divendres, 12 de febrer del 2016

Viatge a la foscor (XXVII)

Anterior



CAPÍTOL 27

La Jaina i en Kyp van trobar a Jag exactament on l'havia visualitzat: en una habitació petita, oculta en un laberint.
En Kyp va sentir la impaciència lluminosa d'ella, l'emoció que acompanyava al seu descobriment sobtat. Ella, sense adonar-se'n, esperava que en Jag tingués un moment similar de revelació.
Aquell somni es va fer miques en el moment en què en Jag Fel va aixecar la vista cap als seus rescatadors. Va mirar la Jaina, i va adoptar una expressió tancada, de desinterès. En Kyp va sentir l'onada de dolor de la jove, i la seva convicció que en Jag Fel podria admirar-la pel seu valor i el seu talent, però la considerava una pocavergonya malgirbada i indisciplinada.
La «princesa Jedi» es va empassar ràpidament la impressió i es va treure de la butxaca una petita multieina. Va obrir els panys complicats amb uns ràpids moviments; una habilitat que hauria après, segurament, del «carallot» del seu pare.
Va sonar soroll de passos en els passadissos. En Kyp i la Jaina es van mirar mútuament, i van alçar després la vista al sostre. El creuava un embull de tubs, alguns d'ells a cinc metres d'altura. Els dos van saltar, es van agafar dels tubs i van esperar.
En Jag va tenir la presència d'ànim de tancar la porta d'una empenta. Un dels panys va saltar, i en Jag es va asseure al seu lloc.
Els seus guardians van trigar uns moments a obrir els panys. Quan van entrar, els dos Jedi van saltar dels seus agafadors amb sengles grunyits.
La Jaina, passant per sobre d'un dels guàrdies abatuts, va sortir al passadís.
-Com has vingut a parar aquí? -Va preguntar-li a Jag.
Aquest li va fer una ràpida mirada.
-Després de la batalla, la Shawnkyr em va portar a part i em va dir que, en donar a entendre que et concediria el rang de comandant, estava posant als meus pilots al servei de la futura reina de Hapes. Que estava prenent partit en un proper cop d'Estat.
La Jaina va donar mostres de consternació.
-La teva amiga txiss devia sentir alguns comentaris de la gent de la Ta'a Chume.
-Això és. Felicitats, tinent. O he dir-te «Majestat»?
-Últimament prefereix que li diguin Mentidera -Va intervenir en Kyp-. Què és una reina, comparada amb una deessa yuuzhan vong?
La Jaina va dirigir a Kyp una ràpida mirada d'enuig.
-No tens per què ajudar. Aquest assumpte de ser reina és ridícul. No va ser idea meva.
-Els del seguici de la reina van tenir la impressió que eres una altra Ta'a Chume, una dona ambiciosa que aprofitaria aquesta oportunitat de bona gana. També van parlar d'eliminar obstacles, raó per la qual els havien contractat.
La Jaina es va aturar i li va agafar del braç.
-Té això alguna cosa a veure amb el meu pare?
-Això mateix vaig suposar jo. Vaig buscar als «assaltants» d'en Han; ambaixadors que havien anat a negociar una aliança matrimonial entre el príncep Isolder i la Jaina. Estic segur que al Han, més que atacar-lo, el van reduir.
-Tot això ja ho sé -li va interrompre la Jaina-; però no entenc per què t'han empresonat.
Ell va prémer els llavis amb gest sever.
-Em van detenir quan em dirigia a posar sobre avís a la Tenel Ka. Tu ets major d'edat i no necessites el permís dels teus pares. Si vols casar-te amb l'Isolder, ningú t'ho pot impedir. Quin seria, lògicament, l'obstacle de què parlaven, sinó la reina mare, la Teneniel Djo?

* * *

En Harrar observava en Khalee Lah mentre aquest es passejava pel centre de comandament de la nau sacerdotal.
-Els nostres temors s'han fet realitat: els guerrers sota aquest comandament comencen a expressar dubtes i preguntes. Aquest és un perill més gran que la derrota en el combat.
-Alguns posen en dubte fins i tot la teva capacitat per al comandament -Va observar un dels guàrdies-. Yun-Harla es burla de nosaltres per mitjà de la seva nova escollida...
El guerrer es va tornar cap a qui el desafiava, amb la cara contreta de fúria.
-Accepto el desafiament -Va exclamar amb veu aspra.
El sacerdot es va disposar a intervenir, però després va optar pel contrari. En Khalee Lah havia de donar sortida al seu fervor. Era millor enviar a la batalla a un guerrer que a un fanàtic.
-Tu i tu -Va dir en Khalee Lah, assenyalant a dos dels guerrers més corpulents-. El desafiament serà de tres contra un. Veurem qui té el favor dels Déus!
En qüestió de moments, en Khalee Lah estava dempeus davant dels cossos estesos dels seus rivals. Va alçar la vista en sentir els passos ressonants de la guardaespatlles del sacerdot.
La femella va entrar sense prestar atenció als cossos dels guerrers morts.
-Hem recuperat algunes restes d'una de les naus perdudes, Eminència. Vaig pensar que voldria veure això.
En Harrar va agafar el petit aparell de metall amb expressió de desgrat extrem.
-Aquest és el senyal de Yun-Harla! Quina blasfèmia és aquesta?
-Ha estat trobat fixat a un fragment de casc d'una de les naus sacrificades en la batalla contra la Mentidera.
-En una de les naus que vam destruir accidentalment -La va corregir en Khalee Lah amb enuig-; i pot ser que aquesta abominació ens ensenyi el perquè.
Va agafar l'aparell de mans del sacerdot i el va flexionar com si volgués partir en dos el metall. Tot d'una, va arrencar a volar cap amunt i va xocar contra el sostre de la càmera com si l'haguessin llançat allà unes mans invisibles.
-Genial -Va murmurar en Harrar, mentre contemplava al guerrer que surava furiós-. L'aparell desafia la gravetat, com els nostres dovin basal. Quan es fixa a una nau, pot superar la veu gravitacional d'aquesta. Qualsevol nau marcada d'aquesta manera pot semblar als nostres sensors una nau diferent, fins i tot la fragata robada. Com tu ets bastant més lleuger que una nau, l'efecte ha estat més dràstic i pronunciat.
El guerrer va aconseguir apagar l'aparell. Va caure a terra, va rodar dues vegades sobre si mateix i es va posar dempeus. Va recobrar la compostura i va ensenyar l'aparell als guàrdies supervivents.
-Vegeu això i enteneu la vostra heretgia. Aneu a dir als altres que aquesta Jeedai no és més que una infidel que morirà amb la mateixa facilitat que qualsevol altre. Marxeu!
Els guàrdies van marxar, i en Khalee Lah va llançar l'aparell a terra.
-En la meva ira, he tocat un aparell blasfem. Estic impur, i faré responsable a la femella també d'aquest crim!
Es va tornar cap a Harrar.
-Avisa al Mestre Bèl·lic, Eminència, i sol·licita-li que es reuneixin totes les naus d'aquest sector. Trobarem en aquesta Jeedai encara que haguem de reduir a cendres fumejants tots els mons de Hapes!

* * *

-Teneniel Djo -Va repetir la Jaina, mirant la cara seriosa d'en Jag Fel. Tot i que la conclusió d'aquest l'havia deixat commocionada, no podia refutar-la.
Van córrer pels passadissos fins a arribar a les estances reals. Els guàrdies van intentar detenir-los; raigs de Força els van encertar i els van apartar.
Van trobar la Tenel Ka a la cambra de la seva mare, asseguda al costat de la finestra. Tenia la mà de la seva mare entre les seves. La Jaina va comprendre d'una mirada que tots havien arribat massa tard.
-Verí -Va murmurar la Tenel Ka-. Ni tan sols li han concedit morir amb dignitat en una última batalla.
La Jaina va recolzar una mà a l'espatlla de la seva amiga.
-Trobarem a qui ha fet això.
La Jedi va mirar a la cara de la Jaina amb ulls ardents.
-No consentiré que la teva venjança deshonri la vida de la mare.
La Jaina va fer un pas enrere.
-Creus que es tracta d'això? Creus que estic deshonrant a l'Ànakin? Al Jacen?
Va sonar una alarma que va anar pujant de volum i de to indicant l'alerta per invasió. La Tenel Ka va deixar anar suaument la mà de la seva mare i es va posar dempeus. Va estendre una mà, obrint els dits per mostrar el gran anell de maragda. Després, va tancar bruscament el puny, i va saltar a l'aire un holograma entre ells.
L'aire es va omplir d'un remolí nebulós de foscor i boires. Les boires es van apartar i van deixar al descobert cinc naus estel·lars grans, de les que sortien navilis menors.
-És la flota de Hapes, i el llegat de la meva mare -Va dir concisament la Tenel Ka-. Coronel Jag Fel, deixo aquestes naus al teu comandament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada