dissabte, 20 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XXIII)

Anterior



23 Sortida precipitada

To'iir i Liadden, la seva aprenenta de contrabandista, estaven asseguts en un dels luxosos divans de les estances de Rithgar. El cap del port clandestí de Kothlis els havia convidat a la seva càmera, ostentosament decorada, per prendre un glop i parlar de les últimes notícies dels seus col·legues contrabandistes.
En To'iir, amb les seves cues cranials enrotllades amb aire casual sobre la seva espatlla, bevia a glops la seva caffa calenta. La Liadden, més audaç que el seu ancià mentor, havia demanat al seu amfitrió que li preparés un flamejant. En Rithgar el va servir en un calze de vidre digne d'una reina, sobre una safata de plata amb un gravat de runes antigues. Tota la càmera de la cova estava plena fins dalt amb peces de botí; incloent un antic tapís d’Alderaan, unes quantes toves catifes wroonianes, taules baixes de fusta greel tallada, i fins i tot un exquisit canelobre de làmpades d'oli de Xaza IV. Era difícil de creure que fos un port clandestí de contrabandistes. La porta blindada oberta cap a la zona de comandament d’en Rithgar mostrava pantalles d'ordinador i escàners de sensors que monitoritzaven l'activitat en el sistema. Al vell pirata li agradava el seu luxós botí, però també sabia com dirigir el seu port clandestí.
La Liadden es movia nerviosament amb impaciència. Ja havien proveït el seu vaixell de càrrega, el Setanta-set Estrelles, i havien rebut algunes peces de recanvi a canvi de part del contingut de la seva nau. I tot i així el seu ancià mentor havia insistit a socialitzar amb el seu amfitrió, qui s'inclinava sobre les caixes plenes amb la seva col·lecció privada de begudes, acariciant la seva descurada barba, i esclatant de tant en tant en riallades de pirata.
-Tinc entès que aquest Moff imperial segueix encara darrere de vosaltres per aquest petit truc que vau realitzar -va dir en Rithgar-. Això és el que aconsegueixes per contractar nens per ajudar-te a pilotar aquest cub rovellat al qual dius vaixell de càrrega estel·lar.
-És ràpida -va dir en To'iir-. Mai ha estat millor.
-A què et refereixes? -va dir en Rithgar entre rialles-. A la nau o la noia? Ha, ha!
L'altre visitant en les acollidores estances d’en Rithgar era un twi'lek més jove que es relaxava a la cadira auto-ajustable davant d’en To'iir i la Liadden. S'havia presentat com Tru'eb, Fins aquell moment no havia dit res, romanent assegut en silenci i deixant anar de tant en tant rialletes per a si mateix, sens dubte a causa de la conversa que es desenvolupava davant seu. Potser ell tingués alguna cosa a veure amb la insistència d’en To'iir a quedar-se i relacionar-se.
-I tu, el meu silenciós amic -va dir en Rithgar entre rialletes, mirant a Tru'eb-. Com van les coses amb la teva núvia?
-Et refereixes a la meva nau o a la meva antiga sòcia? -va preguntar fredament, prenent un glop d'alguna classe de beguda escumosa blava.
En Rithgar es va limitar a deixar anar una franca riallada.
-L’Estrella Luudriana està bé -va dir l'altre twi'lek-. Platt també està bé. Es dedica a passar ryll de contraban de Ryloth al Sector Corporatiu.
-El Sector està clar, o hi ha dificultats? -va preguntar amb calma To'iir.
-Platt pot arreglar-se-les -va respondre en Tru'eb. La Liadden va advertir que les seves cues cranials es movien, probablement ampliant el comentari de manera que només en To'iir pogués entendre-ho. També va advertir el gest de les cues cranials del seu mentor, un moviment que ella havia arribat a interpretar com un comentari de reconeixement.
-Alguna altra notícia interessant? -va preguntar en To'iir.
-Bettle i Jaxa encara caminen a mata-degolla -va dir en Tru'eb-. Res seriós, estic segur. Nada Synnt està traient partit de l'escassetat de matèries primeres. Roarke segueix ficant-se en embolics.
Amb cada comentari, la Liadden notava que les cues cranials del twi'lek es movien... i les d’en To'iir es movien en resposta. En aquesta conversa s'estaven dient moltes més coses que el que es deien en veu alta.
Llavors la Liadden va comprendre. Per a To'iir, això no era una simple parada de proveïment; era una visita d'obtenció d'informació. Tru'eb, allà present, era un altre contrabandista, i estaven intercanviant notes. Algunes eren perquè les sentissin els altres, i altres comentaris eren només per a To'iir. La Liadden havia escoltat rumors que els bothans tenien interessos en aquest port clandestí, i es va preguntar si la conversa secreta dels twi'leks era una precaució.
En Rithgar es va tornar cap a la porta del centre de comandament en resposta a un xiulet intermitent que procedia de l'ordinador de sensors.
-Pels anells de Foc de Fornax! –Va maleir. To'iir i Liadden es van aixecar simultàniament mentre en Tru'eb dipositava lentament la seva beguda a la taula baixa-. Els sensors detecten alguna cosa gran... una nau imperial... Un Destructor Estel·lar classe Super i naus de suport!
Quan la Liadden es va tornar cap al seu mentor, ell ja estava recollint les seves coses. En Tru'eb es va aturar un instant en la seva precipitada carrera cap a la porta, sens dubte en direcció a la seva nau.
-Ma-allesh, amic -va dir. En To'iir li va tornar la salutació amb el cap, i llavors Tru'eb va desaparèixer als passadissos de roca que comunicaven amb les badies d'atracada del port clandestí.
-Vine, joveneta -va dir en To'iir, prenent-la de la mà-. Sortida precipitada. Problemes imperials no són bons... no ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada