dijous, 18 de febrer del 2016

Aliança Letal (XV)

Anterior



CAPÍTOL 15

En Shigar es va aixecar en una cantonada del triangle equilàter, amb la jove Sith i en Dao Stryver ocupant les altres. El mandalorià va vacil·lar, clarament sorprès de veure'ls a tots dos.
-Què petita és la galàxia -va reflexionar en Shigar.
-Tu el coneixes, també? -La façana hostil de la Sith va cruixir només per un instant.
-Tots dos hauríeu d'haver-ho deixat estar -va dir el mandalorià-. Això no us incumbeix.
-Estaves assassinant a gent a Coruscant -va dir en Shigar-. Per descomptat que m'incumbeix.
-Mantingues-te allunyat d'això -va grunyir la Sith-. És meu!
-Ja t'he derrotat un cop -va dir l'Stryver-. Ser assassinada no honrarà les accions de la teva mare.
La jove dona es va convertir en una ombra d'un vermell més brillant que el seu pèl.
El mandalorià va alçar el seu braç esquerre i la va cremar amb el seu llança-flames.
En Shigar es va ajupir i va rodar, preguntant-se sobre l'escena que acabava d'ocórrer. El destí els havia portat als tres al mateix lloc al mateix temps. Hi eren tots darrere de la mateixa cosa; el que fos que hagués dins de la caixa cuirassada; i tenien un petit marge abans que els hutts se n'adonessin del que estava passant i portessin a tot el pes de les forces de seguretat del palau cap a ells. L'Stryver volia moure's ràpidament i decisivament. Tot i així s'havia parat a parlar amb la noia Sith. Per què?
Estava clar que tota la xerrada sobre la seva mare havia estat un ardit per distreure-la. La seva ira estava totalment inflamada ara, el que podria fer-la més forta, si sobrevivia els següents segons. En Shigar va barrejar diverses opcions. Retirar-se cap a la caixa cuirassada i deixar-los a la seva era una, però només hi havia una sortida des d'aquesta posició, el que significava que hauria d'enfrontar-se finalment a l'Stryver. I el mandalorià li havia superat també. Millor lluitar ara, quan almenys hi havia una oportunitat que la Sith servís de distracció.
Les flames rugien darrere de la silueta, donant tombarelles, de la noia. En Shigar va arribar a l'Stryver des del costat oposat, balancejant el seu sabre làser per donar-li un cop devastador a l'espatlla. L'Stryver va alçar el seu braç per bloquejar-lo, i l'espasa d'en Shigar va patinar sobre la poderosa armadura del mandalorià, deixant una marca bombollejant però sense penetrar. Una trapa en el pack de l'Stryver es va obrir i un bastó atordidor plegable va arribar a la seva mà. En Shigar va arribar per evitar un altre cop, i el bastó atordidor va apunyalar-li al pit, fent-li volar des dels peus.
A l'altre costat de l'Stryver, la Sith corria fugint de les flames, sabre làser alçat i odi cremant en els seus ulls. El seu salt la va portar sobre el coet mortífer del llança-flames i va ser a temps de donar-li un cop arponat al nucli al voltat del mandalorià. Ell es va ajupir amb una velocitat sorprenent per a algú tan gran i la va colpejar amb el bastó atordidor. Ella va tallar el cop per la meitat, li va trepitjar per desequilibrar-lo, i va tornar amb un altre tall.
En Shigar estava de nou dempeus, donant voltes per agafar a l'Stryver quan sorgís l'oportunitat. De nou el llança-flames va cremar, però l'element sorpresa s'havia perdut. La noia Sith fàcilment va evadir les flames. En el seu lloc l'Stryver va llançar una xarxa elèctrica cap a ella. Ella va esquivar els seus barbitúrics perforants i va tractar d'atordir-lo amb un llampec. El seu vestit aïllat es va emportar la càrrega i la va portar a terra, ennegrint-lo i abonyegant-lo. En Shigar va aprofitar l'oportunitat d'empènyer amb la Força a Stryver de genolls, però el Mandalorià era tan sòlid com una muntanya, i tenia altres armes que encara no havia revelat.
D'una trapa estreta, l'Stryver va produir una pistola curta i gruixuda. La va apuntar cap a Shigar i va disparar una única vegada. En Shigar va esquivar-ho però no tan ràpidament com perquè les vores del tret fallessin per complet. Va ser llançat com una fulla contra la paret i va lliscar cap a terra, temporalment atordit.

* * *

L'Stryver va tornar l'arma cap a l'Ax, qui la va esquivar més efectivament del que ho havia fet el Jedi lent de reflexos. Ella havia reconegut l'arma instantàniament i sabia com de perillosa que era. Els disruptors eren il·legals en cada part civilitzada de la galàxia. No estava sorpresa de veure'n un a Hutta, a les mans enguantades d'un mandalorià.
L'Ax també sabia que els disruptors de mà eren efectius només a curta distància i que podien realitzar tot just un grapat de trets. Si l'Stryver seguia disparant i fallant, l'arma aviat quedaria inservible. Així que es va mantenir en moviment al voltant del seu enemic, pràcticament corrent per les parets de la cambra segellada ennegrida per la batalla, provocant-lo, llançant-li vidres trencats en les seves juntes. Dues vegades, va fallar per poc, i fins i tot les vores del raig que li enviava generaven poderoses onades atordidores a través de la seva carn. Només la seva ira la mantenia en moviment. Va usar el dolor per alimentar el costat fosc.
La tercera vegada que va disparar en el seu petit ball, el cinquè tret en total, ella amb prou feines va sentir els seus efectes secundaris. La càrrega de l'arma estava morint. Somrient pel triomf, va convertir la seva carrera en cercles en un llançament de cap. Era l'hora de portar de nou la batalla cap a ell.
Ell va trobar el seu atac amb una vibroespasa dirigida a la gola. Ella va cridar, tractant de dirigir la seva espasa a través de la seva armadura amb totes les forces dels seus músculs i poder de voluntat combinats. La seva espasa brunzent estava tan a prop que cremava la seva pell, deixant anar un fi esprai de sang, però encara no havia abandonat. El mandalorià estava retrocedint en els seus peus pel seu atac. Aquesta era la millor oportunitat que mai havia tingut.
El seu jet-pack es va activar amb un gemec. Tot d'una s'estaven movent, tirats cap amunt com elevats per un titellaire gegant. Agafada per sorpresa, l'Ax va perdre la seva adherència i va caure. L'Stryver es va alçar sobre ella en els ferotges tubs d'escapament dels seus jets bessons. Ella va rodar per evitar la seva intensa calor i es va cobrir els seus ulls de la brillantor.
L'Stryver es va aturar quan va arribar al buit de la cúpula que un cop sostenia la llum d'aranya dringant, i va surar allà, teclejant comandaments en els seus sistemes d'armes. L'Ax va tenir el suficient temps per adonar-se que ell tenia ara l'avantatge de l'altura abans que una forta mà agafés el seu pit i l'arrossegués a un costat.
Un rierol de míssils va colpejar el sòl, exactament on ella havia estat. El Jedi l'havia salvat, i ella es va deixar anar d'ell, fins i tot encara que sentís una punxada de gratitud. Segur que no ho havia fet per la pura bondat del seu cor! No, es va dir a si mateixa. Ell sabia que no podia derrotar l'Stryver per si sol. Era o salvar-la o ser el següent a morir.
Els míssils de commoció els van fer volar a ella i al Jedi cap a la porta interna de la cambra segellada de seguretat. Es van separar per evitar una altra ronda, que va colpejar la porta cap a l'avantcambra, exposant les quatre portes de les caixes cuirassades i el forat pel qual l'Ax havia entrat. Ella va tenir mig instant per adonar-se que una de les portes de la caixa cuirassada estava brillant amb una brillantor vermella, llavors una pluja de foc de blàster va arribar d'una part completament diferent de l'habitació i es va adonar que algú més s'havia unit a la festa. Els hutts, suposadament, se n'havien adonat que el seu tresor estava en risc.
Abans que pogués aprofitar el canvi en el camp de batalla, el Jedi es llançà cap a l'Stryver, reflectint els míssils mentre arribaven. Els míssils van explotar al sostre, fent caure grans trossos de maçoneria sobre ells tres. Un enorme tros va colpejar al mandalorià, fent-li caure del seu punt superior d'avantatge. L'Ax va esquivar una llosa prou gran per aixafar a un bantha i va buscar el seu origen a l'aire de sobte dens per la pols. Figures ombrívoles ballaven al seu voltant; weequay borlats, oficials en uniformes Imperials, gamorreans, i més; però l'Stryver no hi era enlloc a la vista entre ells. A més, un sorprenent silenci havia caigut o les orelles estaven saturades per les recents explosions.
La llum vermella es va desplegar al llarg del camp de batalla, després es va apagar. Només la llum, no els cops. L'Ax va parpellejar i es va girar per trobar la font, recordant a mesura que ho feia la porta de la caixa cuirassada brillant. No era un cop a l'atzar del sistema d'armes del mandalorià, com inicialment va suposar. Estava clar ara que la porta s'havia fos completament, alliberant els preciosos continguts de la caixa cuirassada per tots els cantons.
Ningú estava entrant a la caixa cuirassada, però. Això era immediatament aparent per les taques de metall fos del sòl de l'avantcambra. Era, més aviat, des de l'altra part.

* * *

En Shigar es va acostar, zigzaguejant entre els nouvingut a la batalla. Havien provocat una inesperada però molt agraïda distracció, encara que ara es preocupava pel perill a què s'estaven enfrontant. L'Stryver era a baix però no derrotat, i el mandalorià havia acabat amb una cèl·lula sencera del sindicat del Sol Negre a Coruscant amb una sola mà. En Shigar, amb el seu cap encara donant voltes pel gairebé la fallada del disruptor, sabia que en Dao Stryver no s'aturaria davant de res per aconseguir les seves metes a Hutta, si havia de fer-ho.
De moment, tot i així, els seus ulls estaven a la caixa cuirassada. Les mesures de seguretat dels hutts havien fallat. Algú havia fos la porta i guanyat l'accés a l'interior. En Shigar es va preguntar si havien arribat des del terra de la caixa cuirassada, tal com la Sith ho havia intentat. Però si era així, per què no anar-se'n per aquí? Per què passar pel problema de fondre una altra sortida?
El toll de metall fos que abans va ser una porta desprenia un contrallum a la figura que caminava fora de la caixa cuirassada. No s'assemblava a cap tipus d'ésser que en Shigar hagués vist abans. Era de dos metres d'alt i semblava al principi ser un bípede normal, amb braços i cames prims d'igual longitud. Llavors va desplegar un altre parell de braços units al seu abdomen, espaiats d'igual forma entre les espatlles i malucs. No tenia semblança, però, a les espècies insectils com els geonosians o els kíllik. El seu cos era un hexàgon perfecte, estirat en vertical. No hi havia cap. Òrgans sensorials negres puntejaven el cos central com els ulls d'un aràcnid, brillant a la llum. A part d'aquells òrgans, la pell era com la plata. Ell no podria dir si era una criatura en un vestit ambiental o algun tipus de construcció.
Amb passos precisos travessà el bassal de metall fos amb els peus que eren duplicats de les seves mans. Es va girar 180 graus, revelant una esquena que era idèntica a la part frontal. Llavors va arribar fins a la runa de la porta interior, es va aturar allà i va girar lleugerament, assimilant la cambra segellada de seguretat i els éssers que contenia: El mandalorià, el Padawan Jedi, els guàrdies del palau, el twi'lek, i la Sith.
-No reconeixem la vostra autoritat! -va cridar, deixant-se anar suaument cap a una nova postura. El cos es va tornar un hexàgon regular en lloc d'un d'estirat, tors gairebé rectangular, i les seves cames es van doblegar ajupint-se. Els seus quatre braços es van desplegar per apuntar a diferents parts de l'habitació.
En Shigar instintivament va prémer la seva adherència en el seu sabre làser. No tenia l'habilitat de visió de la Mestra Satele, però cada cèl·lula del seu cos cridava a alarma. Qui fora o el que fos que era això havia trencat cap a dins la caixa cuirassada dels hutts, i no anava a allunyar-se caminant en silenci.
Les mans de la criatura van escopir dards de foc blau que van rebotar a les armadures i sabres làser i explotaven quant colpejaven la carn o la pedra. La noia Sith s'alçava en el focus del seu atac inicial, però quan es va apartar el foc es va tornar més indiscriminat. Els cossos s'enfonsaven en totes direccions, o per ser colpejats o buscant cobertura. Era difícil dir-ho. Les parets torturades de l'habitació van rendir més de la seva massa en pols i graveta.
En Shigar va mantenir la seva posició, reflectint els rajos d'energia poc familiar de nou a la seva font. La pell platejada de la criatura els reflectia al seu torn, creant un corrent ressonant entre ell i ella que només es tornava més intensa amb cada pols que disparava; llavors va doblar la intensitat com si afegís una arma extra a l'atac.
En Shigar va reafirmar els seus peus i va aguantar, determinat a no abandonar abans que l'altre ho fes. L'aire brunzia i cruixia amb l'energia del camí combinat dels polsos. Mai havia vist una cosa com això abans.
Finalment alguna cosa va passar. El flux es va dissipar amb una resplendor prou violenta per fer volar la criatura d'esquena cap a l'avantcambra. Espurnes d'alta energia rebotaven al voltant de la cambra segellada de seguretat, fent que tothom s'ajupís de nou.
En Shigar va baixar el seu sabre làser, però no la guàrdia. Els seus braços se sentien com si els haguessin colpejat amb martells. El soroll a les orelles era més fort que mai. Però fins que va estar segur que la cosa estava incapacitada, no anava a cedir ni una mica.
Una segona criatura va sortir del fumejant interior de la caixa cuirassada. No va dir res. Només va cridar i va disparar.
En Shigar va saltar tan alt com va poder per evadir els polsos d'energia convergents. Fluxos blaus de staccato el seguien, fent solcs superficials, d'un metre a la paret i al sostre. Ell va mirar la cara de la Larin darrere d'ell. Ella estava dreta a la vista, bombant tret a tret sobre el cos de la segona criatura. La seva pell platejada els dissipava com gotes de pluja, i ell va començar a preocupar-se que no fos capaç de prendre avantatge de la venjança de la criatura per sempre.
Un trio de míssils de commoció estretament espaiats d'en Dao Stryver va salvar-lo de la bisecció. Van convertir l'avantcambra en una caldera, tallant finalment els raigs mortals. En Shigar va aterrar en una secció de sostre col·lapsat, colpejat i socarrimat però majorment sense danys.
La criatura va donar una tombarella cap enrere, aterrant en sis cames, i es va alçar de nou, aquesta vegada sobre les seves mans. Semblava exactament igual que abans.
Darrere d'ella, la primera furgava en la runa en la que havia aterrat.
Una tercera criatura va sortir de la caixa cuirassada.
L'estómac d'en Shigar va fer un salt.
-Que surti tothom -va cridar a la Larin a través del comunicador abans que el foc comencés de nou-. No és segur estar aquí.
-Què passa amb tu?
-Faré el que pugui per retenir-los.
-Per què no simplement els deixem marxar?
Ell no tenia una resposta ràpida en aquesta pregunta. Perquè fer això significaria admetre el fracàs. Perquè el que fos que fossin aquestes criatures, no anava a deixar-los tenir el que hi havia dins del Cínzia. Perquè no anava a deixar que coses així de mortíferes ploguessin sobre els desafortunats residents del palau hutt.
-Perquè si.
-Està bé -va dir ella-, però tornaré amb munició pesada tan aviat com...
Tota la resta que va dir no va ser escoltat. Amb un grinyol que rebentava les orelles, les tres criatures van disparar en tàndem, esquinçant l'aire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada