dijous, 26 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (XXI)

Anterior



CAPÍTOL 21

Null era un món de boscos i muntanyes. No tenia grans ciutats, només petits pobles a la muntanya, cadascun tan ferotgement individualista que els intents d'aliances sempre havien fallat. Hi havia un govern planetari i un sistema de lleis, però els crims es resolien entre els vilatans segons una antiga tradició de ferotge venjança que no deixava cap testimoni.
Era un món perfecte per la retirada oculta d'en Dooku. Els vilatans tenien un sever i agut sentit de la privadesa i guardaven en secret les seves anades i vingudes.
Mentre l'Obi-Wan dirigia al petit creuer cap a la plataforma d'aterratge, deliberadament va donar voltes al voltant de les coordenades de la casa de camp d'en Dooku. Dooku havia expropiat l'estatge de la cinglera d'un monarca que havia regnat centenars d'anys estàndard abans. Originalment havia estat construïda de pedra, però en Dooku l'havia cobert de duracer, que era del color gris exacte dels penya-segats de la muntanya. El duracer havia estat tractat a fi que no brillés. Semblava absorbir la llum en comptes de reflectir-la. Si l'Obi-Wan no hagués estat buscant la casa de camp, segurament aquesta li hauria passat desapercebuda.
L'Obi-Wan va dirigir el creuer cap a la plataforma d'aterratge. Estaven drets, tot i que se sentien una mica estranys en les seves robes. Es van vestir de caçadors, amb gruixos mantells petits fets de pells d'animal. La cacera era l'única activitat turística que Null recolzava. Les seves muntanyes estaven plenes de bèsties salvatges apreciades per les seves pells, especialment el laroon astut. Van desembarcar, i van sentir el vent fred contra les seves cares com una bufetada.
-Tenim programat reunir-nos amb Nod al Bosc de l'Aixada -va dir l'Obi-Wan a l'Ànakin quan va pagar els serveis a un encarregat droide per mantenir el creuer a la plataforma. -hem d'evitar ser vistos amb ell, encara que estiguem disfressats. Tenim temps de registrar-nos a la posada del poble.
L'Ànakin va inclinar el cap quan va llançar la seva motxilla sobre la seva espatlla.
- Simplement no em faci disparar a qualsevol cosa -va dir.
L'Obi-Wan es va expressar amb un somriure. El petit acudit li havia portat a la memòria els dies quan tot era més fàcil entre ells.
Estaven sota del límit de la vegetació arbòria, així que el camí travessava un dens bosc. Les muntanyes s'aixecaven al seu voltant, apunyalant l'aire prim amb els seus pics irregulars nevats. La plataforma d'aterratge havia estat emplaçada a la muntanya més gran, la qual s'elevava sobre els núvols. Sota aquesta muntanya es trobava amagat el poble.
Els gruixos arbres es van fer més prims a mesura que descendien la muntanya i els sostres del poble anaven apareixent. Els edificis estaven fets de pedra i fusta.
Els carrers estrets serpentejaven a través del grup d'edificis. Els vilatans semblaven confiar en un robust animal natiu, el bellock, per al transport. L'Obi-Wan va notar que només hi havia alguns lliscants estacionats als jardins.
Llavors van girar una cantonada i van veure un grup de lliscants espetarregant al davant d'un edifici de pedra alt, i van saber que havien trobat la posada. L'Obi-Wan i l'Ànakin van entrar, mantenint les seves caputxes amunt. L'àrea del vestíbul estava sembrada de seients fets de teles de pelfa. Una xemeneia de vint metres d'alt contenia un foc abrasador immens que espantava el fred humit. Les diverses criatures romanien al voltant del foc, algunes consultaven els seus datapads, altres bevien el te. Per l'aparença de les seves robes, l'Obi-Wan suposava que eren forasters, probablement assistents dels governants dels quatre planetes. En una fosca cantonada un caçador es va asseure, cobert de pells, amb una impressionant col·lecció d'armes als seus peus. La seva mirada perforant va semblar mirar els éssers elegants i sofisticats amb menyspreu.
-Té suficients armes com per enderrocar un cuirassat, i no cal parlar d'un laroon -va comentar l'Ànakin en veu baixa.
La mirada de l'Obi-Wan es va dirigir cap a la xemeneia. La paret estava construïda amb pedres dentades de la muntanya, encaixades en patrons intricats. No podia veure cap evidència del morter o fusteria, però entre cada pedra arraulida en contra d'una altra, havia d'haver-hi un balanç perfecte.
L'hostaler va somriure quan va saludar-los. Era òbviament un null natiu. Eren humanoides alts, fàcilment un metre més alt que ells. Els homes tenien pesades barbes, que trenaven, i homes i dones vestien pells d'animals i botes de la longitud de la cuixa.
- El veig admirar la construcció en pedra de la xemeneia -va dir-. És un art natiu. Una estirada de la pedra basal i la paret sencera s'enfonsarà.
- I quina és la pedra basal? -va preguntar l'Obi-Wan.
-Ah, aquest és el secret del fabricant -va dir l'hostaler. Ell va notar les seves motxilles i robes ambulants-. Sempre content de donar la benvinguda als nostres caçadors a la posada -va dir-. Com poden veure, tenim convidats importants, convidats molt importants. Però no descuidem els nostres clients normals.
Va empènyer el registre de dades cap a l'Obi-Wan.
- Què passa per aquí? -va preguntar l'Obi-Wan, ajupint-se cap endavant per indicar a través de senyals el registre-. Ignorava que Null fos part del circuit turístic ara.
L'hostaler es va inclinar per apropar-se una mica més.
-Una reunió de molt alt nivell, crec. No sé de què es tracta. Però espero més d'aquestes reunions en el futur. Així és que faci una reserva anticipada o no tindrà sort!
-Ens assegurarem això -va dir l'Obi-Wan un cop havia empès el registre cap enrere juntament amb els crèdits per pagar per l'habitació.
Una jove es va asseure en una cadira petita situada contra la paret. No l'havia notat abans, i no l'hauria notat si un parpelleig de reconeixement no la sacsegés. No la situava, però va sentir que la coneixia. Ella era prima, vestia una túnica verd fosca, del color de les fulles dels arbres de fora. Una caputxa fent joc, cobria el seu pèl. Hi havia conegut a milers d'éssers per la galàxia, i encara que la seva memòria era excel·lent, li era difícil de recordar-se'n a cada un. O potser ella justament li va recordar a algú...
Es va girar tornada.
- Ànakin, reconeixes aquella dona de verd, asseguda contra la paret?
- Quina dona? -va preguntar l'Ànakin.
Es va produir un parpelleig color verd, i la porta de l'hostal es va tancar. L'Obi-Wan va treure la dona dels seus pensaments, pensant a investigar-ho més tard. Hi havia alguna cosa en ella que no li agradava.
El caçador va escalfar les mans al foc, va recollir les seves armes, i va fer retrunyir la porta. Els treballadors nulls nadius van tornar les mirades després que ell passés; clarament el consideraven un principiant excessivament armat.
-Vinga, entrem -va dir l'Obi-Wan-. Busquem la nostra cambra. És gairebé hora de trobar-nos amb Lorian.
Primer van guardar el seu equipatge en l'habitació, una de petita situada sota el ràfec del sostre. Òbviament, no estaven entre aquells convidats importants que l'hostaler havia esmentat.
Van caminar pel carrer del poble, i van agafar el camí que portava cap al bosc. L'Obi-Wan va ingressar les coordenades preestablertes en el seu datapad. Es trobarien en un lloc no massa allunyat del poble, en una clariana del bosc que en Lorian tenia ja determinat com aïllat, però no molt difícil d'assolir.
Quan van arribar a la vora del poble, van veure un vilatà baixar corrent pel camí de la muntanya. El soroll sord dels seus passos espantats va arribar a ells clarament.
- Donin l'alarma! -va cridar-. Hi ha hagut un assassinat! Samish Kash ha estat assassinat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada