dimarts, 23 de febrer del 2016

Aliança Letal (XXXII)

Anterior



CAPÍTOL 32

La Larin va mirar per un portal de transpariacer i es va preguntar si estava somiant.
El Commenor estava estacionat a una òrbita propera al voltant de la tosca lluna de Sebaddon, en formació amb altres naus de la República. Els navilis Imperials havien ocupat una òrbita diferent, però estaven constantment caient en formació. Una vegada que les flotes es van unir, el primer atac començaria. Ella estaria dirigint-se a la superfície amb els altres soldats per lluitar contra l'enemic on vivia. Fins llavors, no hi havia res a fer excepte mirar les vistes.
Mentre la Larin observava, una conjunció gairebé irreal passà davant els seus ulls. La lluna, Sebaddon, i l'espiral dramàtica de la galàxia van formar una línia recta, amb els sortidors del forat negre alineats en els angles correctes, creant una X estel·lar. Li va recordar a la Creu de la Glòria, la major condecoració militar donada per la República. Ella no creia en auguris; o en cap tipus de comptes sobre el futur després de tot, realment, malgrat que es parlés de les habilitats de la Mestra Satele en aquest aspecte; però va decidir prendre-s’ho com un bon senyal. Tot estava alineat. Tot era perfecte.
Quan la conjunció es va trencar, ella es va girar des del port de vistes i comprovà la seva nova armadura. El vestit estava net, completament carregat, i equipat amb tot el que sempre hauria volgut. Totes les butxaques estaven plenes, tots els segellats comprovats. Les seves juntes es movien suaument, sense impediments, i proveïen d'assistència quan se li requeria sense grinyolar ni perdre el control. El seu casc era una mica cenyit, però el mestre de caserna li havia assegurat que tots ho eren, aquests dies. Els nous dissenys estaven millor equipats per prevenir un trauma cranial en fins i tot les més extremes situacions. Ella va acceptar una mica de claustrofòbia a canvi de saber que el seu crani estava fora de perill.
En el mirall, era irreconeixible, i no era només per la insígnia de tinent en les seves espatlles.
-Tens dits -va dir una veu des de l'entrada de la sala de preparació.
Ella es va girar, va veure a Shigar dempeus allà, frescament abillat amb la versió Jedi de l'uniforme i armadura: marrons i negres, principalment, amb plecs solts de roba ocultant les plaques d'armadura compactes.
-Ets la Larin, no? -va afegir amb un sobtat nas arrufat.
-Sí -va dir ella, fent fora del seu mareig. Ella es va desacoblar el casc amb la seva mà esquerra; la qual, com Shigar havia assenyalat, ara tenia dígits individuals. El prostètic nou no era permanent; era només un pas més del rem cru que havia trobat l’Ula al Foc d'Auriga. Però podia sostenir el pes d'un rifle mentre la seva mà dreta premia el gallet. Podia introduir dígits en un panell de dades. Podia assenyalar.
-Servirà -va dir ella, fingint despreocupació.
Ell va aprofundir a l'habitació, de manera que estaven drets a un braç de distància.
-Sortirem de l'òrbita en deu minuts. Volia desitjar-te bona sort.
El seu estómac va fer un tomb. Ella tenia plans a dur a terme, equipament a comprovar, tropes a dirigir; i el mateix salt, esperant al final de tot això. Ella no s'havia submergit en l'òrbita des de l'entrenament bàsic. Només els bojos ho feien per elecció. Hi havia moltes coses que podien sortir malament.
Ella estava precisament al corrent que aquesta podria ser l'última vegada que mai es veiessin l'un a l'altre.
-Qui necessita la sort? -va dir ella-. Tu tens la Força de la teva part, i jo tinc un munt de blàsters.
Ell va somriure.
-És que a tu res no et pertorba?
-No oficialment. Només les aranyes de plasma. Ah, i l'olor a les galetes salades reithanes, per algun motiu.
El seu somriure es va ampliar.
-Bé per tu. Francament, estic aterrit.
El seu estómac donava voltes com si estiguessin en caiguda lliure.
-En realitat -va dir ella-, aquest tipus de coses em posa una mica nerviosa.
Ella es va inclinar més a prop seu, movent-se ràpidament, per no canviar d'opinió, i li va besar als llavis.
Ell la va apartar amb una mirada atordida a la cara.
-Larin, oh... oh, ho sento... jo no...
-No -va dir ella, amb la cara cremant.
No penso en tu d'aquesta manera, havia estat clarament a punt de dir. Hi havia paraules que no volia escoltar.
-No et disculpis. Ho sento.
-Va ser error meu. Vaig pensar...
Ella es va aturar. Estaven parlant l'un sobre l'altre, i la cara d'ell estava tan vermella com la seva. Ella de cop i volta va tenir por de moure’s, de fer o dir alguna cosa per por que fos totalment malinterpretat. On havia anat la xerrada natural entre ells? Què havia passat amb la connexió que havia estat segura que hi era?
Si ella estava segura d'una cosa ara, era que perllongar la raresa no garantia res excepte més del mateix.
-M'imagino que això és un adéu -va dir ella-, per ara. Bona sort a tu, també, Shigar.
-Gràcies -va dir ell, i encara que ella no podia mirar-lo, ella sabia que estava mirant-la amb força-. Gràcia, Larin del Clan Moxla.
Llavors se'n va anar, deixant només la seva olor darrere.
Ella va pressionar la seva cara contra les seves mans.
-Flack. Flack flack flack!
-Què passa? -va preguntar una veu completament nova des de l'entrada.
Era Hetchkee. Ella va parpellejar cap a ell i va tractar de centrar-se en una altra cosa que no fos com d’idiota que se sentia.
-Res. Només m'estic ficant en l'humor.
-Els nostres escamots s'han reunit -va dir ell-. Què vaig a dir-los?
Ell estava tan espantat com ella.
-Res que no sigui la veritat -li va dir ella-, que els fumeràs una coça directes al contenidor de càrrega si ens fan quedar malament.
Ella va alçar en braços el seu casc i el va seguir a les sales d'instruccions. Hetchkee estava en primera línia. Amb una respiració profunda de la seva barreja atmosfèrica única, es va capbussar dins. La Larin estava la tercera, i amb prou feines va tenir temps de recompondre’s abans d'arribar-hi. Era una tinent al càrrec d'una missió vital, es va recordar a si mateixa. Hi havia sobreviscut a dues trobades amb els droides de Sebaddon abans d'això, i ara també havia sobreviscut a la trobada romàntica més vergonyosa de la seva vida. Estava entrenada en les forces especials. Què podia un grapat de grunyits d'éssers inferiors fer-li per fer-la caure?
-Bé, bé -va dir una veu des de les tropes reunides a l'habitació-. Si no és altra que Moxla Tòxica, la xivata de Kiffu.
Aquí, a la fila frontal, hi havia el zabrak que la va desafiar a Coruscant.
Perfecte, va pensar ella. Veritablement perfecte.

* * *

L’Ax va mirar cap amunt a mesura que el Padawan entrava a l'àrea de preparació. No hi havia literalment un núvol sobre el seu cap, però podria haver-hi hagut. La seva cara estava enfosquida, ennuvolada, a la vora d'algun tipus de tempesta interna.
Ella es va moure fora de la cantonada que havia trobat per a ella, lluny de la multitud de la República esperant que la llançadora es llancés, i es va creuar amb ell.
-Estàs enfadat -va dir ella.
-Només amb mi mateix.
Ell va tractar de lliurar-se d’ella, però ella no li anava a deixar anar tan fàcilment.
-És la primera vegada que et veig així. És una millora.
Ell li va fer una mirada mordaç.
-De què estàs parlant?
-La ràbia és una cosa bona -va dir ella-. T'allibera, et fa més fort.
-Això és una mentida. La ràbia és un camí cap al costat fosc.
-Dius això com si fos una cosa dolenta. -Ella el va atraure més prop-. Ja saps, lluites força bé. Imagina quant més poderós podries ser si et lliures dels camins repressius dels teus mestres i...
-No. -Ell va torçar el seu braç per alliberar-lo-. La teva mare estava enfadada, també, i mira al que la va portar.
Ella va retrocedir.
-Què planejaves fer amb ella quan la trobessis?
Ella va deixar que la veritat es mostrés a la cara.
-La ràbia i l'odi ho fan sagnar tot fins deixar-ho sec.
Ell va deixar d’assetjar-la.
L’Ax no va somriure fins que va estar segura que ell no estava mirant. El seu disgust el feia maco, i aquesta era recompensa suficient per a ella.

* * *

En Shigar va posar tanta distància com va poder entre ell i la noia Sith. Ella era maca, però la seva cara ocultava un cor nauseabund. Millor, es va dir a si mateix, mantenir-se ben allunyat.
La seva repulsió estava inevitablement enredada amb els sentiments de penediment per la Larin. Com podia haver portat aquesta trobada tan malament? Hi hauria d'haver estat menys sorprès, més gentil. Era això el que havia volgut dir la Mestra Satele sobre ser amable?
La seva Mestra va arribar a ell i va posar una mà a la seva espatlla. Ell es va sentir instantàniament més calmat, com si ella hagués absorbit la tensió fora d'ell.
-Descendirem en les mateixes llançadores -va dir ella-. Tant els Imperials com nosaltres. Et trobaràs amb coses pitjors.
-Ho sé, Mestra. Ella simplement em va agafar per sorpresa.
-Aquest és sempre el seu objectiu. Quan jo era una Padawan...
Un cop de metall contra metall la va tallar. L’escotilla d'aire exterior xiuxiuejà en obrir-se. Un esquadró de soldats Imperials va marxar cap a dins, igualant al contingent de la República un a un. Aquest era clarament l'esquadró que s'uniria a ells per al salt cap a l'illa que contenia la intel·ligència coordinada dels hexes. Eren humans, de cares dures i amb armadura pesada. La seva disciplina era impecable. Ni una galta es movia fora de lloc; ni un llavi corbat.
Darrere d'ells va arribar una presència fosca que va convertir la sang d'en Shigar en aigua. Una amalgama torturada de carn i metall, ell s'alçava un cap més alt que cap més i radiava un fred profund, que perforava els ossos. Ell havia estat una vegada un home, però el costat fosc havia retorçat cada última gota d'humanitat en ell. Deixant una closca que tot just semblava viu. Només els seus ulls contenien alguna vitalitat genuïna. D'ells radiaven reserves il·limitades d'aversió. Respirava a panteixos apressats com si l'aire fes una olor nauseabunda; o com si cada presa fora a ser l'última. Un empleat alt, prim repicà a temps amb el pesat trepitjar de les seves botes.
-Estic aquí -va anunciar Darth Chratis-. Aquesta operació pot començar ara.
-L’Enviat Vii està esperant només les nostres assignacions personals -va dir la Satele Shan, a peu al seu costat com si fos un ésser corrent-. Quan les hi donem, ell donarà l'ordre.
-No et refereixis més a ell com «enviat». -El Lord Sith va mirar avall cap a ella amb el seu nas retorçat-. No obeiré a cap servent de la República.
-Director Vii, llavors, de l'Operació Independent de Sebaddon. -Ella va embolicar les seves mans pacientment darrere de la seva esquena-. Portaré al meu Padawan en el primer dels dos assalts des de...
-No. Tu t'emportaràs la meva aprenent, i jo m’emportaré al teu. És l'única manera d'assegurar la imparcialitat.
Les paraules van penjar com caramells. En Shigar volia pregar a la seva Mestra que rebutgés a Darth Chratis aquesta condició. No cedeixis davant ell, anhelava dir. No m’enviïs a cap lloc amb aquesta... criatura. Em matarà tan aviat com et donis la volta!
La Mestra Satele només va somriure.
-Per descomptat, Darth Chratis. Estic feliç d'acomodar el teu desig. Voleu dividir la resta del nostre personal d'alguna forma en particular?
-Ells no em concerneixen. -Ell va fer un gest amb la mà en un fàcil rebuig.
-Molt bé. Jo els assignaré a l'atzar. Això és tot?
La seva mirada es va empetitir. La seva pregunta li va fer sonar com si estigués sent pedant, i a ell clarament no li agradava.
-Els preparatius són suficients.
La Mestra Satele va teclejar ràpidament en un panell de dades. Les comunicacions Imperials i de la República s'havien unit veloçment en una xarxa contigua, permetent que les ordres es transmetessin des del Foc d'Auriga via diversos navilis de comandament. Gairebé immediatament una sèrie de repiquetejos i ordres parlades van dividir les dues cohorts en dos grups barrejats. La meitat es quedaria enrere i es llançaria des del Commenor. La resta tornarien amb Darth Chratis a la llançadora Imperial.
En Shigar estava en l'últim grup, i ell va observar amb el cor a la boca conforme els soldats que aviat deixaria enrere queien en la seva nova formació, espaiats netament si no de forma estranya per l'àrea de preparació. En un temps molt curt, ell aniria a la deriva en el món dels Imperials, al puny amb urpes d'en Darth Chratis.
La Mestra Satele va anar darrere d'ell. Un cop més, ella correctament va endevinar la font de la seva inquietud, però aquesta vegada no hi va haver una mà calmant.
-Hi estic d'acord amb la petició d'en Darth Chratis -va dir ella-, perquè no em puc permetre confiar en ell. Estic confiant en tu perquè t'asseguris que s'ajusta a l'acord.
-No sóc rival per a un Lord Sith -va dir en Shigar, horroritzat.
-Oh, ell no et matarà -va dir ella-. Estic segura que té alguna cosa pitjor en ment.
Ell ho va entendre, llavors. Ella l’estava provant; i si ell fracassava, mai més es trobarien de nou com a Jedi.
-No la decebré, Mestra.
-La Força t'acompanyarà.
Ells es van abraçar i van anar per camins separats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada