dimarts, 9 de febrer del 2016

Viatge a la foscor (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

A primera hora del matí següent, el príncep Isolder va entrar al camp de refugiats seguint a un guàrdia i procurant fer cas omís dels guerrers de mirada penetrant que el seguien de prop. Els guardaespatlles eren imprescindibles per a una persona de la seva posició, i ell recordava poques ocasions en què hagués estat veritablement sol en el seu món natal. Però mentre caminava entre les fileres de tendes de campanya senzilles, va ser vivament conscient de quant havien perdut aquelles persones, i del molt que havia de ferir-los els fausts de la reialesa hapana.
El seu guia es va aturar davant d'una tenda igual a les altres.
-Pots deixar-me aquí -Va anunciar l'Isolder. Va dirigir una mirada amb els seus ulls blaus a tota la seva escorta, incloent en les seves ordres als seus guàrdies de corps. Aquests van fer sengles reverències i es van retirar.
Va donar un copet al pal de subjecció de la tenda, i va rebre com a resposta un grunyit ambigu. Va apartar la porta de lona i va entrar, ajupint-se, en la primera de les dues habitacions de la tenda.
En Han i la Leia Solo estaven asseguts davant d'una tauleta plegable.
Els dos tenien en les mans bols fumejants, i li van mirar amb ulls cansats però penetrants.
A l'Isolder li va cridar l'atenció la semblança entre els dos, que anava més enllà de qualsevol explicació per les seves experiències comunes i per les seves últimes pèrdues també comunes.
En Han Solo era de cap a peus la imatge del pirata entrat en anys. En la seva col·lecció d'arrugues i de cicatrius estaven escrits els relats dels seus anys d'aventures. Una barba de dos dies li enduria la cara. S'havia tornat una mica més gruixut, una mica més canós, una mica més dur... res que resultés sorprenent.
El canvi que havia sofert la Leia, però, era colpidor. Li havien començat a créixer els cabells curts, i portava un vestit de vol cenyit. Estava més prima del que l'Isolder recordava haver-la vist mai, i la cara, lliure de cosmètics, li semblava pàl·lida i petita. Malgrat la seva aparença descurada, o potser gràcies a ella, semblava molt més jove dels anys que tenia. Però ja no tenia els elegants rodets de cabell castany, els vestits de suaus plecs, el port regi... tot en el que s'havia fixat ell feia vint anys. Podria haver estat qualsevol altra guerrera cansada, disposada a afrontar un dia més de combat.
Llavors li va canviar la cara. Va redreçar el cap, va corbar els llavis amb un somriure de benvinguda, i el dol i el cansament que tenia en els ulls es van ocultar darrere d'una màscara ben assajada. Com princesa i com diplomàtica que era, es va aixecar i va envoltar la taula per anar a rebre'l, tendint-li les dues mans.
-Príncep Isolder, gràcies per acollir-nos aquí -Va dir amb calor-. La gent del cúmul estel·lar Hapes ja han donat molt.
Ell li va agafar les mans i se les va portar als llavis.
-Allò de Fondor va ser un error meu, princesa. Vas intentar advertir-me que no enviés la flota. No ens portem a error en aquesta qüestió, ni en cap altra.
-Sembla que teniu coses que explicar-vos -Va observar en Han, mentre s'aixecava de la cadira.
-Fes el favor de quedar-te -li va dir el príncep-. El que he de dir-vos us pertoca a tots dos.
En Han va arronsar les espatlles i va arrossegar una caixa fins a posar-la al costat de la taula, mentre la Leia buscava un altre bol. Els tres es van asseure i van prendre glops d'aquella infusió espessa i carregada.
-Com va ser el teu viatge? -li va preguntar la Leia.
-Instructiu, i també inquietant. Em vaig assabentar de diverses coses que poden ser importants per a la família. Entre els yuuzhan vong, els parts dobles es consideren un presagi. Un dels bessons ha de lluitar contra l'altre, i el guanyador tindrà un paper important en un fet transcendental.
En Han va donar una empenteta a la Leia.
-No et preocupis, amor, -li va dir. -Pots guanyar al Luke. L'única cosa que has de fer és practicar el joc brut.
La Leia va dirigir al seu marit una mirada subtil per fer-lo callar. Ell va aixecar les dues mans en gest humorístic de defensa, i el seu somriure burleta va fer treure als ulls d'ella una espurna en la qual es barrejava el riure amb la impaciència. L'Isolder va pensar que ell preferiria amb molt aquesta resposta a la calidesa tranquil·la i assajada que li dedicava a ell.
-Et prego que disculpis la digressió -Va murmurar ella.
-Per descomptat. En Tsavong Lah ha anunciat públicament i inequívocament les seves intencions envers el teu fill Jacen. És probable que la seva ira es traslladi ara a la germana bessona d'en Jacen.
Els ulls de la Leia van perdre la calor.
-En Jacen segueix viu -Va dir amb fermesa.
L'Isolder va dirigir al Han una mirada d'estranyesa.
-A tu t'hauran dit el contrari, probablement -Va dir en Han-. I a nosaltres també. Però la Leia diu que no, i jo aposto per ella.
La Leia li va dirigir una ràpida mirada d'agraïment, i va tornar a dirigir-se a l'Isolder.
-No obstant, entenem el que ens vols dir, -li va dir. -Els yuuzhan vong semblen obsessionats per la idea dels sacrificis. Si ells consideren que els bessons tenen tant poder, és probable que concebin que un sacrifici de bessons és una ofrena als seus Déus especialment potent.
-Hi ha alguna cosa més -Va dir el príncep. -He parlat amb la Tenel Ka, i he vist treballar a la Jaina a la nau yuuzhan vong. Ha imposat en aquesta nau el nom de la Mentidera, al·ludint tant a Yun-Harla, la deessa Mentidera, com a si mateixa. Ho va fer per burlar-se d'un sacerdot yuuzhan vong que la perseguia a ella i als altres joves Jedi. Immediatament després, va confondre la capacitat dels yuuzhan vong de seguir la pista a la nau robada. Sembla possible que els hi estigui plantejant un desafiament, fins i tot que els estigui provocant, en assumir el paper que representa la seva deessa Mentidera.
En Han arquejà les celles i un somriure asimètric va apuntar al seu rostre adobat.
-Així que una deessa, eh?
La Leia li va fer una mirada d'incredulitat, sense deixar cap dubte que ella no compartia l'orgull viciat d'ell pels mètodes de la seva filla.
En Han va contenir de seguida el seu somriure.
-No es pot negar que la nena té ambició -Va dir.
La Leia es va retirar de la taula deixant anar un sospir.
-Parlaré amb la meva filla -Va dir-. La Jaina sempre ha estat impulsiva.
-A més de tossuda -Va apuntar en Han.
-No vaig a discutir amb ella. Vaig a animar-la a què posi els seus plans sobre la taula, siguin els que siguin. Després, els debatrem, amb intenció de centrar-nos i depurar la seva lògica.
En Han dirigí a l'Isolder una mirada irònica.
-No vaig a discutir -Va repetir-. Fes-me un favor: procura que aquest «debat» tingui lloc en un espai obert, sense materials inflamables en les proximitats.
-No vindràs tu? -li va preguntar la Leia.
-Tinc feina a fer en el Falcó. Avanceu-vos vosaltres dos.
En Han va dir això amb senzillesa, sense el to de competència que havia caracteritzat les seves relacions anteriors amb l'Isolder. Allò no va sorprendre al príncep. Les mirades que es creuaven els dos indicaven l'existència d'un vincle que cap antic pretendent podria posar en perill, ni molt menys truncar. En Han va donar a la seva dona un petó ràpid, i es va servir després un altre bol d'infusió.
Però quan l'Isolder apartava la portella de la tenda per deixar passar la Leia, va sentir el consell que li donava en Han en veu baixa:
-Guarda't les esquenes, amor.
El príncep va comprendre que en Han no es referia al perill que podria suposar un antic pretendent. I coneixent com coneixia la Ta'a Chume, va estar completament d'acord.
La Leia Organa Solo comprenia que alguns protocols eren inviolables fins i tot en èpoques difícils. No podia acostar-se a cap part del complex del palau sense presentar els seus respectes a la reina mare regnant.
Va donar el seu nom a la porta d'entrada, i la van conduir ràpidament als dominis de la Teneniel Djo. Els guàrdies uniformats la van portar a una càmera de dormitori en lloc d'una sala d'audiències. La Leia no va reconèixer per un instant a la dona que es va aixecar vacil·lant d'una butaca per rebre-la.
Quan la Teneniel Djo va arribar per primera vegada a Hapes, de jove, era més aviat una raresa: una guerrera sense falsedats entre patricis donats a les intrigues; una dona moderadament atractiva en una terra on les gents eren cèlebres per la seva bellesa. La seva complexió forta i de poca alçada la diferenciava dels esvelts hapans, així com la seva capacitat per percebre i aplicar la Força. La Leia va percebre al moment que aquella capacitat s'havia afeblit fins a quedar reduïda a gairebé res.
El cabell castany vermellós de la Teneniel Djo estava esclarissat i sense brillantor, la pell li havia adquirit un to groguenc malaltís. Estava massa prima. Tenia els ulls molt ullerosos, i tan mancats d'expressió que se li podia haver pres per cega. Les intrigues constants de la cort hapana van haver d'anar enverinant lentament a la guerrera dathomiriana. La Leia sospitava que la derrota de Fondor i la pèrdua del seu fill no nascut no havien estat més que els cops definitius.
Es van abraçar amb precaució. La Teneniel Djo la va apartar de si per poder-la contemplar amb una resignació esmussada.
-T'han triat? -li va preguntar.
La Leia va titubejar sense saber com respondre ni què preguntar.
-He vingut a Hapes amb els refugiats -Considerant que aquesta resposta era tan prudent com qualsevol altra-. Han i jo hem pensat marxar d'aquí a poc.
En els ulls de la reina no es va advertir que aquesta informació li hagués fet cap efecte.
-La Tenel Ka té l'anell.
-És clar -Va assentir la Leia.
La petita dona es va apartar d'ella i tornà a la seva tasca de contemplar el jardí sense veure'l. La Leia va intentar diverses vegades entaular conversa amb la Teneniel Djo, però res penetrava l'estranya boira que l'envoltava.
Per fi, va abandonar l'esforç i es va retirar discretament de l'habitació. Va tancar la porta al sortir i va saludar amb el cap als dos guàrdies que estaven apostats. Ells li van tornar la salutació, però la Leia va advertir una expressió irritada als ulls d'un d'ells. Va seguir la mirada del guàrdia fins darrere d'ella.
Un jove caminava tranquil·lament cap a ells, vestit amb la roba de color vermell viu de la casa reial i amb aire d'estar molt pagat de si mateix. Va fer una reverència exagerada.
-Un honor, princesa Leia. La Ta'a Chume vol parlar amb tu.
Ho va dir de tal manera que la Leia no va tenir clar si allò era un honor per a ell o per a ella.
-I tu ets...?
-Trisdin Gheer, company de la Ta'a Chume.
Es va apreciar un rubor que pujava als rostres dels guàrdies. La Leia va percebre en ells ira i vergonya, i va comprendre que acabaven d'insultar-la. Pel que semblava, enviar a un cortesà perquè anés a cridar-la era una gran ofensa.
Davant d'això, la Leia tenia dues opcions: fer cas omís de l'insult, fent veure que ignorava els costums hapans, o acusar-lo i semblar estirada. Pel que semblava, la Ta'a Chume estava en plena forma aquell dia.
-Ambaixador Gheer -Va repetir amb veu agradable, però amb intenció-. He de demanar-te disculpes: el teu nom no em resulta familiar; no l'he vist en les llistes diplomàtiques ni t'he sentit parlar al Senat. Potser estàs al servei de la Ta'a Chume fa poc temps?
A ell se li va esborrar la rialleta.
-Vaig ingressar a la Casa recentment.
-I bé, estic segura que et veurem més en un futur pròxim. Sembla que els representants diplomàtics de la Ta'a Chume passen de seguida a altres càrrecs. Oi? -Va afegir amb un somriure.
El riure callat dels guàrdies els va seguir pel passadís. En Trisdin va marcar un pas viu i no va fer més intents d'entaular conversa. La va deixar en una sala d'audiències petita, i va marxar.
La Ta'a Chume es va aixecar per rebre-la, sense fer cap comentari sobre en Trisdin.
-Ha estat molt amable per part teva visitar la Teneniel Djo. Quina pena, oi?
-Corren temps difícils -Va observar la Leia.
-Però hi ha altres que suporten càrregues grans amb elegància, tu entre ells. El nostre més sentit condol per la pèrdua dels teus fills -Va afegir la dona gran, inclinant el cap.
-L'Ànakin ha mort -Va dir la Leia, recordant breument els solemnes ritus funeraris als quals havia assistit la nit anterior, i la impressió netejadora d'haver sentit que el seu fill tornava a la Força-. En Jacen només està desaparegut.
-És clar -Va dir la Ta'a Chume tranquil·lament i sense convicció-. La teva filla ha de representar un gran consol per a tu. Voldria que la Teneniel Djo hagués sabut inspirar a la seva un sentit del deure semblant, però potser aquest hagi estat el menor dels fracassos de la nostra reina. Però, n'hi ha prou de parlar de les desgràcies hapanes. Suposo que t'agradaria veure la Jaina.
Va començar a caminar pel passadís. La Leia la va seguir.
-Tens alguna idea dels plans de la Jaina per al futur? -li va preguntar la Ta'a Chume.
Els sensors d'alarma van brunzir en el fons de la ment de la Leia.
-En moments com aquest, cap pot fer plans a llarg termini -Va respondre ella-. Hem de centrar els nostres millors esforços a sobreviure. La Jaina és pilot de caça de combat, una pilot excepcional. Això li requereix tota la seva atenció ara mateix.
-És cap d'esquadró, suposo?
-No. Està a l'Esquadró Murri, i se sent afortunada de ser-hi. La majoria dels comandants són llegendaris.
-No tinc cap dubte que ella està escrivint la seva pròpia llegenda. Les guerres creen llegendes, encara que serveixin per poc més.
-A què es deu aquest interès sobtat per la meva filla?
La reina mare va estendre les mans.
-Vaig perdre al meu fill gran -Va dir-, i, com saps, l'Isolder està molt involucrat en aquest conflicte. A nosaltres ens resulta molt més difícil veure combatre als nostres fills que córrer nosaltres mateixos algun perill.
A la Leia li va semblar estrany que la Ta'a Chume li estigués parlant com si fossin de la mateixa generació. Fins llavors, sempre havia procurat deixar clar que la Leia era inferior a ella en edat i en categoria.
-La Jaina ja no és una nena -Va observar la Leia-. Ni tampoc ho és l'Isolder.
La Ta'a Chume va adoptar una expressió humorística que li va marcar les arrugues al voltant dels ulls.
-Has fet aquests comentaris en l'ordre oportú. L'Isolder té força qualitats, però el camí que condueix a la saviesa és més llarg per als homes. Cap dona troba a un company igual a ella en un home de la seva mateixa edat.
-Un punt de vista interessant.
-Que tu comparteixes, pel que sembla. En Han Solo és diversos anys més gran que tu, segons crec.
-Em porta avantatge per aquest camí que condueix a la saviesa -Va respondre la Leia amb sequedat.
Van sortir de l'edifici principal del palau a la llum brillant del sol. La Ta'a Chume va assenyalar amb el cap un lliscant tancat, un vehicle més gran del normal pilotat per un conductor ben armat.
-Sens dubte, la Jaina estarà treballant a l'hangar real. No està molt lluny a peu, però preferiria que prenguessis aquesta precaució -els ulls se li van ennuvolar-. Ahir mateix hi va haver un atemptat contra el príncep Isolder, dins el recinte del palau.
La Leia va agrair a la reina el seu interès i va pujar al vehicle armat. Aquest va enlairar i va lliscar per l'aire cap a la zona portuària, massa a poc a poc per a la tranquil·litat de la Leia. Tot i que els camps de refugiats podien ser llocs insegurs, i fins i tot perillosos, tenia l'esperança de convèncer la seva filla perquè deixés el palau i tornés al campament amb ella.
Va trobar la Jaina dins de la nau d'aspecte de roca. Estava temptejant una petita esfera coberta de pues.
-Una imatge familiar -Va comentar la Leia amb un somriure-. Veure't trastejar amb una nau.
La Jaina va apartar el petit globus.
-Res funciona com hauria -Es va lamentar-. No hi ha filferros, ni circuits, ni cables. Què tens al cap?
La Leia es va emportar els dits a les temples fent com que es marejava.
-Aquest ha estat un canvi de tema més aviat brusc.
-Mare... Fes-lo sortir sense més -Va dir la Jaina amb cansament en la veu.
-Està bé. Va venir a veure'm el príncep Isolder...
I la Leia li va relatar les seves inquietuds en poques paraules.
-Els yuuzhan vong intenten apoderar-se de tots els Jedi -li va recordar la Jaina-. La meva situació no ha empitjorat gran cosa. Francament, em preocupo més per tu.
-Per mi? -Va dir la Leia, amb aire de sorpresa; però es va tranquil·litzar de seguida-. Ja veig. Deus haver sentit explicar la meva primera reacció davant la mort de l'Ànakin. Vaig percebre que se n'anava, i alguna cosa es va trencar dins meu. Si no hagués estat pel teu pare, jo potser no hauria sabut tornar. Ha estat com una roca.
-Com tu ho vas ser per a ell després de la mort d'en Chewbacca. Sembla que els dos esteu en pau.
-Depèn de qui porti el compte -Va respondre la Leia, somrient lleument-. Tornem a parlar de tu.
-Aquest no és un dels teus habituals girs elegants a la conversa, mare...
-Vols veure'm anar al gra de veritat? -li va preguntar la Leia-. Anem a veure. Et percebo a través de la Força. Noto quan ets a prop, però poc més.
La Jaina va deixar anar un sospir.
-M'estic escudant. No ho prenguis com a cosa personal. Han passat darrerament moltes coses que no voldria compartir amb cap ésser estimat, ni amb la meitat dels meus éssers odiats.
-És una càrrega molt pesada per dur-la tu sola -Va dir ella, amb to d'invitació delicada. La jove va arronsar les espatlles.
La Leia va fer posat de recolzar una mà a l'espatlla de la seva filla, però després s'ho va pensar millor.
-Bé. Parla'm d'aquesta nau.
El canvi de tema semblà alleujar-la.
-Estem començant a entendre la tecnologia yuuzhan vong. He estat recollint tota la informació possible sobre el sistema de bloqueig que va emprar la Danni Quee davant Coruscant.
-Tinc entès que el bloqueig consisteix en una mena de transmissor que aconsegueix embrollar els senyals que envia el seu yammosk.
-Així és. El yammosk es comunica de ment a ment. Això és difícil de bloquejar. El generador d'interferències és un aparell que fa que al yammosk li resulti difícil pensar. Una unitat de comunicació petita, però molt potent, es fixa a un projectil i s'incrusta al casc de la nau que conté el yammosk. He sentit dir que l'equip de la Danni va preparar dotzenes d'aquestes per assegurar-se que almenys una travessava les singularitats d'escut i aconseguia adherir-s'hi. Les unitats de comunicació estaven dissenyades per rebre un senyal de freqüència altíssim, que provoqués a tota la nau una vibració que el yammosk no pogués passar per alt.
-I així és com com vas bloquejar la seva capacitat per seguir en aquesta nau?
-No; hi ha una diferència important -Va dir la Jaina-. Les naus yuuzhan vong es comuniquen de ment a ment amb els seus pilots, els quals, al seu torn, es comuniquen amb els seus comandants a través de víllip. Qui ho coordina tot és el yammosk. Tot i que el yammosk es comunica per projecció mental, una bona part de la informació entrant arriba sota altres formes. El yammosk localitza a cada nau concreta per la seva signatura gravitacional.
-Continua -Va dir la Leia.
-La signatura gravitacional -Va repetir la Jaina-. La tecnologia espacial dels yuuzhan vong es basa en la seva manipulació de la gravetat. Petites fluctuacions gravitacionals proporcionen la força motriu. Les naus no només es desplacen per mitjà de la gravetat, sinó que també l'utilitzen per a escudar-se, i fins i tot per orientar-se. El sistema pel qual una nau recull informació sobre el seu entorn és increïblement sofisticat.
»I cada nau yuuzhan vong pot identificar-se per les altres naus per mitjà de variacions subtils de la seva pauta de fluctuacions gravitacionals. Jo dic en això "la signatura gravitacional". Com aquestes naus són éssers vius, sospito que les seves firmes són com les empremtes dactilars, que no hi ha dues d'iguals. No he tingut ocasió de posar això a prova, però ho faré.
-Sembla un projecte perillós.
-I tant, però pensa en la utilitat que seria aquesta informació! Ara mateix, podem bloquejar els senyals dels seus yammosk; almenys, mentre els cuidadors no descobreixin la manera de superar la distracció d'alta freqüència. Però pensa en quant més podríem aconseguir si no només poguéssim bloquejar els seus senyals, sinó enviar-los informació falsa!
-Llavors entra en joc la Mentidera -Va murmurar la Leia.
-Ho has entès -Va dir la Jaina, amb ulls ferins.
La Leia va mirar a la seva filla, pensativa.
-Com et proposes aconseguir-ho?
-Segueixo treballant en això -Va reconèixer la Jaina. Va tornar la mirada cap a Lowbacca, que estava inclinat sobre alguna cosa que semblava ser un víllip enorme.
-Llavors, et deixaré amb això.
Quan la Leia es tornava per anar-se'n, la seva filla li va agafar de la mà.
-Gràcies, mare.
-Per què?
-Per no haver tocat el tema d'en Kyp Durron.
El somriure de la Leia va adquirir un matís sardònic.
-Mai em vaig prendre seriosament allò que et convertissis en aprenenta seva. Quan el teu pare va comentar que no pensaves assistir al funeral de l'Ànakin, i en Kyp ho va sentir, aquest va sortir a per tu amb la subtilesa d'un gamorreà venjador. Jo em vaig figurar que aquell comentari sobre el de fer-te aprenenta seva era una punxada que li tiraves per la seva falta de tacte.
-Una cosa així -Va dir ella distretament-. Està molest el pare perquè vaig estar a punt de no anar al funeral de l'Ànakin?
-Tenint en compte que jo gairebé vaig haver de fer servir un bastó atordidor per fer que ell hi anés a l'acte per la mort d'en Chewbacca, crec que es farà càrrec. Simplement, procura fer-te càrrec tu també -Va començar a afegir alguna cosa al que s'havia dit, però va canviar d'opinió-. Hi havia esperat portar-te amb mi al campament, però ara veig que no pot ser. Tens feina a fer aquí. Vés amb compte.
La Jaina li va prometre que el tindria, i va contenir el seu sospir d'impaciència fins que va deixar de sentir-se l'espetec ràpid dels passos de la Leia. Va tornar a agafar el víllip i va reprendre els seus intents de sintonitzar-lo.
Uns copets al portal obert la van distreure. Es va dirigir a la porta trepitjant fort i murmurant malediccions. Va quedar desconcertada per un moment quan va descobrir que el seu visitant era en Jag.
-He vingut a demanar disculpes -Va dir en Jag sense més. La Jaina es va creuar de braços.
-Està bé; però afanya't. Estic ocupada.
-La veritat és que he vingut disposat a escoltar.
La Jaina va arquejar les celles.
-Llavors, espero que no estiguis molt ocupat, ja que és fàcil que t'hagis de quedar allà plantat molt de temps -Va replicar ella-. No he fet res dolent.
-Vas intentar deliberadament provocar una discussió.
-Sí? I què?
Ell la va mirar fixament un instant, es va passar una mà pels cabells negres i curts.
-Com és possible que una princesa alderaaniana acabés tenint una filla així?
A la Jaina se li va despertar el geni.
-Vols una resposta breu, o et cal que algú t'expliqui els detalls amb gràfics i diagrames?
A ell li van sorgir alguns punts de color a la part superior de les galtes.
-No volia dir això, com bé deus saber.
La seva incomoditat li produïa a ella una satisfacció estranya. Si allò s'hagués tractat d'un combat d'esgrima, la Jaina s'hauria anotat un punt. Olorant la victòria, va emetre la Força i va estudiar les emocions que percebia davant la presència poderosa del jove. Aquest estava enfadat, força avergonyit, i no estava segur del tot dels seus propis motius en presentar-se allà.
Incertesa, va concloure ella. D'entre totes les emocions que percebia procedents d'en Jag Fel, aquesta seria la que més incomodaria en aquest. De manera que va visualitzar una boira espessa i la va enviar cap a Jag a manera d'empenta psíquica. Ell va arrufar les celles i va mirar d'un costat a un altre, confús.
-Per què has vingut, Jag? -li va preguntar ella per regirar en la ferida una mica.
Ell va recobrar la compostura amb força rapidesa.
-La Tenel Ka em va dir que anaves a entrenar-te amb Kyp Durron. Com en Kyp vola sota el meu comandament, puc suposar que t'allistaràs a l'Esquadró d'Avantguarda?
-La Tenel Ka estava mal informada. Com també ho estàs tu, si creus que en Kyp fa alguna cosa per algú llevat que li convingui.
Ell la va observar durant un llarg moment.
-Suposant que tinguis raó, em fa l'efecte que en Kyp no és l'únic que està jugant a un joc d'alguna classe.
-I guanyant -Va afegir ella amb petulància.
-Atès que la idea et produeix una satisfacció aparent, espero que es puguin modificar les regles del joc perquè et dediquis a fer solitaris.
Dit això, va fer una reverència profunda i molt formal i va marxar.
La Jaina va descobrir amb sorpresa que estava somrient com un hutt ben alimentat. Provocar al comandant txiss era el primer que havia fet en molt de temps que li hauria resultat veritablement agradable. Veure'l retirar-se d'aquella manera era satisfactori per més d'un motiu. En Jag Fel era una d'aquestes persones que resulten atractives vistes des de qualsevol angle.
Va sentir que s'aproximava la presència d'en Lowbacca. Aquest va arribar al seu costat i li va grunyir una pregunta.
-No tinc res en contra d'en Jag Fel -Va comentar ella-. Pot arribar a ser molt divertit, volent-ho ell o sense voler-ho.
En Lowbacca va fer un comentari burleta sobre el concepte que tenia ella del que era divertit.
A la Jaina se li va entelar el bon humor quan va percebre la causa probable de la inquietud d'en Lowbacca.
-Deixa això ja -li va deixar anar amb to tallant-. No estic d'humor per a més xerrades sobre el Costat Fosc.
Es va tornar i es va dirigir a l'interior de la nau. El wookiee va arrufar el front pelut, desconcertat, reflexionant sobre la sortida de la seva amiga. Al cap d'un moment, va arronsar les espatlles. El seu oncle Chewbacca ja li havia advertit amb freqüència que els humans tendien a fer-ho tot més difícil del que era necessari.
En Lowbacca tendia a estar d'acord amb això, tenint en compte les converses que havia presenciat entre la Jaina Solo i el pilot de cabells negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada