dimarts, 2 de febrer del 2016

Jedi sota setge (XXIV)

Anterior



24

El brunzit de l'espasa de llum d’en Zekk va omplir les orelles de la Jaina a mesura que el seu antic amic el baixava lentament cap al seu coll.
- Mai entens, Jaina... No pots entendre-ho. Sempre has estat protegida. El Costat Fosc és com una cicatriu que està a l'interior.
Els ulls d’en Zekk van mirar als d'ella. Les seves mans estaven estables, i va començar a parlar en veu baixa, amb les seves paraules a penes audibles.
- Però aquestes cicatrius no poden ser curades -ell va seguir -. Pots intentar cobrir-les completament, hummm, buzzz. Però sempre hi seran... En el fons.
Un eixam d'insectes enfadats va brunzir prop de l'orella dreta de la Jaina, però només era l'espasa de llum, ja no més a sobre del seu cap, però mantenint el seu lent i agut descens.
Llavors, com de lluny, la Jaina va escoltar nous sons: Un esclat d'estàtica, i després una veu retrunyint procedent d'un comunicador.
- Aquí el Vara del Raig trucant a qualsevol que pugui escoltar-nos. Serà millor que aclareixin el camp d'aterratge, i ràpid. Estem arribant. Oh, i si heu restaurat aquests escuts d'energia, llavors serà millor que els baixeu ara, ja hem tingut prou problemes per avui. El meu braç està trencat, per això el jove Solo està pilotant, però els nostres escuts s'han perdut, i no estic segur de la maniobrabilitat d'aquest nadó.
En aquest moment de delit i sorpresa, l'espasa de llum d’en Zekk va vacil·lar i es va apartar d'ella. Un cantussejant so va capturar la seva atenció, i la Jaina va donar un cop d'ull sobre la seva espatlla per veure el Vara del Raig entrant en el camp visual, per sobre de les copes dels arbres, espetarregant i movent-se amb dificultat.
- Vinga, Vara del Raig- va escoltar la Jaina dir al Luke pel comunicador -. Estàs lliure per aterrar.
En Zekk es va quedar mirant sorprès la vella nau encara intacta, i després va moure el cap. Va estirar la mà cap a ella.
- Jaina, no tenia la intenció... - Just llavors, una ensordidora explosió va dividir l'aire, ofegant tots els sons. La terra va vibrar sota els peus de la Jaina, movent-se sota les ones de xoc.
- Ajupiu-vos! -Va cridar en Zekk.
Ella es va llançar cap a la paret del pati i va colpejar al terra, panteixant per la sacsejada de l'impacte que la va travessar com una llança. Va començar a rodar, mirant cap amunt i veient les columnes de fum que van fer erupció procedent d'una enorme explosió dins del Gran Temple. Les restes ensorrades de pedres massisses es van enfonsar per tot arreu en una allau. En Zekk va córrer a la recerca de cobertura també, però la pedregada de roca va caure més ràpidament del que ell podia esquivar-les. Un gran tros de pedra li va colpejar al cap mentre altres fragments colpejaven el seu cos com punys. Mentre la Jaina observava el jove de cabell fosc enfonsar-se a terra, un pensament li va venir a la ment: ell ho sabia.
En Zekk sabia que el Temple anava a esclatar.
I els havia salvat a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada