divendres, 27 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (i XXVII)

Anterior



CAPÍTOL 27

L'Ànakin estava assegut sobre la freda terra, observant les vetes de tall ataronjat a través del gris. El sol s'aixecava.
-És temps de marxar -va dir l'Obi-Wan.
L'Ànakin es va aixecar. Estava cansat després d'haver mogut els centenars de grans pedres que obstaculitzaven la sortida.
-He portat el cos d'en Lorian a bord -va dir l'Obi-Wan. Estava parat al costat de l'Ànakin, de cara al sol naixent-. El portarem de tornada al Temple.
L'havien trobat al corredor amb un blàster a prop, amb els ulls oberts i, estranyament, amb un somriure gairebé imperceptible a la cara. Hi havia rastres de lluita en el desordre de les restes. El foc d'un blàster havia marcat les roques. Podien veure les marques de la ràfega d'acceleració d'un aerolliscador. Dooku havia escapat.
-Lorian va escometre, encara en contra de les més mínimes possibilitats -va dir l'Obi-Wan-. Mai abans va ser més Jedi, que en el seu últim moment.
-De manera que la redempció és possible -va dir l'Ànakin.
-I tant que ho és -va dir l'Obi-Wan-. Mentre hi hagi alè, hi haurà esperança. Si no, per què lluitem?
-Desitjaria no creure que he fallat -va dir l'Ànakin-. Dooku va escapar. L'espaiport Estació 88 està fora de perill per a la República, però per quant de temps? Què detindrà a Dooku d'intentar assassinar una altra vegada?
-Nosaltres -va dir l'Obi-Wan.
-Hi ha tanta foscor davant -va dir l'Ànakin. Es va aturar fora del creuer i va contemplar les estrelles. S'esvaïen en la llum creixent-. Puc sentir-ho. Això pesa sobre mi.

Et preocupes molt.

Qui-Gon li havia dit això a l'Obi-Wan, més d'una vegada. Era aquest el seu llegat per a l'Ànakin? Ell havia intentat donar-li molt més que això.
-Tu no has fallat aquí, Ànakin -va dir l'Obi-Wan-. La nostra missió era assegurar-nos que l'espaiport no caigués en poder dels Separatistes, i reunir informació. I vam tenir èxit. La casa de camp d'en Dooku conté informació molt valuosa.
-Una petita victòria -va dir l'Ànakin amb els seus llavis arrufats-. Podrem guanyar una guerra d'aquesta manera?
Ell no havia pogut entendre-ho. L'Ànakin havia volgut acabar amb les Guerres Clon allà mateix. Hi havia volgut destruir al Comte Dooku. La seva ambició seria sempre més gran en cada missió. L'Obi-Wan ho va veure clarament, i això el va travessar. Li havia ensenyat tot a l'Ànakin, i l'Ànakin n'havia après molt, però havia oblidat les coses més importants?
He fallat, Qui-Gon. He fallat.
Van pujar per la rampa d'aterratge. L'Ànakin es va acomodar darrere dels controls. Obi-Wan es va asseure a l'ordinador per ingressar les coordenades per al viatge de tornada. A la superfície, tot estava com sempre ho havia estat.
Aviat acabarien les seves missions junts. Tots dos ho sabien. Ell mai havia hagut de dir-li adéu a Qui-Gon com a Mestre. Encara era el padawan d'en Qui-Gon quan aquest va morir. Potser aquesta era la raó per la qual encara se sentia tan a prop seu.
No sabia si Qui-Gon s'hauria acomiadat amb paraules de saviesa, amb una direcció per seguir. Ara no tenia forma de saber que més podia donar-li a l'Ànakin. Li havia donat tot el que podia donar-li. Però no n'hi havia prou.
La tristesa va envair a l'Obi-Wan quan van travessar l'atmosfera superior. Estimava a Ànakin Skywalker, però realment no l'entenia. Les coses més importants que hauria d'haver-li ensenyat, no les hi havia ensenyat. Hauria de deixar-lo marxar, tot i sabent això. Hauria de deixar-lo marxar.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada