de sis, els droides semblaven estar rastrejant la nau secció per secció, destruint tota evidència d'insígnia Imperial. L'aparició d'en Darth Chratis i la seva espasa vermella els va portar a un frenesí immediat. En dues ocasions, en Shigar va ser ignorat per complet, permetent-li flanquejar els hexes i atacar des de darrere. L'element sorpresa estava funcionant per a ell a canvi, convertint una situació impossible en una que era merament difícil.
El Lord Sith va lliscar a través dels hexes amb poc esforç aparent, deixant-los perquè en Shigar acabés amb ells. El sabre làser del Lord Sith tenia un inusual abast llarg, emergint com ho feia des d'una cosa plegable d'algun tipus. Darth Chratis també tenia una altra arma que en Shigar no tenia. Els seus raigs eren molt més poderosos que els dels esforços de l'Eldon Ax i tenien un efecte similar a les xarxes electrificades que l'Stryver havia disparat als hexes a Hutta, enviant-los cap a un paroxisme que els deixava vulnerables als atacs convencionals.
-La Gran Mestra t'ha ensenyat pobrament -va dir en Darth Chratis, observant els esforços d'en Shigar per contenir a l'últim dels hexes-. Ella permet que la filosofia de la ment interfereixi amb els resultats en combat. Així és com els Sith triomfaran sobre tu i els de la teva mena, al final. Us reprimiu a vosaltres mateixos d'assolir el vostre veritable potencial.
En Shigar parpellejà per treure's la suor dels seus ulls. La Satele Shan veia el raig de Força com un camí cap al costat fosc, i li havia aconsellat moltes vegades contra el seu ús. Ara, però, podia veure com Darth Chratis tenia un punt a favor seu.
Ell no era tan ingenu, però, com per no veure cap a on anava el Lord Sith amb tot això.
-Estalvia't l'alè, Darth Chratis. Res em temptarà a unir-me a vosaltres.
El somriure del Sith era horriblement sense humor, fins i tot a través del vidre de la placa facial.
El pont estava dos nivells amunt, segellat darrere d'unes gruixudes portes que fins i tot els hexes tenien problemes a penetrar. Les comunicacions van caure de nou, així que no hi havia manera de contactar amb la tripulació de dins. Darth Chratis va tractar d'anul·lar els tancaments, però havien estat fosos en un conglomerat sòlid de metall pels intents dels hexes d'entrar.
-Junts -va dir en Shigar, pensant en les enormes masses que havia vist que els Mestres Jedi movien usant només el poder de les seves ments i la Força.
-A la meva ordre -va accedir al Lord Sith.
Operant en conjunt, van ser capaços de recargolar les portes cap a un costat com si estiguessin fetes de paper d'alumini. En Shigar va considerar la seva cooperació una petita victòria moral fins que va irrompre l'esforç i el va fer tremolar. Una mica d'en Darth Chratis s'havia aferrat a ell durant l'esforç. Una fredor, un repugnància. Els seus punys premuts mentre caminava sobre el metall col·lapsat i cap al pont. Volia colpejar alguna cosa, però no hi havia hexes al voltant. Només Imperials, que estaven temporalment indultats.
El comandant d'aspecte atemorit del transport saludà mentre Darth Chratis es va apropar a ell.
-Digues que els motors estan bloquejats -va ser tot el que va dir el Sith.
-N... No puc, milord. La sala de motors no respon. Vaig demanar un equip de manteniment...
-Ja estaran morts. Queda't aquí. Efectuarem la reparació nosaltres mateixos.
En Darth Chratis ja s'estava anant.
-Potser hauríeu d'evacuar -va dir en Shigar al comandant abans de seguir-lo-. No hi ha res pugueu fer aquí.
-Deixar el meu lloc? -L'Imperial semblava ofès pel suggeriment-. Mai!
En Shigar volia discutir-li-ho. Les portes havien caigut, i els hexes tornarien aviat. Quedar-se significaria una mort segura per al comandant i la seva tripulació del pont.
En el seu lloc, ell va arronsar les espatlles. Qui era ell per lluitar contra la tossuderia d'un oficial Imperial? Aquest no era el treball d'un Jedi.
-És Lla teva decisió, suposo.
Apartant-lo de la seva ment, es va afanyar per anar rere d'en Darth Chratis.
-Perds el temps -va dir el Sith quan Shigar s'hi va apropar.
-Tu perds vides.
-Els humans són reemplaçables. Els segons no ho són.
En Shigar no tenia una bona resposta a això, així que es va concentrar en el que estaven fent. Darth Chratis li estava portant per la columna del transport, passant per grups sense fi de ports amb vistes. A l'exterior, la galàxia girava al voltant d'ells, completant un circuit un cop cada pocs segons. El transport estava girant, encara que gràcies a la gravetat artificial a l'interior no hi havia manera de saber-ho. Diversos hexes eren visibles, o nedant desemparats a través de l'espai o grimpant pel casc exterior. L'esfera de Sebaddon anava i venia, i en Shigar no podia dir si estava apropant-se o no.
Una massa d'hexes estava esperant a l'extrem allunyat, a l'entrada de la secció d'enginyeria. Els raigs de Força es van escampar a través d'ells en onades, trencant la massa en parts manejables. En Shigar va saltar al mig, reflectint polsos de làser de tornada cap als seus propietaris i desmembrant qualsevol cosa que tingués a l'abast. Quan va errar un balanceig i va obtenir una ferida a la carn del seu costat, el dolor només va fer augmentar la seva concentració. Ell es movia com en un somni, amb la Força guiant cadascun dels seus passos.
Gairebé amb penediment va aconseguir arribar al costat allunyat. Allà, Darth Chratis estava examinant els controls dels motors iònics. Havien estat parcialment desmantellats per un dels hexes, presumiblement amb la intenció de prendre el control i enviar al transport a inclinar-se cap amunt per infectar a la resta de la flota.
Darth Chratis treballà ràpidament, recablejant els controls en una aproximació del seu estat anterior. La plataforma vibrava mentre cessava l'acceleració cap avall.
-Ho has fet? -li va preguntar Shigar.
-Ho he fet.
Darth Chratis va alçar una mà, i una secció del mur es va pelar, exposant l'espai de l'exterior. Ja no era espai, es va adonar en Shigar, escoltant un udol al voltant d'ells. Estaven entrant en l'atmosfera.
-Després de tu, el meu noi -va dir el Sith.
En Shigar era poc inclinat a donar-li l'esquena a un dels enemics més antics dels Jedi, encara que sabia que per ara estava fora de perill. La seva Mestra havia estat completament encertada. Aquesta espasa vermell sang era l'última cosa que havia de témer.
Quatre passos corrent el van portar cap al forat. El cinquè el portaria de camí des de la nau cremant cap a la superfície del planeta.
Ell va saltar, prometent:
-Mai seré el teu aprenent, Darth Chratis.
Una veu vellutada sinistra va arribar a ell en resposta.
-No facis promeses imprudents. Després de tot, aviat en necessitaré un de nou.
En Shigar va tancar la seva ment contra més intrusions, i es va concentrar únicament en caure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada