diumenge, 7 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XI)

Anterior



11 Les gales del lloc


Xízor havia convocat els seus amics i -com qualsevol bon lacai- Lonay havia recorregut en temps record la llarga distància des de la seva fortalesa en els Territoris de la Vora Exterior, esmunyint-se inadvertidament a Coruscant. L'ordre constant d’en Xízor d'evitar ser detectats quan viatgessin al Centre Imperial era ben coneguda, i la pena per desobeir aquest edicte era bastant... severa. Lonay no tenia cap desig d'enfrontar al càstig a mans de la Guri, la implacable companya del príncep Xízor, i com sempre va ser escrupolosament curós en aterrar a Coruscant.
En Lonay i el seu escàs seguici es van acomodar en els apartaments palatins que Xízor li havia habilitat quan el twi'lek es va convertir en Vigo, a l'espera de la inevitable citació d’en Xízor.
No va ser una llarga espera. Howzmin aviat va acudir per dir a Lonay que Xízor es reuniria amb els seus sots-lloctinents. En Lonay es va retirar a soles en les seves càmeres privades, per preparar-se.
Després de vestir-se amb la seva millor túnica i el millor dels seus faixins, Lonay va obrir el cofre. La tapa es va alçar per revelar un mirall al seu interior; la caixa estava plena de les millors riqueses que Lonay va poder trobar, cadascuna d'elles un record del seu estatus com a Vigo del Sol Negre.
Primer va agafar el pectoral, el va deixar caure sobre el seu pit i les espatlles, i el va subjectar darrere del coll. La peça estava feta amb milers de gemmes, cadascuna d'elles travessada per la millor seda saava i enfilada formant patrons decoratius amb discos de metalls preciosos. Era una peça digna de mil reis; un símbol d'alt rang que Xízor li havia atorgat.
Un a un es va adornar diversos dits amb opulents anells, cadascun amb una pedra diferent.
-Anells així podrien decorar les mans de molts pròspers mercaders –es va dir Lonay en veu baixa per a si mateix-. He de recordar que jo, també, sóc una mena d'empresari.
En Lonay va subjectar llavors a la seva faixa la beina que contenia la seva daga enjoiada. La hi traurien a l'avantcambra anterior a la sala d'audiències d’en Xízor, però era un símbol del seu poder sobre la vida i la mort dels seus subordinats... i les seves víctimes.
Retirant diversos fermalls i insígnies de les seves proteccions, Lonay els va examinar un a un, i després se’ls va cordar en la seva túnica. Cada un commemorava un esdeveniment o una aliança que havia realitzat. El fermall wroonian era un regal d’en Mako Spince, com a pagament per haver protegit l’Spince dels bandits Na-Qoit, i proporcionar-li una ocupació com a controlador de trànsit (i informant del Sol Negre) a Nar Shaddaa. La insígnia de la pedra corusca li va ser atorgada quan va salvar als membres del llavors incipient Consell Esclavista Mytaranor de la destrucció a mans de la flota de sector del Moff Julstan. I l'antic fermall twi'lek, dissenyat per a contenir una mica de ryll, era un regal d'un parent llunyà, Tru'eb, un twi'lek desterrat de la mateixa manera que ell mateix, i experimentat contrabandista d'armes.
Després anaven els petits flascons de pintura corporal blau i marró. Observant-se en el mirall del cofre, Lonay va untar el seu dit en els flascons i va adornar amb cura les seves cues cranials amb els antics caràcters del llenguatge del seu poble. Quan va haver acabat, es va netejar el dit amb un drap proper i va llegir en veu alta els pictogrames artísticament traçats:
-Sóc Lonay, fill de Mogra'daal, tan sols un rodamón sense clan en un mar d'estrelles.
L'últim objecte que en Lonay va treure de la caixa era un braçalet daurat, proveït d'una frontissa per poder ser col·locat o tret amb facilitat. Lonay el va tancar amb un espetec al voltant del seu canell. El va mirar fixament per un instant, i després va deixar que la màniga de la seva túnica caigués sobre ell, ocultant el costós grilló. Molts del seu poble portaven diferents braçalets -les lligams de l'esclavitud- com una part acceptada de la vida twi'lek. El seu no era diferent.
-L’amo d'un és l'esclau d'un altre –deia en Lonay sovint-. Aquest és l'ordre de l'univers.
Lonay estava llest per unir-se a la resta de Vigos i inclinar-se davant el senyor del Sol Negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada