divendres, 26 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XXIX)

Anterior



29 Millor que res

La Platt estava preocupada. Hi havia hagut de fer un aterratge d'emergència amb l’Última Oportunitat en la jungla dorajana, per fer reparacions. El piquet imperial en òrbita no anava a deixar-la anar alegrement sense permís -especialment amb aquesta bodega de càrrega plena de blàsters pesats dels subministraments imperials- i els seus caces TIE havien causat un bon dany en els acoblaments d'energia dels seus motors iònics. I si no ho arreglava tot aviat, aquest Destructor Estel·lar d'allà dalt detectaria la seva posició i enviaria a algú fortament armat per capturar-la.
-CV -va cridar la Platt, amb la seva veu ressonant pel conducte de manteniment sota el compartiment principal de tripulació. Va treure el cap fora del forat al terra de la nau, del qual havia retirat la planxa de la coberta-. CV! Vine aquí i porta-me'n la caixa d'eines!
En algun lloc de les entranyes de la nau, la caixa de veu d'un droide asp clacà amb tons metàl·lics:
-Afirmatiu
La Platt es va inclinar sobre les planxes de la coberta, tamborinant amb els dits. CV caminava lentament per la nau, amb els servomotors de les seves cames emetent un fort so d'engranatges a cada pas. La contrabandista seria la primera a admetre que CV era lent, tant en locomoció com en velocitat de processament. També era barat, i la Platt sovint necessitava ajuda en la nau, sense importar com d’aparentment simple o estúpida que aquesta ajuda resultés ser.
CV va arribar sorollosament fins el forat creat per la planxa de coberta que faltava i va deixar caure la caixa d'eines a terra.
-Afirmatiu.
-Gràcies -va murmurar la Platt mentre començava a rebuscar en la caixa d'eines. Després de trobar la palanca d'energia, es va retirar al buit d'accés, posicionant-se en l'estret espai per moure una canonada que havia impactat contra els acoblaments d'energia. Quan ho va haver extret tot, va començar a encaixar els nous enllaços al seu lloc.
-Ei, CV! -va exclamar-. Busca’m la hidroclau.
La Platt no va escoltar l'acostumat «afirmatiu». Però CV va donar diverses voltes amb els seus passos metàl·lics per les planxes de coberta. Després d'una bona estona sense que li lliurés la hidroclau -que estava just aquí, a la caixa d'eines- la Platt va començar a preocupar-se. Va gatejar fins a la sortida del conducte d'accés i va treure el cap per l'escotilla de la coberta. CV avançava pel passadís cap a la cabina.
-CV! –el cridà-. Vine aquí. -El droide es va girar, obedient, i va caminar pesadament de tornada a l'escotilla d'accés-. T'he demanat la hidroclau -li va reprendre, traient eines de la caixa-. Per què anaves cap a la cabina?
-Negatiu -va respondre CV.
La Platt va trobar la clau al fons de la caixa d'eines.
-Està aquí mateix -va dir la Platt, tendint la hidroclau a CV perquè l’examinés-. No saps distingir entre una hidroclau i la cabina?
-Negatiu.
-Quina retorçada lògica de programació infesta aquest cap teu? -va dir, enfadada-. Com és que ets capaç d'identificar la caixa d'eines per portar-me-la, però després no pots trobar-me la hidroclau?
-Negatiu. Negatiu.
-No em vinguis amb «negatius», vell munt de ferralla rovellada.
La Platt va deixar anar un sospir i va moure el cap. No tenia sentit perdre el temps discutint amb el droide. Les coses serien molt més simples amb un droide astromecànic, encara que ells tendien a posar-se rondinaires amb el temps.
La Platt va agafar la hidroclau i es va ajupir al forat de manteniment per subjectar el nou acoblament d'energia.
-Saps, CV? No ets un asp -va exclamar la Platt-. Ets un maleït mal!
-Afirmatiu.
-Per què no vas a buscar-te un racó còmode i t'apagues?
-Afirmatiu.
Droide estúpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada