divendres, 19 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XXII)

Anterior



22 Un dinar molt especial

El xef principal Tavvar Va'ran estava nerviós. Era una nit atrafegada al Manarai, i tenia moltes comandes a servir. Era el segon millor xef kubaz de l'Imperi; per descomptat, pocs sabien que el millor xef kubaz estava al servei personal de l'Emperador. La major part del temps, el xef principal Va'ran només era responsable de les delicades delícies culinàries que se servien a les taules del Manarai. Avui seria responsable d'assassinat.
En Tavvar romania dempeus, en silenci, netejant-se les mans en un drap solt, escoltant la humana que estava enfront d'ell, a l'altre costat de la taula de preparació. Per als estàndards humans, era preciosa, però el xef kubaz la trobava mancada d'atractiu perquè coneixia el cor negre que aguaitava sota els bells trets. No obstant això, era accionista del Manarai, i el seu cap... de fet, ella l’havia contractat personalment. Era un deute que no li deixava oblidar.
En Tavvar sabia que si no cooperava, la Guri no tindria inconvenients a eliminar-lo i animar a la gerència del Manarai que posés en el seu lloc al tercer millor xef kubaz de la galàxia. Escoltava atentament.
-Estàs preparant un plat per a Fendrilon Koozar, no és així? -va preguntar ella fredament.
-Sí -va respondre en Tavvar. Havia sentit parlar d’en Koozar, un dels consellers de l'Emperador que tenia l'alarmant costum de ficar els seus nassos on no hauria-. Ha demanat un aperitiu de filet d’atrapamosques wroonià cru, seguit d'un bol de fulles de Sufar amanit amb brots de mecolar i salsa drezzle, i després un plat principal d'anguila fleek fregida en oli de zaffa. Encara no ha demanat les postres.
La Guri li va llançar una mirada de desdeny. Ell sabia que estava ben entrenada en cultura i en etiqueta, però semblava no apreciar els elevats gustos amb els quals en Koozar estava acostumat a obsequiar-se.
-T’asseguraràs que rebi la «especialitat de la casa» -va dir ella.
En Tavvar va arrufar el musell en una estranya ganyota de disgust. El terme era un codi. Era una combinació d'ingredients, alguns d'ells condiments alimentaris naturals, i altres productes químics gairebé impossibles de rastrejar. S'afegirien als plats de la víctima al llarg del menjar. Aquests components estaven dissenyats per treballar en conjunt amb els olis i espècies naturals que es trobaven en el menjar, així com amb el propi sistema digestiu de la víctima, per causar certs efectes poc plaents diverses hores després de consumir el menjar... resultant sovint en la mort, bastant dolorosa, de la víctima.
-Té alguna instrucció de preparació específica que vulgui que segueixi? -va preguntar en Tavvar.
-Com sempre, busco alguna cosa discreta -va dir la Guri-. Potser una recepta que li causi més tard efectes al·lucinògens... alguna cosa que li pugui induir a obrir la porta del seu lliscant i saltar, o tirar-se des del balcó de la seva torre.
En Tavvar va recórrer mentalment combinacions de productes químics, espècies, elements del menjar d’en Koozar i el seu coneixement de la fisiologia humana. Una dosi d’insípida thetametabuterina en el filet d’atrapamosques, una floridura híbrida en els brots verds, i una mica d'espècia collafa en l'oli de zaffa haurien de ser suficients, va pensar.
-Es farà d'acord amb les seves ordres -va dir en Tavvar. No va suposar una gran diferència. La Guri seguia allà dempeus; seguiria vigilant-lo fins que tot el menjar estigués preparat i servit. Així que en Tavvar va començar la seva tasca culinària.
La nit següent, en Tavvar va veure en les notícies que Fendrilon Koozar, mentre anava en el seu luxós aerolliscador, va llançar un atac incontrolable al seu droide pilot, va arrabassar a l'autòmat els controls, i va estampar el seu vehicle contra el Ministeri de Gestió de Territoris, perint en una intensa explosió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada