dissabte, 27 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XXX)

Anterior



30 Sense escapatòria

La Rixen s'obria pas per la plaça central del Port de Passatgers de Kuat entre milions de viatgers més. Es va ajustar les corretges de la motxilla mentre examinava totes les parets on pogués fer un port d'ordinador... amb un droide d'informació en particular connectat a ell.
Va trobar a L1V-IN connectat prop d'una botiga d'articles de viatge. El droide d'informació estava indicant a dos turistes de Grúvia perduts la direcció a l'oficina més propera de bitllets de Creuers Estrella del Nucli. La Rixen va recolzar l'esquena contra el mur, esperant el seu torn per parlar amb el droide. Això també li va donar l'oportunitat de fer una ullada a l'atrafegada multitud per assegurar-se que no hi havia imperials a prop... ni tampoc en Do'naal, el doble agent que l'havia estat seguint-la des de Byblos. No. Ningú excepte la bulliciosa gentada de sempre, uns quants transportistes autònoms reunits al voltant d'un quiosc de menjars proper, i un tècnic de manteniment tractant d'arreglar un droide de neteja trencat.
Els turistes gruvians es van allunyar seguint el seu camí, i la Rixen es va acostar a L1V-IN.
-En què puc ajudar-la? -va preguntar el droide.
-Seixanta-set sirenes siderals xiuxiuejaren simultànies -va dir ella, usant una de les frases en codi. Era un embarbussament innocu, però era també una cosa que poca gent diria a un droide d'informació en un mogut port estel·lar-. Rixen. Identificació.
Els sensors de vídeo d’L1V-IN van girar en les seves conques, examinant-la de cap a peus. Els seus programes interns d'anàlisi de parla estaven brunzint, escrutant els seus patrons de veu.
-Confirmat –trinà el droide-. En què puc ajudar-la, Rixen?
-Missatges –va dir ella amb brusquedat. La Rixen va mirar per sobre de la seva espatlla per assegurar-se que ningú estava prestant massa atenció a la seva conversa amb L1V-IN.
-Tres missatges -va dir el droide-. Missatge un: Stabris informa que Vewin ha estat capturat per agents imperials a Kelada. Va ser interrogat a consciència i ara se'l considera un risc de seguretat.
Vewin havia estat un dels millors agents. L'Aliança Rebel el trobaria a faltar, però no podia oferir-li cap ajuda. Qui sabia quant els havia explicat als imperials sobre les seves operacions en els sectors adjacents?
La Rixen va quedar immòbil quan uns oficials de Duanes Imperials van passar a prop, aparentment amb presses. Va pensar que era millor canviar la conversa de moment:
-I després que giri a l'esquerra en la Porta 96B, trobaré el taulell d'embarcament del Núvol Llum d'Estrelles?
La programació d’L1V-IN captà el senyal i el va seguir el corrent.
-Sí -va respondre-, però assegureu-vos de tenir tota la seva documentació disposada per al funcionari del taulell.
Quan els oficials van desaparèixer de la vista, la Rixen ordenà a L1V-IN que continués.
-Missatge dos: Stabris ha seguit camí cap als Territoris de la Vora Exterior, ja que s'han incrementat les operacions imperials de contra-espionatge en els Mons del Nucli i les Colònies. Romandrà a Bimmisaari i esperarà a contactar amb vostè.
Semblava que els plans de viatge de la Rixen anaven a canviar. No obstant això, potser era millor que es mantingués el més lluny possible dels Mons del Nucli, per ara. Intel·ligència Imperial estava interceptant les seves operacions allà, i cada vegada era més i més implacable perseguint els seus agents.
-Missatge tres: De l’agent Do'naal.
L'agent Do'naal? La Rixen es va preguntar com era possible que el suposat espia imperial hagués accedit a un dels droides d'informació modificats de la rebel·lió. Alguna cosa no anava bé...
L1V-IN continuà comunicant el missatge.
-Està envoltada. Poseu les mans sobre el cap. No feu moviments bruscos.
-Què? -va exclamar la Rixen. Abans que pogués apartar-se del droide, va ser envoltada per diversos agents imperials encoberts, tots ells apuntant-la amb els seus blàsters. Havien estat a tot arreu, esperant-la; els transportistes autònoms que gaudien del seu caffa en el lloc de menjars, el dependent de la botiga d'articles de viatge, el tècnic que reparava el droide de neteja, fins i tot els dos viatgers gruvians «perduts».
La mà de la Rixen va volar a la butxaca externa de la seva motxilla. Si podia prémer l'interruptor d'home mort, s'activaria una càrrega de detonita oculta en L1V-IN que s’emportaria per davant a ella i a tots els agents.
Abans de poder extreure la caixa del detonador remot, una fèrria adherència li va subjectar el canell i li va apartar la mà de la motxilla. Presa del pànic, la Rixen no s'havia adonat que algú s'havia esmunyit darrere d'ella... Do'naal. Li va pressionar el braç contra l'esquena, va extreure el blàster de mà de la funda que l'agent portava oculta sota la jaqueta, i va deixar caure l'arma a terra.
-T’estàvem esperant, Rixen, estimada -va remugar a cau d'orella-. No podíem deixar que abandonessis els Mons del Nucli sense una última xerrada amb els teus vells amics de la Intel·ligència Imperial, oi?
-Com m'heu trobat? -va quequejar la Rixen, començant a perdre els nervis. Sabia que no anava a tenir cap trobada amb Stabris a la Vora Exterior-. Hi ha gairebé mig milió d'aquests petits droides d'informació vagant pel Port de Passatgers de Kuat. Com heu descobert que aquest era el nostre punt de contacte?
-El teu amic Vewin va ser d'allò més cooperador, amb els incentius adequats -va dir en Do'naal amb una ganyota-. Per sort vam ser capaços de reprogramar aquest petit droide amic teu abans que arribessis a Kuat. Quina llàstima.
Diversos soldats d'assalt van arribar a l'escena. En Do'naal empènyer la Rixen cap a ells, i ells li van prendre la motxilla i li van subjectar els canells a l'esquena amb bandes de contenció.
En Do'naal va mostrar un somriure malvat i es va acariciar la barba.
-Vaig a gaudir especialment interrogant-te jo mateix.
Llavors els soldats d'assalt van conduir la Rixen a les masmorres de detenció imperials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada