dimarts, 2 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (VI)

Anterior



6 Al servei de l'Emperador


El Moff Jerjerrod es va agenollar davant l'Emperador en el seu vast saló del tron. Va inclinar el cap i va desitjar poder sortir del Palau Imperial amb vida.
-Aixeca't, amic meu. Tinc un desafiament especial per a tu -va dir l'Emperador-. Vull que abandonis la teva campanya contra els rebels i que deixis el teu lloc en Logística i Subministraments.
En Jerjerrod es va remoure intranquil. No s'atrevia a pronunciar en veu alta les seves preocupacions; se li necessitava en aquest ministeri per assegurar-se que els recursos imperials no es veiessin desbordats.
-No et preocupis per l'estat logístic de l'Imperi -va dir en Palpatine, com si hagués llegit la ment del moff-. Tinc una tasca molt més important per a tu, molt més adequada als teus talents.
L'Emperador li va explicar a Jerjerrod el que havia de fer.

***

Després que Jerjerrod abandonés la sala del tron de l'Emperador, passant per l'avantsala amb els guàrdies reals, va haver de travessar la Sala d'Espera de Sol·licitants. Allà hi havia, tots en fila... tots i cadascun esperant per veure a l'Emperador. El conseller Golthan estava al capdavant de la fila, amb Alec Pradeux i Kren Blista-Vanee darrere d'ell. Diversos grans Moffs, almiralls i altres dignataris esperaven després d'ells.
-Què volia de tu l'Emperador? -va preguntar Pradeux.
-Sens dubte, no gran cosa -va dir en Golthan amb una ganyota de desdeny-. Només ets un Moff, Jerjerrod; no és possible que t'hagi assignat cap tasca significativa.
En Jerjerrod va fer una ganyota d'enuig.
-He estat nomenat director de Sistemes d'Energia Imperials. No és especialment excitant, ho he d'admetre, però estic orgullós de dur a terme la voluntat de l'Emperador.
En Pradeux semblava desconcertat.
-Per què no se m'ha informat d'aquest nou subdepartament?
-Sembla que estàs a punt de ser informat -va dir en Blista-Vanee, assenyalant amb el cap dels guàrdies reals que estaven convocant a Pradeux a l’avantsala-. Estic segur que hi ha una explicació raonable per a aquest nomenament. -Va mirar amb superioritat al Moff Jerjerrod-. Ets un supervisor competent, però sens dubte no del tipus al que l'Emperador confia tasques vitals.
El Moff va inclinar el cap humilment.
-L’Emperador m'ha confiat el desenvolupament d'una línia de plantes d'energia portàtils de grans dimensions per al seu ús en tasques d'ajuda davant de desastres naturals.
-Què singular -va dir en Golthan amb un nou gest de desdeny-. Gairebé sembla que t'hagin degradat, Jerjerrod. No eres abans l'administrador a càrrec de Logística i Subministraments?
, va pensar en Jerjerrod. I ara estic a càrrec del projecte que portarà finalment la destrucció de l'Aliança Rebel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada