diumenge, 7 de febrer del 2016

Viatge a la foscor (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

Els joves Jedi estaven reunits a la cabina de comandament de la nau que la Jaina havia batejat com la Mentidera, observant en silenci mentre la seva nau robada es desplaçava regularment cap a una nau hapana gran. El navili s'allunyava de Hapes amb velocitat constant.
-Bé, això serà interessant -Va murmurar la Tahiri.
La Jaina va assentir en silenci.
-Estàs segur que tenen la Tenel Ka? -Va preguntar.
-L'han recollit, per descomptat. La nau és mecànica, no orgànica. És una bona notícia.
-Però no és cap garantia de seguretat -Va afegir en Ganner-. No sabem si són de la Brigada de la P...
Es va interrompre bruscament, amb una expressió com si algú li hagués donat un cop al front amb una hidroclau de femelles.
Abans que la Jaina pogués interpretar això, un dolor al roig blanc li va explotar en els sentits. Es va arrencar la caputxa de cognició, però el suplici no se li va alleujar en el més mínim. Va comprendre vagament que no procedia de la nau, sinó dels altres Jedi que anaven a bord. Els va sentir a tots, i tots ells formaven un únic pensament:
Jacen.
L'onada va acabar bruscament, i la sensació va desaparèixer.
La Jaina es va quedar un instant paralitzada en el seu seient, incapaç de parlar per l'atordiment. En Jacen se'ls hi havia aparegut en la Força... però a ella no.
La Jaina era capaç d'acceptar que el seu propi dol i la seva ira bloquejaven la capacitat d'en Jacen per contactar amb ella. Però a mesura que va anar recorrent amb la mirada els rostres sorpresos, va veure una veritat diferent i més fosca. La mort del seu germà estava escrita a la cara peluda d'en Lowbacca i en els ulls negres de rosegador de la Tekli. Estava a la pena que brollava de tots ells.
La Jaina va ser vagament conscient que en Zekk l'apartava per ocupar ell el seient del pilot. Es va recolzar contra la paret irregular. El remolí dels seus pensaments li deia a crits que negués, que rebutgés aquella realitat que ella no era capaç de percebre ni d'acceptar.
Llavors la va castigar una segona tempesta, un frenesí ardent en què a penes es reconeixia la Tenel Ka. La Jaina va sentir la tempesta emocional de l'altra dona, les macadures que tenia a la mà pels cops que havia donat contra les parets interiors de la càpsula d'escapament.
Però per què no podia sentir res de si mateixa?
El duel de la Tenel Ka es va convertir en ràbia. La Jaina també va tenir aquest sentiment, i amb la mateixa desafecció esmussada. En part, estava sorpresa per la profunditat i per la intensitat de la reacció de la Tenel Ka. L'havia atribolat la reacció del seu pare a la mort d'en Chewbacca; però la Jaina comprenia millor la negació i el desinterès d'en Han que el frenesí desconsolat de la seva amiga.
Podia ser que la seva pròpia família no fos un model fiable d'aquelles coses. Els Skywalker i els Solo sabien bé el que eren els conflictes, i tots havien començat a estar a l'altura dels mateixos des d'edat primerenca. No obstant això, en les qüestions de relacions personals, tots donaven mostres de no tenir molt clares les coordenades. La seva mare, condicionada per la seva formació i la seva experiència per posar a la Nova República per sobre de tot, havia estat a punt d'acceptar la proposta de matrimoni del príncep Isolder. La Leia sabia que en Han l'estimava, però d'alguna manera havia perdut els codis d'accés a les seves pròpies emocions. Hi havia fet el mateix en Jacen? Hi havia estimat la Tenel Ka sense haver-se adonat d'això plenament?
«Sí», va concloure la Jaina sense més. Així era en Jacen: sempre pensant en tot el que estava sota cent sols llunyans, en lloc de centrar-se en el que tenia davant dels seus nassos.
El mateix que estava fent ella. La Jaina es va apartar de la paret fent un gran esforç.
-La Tenel Ka segueix allà fora -Va dir amb veu tranquil·la i ferma-. Hem d'enfocar-nos en ella.
Totes les mirades es van clavar en la Jaina durant un instant. La va banyar una simfonia d'emocions que anaven de la incredulitat a la ira, passant per la llàstima.
En Ganner ser el primer que es va refer. Es va llançar al seient de l'artiller.
-Ben dit. Anem a caçar-los.
En Tesar va assentir amb un xiulet i es va encaminar precipitadament al seu lloc, fregant el sòl irregular de corall amb la seva cua cuirassada. Els altres Jedi es van posar a treballar o es van posar les fixacions per a la persecució.
Quan es van aproximar a la nau hapana, van observar el petit grup d'Interceptors Vespa que la seguia. Aquests es van dispersar i van fugir davant l'arribada de la fragata yuuzhan vong.
-Tenen la càpsula de salvament -Va confirmar en Zekk-. Acaben de ficar-la per l'escotilla.
En Ganner va deixar anar una paraulota en veu baixa.
-El que donaria ara mateix per un bon canó d'ions. Per alguna cosa que destruís els controls, però no la nau.
-Un raig de Força -Va suggerir la Jaina.
-Ah, fantàstic -Va murmurar la Tahiri-. Vaja pla digne d'un Sith.
-Ho dic de debò -Va dir la Jaina, posant una mà a l'espatlla d'en Zekk-. Podem fer-ho. Tu et vas llicenciar a l'Acadèmia Fosca. Van haver d'ensenyar-te la manera de fer-ho.
Ell es va treure la caputxa i la va mirar fixament, com si no donés crèdit a les seves orelles i necessités noves dades per descodificar el missatge. Observant-la, l'horror va apuntar als seus ulls verds. Fins i tot el propi Lowbacca la mirava de manera rara. Una ràfega de foc de làser va sorgir de la nau hapana, interrompent qualsevol possible resposta per part de qualsevol dels dos Jedi.
La Jaina va alçar els ulls cap al sostre de la cabina.
-Està bé. Llavors, tinc una altra idea. Aparta't.
En Zekk li va cedir al moment el seient del pilot. La Jaina es va posar la caputxa d'una tirada i va convèncer al dovin basal perquè deixés de generar escut a canvi d'aplicar una estirada lenta i constant. La nau es va agitar i va tremolar en donar en el blanc el foc de la nau hapana.
L'Alema Rar es va inclinar sobre l'espatlla de la Jaina i va observar la nau que s'aproximava.
-Ja ho tens, però com anem a arribar fins a la Tenel Ka, si no tenim càpsula de salvament ni vestits d'evacuació?
-Ella ve cap a nosaltres -Va anunciar la Jaina, amb els ulls clavats fermament en la nau hapana-. Prepareu-vos per a la col·lisió!
La twi'lek es va deixar caure a terra al moment, mentre el lekku li tremolava d'aprensió. El vaixell de càrrega va reduir la velocitat aproximant-se a la Mentidera, però l'impacte del xoc va ser suficient per agitar la fragata i enviar una pluja de pols de corall negre sobre la consola de comandament. L'Alema es va posar dempeus, esternudant de manera violenta i repetida.
-Quan hagi acabat aquesta guerra, jo me'n vaig de vacances a Mon Calamari -Va anunciar, mentre s'eixugava els ulls plorosos.
-Sona bé -Va dir distretament en Zekk, que encara tenia clavada una mirada d'inquietud en la jove pilot.
-Quan estigui en aquell món, vaig a buscar l'escull de corall més gran que hi hagi... i el faré explotar -Va concloure l'Alema amb serietat.
-Guarda't aquesta idea -li va suggerir la Jaina.
Va ordenar mentalment a la nau que obrís una bretxa en l'altre navili. De la paret que estava just darrere de la cabina va començar a brollar del corall una substància viscosa, d'aspecte semblant a la gelatina blorash dels yuuzhan vong, i que va traçar la forma d'un portal ovalat. Va començar a sorgir un vapor pudent a mesura que el dissolvent anava travessant el casc vivent.
El wookiee es va acostar a observar. Es va apartar d'un salt quan va caure al corredor un bloc de dos metres de corall, tallat netament. Les vores foses estaven tan llises com el transpariacer. Encara rajava de les parets de la nau una ronya groga que anava corroint ràpidament el casc de metall i ceràmica del vaixell de càrrega capturat. La substància fosa s'enduria ràpidament, formant una unió sòlida, hermètica, entre les dues naus.
Quan es va dissipar el vapor, en Lowbacca va temptejar el portal a manera de prova. Amb un rugit de satisfacció, es va fer a un costat i va clavar una forta puntada.
La «porta» va cedir i va caure pesadament cap enrere, fent caure a dos humans uniformats de vermell. En Lowbacca va entrar trepitjant-los, encenent alhora el seu sabre làser de color bronze. Els altres Jedi van irrompre també pel portal, prenent posicions a banda i banda del wookiee.
Va sonar un "ping" doble quan va sortir a rebre'ls dos trets de carabina làser. El sabre turquesa de la Tenel Ka va detenir els dos abans que els seus «rescatadors» haguessin tingut temps de respondre.
La Jaina va avançar sortejant els cossos estesos de tres mercenaris vestits de vermell mentre es feia càrrec de la marxa del combat. Hi havia almenys sis humans estesos a terra; alguns deixaven anar gemecs a sota veu. Un es va regirar i va intentar posar-se a quatre grapes. En Lowbacca va aplicar un peu pelut al darrere de l'home, amb tal força que el va enviar lliscant cap per avall per terra polit. Va donar amb el cap en un armari de metall, produint un soroll tranquil·litzador.
La Tenel Ka va passar al costat del wookiee sense tornar la vista, dirigint-se cap els dos últims homes que quedaven dempeus, homes alts, rossos, amb uniformes vermells i en bona forma per al combat.
Un dels homes va llançar a terra una carabina làser descarregada i va prendre del seu cinturó d'armes un bastó atordidor. L'altre va adoptar la postura d'en guàrdia dels practicants de les arts marcials hapanes.
La Jaina va estendre una mà per contenir als altres.
-Deixeu que s'encarregui d'això. Em fa la impressió que ho necessita. Perdona, Alema.
La dona twi'lek va arronsar les espatlles i es va retirar.
La Tenel Ka va posar el seu sabre làser en posició de guàrdia alta, i el va apagar. Va llançar l'arma a la Tahiri sense tornar la vista enrere. La jove Jedi el va atrapar al vol amb habilitat, va moure els llavis murmurant en silenci paraules d'ànim.
El practicant de les arts marcials va girar cap a la Tenel Ka; li va llançar dos cops de puny ràpids a manera de finta i li va dirigir després una puntada alta cap al cap. Ella es va ajupir i va desviar la puntada amb un cop de la banda de metall que envoltava el monyó del seu braç tallat. Va fer girar el seu cos en el sentit del cop per donar més força a la parada i per posar-se en posició per llançar una puntada lateral. La va aplicar amb força a pit del seu adversari.
Aquest va retrocedir trontollant, sorprès per la força inesperada de la puntada de la petita dona. La Tenel Ka va avançar, deixant-se caure a terra de sobte i girant sobre si mateixa amb un escombrat de cama baix. El seu rival va esquivar l'atac d'un salt, amb un moviment còmode i àgil. La Jedi es va posar de costat i va tornar a llançar una puntada més alta, encertant-li en la corba en el moment en què aterrava. L'home va vacil·lar i va caure.
La Tenel Ka va tornar a rodar sobre si mateixa dues vegades per distanciar-se, i es va aixecar amb un moviment regular. Mentrestant, el seu adversari va aconseguir posar-se dempeus i es va abalançar sobre ella corrent.
Ella va sortir al seu encontre com un llamp, realitzant un salt amb gir i clavant-li el peu dret en plena cara. Va llançar també el peu esquerre, que li va donar just per sota de les costelles. La Tenel Ka va caure girant i va seguir rodant sobre si mateixa per apartar-se. El lluitador hapanià va retrocedir, va donar amb la paret i va lliscar a poc a poc fins a quedar estès a terra.
La Tenel Ka es va aixecar. Mig ajupida, va tornar la vista cap al seu últim rival. Aquest avançava ràpidament, amb el bastó atordidor per davant.
La Jedi va estendre la mà. La Tahiri va llançar el sabre làser a la seva propietària. L'arma va girar dues vegades per l'aire i va caure de ple a la mà oberta de la Tenel Ka. Un torrent de llum turquesa va sorgir cap a la gola del seu atacant i es va detenir a un sospir de distància, obligant-lo a aturar-se bruscament.
L'home va clavar instintivament un colp al feix de llum amb el seu bastó atordidor. L'extrem de metall va quedar tallat netament, i van sortir espurnes de l'arma truncada. A l'home se li eriçar els cabells rossos, i els ulls se li van posar vidriosos. L'arma li va caure de la mà, que li tremolava violentament, i l'home va retrocedir a batzegades, en una retirada cega. La Tenel Ka es va incorporar i el va seguir pas a pas, apuntant-li encara a la gola amb el sabre làser.

* * *

La Jaina va sentir una onada col·lectiva de consternació en els altres Jedi. Se la va treure del mig amb impaciència i va desitjar que la Tenel Ka seguís amb la seva tasca, que la rematés.
El seu pensament va haver d'arribar fins a la Tenel Ka. La guerrera es va aturar bruscament, i els seus ulls grisos van buscar els de la Jaina. La Tenel Ka va apartar el sabre de la gola de l'home i el va apagar, sense deixar de mirar als ulls a la seva vella amiga.
Per un moment van estar obertes l'una a l'altra. La Jaina va sentir la ira de l'altra dona, però també la seva determinació. La Tenel Ka veia en aquells homes uns traïdors a Hapes, i considerava que el seu deure com a Mestra Jedi i com a filla de la reina de Hapes, era encarregar-se que rebessin el seu merescut. La Jaina no havia dubtat que l'única cosa que necessitava la Tenel Ka era desfogar-se una mica. Ara percebia com d'equivocada que estava.
També percebia una pregunta que procedia de la Tenel Ka, una recerca subtil com la que podia emprar un Jedi per prendre la mesura a un estrany. I, després, ni tan sols això. Els escuts imponents de la guerrera tornaven a estar al seu lloc.
Els escuts interiors de la pròpia Jaina es van afirmar, i ella va assentir amb el cap en senyal d'aprovació.
-Feu bé -Va dir, amb una mirada que abastava tant a la Tenel Ka com a la twi'lek-. Per què malgastar energia en esculls de coral i en pirates hapans indefensos?
La llum estranya dels ulls de la twi'lek va deixar anar una espurna. La mirada que va dirigir a la Jaina era d'aquelles que es creuen entre ànimes bessones, o potser entre conspiradors.
-Guardeu-la per als vong -Va dir l'Alema, completament d'acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada