dilluns, 8 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (XII)

Anterior



12 L'evident boc expiatori

Els nou Vigos del Sol Negre esperaven pensatius a l'avantcambra, fora de la sala de reunions privada del seu senyor. Howzmin, el servent d’en Xízor, havia supervisat el seu registre i l'home calb, juntament amb diversos bruscos guàrdies de palau, els hi havia retirat les armes, incloent l'habitual arsenal de ganivets ocults i blàsters de mà amagats.
Mentre esperaven ansiosament la citació del seu senyor, cadascun dels Vigos es va dedicar a mirar els altres, preguntant-se qui no anava a abandonar amb vida les càmeres de reunions. Xízor no era cap estúpid; no els hi cridaria a tots ells simplement per escoltar els seus informes. No, el que Xízor volia era una demostració, una a la que tragués a la llum un traïdor i mostrés als altres quines serien les seves destinacions si tractaven d'enganyar al Senyor Ocult del Sol Negre.
Green va fer un cop d'ull als seus col·legues. Estava segur que tots ells eren culpables d'alguna cosa; espiar Xízor, plomar massa beneficis, permetre que les seves operacions es tornessin desorganitzades i poc productives. Però havien estat descoberts els seus propis plans contra el príncep falleen? Green es va regirar el cabell i va mirar per sobre de la seva espatlla, com si tingués por que en Xízor hagués instal·lat a la paret alguna mena de dispositiu de seguretat capaç de llegir els seus pensaments.
Wumdi l’etti estava encantador com sempre. Sabia que es coïa alguna cosa, però no havia de concernir-li a ell; si fos així, ja s'hauria assabentat. Wumdi estava dret al costat d'un dels miralls de marcs profusament decorats de l'avantsala, recorrent-se els cabells amb els dits per assegurar-se que estiguessin al seu lloc, estirant-se l'austera túnica corporativa que havia adquirit per a aquesta audiència amb Xízor, i tractant de semblar tan despreocupat com fos possible.
Vekker el quarren estava bastant segur que no havia fet res incorrecte. El canvi implicava dificultats, i certament Vekker no era un agent del canvi. Els altres eren més ambiciosos, més assedegats de poder, i per descomptat més astuts. No obstant això, Vekker es preguntava qui podria haver despertat la ira d’en Xízor fins al punt de fer-li convocar a tots els seus Vigos a Coruscant.
Sprax tenia moltes coses a la ment -incloent diverses operacions de transport que volia supervisar personalment-, però la citació d’en Xízor tenia prioritat sobre tota la resta. Tenia per oferir-li un informe positiu, però Sprax sabia que hi havia una altra cosa en l'aire. Un d'ells tenia una traïció en ment. Qui, no ho sabia, i tampoc desitjava especular.
Durga el hutt es va assecar una mica de suor del seu ample i arruga front. És que en Xízor havia tingut notícies que els agents del hutt s'havien acostat en secret als sots-lloctinents dels altres Vigos, tractant d'unir-los contra el líder falleen del Sol Negre? Durga havia travessat grans penúries per assegurar-se que les ofertes d'un poder més gran que havia fet als altres haguessin estat embolicades en secretisme. Va mirar al seu voltant, els altres, molts dels quals semblaven bastant confiats, si no despreocupats per complet. L'únic consol d’en Durga era que els membres del seu clan hutt li venjarien en cas de ser assassinat.
Kreet'ah esperava pacientment. Pel kian'thar, era un bon negoci eliminar aquells competidors o aliats que entorpissin les operacions pròpies. Si ell era l'escollit per ser despatxat avui, caldria acceptar-ho. No obstant això, sabia que Xízor valorava la bona gestió, i el Vigo kian'thar certament li havia ofert això. No, Xízor tenia en ment algú que havia comès una ofensa molt més gran... una cosa que no era bon negoci.
Perit estava gairebé segur que aquesta reunió no li concernia directament. Els seus espies electrònics en les organitzacions dels altres Vigos i al palau del propi Xízor l'havien ajudat a estar segur d'això. Però, i si Xízor havia descobert aquests espies, i els altres mètodes de vigilància que el Mon Calamari feia servir per mantenir un ull sobre el seu senyor? Sabia que Xízor espiava als seus servidors, però s’ho prendria pacíficament que ells li fessin el mateix? Perit no ho sabia, i els tentacles de la seva barbeta es van estremir davant la idea d'afrontar la ira d’en Xízor.
Lonay no somreia, no fanfarronejava. Sabia que no estava en perill. És cert, el negoci dels esclaus en la seva zona estava caient significativament, però sens dubte això es resoldria amb el temps. El Senyor Ocult del Sol Negre podria tolerar això... però Lonay sabia que no podia tolerar la traïció. I el Vigo twi'lek dedicava els seus serveis al príncep Xízor, de manera que no hi havia res a témer.
En Lonay va mirar al seu voltant, sense molestar-se a fixar-se en Green. Sabia que l'humà era el traïdor, però no diria ni una paraula. Fer-ho ara seria admetre que ho sabia i no l'hi havia dit a Xízor, un crim tan seriós com la traïció d’en Green. No, esperaria i observaria com es desenvolupava la tragèdia.
Les altes portes que conduïen a la sala de reunions privada d’en Xízor es van obrir i el seu lloctinent, l'adorable Guri, va sortir per elles.
-El Príncep Xízor els veurà ara -va dir amb una mirada lleugerament amenaçant-. A tots vostès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada